Kuinka paljon on 1 TB tietotallennustilaa

Ace23. tammikuuta 2024
kuinka paljon on 1tb tallennustilaa

Käytämme digitaalisia laitteitamme erilaisiin toimintoihin, kuten internetissä surffailuun, musiikin kuunteluun, elokuvien ja videoiden katseluun, keskusteluun ystävien ja perheenjäsenten kanssa sosiaalisessa mediassa sekä soittamiseen ystäville ja perheenjäsenille. Hämmästyisit, kuinka paljon dataa tietokoneesi tai älypuhelimesi kuluttaa! Mutta kuinka paljon dataa nämä laitteet ja siten myös sinä käytät? Kuinka paljon ne voivat tallentaa?

Voit lukea megatavuista (MB), gigatavuista (GB) ja teratavuista (TB), mutta mitä ne tarkoittavat todellisessa elämässä? Paljonko on 1 TB tallennustilaa, ja mitä siihen voi oikeasti tallentaa?

Jaa jopa 5 GB ilmaiseksi
Rekisteröitymistä ei vaadita
Siirrä suuria tiedostoja nyt
tiedot tietokoneella

Tietoyksiköiden määrittäminen

Tietokoneen muistilla tarkoitetaan mitä tahansa fyysistä laitetta, joka pystyy tallentamaan dataa sen koosta tai kestosta riippumatta. Tiedostojen koot ilmaistaan usein kilotavuina, koska useimmat tiedostot koostuvat tuhansista tavuista.

Megatavuja käytetään kuvaamaan suurempia tiedostoja, kuten valokuvia, elokuvia ja äänitiedostoja, jotka sisältävät miljoonia tavuja. Koska nykyaikaisiin tallennuslaitteisiin mahtuu satoja tällaisia tiedostoja, tallennuskapasiteetti määritellään usein gigatavuina tai jopa teratavuina.

Suuremmat mittayksiköt osoitetaan yleensä monien tallennuslaitteiden tai suurten datan tallennusverkkojen kapasiteetin laskemiseen.

Tietokoneessa tai mobiililaitteessa säilytettävien tiedostojen enimmäiskoko ilmoitetaan kilotavuina (KB), megatavuina (MB), gigatavuina (GB) tai teratavuina (TB). Teknologian kehittyessä mobiililaitteiden on pystyttävä käsittelemään yhä suurempia tiedostoja, joten tietojen tallennuskapasiteetti on tulevaisuudessa ratkaiseva tekijä.

1 tavu = 8 bittiä*, jotka voivat olla kahdeksan 1:tä tai 0:ta, sisältyvät yhteen tavuun. Tämä bittien kahdeksasosa edustaa pienintä säännöllistä yksikköä tietojen tallennusjärjestelmässä.

1 kilotavu (KB) = 1 024 tavua, tiedostot, jotka eivät tarvitse kilo-etuliitettä, ovat tylsiä, kuten Word-asiakirjat, Excel-taulukot ja suurin osa kuvista.

1 megatavu (MB) = 1024 kilotavua. 1 MB käytetään yleensä musiikin kuunteluun ja lyhyisiin videoihin. Jopa vanhalle levykkeelle pystyy tallentamaan suuren määrän.

1 gigatavu (GB) = 1 024 MB. GB:stä on nopeasti tulossa tallennuskapasiteetin standardiyksikkö, sillä useimmat tietokonelaitteiden valmistajat mainostavat kapasiteettia GB:nä.

1 teratavu (TB) = 1,024 GB. Tällä hetkellä yleisin tapa mitata tavallisen kiintolevyn kokoa on TB.

multimedia

Paljonko on 10GB?

