Sådan overføres filer fra pc til pc

Intet slår spændingen ved at købe en skinnende ny computer. Normalt indebærer køb af en ny computer, at man får en masse nye funktioner, forbedret processorkraft, forbedret grafik og øget lagerplads. 

Hvis du flytter til en ny computer og erstatter en ældre computer, vil du sandsynligvis ønske at flytte mere end nogle få filer. Ideelt set bør du overføre alle dokumenter, billeder, hele din brugerprofil, konti, favoritter, bogmærker og e-mails, med andre ord alt, hvad du ejer og bruger. Så hvordan kan man overføre filer fra pc til pc?

Flere variabler vil påvirke proceduren, herunder antallet af filer, der skal overføres, filstørrelsen og styresystemerne på de to computere.

Selv om filoverførsel ikke er en kompliceret operation, kan det tage flere timer afhængigt af mængden af data, du skal overføre. Følgende er seks af de mest anvendte strategier, som du selv kan prøve.

Overfør op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

usb-drev

1. Ekstern lagerenhed

Det er kendt, at de fleste mennesker bruger eksterne drev. Det er ganske enkelt at kopiere data fra et USB-flashdrev fra en computer til en anden, tilslutte det samme drev til den anden computer og kopiere dataene igen. 

Hvis du har flere data, end et flashdrev kan rumme, kan du alternativt bruge en ekstern harddisk. Hvis begge bærbare computere er udstyret med USB 3.0-porte, kan du overveje at købe et af de hurtigste flashdrev på markedet. Når der er tale om en stor mængde data, bliver hastigheden afgørende!

Når du bruger eksterne harddiske til backup, er der mange faktorer at tage hensyn til, da visse drev kan have lejlighedsvise fejl i filoverførslen: Brug et kabel af høj kvalitet (det samme gælder for interne drev) og en USB-hub af høj kvalitet, hvis det er nødvendigt. 

Nogle USB-controllere bliver også ustabile under stor belastning, så hvis du har problemer med en harddiskforbindelse, skal du muligvis udskifte de enkelte komponenter for at finde kilden til problemet.

Fordele Ulemper
Bærbar - En ekstern harddisk er bærbar og plug-and-play. Den kan bruges som lagerenhed på enhver computer, der understøtter USB eller FireWire.
Tab af data - Eksterne drev er lige så udsat for tab af data som interne drev. Eksterne harddiske er modtagelige for virus og malware-softwareangreb. Desuden er de modtagelige for nedbrydning fra solskin, varme, fugtighed, væsker, støv og magnetfelter.
Brug i nødstilfælde - Du kan bruge en ekstern harddisk som en backup-disk i tilfælde af en nødsituation. Da harddiske nogle gange fejler, er det vigtigt at have en sikkerhedskopi, uanset om du er afhængig af din computer til forretningsmæssige eller personlige formål.
Udsat for brud - De fleste eksterne harddiske er beskyttet med adgangskode. Hvis din harddisk eller dit flashdrev bliver tabt eller stjålet, kan enhver, der sætter enheden i en computer, få adgang til dine data.
Forbedret ydeevne - Ved at bruge det eksterne drev som den primære lagerenhed kan du forbedre ydeevnen betydeligt på Mac-computere med langsommere interne drev.
Svært at opsætte - Det er svært at opsætte filversionering på eksterne harddiske. Hvis du sikkerhedskopierer dine filer på en ekstern harddisk en gang om dagen, har du ofte kun en enkelt sikkerhedskopi, som du kan stole på, i stedet for mange filversioner.

2. Interne SSD- og HDD-drev

Hvis du overfører fra en gammel computer til en nyere, kan din gamle computer blive ubrugelig. Alternativt kan du udskifte en gammel harddisk med en ny harddisk. Men hvordan kan du så få dine tidligere data?


Harddiskdrev (HDD) og visse SSD-drev (Solid State Drives) er forbundet til bundkortet via standard SATA-forbindelser. Tilslut din gamle harddisk til et ekstra SATA- eller eSATA-stik (ekstern SATA-stik), hvis du har et sådant. Den vil blive genkendt som et nyt drev af operativsystemet. Begynd derefter overførslen. Det er den hurtigste af alle mulige muligheder.

Fordele Ulemper
Interne harddiske har en stor kapacitet til lagring af store mængder data. Desuden er interne harddiske altid uløseligt forbundet med din computer. Som følge heraf kræver det mindre arbejde at planlægge regelmæssige sikkerhedskopieringer. Sammenlignet med andre medielagringstyper er interne harddiske meget omkostningseffektive.
Begrænset levetid - Hver SSD har et begrænset antal læse- og skrivecyklusser. Dette kaldes TBW (terabytes written). Når du køber en SSD, leveres den med en forudindstillet "dødstid", der påvirkes af, hvor ofte drevet bruges.
overførselskabel

3. Brug af et overførselskabel

Du kan overføre data via flere forbindelser i stedet for at bruge en cloud-baseret tjeneste eller en ekstern harddisk. Da data kopieres og indsættes samtidig fra pc til pc, er denne metode ofte hurtigere end at bruge diske.

