Suurten tiedostojen jakaminen Internetissä

Me kaikki tiedämme kamppailun, kun yritämme selvittää, miten - jakaa suuria tiedostoja Internetin kautta. Olipa kyseessä asiakirja, valokuva tai video, sen siirtäminen tietokoneelta toiselle voi olla turhauttavan hidasta. Oikeiden työkalujen avulla sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin.

Kun teet nopean Google-haun hakusanalla "miten jakaa suuria tiedostoja internetissä", saat lukuisia vaihtoehtoja. Kaikki niistä eivät kuitenkaan ole samanarvoisia. Jotkin palvelut soveltuvat paremmin pienten tiedostojen lähettämiseen, kun taas toiset on suunniteltu suurempia tiedostoja varten.
Suurten tiedostojen jakamiseen internetissä on useita tapoja, mutta kaikki niistä eivät ole samanarvoisia. Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia suosituimpia tapoja jakaa suuria tiedostoja ja keskustelemme niiden eduista ja haitoista. Aloitetaan!

Jaa jopa 5 GB ilmaiseksi

Rekisteröitymistä ei tarvita

pakkaa

Pakkaa tiedostot

Ennen kuin lähetät tiedostoja, on tärkeää varmistaa, että ne ovat mahdollisimman pakattuja. Tämä lyhentää niiden lähettämiseen kuluvaa aikaa ja säästää myös kaistanleveyttä.
Tiedostojen pakkaamiseen on useita tapoja, mutta suosituin niistä on luultavasti ZIP-pakkaus. Tätä muotoa käyttävät useimmat tiedostojen pakkaustyökalut, kuten WinZip ja 7-Zip.
Tiedostojen pakkaaminen on melko helppoa WinZipin tai 7zipin kaltaisella pakkausohjelmalla. Valitse vain tiedostot, jotka haluat pakata, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Pakkaa" -vaihtoehto. Tämä luo uuden pakatun tiedoston, joka on kooltaan pienempi ja jonka lähettäminen vie vähemmän aikaa. Tiedosto tallennetaan ZIP-tiedostona, jonka voit sitten lähettää Internetin kautta.
sähköpostiosoite

Sähköposti lähettää suuria tiedostoja

Yleisin tapa lähettää tiedostoja internetissä on sähköposti. Tämä on nopea ja helppo menetelmä, joka ei vaadi erityisiä ohjelmistoja tai työkaluja. Sähköpostin etuna on myös se, että se on yleisesti tuettu, joten lähes kaikki voivat käyttää sitä.

Osoitteeseen lähettää tiedostoja sähköpostitse, liitä se vain sähköpostiviestiin ja lähetä se vastaanottajalle. Hän voi sitten avata liitteen ja tallentaa tiedoston tietokoneelleen. Näin helppoa se on!

Sähköpostin haittapuolena on, että se voi olla hidas ja epäluotettava, varsinkin jos tiedosto on suuri. Sähköpostipalvelimet voivat myös olla ylikuormitettuja, jolloin tiedoston lataaminen voi kestää kauan. Lisäksi sähköposti on hyvä vaihtoehto pienille tiedostoille, mutta se ei ole ihanteellinen suurille tiedostoille. Sähköpostin liitetiedoston enimmäiskoko on yleensä noin 25 Mt, mikä ei välttämättä riitä suuremmille tiedostoille.
kynä usb-asema

