Filemail UDP átviteli gyorsítás

A TCP-alapú böngészőszolgáltatásoknál gyorsabb átviteli sebesség

TCP vs UDP
Az interneten ma két fő protokollt használnak: TCP és UDP. A TCP az internet munkagépe. Az UDP átviteli gyorsítás a telivér, a sebességre készült.

A TCP alapjai

Ez a protokoll beépített megbízhatósági mechanizmusokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a feladó automatikusan újra továbbítja a TCP-csomagot a címzettnek, ha az valahogyan elveszett útközben.
Amikor a címzett megkap egy TCP-csomagot, egy ACK (Acknowledge) üzenetet küld vissza, hogy megerősítse a feladónak, hogy a csomagot helyesen fogadták. Ez a viszonylag egyszerű mechanizmus teszi a TCP protokollt nagyon megbízhatóvá és a fejlesztők számára könnyen használhatóvá.
Az ACK-üzenetek küldése a feladónak komolyan korlátozhatja a teljesítményt (mivel a feladónak meg kell várnia az ACK-t az 1. csomagról, mielőtt elküldi a 2. csomagot). A TCP-t sújtó problémák némelyikének enyhítésére az évek során számos fejlesztés történt a protokollon.
  • Skálázható ablakméret lehetővé teszi a feladó számára, hogy egyszerre több csomagot küldjön és több ACK-t várjon. Az elküldött, de még nem ACK-olt adatot gyakran nevezik adatforgalomban lévő adatnak (Data In Flight). A feladónak van egy korlátja arra vonatkozóan, hogy mennyi adat lehet a repülésben, ami azt jelenti, hogy a feladó nem küld gyorsabban adatokat a vevőnek, mint amennyit a vevő kezelni tud.

  • Sávszélesség-korlátozás lényegében lehetővé teszi, hogy egy 10 Mbit-es ügyfél 1000 Mbit-es kiszolgálóval kommunikáljon anélkül, hogy a kiszolgáló forgalma túlterhelné. A TCP-ben azon az elgondoláson alapul, hogy egy adott időpontban csak bizonyos számú adat lehet forgalomban.

  • Szelektív ACK-k lehetővé teszi, hogy a címzett tetszőleges sorrendben kapja az ACK-csomagokat. Ha az 1. csomag elveszett, akkor ez nem akadályozza a 2. csomag elküldését és ACK-olását az 1. csomag újbóli elküldése előtt.
 • A tűzfalak, útválasztók és kapcsolók nagymértékben a TCP-forgalomra vannak optimalizálva, ami a TCP-t a természetes választássá teszi a legtöbb mai internetes feladathoz. A webböngészők, az e-mail kliensek, a Facebook, az Instagram, a Snapchat, a tőzsdei futóművek, a Spotify, a Slack és az FTP-kliensek csak néhány olyan alkalmazás, amely jellemzően TCP-t használ. Ha Ön egy fájlátviteli megoldás böngészőn keresztül, akkor több mint valószínű, hogy TCP-t használ.

  Van azonban egy hátránya. A TCP-forgalom nagy földrajzi távolságon keresztüli küldésekor a teljesítmény jelentősen csökken. Mivel a forgalomnak (és az ACK-knak) több útválasztón és hálózati infrastruktúrán kell áthaladnia, hogy eljusson a címzetthez, ez több időt vesz igénybe.
  Az ehhez szükséges időt nevezzük késleltetésnek. Ha egyazon országban üzemeltetett webhelyet böngészik, a késleltetés néha akár 10 milliszekundum is lehet. Ha egy másik kontinensen található webhelyet böngészik, azonnal látni fogja, hogy az oldalak betöltése hosszabb ideig tart a megnövekedett késleltetés miatt.
  A TCP késleltetési problémája rendkívül nyilvánvalóvá válik, amikor kontinenseken átívelő fájlok átvitelére kerül sor. A feladó és a címzett is lehet, hogy elképesztő 1000/1000 megabites kapcsolaton van, de a fájlok átvitelekor csak 10 megabites effektív hálózati sávszélességet kapnak a késleltetés miatt, amely megakadályozza őket a TCP használatakor a hatékony kommunikációban.

  Mi az UDP?

  UDP átviteli gyorsítás
  Az UDP a TCP testvére. A fő különbség az, hogy az UDP-csomagot soha nem küldi vissza. A küldőnek fogalma sincs arról, hogy az UDP csomag eljutott-e a címzetthez, így nem megbízható protokoll. De mivel nincs ACK-küldés, rendkívül gyors. Az UDP kiválóan alkalmas videohívásokhoz és online játékokhoz.

