Tiedostonsiirrot ovat Internetin rakennuspalikoita. Internetin käyttäjät lataavat tiedostoja joka ikinen minuutti joka ikinen päivä ja levittävät niitä ympäri virtuaalimaailmaa. Tiedostonsiirtoprotokolla (FTP) on ollut käytössä yli neljä vuosikymmentä, ja tänä aikana se on kehittynyt huomattavasti salausstandardien ja tiedostojen siirto-ominaisuuksien osalta.
FTP on peräisin verkkojen alkuaikoina, jopa ennen TCP:hen (Transmission Control Protocol) perustuvien nykyisten Internet Protocol (IP) -verkkojen syntyä 1980-luvun alussa.

Mikä on tiedostonsiirtoprotokolla (FTP)?

Miten FTP toimii?

Mihin FTP:tä käytetään?
FTP-asiakkaat

FTP:n turvallisuuskysymykset
FTP on peräisin ajalta, jolloin kyberturvallisuus oli pelkkä spekulatiivinen aihe. Tämä tarkoittaa, että FTP-siirtoja ei ole suojattu, joten kuka tahansa pakettien salakuunteluun kykenevä voi kohtalaisen helposti siepata tietoja.
Jos hakkerit pystyvät sieppaamaan FTP-siirron, salaus ei estä heitä pääsemästä käsiksi sen sisältöön tai muuttamasta sitä. Vaikka käyttäisit FTP-pilvitallennusta, tiedot voidaan siepata ja käyttää väärin, jos palveluntarjoajan järjestelmään murtaudutaan.

FTP:n haitat
Haastava käyttö
Kaikki toimittajat eivät ole samanarvoisia
Salaus ei ole itsestäänselvyys.
FTP:n kimppuun voidaan hyökätä
Vaatimustenmukaisuus on ongelma
Toiminnan seuranta on vaikeaa

FTP:n edut
Useita tiedostohakemistoja voidaan siirtää samanaikaisesti.
Älä koskaan menetä tiedostojen siirron edistymistä

Filemail: FTP:n käyttökelpoinen vaihtoehto
On kuitenkin olemassa myös käyttökelpoisia vaihtoehtoja, joilla voidaan voittaa FTP:n haasteet ja tuoda lisätoimintoja ja etuja. Filemail on verkkoalusta, joka mahdollistaa kaikenkokoisten tiedostojen lähettämisen ja vastaanottamisen erilaisten sovellusten ja palvelujen avulla.
Se on ilmainen palvelu, joka on kaikkien käytettävissä. Perusperiaate on yksinkertainen: valitse tiedosto, täytä vastaanottajan sähköpostiosoite ja napsauta "lähetä". Vastaanottaja saa linkin tiedostoon ja lataa sen.
Kaksi palomuurisarjaa suojaa palvelimia, ja pääsy tietoihin säilyy suoraan Windows-yhteyden kautta. Levyllä tiedostonimet on salattu, ja palvelimilla olevien tietojen suuri määrä tekee tietojen hakemisesta ja salauksen purkamisesta kiintolevyiltä lähes mahdotonta.