Hogyan küldhet nagyméretű fájlokat e-mailben

Ace2024. január 20.
hogyan lehet nagyméretű fájlokat küldeni e-mailben

Hogyan küldhetünk nagyméretű fájlokat e-mailben

Ha nagyméretű fájlt kell elküldenie e-mailben, frusztráló lehet, amikor egy felugró ablakban azt mondja, hogy a fájlok túl nagyok. Meglepő módon a legtöbb e-mail szerver nem tud bizonyos méretnél nagyobb fájlokat küldeni vagy fogadni.

Nem csak ez, hanem az is, hogy csak azért, mert el tud küldeni egy mellékletet a feladó e-mail szerverén keresztül, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a címzett e-mailje el tudja fogadni azt. Hogyan biztosíthatja, hogy olyan e-mail mellékletet küldjön, amelyet a címzett meg tud nyitni? Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan küldhet nagyméretű fájlokat e-mailben.

Mielőtt elküldi az email-mellékleteket, győződjön meg arról, hogy ismeri azok méretét. Az e-mail kiszolgálók méretkorlátozásai nem egyformák, és szolgáltatónként eltérőek. Szerencsére a legtöbb e-mail szolgáltatás a fájlnév mellett megjeleníti a fájl méretét.

Ha több fájlt csatol, érdemes nyomon követnie a mellékletek teljes méretét. Ha a fájl mérete megabájt helyett kilobájtban jelenik meg, akkor tudnia kell, hogy egy megabájtban 1024 kilobájt van.

Sok vállalkozás és magánszemély egyaránt felhőalapú szolgáltatókat és felhőalapú fájlátviteli szolgáltatásokat használ a csatolmányok méretének megkerülésére, amikor nagyméretű fájlokat küld e-mailben.

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Nagyméretű fájlok küldése most

Felhőalapú tárolási szolgáltatás nagyméretű fájlok küldésére e-mailben

Ha nagyméretű fájlokat szeretne elküldeni e-mailben, de a fájl túl nagy, az egyik hatékonyabb megoldás a felhőalapú tárolási szolgáltatások használata.

Az olyan felhőalapú tárhelyek, mint az iCloud Mail Drop, a OneDrive és a Google Drive kiválóan alkalmasak nagyméretű fájlok e-mailen keresztül történő elküldésére. Ha kiváló minőségű grafikákat, videókat, prezentációkat, adatokat vagy mást kell átküldenie, a felhőalapú megoldások lehetővé teszik a fájlok feltöltését a felhőszolgáltatásba.

Ezután küldje át a linket, hogy a címzettje melléklet helyett egy hivatkozáson keresztül férhessen hozzá a fájlhoz. Ha ez ijesztően hangzik, könnyű, ha egyszer belejön a dologba. Íme, hogyan küldhet nagyméretű mellékleteket felhőalapú tárolószolgáltatásokon keresztül.

Apple icloud és mail nagy fájlok megosztásához

1. iCloud Mail Drop az Apple Mail segítségével

Az iCloud-fiók használatával beállíthatod a Mail Drop használatát, amely lehetővé teszi, hogy nagyméretű, legfeljebb 5 GB-os fájlokat küldj az iCloudon keresztül. A Mail Drop használatakor a fájlok titkosított formában kerülnek tárolásra, és a címzett számára 30 napon belül letölthetővé válnak.

Először is győződjön meg arról, hogy a Mail Drop engedélyezve van az Apple Mail fiókjában.

1. Nyissa meg az Apple Mailt a Mac számítógépén, és válassza a menüsorban a Mail menüpont alatt a Beállítások menüpontot.

2. A Fiókok lapon válassza ki azt a fiókot, amelyiknél engedélyezni szeretné a Mail Dropot.

3. Jelölje be a Nagyméretű mellékletek küldése Mail Drop funkcióval melletti négyzetet.

4. Írjon új e-mailt az Apple Mail segítségével, és győződjön meg róla, hogy a szövegkurzor ott van, ahol a mellékletet szeretné megjeleníteni.

5. Válassza a Fájl, majd a Fájlok csatolása lehetőséget. Válassza ki a csatolni kívánt fájlt, és kattintson a Fájl kiválasztása gombra.

Ha a csatolmány meghaladja a méretkorlátokat, az Apple Mail automatikusan feltölti a fájlt az iCloud-kiszolgálóra a címzett számára.