Käytä kynäasemaa / USB-asemaa

Jos haluat lähettää yli 25 Mt:n tiedoston, voit käyttää kynämuistitikkua tai USB-asemaa. Tämä on fyysinen laite, jota voit käyttää tiedostojen tallentamiseen ja siirtämiseen tietokoneiden välillä.
USB-asemia on saatavilla eri kokoisina, 1 Gt:sta 128 Gt:iin. Ne ovat myös suhteellisen edullisia, joten ne ovat hyvä vaihtoehto suurten tiedostojen siirtämiseen. Ne voivat kuitenkin olla hankalia, jos et ole lähellä tietokonetta, jossa on USB-portti.
Jos haluat lähettää tiedoston USB-aseman avulla, kopioi tiedosto ensin asemalle. Aseta sitten asema vastaanottajan tietokoneeseen ja avaa se. Tiedosto tallennetaan tietokoneen kiintolevylle.
USB-aseman käytön haittapuolena on se, että voi olla vaikea löytää sellaista, jolla on sellainen. Lisäksi kaikilla ei ole USB-asemaa, joten kaikki eivät voi vastaanottaa tiedostoja tällä tavoin. Jos siis etsit tapaa lähettää tiedostoja laajemmalle yleisölle, USB-asemat eivät ehkä ole paras vaihtoehto.
ulkoinen asema

Ulkoinen kiintolevy suurten tiedostojen jakamiseen

Toinen vaihtoehto suurten tiedostojen lähettämiseen on käyttää ulkoista asemaa. Tämä on fyysinen laite, joka liitetään vastaanottajan tietokoneeseen ja jota voidaan käyttää tiedostojen tallentamiseen ja siirtämiseen.
Ulkoisia asemia on erikokoisia, muutamasta gigatavusta useisiin teratavuihin. Ne voivat myös olla kalliita, riippuen valitsemastasi koosta ja tyypistä. On myös tärkeää varmistaa, että ulkoinen asema on yhteensopiva vastaanottajan tietokoneen kanssa.
Jos haluat lähettää tiedoston ulkoisella asemalla, kopioi tiedosto ensin asemalle. Irrota sitten asema tietokoneesta ja liitä se vastaanottajan tietokoneeseen. Tiedosto tallennetaan tietokoneen kiintolevylle.
Ulkoisen aseman käytön haittapuolena on se, että voi olla vaikea löytää sellaista, jolla on sellainen. Lisäksi kaikilla ei ole ulkoista asemaa, joten kaikki eivät voi vastaanottaa tiedostoja tällä tavoin.
palvelinhuone

Käytä FTP:tä

Jos sinun on lähetettävä yli 25 Mt:n kokoinen tiedosto, eikä vastaanottajalla ole USB-asemaa tai ulkoista asemaa, voit käyttää FTP:tä. FTP on lyhenne sanoista File Transfer Protocol, ja se on tapa siirtää tiedostoja tietokoneiden välillä.
Jos haluat lähettää tiedoston FTP:n avulla, sinun on ensin löydettävä FTP-palvelin. Tämä on tietokone, joka on erityisesti perustettu tiedostojen tallentamista ja jakamista varten. Suosituin FTP-palvelin on FileZilla, jonka voit ladata ilmaiseksi.
Kun olet asentanut FTP-palvelimen, voit avata sen ja luoda uuden yhteyden. Kirjoita Connect to Server -ikkunassa FTP-palvelimen osoite ja valitse Connect. Käyttäjänimi ja salasana -kentät täytetään automaattisesti.
Siirry seuraavaksi kansioon, johon tiedosto on tallennettu. Vedä tiedosto paikallisesta ikkunasta etäikkunaan ja napsauta Upload. Tiedosto siirretään FTP-palvelimelle ja tallennetaan määritettyyn kansioon.
FTP:n käytön haittapuolena on, että FTP-palvelinta voi olla vaikea löytää. Lisäksi kaikki eivät osaa käyttää FTP:tä, joten kaikki eivät voi vastaanottaa tiedostoja tällä tavoin.
pilvilaskenta

Pilvipohjaiset tiedostonjakopalvelut

Pilvipohjaiset tiedostojen jakopalvelut ovat toinen vaihtoehto suurten tiedostojen lähettämiseen. Näiden palvelujen avulla voit ladata tiedostoja internetiin ja jakaa niitä muiden ihmisten kanssa.

