Jak přenášet soubory z iPhonu do Macu

Ace24. ledna 2024
jak přenášet soubory z iPhonu do Macu

V tomto článku se věnujeme 6 metodám, které můžete použít k přenosu souborů z iPhonu do Macu. Uvádíme také pokyny krok za krokem, abyste mohli snadno začít tyto soubory přesouvat z iPhonu do Macu.

V dnešní době používáme telefony téměř ke všemu, takže patří k nejdůležitějším zařízením, která přenášejí naše informace a soubory. Naše závislost na telefonech jako víceúčelových zařízeních nevyhnutelně vede k tomu, že se v jejich interním úložišti nahromadí mnoho souborů. Jakmile se interní úložiště vyčerpá, budete přemýšlet o tom, jak přenést soubory z iPhonu do Macu, pokud jste hluboko v ekosystému Apple.

Přenos až 5 GB zdarma
Není nutná registrace
Přenos velkých souborů nyní
Kabely pro přenos fotografií z iphonu do macbooku

1. Přenos souborů z iPhonu do Macu pomocí kabelu

Jednoduché připojení iPhonu k Macu je asi nejjednodušší metodou přenosu souborů z iPhonu do Macu nebo z Macu do iPhonu. Použití tohoto přístupu bude poměrně snadné, pokud je v okolí k dispozici USB kabel.

  1. V prvním kroku připojte jeden konec USB kabelu k iPhonu a druhý konec k Macu. Tím by se mělo vytvořit spojení mezi oběma zařízeními a měli byste vidět, že se obě zařízení okamžitě navzájem objeví.
  2. Klikněte na ikonu Finderu v levém horním rohu displeje Macu. Tato akce by měla iniciovat nové okno Finderu.
  3. Posunutím levého postranního panelu dolů můžete vidět svůj iPhone v seznamu Zařízení/Lokality. Klepněte na odkaz.
  4. Vyberte, kam chcete soubory přesunout a odkud.
  5. Pokud chcete přenést soubory z Macu do iPhonu přes USB, stačí přetáhnout soubor z plochy do cílové složky. Pokud chcete přesunout soubor z telefonu do počítače, přejděte do požadované složky a přetáhněte soubor na plochu.
AirDrop pro přesun souborů z iphonu do macu

2. Bezdrátový přenos souborů z iPhonu do Macu pomocí AirDrop

Pomocí aplikace známé jako AirDrop můžete posílat různé druhy souborů, včetně obrázků, videí, míst a webových stránek. AirDrop je jednou z nejrychlejších a nejefektivnějších metod přenosu dat mezi iPhonem a Macem.

AirDrop je základní součástí operačních systémů iOS a macOS, která umožňuje rychle a bez námahy přenášet soubory s blízkými ostatními uživateli. Využívá Bluetooth a WiFi, takže funguje, i když vaše zařízení nejsou připojena k internetu. AirDrop umožňuje přenášet obrázky, videa, webové stránky, umístění a další soubory mezi zařízeními.

  1. Připojte Mac a iPhone ke stejné bezdrátové síti nebo propojte Mac a iPhone přes Bluetooth.
  2. Otevřete soubor, který chcete přenést z iPhonu, a poté stiskněte ikonu sdílení.
  3. Po spuštění "Ovládacího centra" aktivujte na svém zařízení WiFi a Bluetooth.
  4. Poté na iPhonu aktivujte funkci AirDrop a změňte nastavení telefonu na "Everyone/Contacts Only".
  5. Na Macu vyberte AirDrop tak, že přejdete do aplikace "Finder", poté kliknete na tlačítko "Go" a zapnete funkci AirDrop.
  6. V Macbooku aktivujte možnost "Allow to be discovered by" (Povolit objevení) výběrem možnosti "Contacts Only/Everyone" (Pouze kontakty/všechny) z rozevírací nabídky.
  7. V souboru vyhledejte tlačítko "Sdílet" a poté vyberte možnost "AirDrop" na iPhonu.
  8. Nyní počkejte, až bude přenos souborů dokončen.
iTunes

3. Přenos souborů z iPhonu do Macu pomocí iTunes

V dalším článku o přenosu souborů z iPhonu do Macu se podíváme na iTunes. Většina lidí se při přenosu dat z iPhonu do počítače stále rozhoduje pro využití iTunes. Nicméně při použití iTunes můžete do počítače Mac přenášet pouze data z těch aplikací v zařízení iOS, které podporují sdílení souborů, což omezuje typy souborů, které lze přenášet.