Előnyök

Hátrányok

A melléklet feltöltődik az iCloudba, és tartalmaz egy biztonságos linket.A Mail Dropnak csak 5 GB-os korlátja van, így minden, ami ennél nagyobb, ezzel a módszerrel meghiúsul.
A melléklet nem számít bele az iCloud-tároló teljes tárhelyébe, és csak 30 napig marad a felhőben.Egyes mellékletek nem jól továbbíthatók más operációs rendszerekre, például a Windowsra.
A Gmail használata nagyméretű fájlok e-mailben történő küldéséhez

2. Google Drive és Gmail

A Google Drive lehetővé teszi, hogy legfeljebb 25 MB méretű mellékleteket küldjön, és legfeljebb 50 MB méretű fájlokat fogadjon. Nagyméretű fájl küldéséhez a Google Drive-on keresztül először fel kell töltenie, majd e-mailben elküldeni. Csak kövesse az alábbi egyszerű lépéseket.

1. Jelentkezzen be a Gmail postafiókjába, és a képernyő bal felső sarkában válassza a Compose (Összeállítás) lehetőséget egy új üzenet indításához.

2. Az új üzenet felugró ablakának alján található ikongombok közül válassza ki a Google Drive ikonját. Megjelenik egy párbeszédpanel, amely lehetővé teszi egy fájl beillesztését.

3. Ha még nem töltötte fel a fájlt a Google Drive-ra, ebben a párbeszédpanelben megteheti. Válassza a felső menüből a Feltöltés menüpontot. Nagyméretű csatolmányát áthúzhatja, vagy a Fájlok kiválasztása az eszközéről gombra kattintva. Válassza a Feltöltés lehetőséget a fájl Google Drive-hoz való hozzáadásához.

4. Ha a fájl már fel van töltve a Google Drive-ra, akkor megkeresheti a fájlt a Drive-on. Jelölje ki a fájlt, és kattintson a Beszúrás gombra.

5. Az e-mail elküldése előtt mindenképpen állítsa be a jogosultságokat, hogy a címzett hozzáférhessen a fájlhoz. A Gmail ellenőrizni fogja, hogy a címzett hozzáférhet-e a fájlhoz az Ön számára, és az üzenet elküldése előtt felszólítja, hogy frissítse a fájl megosztási beállításait.

A csatolmány linkje most már hozzá lesz adva az e-mailjéhez.

Előnyök

Hátrányok

A fájlmegosztás egyszerű, és számos beépített eszközzel rendelkezik, amelyekkel könnyedén együttműködhet másokkal a fájljain.A fájlok megosztásakor potenciális biztonsági kockázatot jelent, mivel nincs jelszavas védelem a fájlok számára.
A fájlok mindaddig magánjellegűek, amíg meg nem osztja őket a címzettekkel.A Google Drive feltöltési korlátokat szab a meghajtóra, így ez a korlátozás frusztráló lehet, ha több nagyméretű fájlt kell megosztania a Google Drive-ra.
Bárhonnan elérheti fájljait.
Egy meghajtó és az Outlook a nagyméretű fájlok e-mail küldéséhez

3. OneDrive az Outlookkal

Sok vállalkozás számára az elsődleges e-mail szolgáltatás az Outlook. A OneDrive kiváló megoldás a nagyméretű fájlok e-mailen keresztüli küldésére az Outlookkal. Az Outlook csak 33 MB-ig engedélyezi a mellékletek csatolását. Biztosnak kell lennie abban, hogy a fájlt először a One Drive-ra menti el, mielőtt megosztaná.

Így küldheti el fájlját e-mailben a OneDrive használatával

1. Először is jelentkezzen be a OneDrive-fiókjába.

2. Kattintson a jobb gombbal a megosztani kívánt fájlra. A legördülő menüből válassza a Megosztás lehetőséget.

3. A felugró ablakban adja meg azoknak az embereknek az e-mail címét, akikkel meg szeretné osztani a fájlt, és frissítse a dokumentumhoz beállítandó engedélyeket. Ez a módszer automatikusan generál egy e-mailt a nagyméretű fájl megtekintésére szolgáló hivatkozással.

4. Ha egyéni e-mailt szeretne szerkeszteni, a címzettek e-mail címének automatikus meghívásához szükséges e-mail megadása helyett generáljon linket a felugró ablak bal alsó sarkában található link másolása gomb segítségével. Illessze be a linket egy új e-mailbe az Outlookon keresztül.