Ofcomin mukaan tyypillinen kuluttaja kuluttaa noin 2,9 Gt dataa kuukaudessa, ja tämä luku kasvaa vuosi vuodelta teknologian kehittyessä. Tämä viittaa siihen, että 10 Gt on enemmän kuin todennäköistä, että se riittää tyypilliselle älypuhelimen käyttäjälle. Tämä riippuu kuitenkin pitkälti siitä, miten käytät puhelintasi. Jos esimerkiksi haluat suoratoistaa elokuvia ja pelata verkkopelejä, sinun kannattaa harkita suurempaa datamäärää.

Kuinka paljon on 100 Gt?

Jos olet ensisijaisesti riippuvainen mobiilidatasta Wi-Fi-yhteyden sijaan, kannattaa ehkä tutkia suuren kapasiteetin, kuten 100 Gt:n, tarjouksia. Kuukausittain 100 Gt on huomattava määrä dataa, johon sinulla on pääsy. Sitä pidetään yleisesti lähimpänä rajoittamatonta datasopimusta, joka on saatavilla ilman viimeistä askelta.

Kuinka paljon on 1 TB:n tallennustila?

Tietojen tallennustekniikka on kehittynyt merkittävästi 1,44 megatavun levykeasemien aikakaudesta lähtien. Teratavun tallennustila (1 024 Gt) löytyy usein muun muassa kannettavista tietokoneista, pöytätietokoneista ja pelikonsoleista. Nykyään 1 TB tallennustilaa vastaa noin 16 (64 GB) iPhonea tai Samsung Galaxy -älypuhelinta.

1 TB vastaa myös suunnilleen neljää (256 GB) Windows- tai MacBook-kannettavaa tietokonetta - ja järjestelmäohjelmistot kuluttavat jonkin verran tallennustilaa. Lisäksi yksittäisten ulkoisten kiintolevyjen kapasiteetti alkaa yleensä 1 TB:stä ja ulottuu 32 TB:iin.

Miten voit käyttää 1 TB:n Internet-dataa?

Jos haluat käyttää 1 TB dataa kuukaudessa, sinun pitäisi suoratoistaa noin 171 tuntia 4K-videota. Tämä vastaa 6 tunnin 4K-videon suoratoistoa joka päivä kuukauden ajan, 6 tuntia päivässä. Jos olet huolissasi datan käytöstä, sinun kannattaa pyrkiä valvomaan sitä ennakoivammin.

1 TB tarjoaa sinulle mahdollisuuden tallentaa seuraavia tietoja:

  • Lähetä tai vastaanota 200 sähköpostia joka päivä (yhteensä 6 200 sähköpostia kuukaudessa).
  • Kuunnella 5 tuntia musiikkia päivässä (yhteensä 155 tuntia kuukaudessa) ja tehdä muita asioita.
  • 5 tuntia nettisurffailua päivässä (yhteensä 155 tuntia kuukaudessa)
  • 10 tuntia HD-videon suoratoistoa päivässä (yhteensä 310 tuntia kuukaudessa).
  • 256 valokuvaa, jotka on kuvattu 12 MP:n kameralla;
  • 250 elokuvaa tai 500 tuntia teräväpiirtovideota;
  • 6,5 miljoonaa asiakirjasivua, joita säilytetään yleensä Office-tiedostoina, PDF-tiedostoina ja esityksinä - tämä määrä vastaa 1300 todellista arkistokaappia!
Pilvitallennus

Pilvitallennuksen esittely

Pilvitallennuksen avulla käyttäjät voivat vaihtaa ja käyttää tietoja etänä ilman, että heidän on päästävä käsiksi tiloissa oleviin tallennusjärjestelmiin. Yleisesti ottaen pilvitallennuksessa tiedot säilytetään kaukana sijaitsevilla palvelimilla, joista niitä voidaan ylläpitää, hallita, varmuuskopioida ja käyttää etänä.

Pilvipohjaiset tiedot ovat käytettävissä millä tahansa laitteella ja milloin tahansa, kunhan asianmukaiset käyttöoikeudet ovat kunnossa. Helppokäyttöisyydestään huolimatta pilvipohjainen tietojen tallennus on uskomattoman turvallista.