Celkově existují dvě možnosti synchronizace hudby, filmů, fotografií, kontaktů, kalendářů a záloh zařízení prostřednictvím účtu iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Synchronizace iTunes přes USB

Díky schopnému je přenos souborů z iPhonu do Macu poměrně snadný:

  1. Otevřete iTunes. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi.
  2. Připojte iPhone k počítači přes USB. V levém horním rohu iTunes byste si měli všimnout zařízení uvedeného v části Připojená zařízení.
  3. Klikněte na symbol zařízení.
  4. V levé části iTunes zvolte Nastavení a zobrazte druhy materiálu, které lze synchronizovat.
  5. Vyberte požadované soubory a klikněte na Synchronizovat v iTunes.
  6. V pravém dolním rohu iTunes zvolte "Apply". Měla by začít automatická synchronizace & od této chvíle se vaše zařízení budou synchronizovat pokaždé, když se připojíte přes USB a budete mít otevřené iTunes.

Synchronizace iTunes s WiFi

Pokud jste si předtím ověřili, že na vašem počítači běží nejnovější verze iTunes a že iPhone a počítač jsou připojeny ke stejné síti WiFi, můžete iPhone nakonfigurovat tak, aby synchronizoval materiál přes WiFi. To vyžaduje kabel lightning pro připojení iPhonu k počítači.

  1. Připojení iPhonu k počítači přes USB.
  2. Klepněte na tlačítko Zařízení v levém horním rohu okna aplikace iTunes.
  3. Záložka Souhrn se nachází pod záložkou Nastavení.
  4. Zaškrtněte políčko vedle položky Synchronizovat s tímto zařízením přes WiFi a vyberte možnost Použít.
Přenos souborů pomocí wifi

4. Přenos souborů z iPhonu do Macu pomocí iCloudu

Přímočaré a snadné používání služby iCloud Drive, která organizuje vaše soubory do vlastních složek, je jednou z mnoha silných stránek této služby. Pomocí svého Apple ID budete mít přístup k datům uloženým na stolních počítačích i v iPhonech.

Mějte na paměti, že použití této metody vyžaduje spolehlivé připojení k síti Wi-Fi. Zkontrolujte také, zda jsou na iPhonu a Macu nainstalovány nejnovější verze příslušných operačních systémů. Totéž můžete provést podle těchto pokynů.

  1. Přístup do nabídky Apple získáte kliknutím na vyskakovací okno Apple v levém horním rohu pracovní plochy.
  2. V nabídce vyberte možnost Předvolby systému.
  3. Pokračujte a klikněte na položku iCloud.
  4. Přihlaste se pomocí e-mailové adresy a hesla přidruženého k vašemu Apple ID.
  5. Chcete-li nastavit službu iCloud, postupujte podle pokynů na obrazovce.
  6. Přejděte do aplikace "Nastavení" na iPhonu.
  7. V zobrazené nabídce vyberte položku "vaše jméno" a poté iCloud.
  8. Zapněte službu iCloud Drive, což je čtvrtý krok.
  9. Přejděte do nabídky Apple v počítači a klikněte tam na "System Preferences".
Aplikace pro sdílení souborů Filemail

5. Přenos souborů z iPhonu do Macu pomocí FileMail

S FileMail je odesílání velkých video souborů, zvukových souborů, kvalitních sbírek fotografií a sbírek jakýchkoli jiných médií jednoduché. Naše aplikace pro přenos souborů z iphonu se snadno používá a má možnost "pouze WiFi" pro případ, že chcete zabránit překročení limitu mobilních dat při jejím používání.