Előnyök

Hátrányok

A OneDrive-on bármilyen fájlt tárolhat, és felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a nagyméretű fájlok e-mailben történő elküldését.A OneDrive ingyenes csomagja legfeljebb 5 GB tárhelyet tesz lehetővé, a további tárhelyért fizetni kell.
A Microsoft egy jól bevált vállalkozás, így tudhatja, hogy szilárd, megbízható és megbízható.A OneDrive használatakor a biztonság is gondot jelent.
Csak a szállítás közbeni adatokat titkosítja, de az ott ülő adatokat nem.
A felhasználói jogosultságok lehetővé tehetik, hogy az emberek megváltoztassák a nem kívánt dokumentumokat.

Felhőalapú fájlátviteli szolgáltatás nagyméretű fájlok küldéséhez e-mailben

Amikor a felhőszolgáltatások elindultak, inkább a fogyasztók számára készültek webalapú e-mailek, közösségi média, fényképek és személyes tárolóhelyek számára. Ahogy a felhőmegoldások fejlődtek és a biztonság nőtt, a felhőszolgáltatások megnyíltak, lehetővé téve, hogy teljes hálózati infrastruktúrák működjenek a felhőben, beleértve a fájlátvitelt is.

Az érzékeny dokumentumok és adatok megosztására szolgáló biztonságos megosztási folyamatok iránti igény egyre nő, és egyre többen fogadják el a felhőalapú fájlátviteli szolgáltatásokat. Az otthonról dolgozó alkalmazottak számának növekedésével elengedhetetlen egy olyan felhasználóbarát és biztonságos megoldás, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára a nagyméretű adatfájlok küldését és fogadását.

Mindig használhat felhőalapú fájlátviteli szolgáltatást.

Filemail fájlmegosztó szolgáltatás

Filemail

AFilemail egyike a számos megoldásnak, amelyek olyan szolgáltatást nyújtanak, amely lehetővé teszi bármilyen méretű fájlok online küldését és fogadását. Biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek biztonságossá teszik a fájlátvitelt azáltal, hogy lehetővé teszik a rendelkezésre állási időszak beállítását és a jelszavas védelem beállítását. Ez segít megakadályozni, hogy fájlja rossz kezekbe kerüljön.

A Filemail használata egyszerű, és két lehetőséget biztosít a nagyméretű fájlok online küldésére. Elküldheti közvetlenül, vagy létrehozhat egy linket, és elküldheti a választott e-mail platformon keresztül.

1. A Filemail weboldalán válassza a Fájlok hozzáadása gombot, hogy kiválassza a fájlokat, amelyeket el szeretne küldeni.

2. Ha e-mailben szeretné elküldeni, válassza a Send As Email (Küldés e-mailként) lapot, és az e-mail címét használva fogalmazzon meg egy e-mailt, amellyel elküldi.

3. Ha inkább az elsődleges e-mail szerverét szeretné használni, válassza a Küldés hivatkozásként lapot, és másolja ki a hivatkozást.

4. Megjelenik egy felugró ablak, amelyben beállíthatja a fájl rendelkezésre állásának időtartamát.

A Filemail lehetővé teszi, hogy 5 GB-ig terjedő fájlokat ingyenesen megosszon. A fizetős fiókkal sokkal több funkciót kap, például 1 TB tárhelyet, logó vagy háttér hozzáadását, ami tökéletes a kisvállalkozások számára.

Ezek a módszerek a nagyméretű fájlok e-mailben történő elküldésének legjobb módszerei közé tartoznak. Mindig biztos akar lenni abban, hogy speciális, biztonságos felhő- és átviteli eszközöket használ. A biztonság az egyik legfontosabb szempont a nagyméretű mellékletek küldésekor vagy fogadásakor.

Mindig ügyeljen arra, hogy csak olyan emberektől származó mellékleteket nyisson meg, akiket ismer és akikben megbízik, és győződjön meg arról, hogy azok a fent említett biztonságos módszerek valamelyikéből származnak.

Nagyméretű fájlok küldése bármilyen méretben
Korlátlan címzettek, letöltések és sávszélesség
Nézze meg fizetős terveinket

Miért nem biztonságos és nem megfelelő az e-mail a nagyméretű fájlok megosztásához?