Ne ovat helppokäyttöisiä, ja useimmissa niistä on ilmainen taso, jolla voit lähettää tiedostoja tiettyyn kokoon asti. Suosituimmat pilvipohjaiset tiedostojen jakopalvelut ovat Google Drive, iCloud ja DropBox.
Miten pilvipohjaiset tiedostonjakopalvelut toimivat?
Periaatteessa luot tilin palveluun ja lataat sitten tiedostot, jotka haluat jakaa. Tiedostot tallennetaan palvelun palvelimelle, ja voit sitten jakaa ne muiden kanssa lähettämällä heille linkin. Tämän linkin avulla tiedostot voidaan ladata tai niitä voidaan suoratoistaa verkossa.
Pilvipohjaisia tiedostonjakopalveluja käytettäessä on kuitenkin syytä pitää mielessä muutama asia.
Ensinnäkin kaikki nämä palvelut eivät ole ilmaisia. Jotkut niistä vaativat maksullisen tilauksen, jotta voit käyttää palvelua. Toiseksi, näihin palveluihin lataamasi tiedostot tallennetaan usein julkiseen kansioon. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on pääsy linkkiin, voi ladata tiedostot. Lopuksi tiedostonjakopalvelu voi mennä offline-tilaan tai kokea muita teknisiä ongelmia, mikä tarkoittaa, että tiedostoihin ei välttämättä pääse käsiksi.
Jos haluat lähettää tiedoston pilvipohjaisen tiedostonjakopalvelun avulla, lataa tiedosto ensin palveluun. Avaa sitten palvelu ja jaa tiedosto vastaanottajan kanssa. Hän voi ladata tiedoston ja tallentaa sen tietokoneelleen.
Pilvipohjaisten tiedostojen jakopalvelujen haittapuolena on, että ne voivat olla hitaita ja epäluotettavia. Lisäksi kaikilla ei ole tilausta näihin palveluihin, mikä tarkoittaa, että kaikki eivät voi vastaanottaa tiedostoja tällä tavoin.

Filemail

monialustaiset sovellukset

Filemail on täydellinen ratkaisu kaikenkokoisille yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka etsivät turvallista tapaa siirtää suuria tiedostoja. Filemail on saanut mainetta helppokäyttöisyydestään, nopeista siirtonopeuksistaan, runsaasta tallennustilastaan ja turvallisesta, vaatimustenmukaisesta tietojenkäsittelystä.

Filemailin avulla tiedostojen lähettämiselle ei ole kokorajoitusta. Tämä tarkoittaa, että voit lähettää minkä tahansa kokoisia tiedostoja ilman, että sinun tarvitsee huolehtia rajan ylittämisestä. Filemail tarjoaa kaksitekijätodennuksen ja päästä päähän -salauksen, mikä varmistaa, että tiedostosi ovat turvallisia ja suojattuja. Lisäksi Filemailissa on myös virustarkistusominaisuus, joka tarkistaa kaikki tiedostot virusten varalta ennen niiden lähettämistä. Varmista, että tutustut Filemailiin seuraavaa suurta tiedostosiirtoa varten!

Päätelmä

Suurten tiedostojen lähettäminen internetissä voi olla haastavaa, mutta käytettävissä on useita vaihtoehtoja. Suosituimpia menetelmiä ovat tiedostojen pakkaaminen, sähköpostin, USD-aseman, ulkoisen aseman, FTP:n tai pilvipohjaisen tiedostonjakopalvelun käyttö. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopiva menetelmä.
Varmista, että teet perusteellisen tutkimuksen ennen menetelmän valintaa, sillä se auttaa varmistamaan tiedostojen siirron onnistumisen. On myös tärkeää pitää mielessä tiedostokoko, sillä jotkin menetelmät eivät välttämättä sovellu suuremmille tiedostoille.
Muista lopuksi, että paras tapa lähettää suuria tiedostoja on käyttää eri menetelmien yhdistelmää. Näin voidaan varmistaa, että tiedosto toimitetaan onnistuneesti riippumatta Internet-yhteyden nopeudesta tai tiedoston koosta. Hyvää lähettämistä!

Jaa minkä tahansa kokoisia tiedostoja

Nopea turvallinen tiedostojen jakaminen

Finnish