Pokud budete sdílet pouze soubory o velikosti menší než 5 GB, můžete tak činit bez registrace a bez nutnosti pořizovat si předplatné. FileMail umožňuje uživatelům sdílet a přijímat soubory velmi proveditelným způsobem mezi iPhonem a Macem v několika jednoduchých krocích:

  1. Stáhněte si, nainstalujte a spusťte mobilní aplikaci FileMail.
  2. Klepněte na tlačítko "Přidat soubory".
  3. Přejděte na požadované soubory a/nebo složky a připojte je.
  4. Můžete si vybrat, zda chcete soubory odeslat jako e-mail, nebo je nahrát a získat odkaz ke sdílení.
  5. Pokud jste se rozhodli zvolit možnost "Odeslat jako e-mail", zadejte e-mailovou adresu příjemce. Pokud chcete, odešlete nepovinnou zprávu.
  6. Stiskněte tlačítko odeslat.
  7. Příjemce obdrží e-mail s pokyny, jak soubory stáhnout.
  8. Pokud jste zvolili možnost "Send as link" (Odeslat jako odkaz), po nahrání souborů obdržíte odkaz, který můžete sdílet s kýmkoli, s kým chcete soubory sdílet.
  9. Uživatel počítače Mac, který je v tomto příkladu příjemcem, může ke stažení souborů použít naši aplikaci pro stolní počítače, která zajistí zrychlení přenosu UDP pro vyšší rychlost a robustnější připojení.
Váhy

6. Jak přenést soubory z iPhonu do Macu - zkoumání výhod a nevýhod různých řešení

Metoda přenosu

Klady

Nevýhody

AirDropProtože dokáže automaticky detekovat blízké přijímače, není třeba připojovat žádná zařízení.Pomalá metoda s přenosovou rychlostí kolem 40 MB/s mezi současnými modely Maců. AirDrop může být zneužit, pokud je používán ve veřejné síti, takže buďte obezřetní, pokud chcete lidem umožnit přenášet soubory do vašeho Macu prostřednictvím této funkce.
Kabel USBSnadné a přímočaré použití K odesílání souborů nevyžaduje připojení k internetu Velmi rychlé odesílání souborů, a to i těch velkých.Závisí na fyzické dostupnosti kabelu USB a na tom, že obě zařízení jsou ve vzájemné blízkosti.
iTunes
Podporuje připojení přes USB i WiFi. U souborů, jako jsou obrázky a videa, nedochází ke ztrátě kvality.
Ne všechny aplikace iZařízení podporují funkci sdílení souborů iTunes. Importovat lze jednotlivé i vícenásobné soubory, nelze však importovat složky.
iCloudVšechna vaše zařízení budou synchronizována a aktualizována, kdykoli změníte soubor využívající cloudové úložiště. Služby iCloudu jsou kompatibilní i se zařízeními, která nejsou součástí systému iOS, nicméně obzvláště efektivně spolupracují s ekosystémem Apple. Poskytovatelé cloudových úložišť posilují zabezpečení svých služeb dalšími vrstvami.Cloudové úložiště souborů vyžaduje připojení k internetu. Náklady spojené s nahráváním a stahováním dat z cloudu se mohou kumulovat. Pokud je server přeplněný, může být přenos souborů někdy pomalý.
FileMailNení nutná žádná registrace. Bezplatné sdílení souborů do velikosti 5 GB. Šifrování dat umožňuje rychlé a bezpečné používání Podporuje rychlý a efektivní přenos velkých souborů.Je vyžadováno připojení k internetu. Pro sdílení souborů větších než 5 GB je třeba mít předplatné.
Přenos souborů libovolné velikosti
Neomezený počet příjemců, stahování a šířka pásma
Podívejte se na naše placené plány

Potřebujete sdílet soubory mezi více zařízeními?