Selv om det kan virke ret forældet, er et filoverførselskabel stadig en effektiv metode til at overføre oplysninger mellem to computere, der befinder sig tæt på hinanden.

Med denne enhed tilslutter du begge computeres USB-porte og bruger derefter den medfølgende filoverførselssoftware til at vælge de filer og mapper, der skal overføres mellem dem. Når dine enheder er tilsluttet via USB-portene, vil det medfølgende overførselsprogram guide dig gennem fil- og indstillingsoverførselsprocessen. 

 Hvis begge pc'er har USB 3.0-forbindelser, vil dataoverførslen være meget hurtigere; husk dette, når du begynder filoverførselsproceduren.

Fordele Ulemper
Hastighed - Da USB-drev ikke har brug for en internetforbindelse, har de rimeligt høje overførselshastigheder. På den anden side påvirkes hastigheden af flere parametre, herunder USB-versionen, hardwarebussen og USB-controllerenheden.
Svært at udvide - Så snart crossover-forbindelsen er tilsluttet fra en computer til den næste, bliver det svært at tilslutte til andre computere uden at tilføje flere netværkskort.
Kapacitet - Oprindeligt var der ikke mange forskellige lagerkapaciteter på USB-drev. Indtil for nylig var der USB-enheder med en kapacitet på op til 2 TB til rådighed. Som følge heraf slipper brugerne for at bære ekstra hardware i tilfælde med enorm lagerkapacitet.
Upålidelig - Computere, der er forbundet på denne måde, kategoriseres automatisk som havende en "offentlig" forbindelse. Offentlige forbindelser deaktiverer som standard netværksopdagelse, fildeling og printerdeling. Deling af disse ressourcer bliver mere besværligt, end hvis computerne var forbundet via en switch, da du manuelt skal genaktivere disse funktioner i hver computers indstillinger.
Fysiske dimensioner - USB-flashdrev er kompakte og lette, hvilket gør dem meget bærbare. De passer godt i lommer og rygsække. Det er den ideelle erstatning for harddiske og tablets, der kræver meget plads.
overføre filer ved hjælp af wifi

4. Deling af filer via Wi-Fi

De fleste populære styresystemer har en mulighed for at konfigurere et hjemmenetværk. Dette gør det muligt for enheder, der er forbundet til den samme router (via Ethernet eller Wi-Fi), at identificere hinanden automatisk. 

Når du overfører data mellem computere, behøver du således ikke at oprette en ny forbindelse hver gang; forbindelsen er altid aktiv, så længe begge maskiner er tændt.

Fordele Ulemper
Der kræves ingen ekstern USB-hukommelsesdrev-hardware - Når vi ønsker at overføre data mellem pc'er, er vi typisk på jagt efter et USB-flashdrev eller en USB-harddisk. Ved at overføre filer via Wi-Fi er det ikke nødvendigt at bruge en ekstra enhed til at overføre data mellem to pc'er. Det eneste, der kræves, er en funktionel Wi-Fi-forbindelse.
Problemer med den nødvendige båndbredde - Fildeling kræver tilstrækkelig båndbredde for at give hurtig og nem adgang til data. Adgang til filer kan være en tidskrævende proces, hvis du ikke har den rette hastighed.
Hurtig filoverførsel - Deling af filer via Wi-Fi gør det muligt at overføre filer hurtigere mellem pc'er. Når Wi-Fi forbinder to computere, øges den båndbredde, der er tilgængelig for filoverførsler, betydeligt. Desuden reduceres den tid, der er nødvendig for at kopiere data fra en pc til et eksternt drev og overføre dem til en anden pc. Filer overføres øjeblikkeligt fra en pc til en anden via Wi-Fi, hvilket halverer den nødvendige tid.
Offentlig adgang - Når filer udveksles, øges en medarbejders eller en ekstern hackers mulighed for at dele virksomhedsdata i et offentligt forum online. Malware, ransomware og vira er mere tilbøjelige til at angribe delte filer. Virussen kan f.eks. inficere en arbejdsstation, der bruges til at se dataene, og derefter uploade sig selv til din server eller til den anden arbejdsstation, der har indholdet.
Sikker dataoverførsel - Når du bruger Wi-Fi til at overføre data, beskytter du dig mod potentielle farer. Hvis du bruger et flashdrev eller et hukommelsesdrev, kan det være skadeligt for din computers ydeevne, da de kan indeholde virus eller anden malware. Ved at bruge Wi-Fi til at dele den ønskede fil undgår du denne fare.

5. Overfør filer fra pc til pc over LAN

LAN-kabler er en af de tidligste, der forbinder to computere via Ethernet-porte for at overføre data. Et LAN-kabel giver mulighed for hurtigere dataoverførsler og er kompatibelt med alle versioner af Windows. 