Kun tiedot siirretään muualle tallennettavaksi, tietojen tallennusvelvollisuus siirtyy kolmannen osapuolen pilvipalveluntarjoajan harteille. Palveluntarjoaja isännöi, suojaa, hallinnoi ja säilyttää palvelimia ja niihin liittyvää infrastruktuuria varmistaen, että saat tietosi käyttöösi aina, kun tarvitset niitä.

Palveluntarjoaja ei peri tästä palvelusta maksua. Pilvitallennukseen liittyviä lukuisia etuja tarkastellaan tarkemmin.

Turvallisuus

Pilvitallennuspalvelujen tarjoajat parantavat palvelujensa turvallisuutta sisällyttämällä niihin lisäturvatasoja. Kun otetaan huomioon, että suuri määrä henkilöitä tallentaa tietoja internetiin, pilvitallennuspalvelut tekevät paljon työtä varmistaakseen, että tiedostoihisi ei pääse käsiksi kukaan, jonka ei pitäisi.

Kun tiedot on lähetetty internetin kautta, ne suojataan salaustekniikalla. Tämä takaa, että korkein mahdollinen turvallisuustaso säilyy koko ajan.

Saatavuus

Kun käytät pilvitallennusta, tietosi säilytetään pilvipalveluntarjoajan palvelimilla, ja niihin pääsee käsiksi internetin kautta. Koska pilvipalveluntarjoajan sovellus voidaan asentaa moniin laitteisiin, kuten yritystietokoneeseen tai älypuhelimeen, voit käyttää tietojasi milloin tahansa ja mistä tahansa paikasta.

Kirjautuminen ja yhteistyö muiden tiimin jäsenten kanssa ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista. Lisäksi sovellus takaa, että tiedostosi synkronoidaan, jolloin tiimin jäsenet saavat aina käyttöönsä uusimman version haluamastaan laitteesta.

Palvelukyky

Maksat pilvitallennuksesta käyttäjäkohtaisesti. Sinun ei tarvitse ennustaa vuotuista tallennustarvetta ja ottaa riskiä siitä, että maksat hukkaan menneestä tilasta tai että tila loppuu kesken. Voit mukauttaa pilvitallennuspalvelujen tarjoajien kautta käytettävissäsi olevia resursseja ja maksaa niistä senhetkisten tarpeidesi mukaan, jotka saattavat vaihdella ajan myötä.

Parannettu yhteistyö

Kun tiimit jakavat tietoja ja työkaluja, ne voivat tehdä tehokkaampaa yhteistyötä. Yhteistyö johtaa tutkimusten mukaan parempiin tuloksiin. Tämä johtuu siitä, että kumppanuus yhdistää useiden yksilöiden erilaiset taidot yhteiseen pyrkimykseen.

Se tuottaa parempia ideoita, kun siihen sisällytetään taustoiltaan, erikoisaloiltaan ja ajattelutavoiltaan erilaisten ihmisten ja organisaatioiden näkemyksiä. Lisääntynyt yhteistyö tuottaa innovatiivisempia ideoita, koska siinä yhdistyvät erilaisten kokemusten, tietämyksen ja ajattelutapojen omaavien ihmisten ja organisaatioiden lukuisat näkökulmat.

Tehostettu yhteistyö

Siirtyminen paikallisesta levytallennuksesta pilvitallennukseen voi olla vaikea prosessi, mutta se yleistyy päivä päivältä. Pilvitallennuksen käyttämisessä on useita etuja verrattuna paikalliseen levytallennukseen. Tulevaisuudessa pilvitallennus on yksi kannattavimmista mahdollisuuksista niille, jotka etsivät turvallista ja helposti saatavilla olevaa tapaa tallentaa tietoja.

Lähetä minkä tahansa kokoisia tiedostoja
Ammattilais-, yritys- ja yrityssuunnitelmat
Tutustu maksullisiin suunnitelmiimme

Katso lisää artikkeleita tiedostojen jakamisesta