 LAN-kablet gør det ikke nødvendigt at sætte stikket i og trække stikket ud af pen-drevet, når du ønsker at overføre en eller flere filer. Desuden er du ikke afhængig af Wi-Fi. Uanset hvilken slags data du ønsker at sende, giver LAN-kablet den hurtigst mulige overførselshastighed, og ved brug af Wi-Fi kræves der ikke avanceret teknisk ekspertise inden for netværkskonfiguration.

Fordele Ulemper
Lettere kommunikation - Ved hjælp af et LAN kan brugerne nemt dele meddelelser og data. Da dataene er gemt på serveren, kan de ses af LAN-brugere. Hver LAN-bruger kan gøre dette med andre netværksbrugere. Dette sparer tid og sikrer, at kommunikationen sendes til de rette modtagere.
Implementeringsomkostninger - Selv om LAN'er sparer penge ved at dele ressourcer, er de indledende omkostninger til etablering af netværket ret høje. Det skyldes især, at der kræves specialiseret software til at oprette en server. Derudover skal der købes fysisk udstyr som routere, hubs, switche og kabler til den første opsætning.
Datacentralisering - Med et computernetværk kan alle oplysninger gemmes centralt og være tilgængelige for flere brugere. Dette giver medlemmerne af det samme team adgang til alle de ressourcer, der er nødvendige for at udføre deres opgaver.
Overtrædelse af politikker - Da alle data, der er forbundet med forbundne computere, opbevares på en enkelt server, kan uautoriserede personer undersøge browserhistorikken og downloads, der er forbundet med alle forbundne maskiner.
apps på flere platforme

6. Cloud-baserede tjenesteudbydere 

Du kan overføre og downloade filer ved hjælp af forskellige cloud-lagringstjenester, f.eks. Google Drive eller OneDrive. Hvad gør cloud storage så fordelagtigt til filoverførsler? Fordi disse cloudbaserede tjenester giver dig mulighed for at downloade og overføre filer af næsten enhver størrelse, afhængigt af den tilgængelige lagerplads. Derudover kan du uploade større filer ved hjælp af onlineprogrammer.

Hvis du arbejder professionelt, vil du næsten helt sikkert skulle overføre filer til personer og organisationer i hele verden. Filemail er praktisk i denne situation. Der er ingen vanskelige forberedelser, ingen QR-koder, der skal læses, og ingen forhindringer, der skal overstås. Det er lige så enkelt at sende en fil som at sende en e-mail.

Filemail appen gør det muligt at sende store filer af enhver størrelse til enhver e-mailadresse ved hjælp af en simpel træk-og-slip-grænseflade. Du kan også uploade filer til en privat URL-adresse, som du kan dele med andre. Overførslerne forbedres af Filemail UDP-protokollen, hvilket gør det til den hurtigste og mest pålidelige metode til at sende store filer over internettet.
Fordele Ulemper
Omkostninger - Fysisk lagring kan være for dyrt. Cloudlagring, som ikke kræver hardware, er meget billigere pr. GB end eksterne drev.
Internetforbindelse - Cloudlagring kræver en internetforbindelse. Hvis du har forbindelse til et langsomt netværk, kan det være svært at få adgang til dit lager. Du vil ikke kunne se dine filer, hvis du ikke har forbindelse til internettet.
Tilgængelighed - Ved at gemme dine filer i skyen kan du få adgang til dem fra et hvilket som helst sted med en internetforbindelse.
Omkostninger - Upload og download af filer fra skyen medfører ekstra omkostninger. Disse gebyrer kan hurtigt hobe sig op, hvis du ofte har adgang til mange filer.
Gendannelse - Du kan få adgang til dine data i skyen i tilfælde af harddiskfejl eller andre hardwareproblemer. Det er en backupmulighed for fysiske harddiske, der bruges til lokal lagring.
Fortrolighed - Når du benytter en cloud-tjenesteudbyder, er dine data ikke længere fysisk gemt på din computer. Hvem er derfor ansvarlig for datasikkerheden? Dette er en gråzone, som i øjeblikket er ved at blive afklaret.
Synkronisering og opdatering af dine enheder - Når du bruger cloud-lagring, bliver alle ændringer, du foretager i en fil, automatisk synkroniseret og opdateret på alle enheder, hvorfra du har adgang til skyen.

Så hvilken løsning er bedst for dig?

Selv om det er spændende at få en ny computer, er det mindre spændende at indse, at alle dine oplysninger stadig ligger på den gamle computer! Når alt kommer til alt, er det vigtigt for enhver computerejer at vide, hvordan man deler filer fra pc til pc. 

 Der findes i øjeblikket mange muligheder for at overføre data, programmer og indstillinger fra din gamle computer til din nye computer. Du kan få adgang til dine data fra en hvilken som helst enhed, uanset om du bruger et gammeldags flashdrev eller et avanceret stykke software.

Overfør filer af enhver størrelse

Ubegrænset antal modtagere, downloads og båndbredde

Danish