  Ezekben az esetekben nem számít, ha néhány UDP-csomag kiesik. Az UDP-csomagokat folyamatosan küldi, így ez nem fog feltűnni a videostreamben. Ugyanígy az online játékok esetében is néhány milliszekundumon belül új UDP csomagot kap a legújabb frissítésekkel. Néhány UDP csomag elvesztése nem jelent problémát. Sokkal fontosabb, hogy az adatokat gyorsan, a lehető legkisebb késleltetéssel továbbítsuk.

  Az UDP kezdetben szörnyű választásnak tűnhet a fájlátvitelhez. A megbízhatóság teljes hiánya miatt az UDP-csomagok kiesése miatt mindenhol sérült fájlok lennének. A sávszélesség-szabályozás hiánya azt eredményezné, hogy az ügyfeleket elárasztaná a forgalom, és lényegében offline állapotba kerülnének. Ahhoz, hogy az UDP hasznos legyen fájlok átvitelére, ugyanúgy megbízhatónak kell lennie, mint a TCP-nek. Először is, az elejtett csomagokat újra kell küldeni, és lehetővé kell tenni a sávszélesség korlátozását. A biztonsággal is foglalkozni kell.

  Filemail UDP átviteli gyorsító protokoll

  Filemail UDP átviteli gyorsítás
  A Filemail UDP Acceleration Protocol (UAP) egy UDP-re épített egyedi fájlátviteli protokoll, amely még nagy késleltetési környezetben is villámgyors átviteli sebességet kínál. Könnyedén felülmúlja az összes TCP-alapú protokollt, például a HTTP-t és az FTP-t - különösen akkor, ha nagy földrajzi távolságokon keresztül küldi a fájlokat, ahol a késleltetés 50 ms fölé kúszik.

  Átviteli sebesség referenciaértékek

  A teljesítménymérések azt mutatják, hogy a Filemail UDP átviteli gyorsítás néha akár 200-szor gyorsabb, mint az FTP, a HTTP és más TCP alapú átviteli módszerek.

  UDP átviteli gyorsítás benchmarkok


  Hatékony átviteli sávszélesség Európából Ausztráliába történő fájlátvitel esetén 21 hálózati ugráson keresztül. Mindkét végpont 1000/1000 Mbit-es kapcsolaton van csatlakoztatva.

  A Filemail UAP alulról felfelé épült egy céllal: a fájlok rendkívül gyors átvitele A-tól B-ig a lehető legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb módon. Az alábbiakban ennek a forradalmasító protokollnak néhány jellemzőjét mutatjuk be.
  Az IBM Aspera és a Signiant UDP-alapú átviteli megoldásaival való nem hivatalos összehasonlítások azt mutatják, hogy a Filemail szinte minden esetben gyorsabb. A teljesítménykülönbségek egy része annak köszönhető, hogy a Filemail hardveres gyorsítást is használ - különösen az AES-NI utasításkészlet használatával. Emellett az IBM Aspera és a Signiant protokolljai külön TCP-csatornát (SSH) használnak a sávszélesség korlátozására, ACK'ing-re stb. A Filemail UAP nem támaszkodik a lassabb TCP protokollra - UDP-t használ az adatátvitelhez, az ACK'ing-hez, a sávszélesség korlátozásához és a titkosításhoz.

  Biztonság

  Minden UDP adatforgalom AES Galois/Counter Mode (AES-GCM) titkosítással védett. Ez napjainkban a titkosításon belül az aranyszabvány, és biztosítja, hogy az átvitt adatokat harmadik fél ne tudja lehallgatni. Minden átviteli munkamenethez külön kulcs tartozik, a kulcsot az ügyfél és a kiszolgáló Rivest-Shamir-Adleman (RSA) titkosítással cseréli ki.
  Biztonsági szabály

  Hardveres gyorsított titkosítás

  A Filemail UAP az AMD és az Intel által néhány évvel ezelőtt bevezetett AES-NI utasításkészletet használja. Ez az utasításkészlet lehetővé teszi a Filemail UAP számára, hogy dedikált hardverkomponenseket használjon az adatok titkosításához és visszafejtéséhez. Ez óriási különbséget jelent az átviteli sebességek tekintetében. Az AES-NI olyan operációs rendszereken támogatott, mint a Microsoft Windows, a macOS, a Linux, az iOS és az Android. Az olyan hardvergyártók, mint az Intel, AMD, ARM, VIA, Atmel, Samsung, Qualcomm, NXP és Broadcom szintén támogatják.

  Szoftver- és hardverkövetelmények

  A Filemail UAP alacsony szintű C++ nyelven íródott, és gyakorlatilag minden eszközön és operációs rendszeren futtatható. A bináris kiadások jelenleg Windows, macOS és Linux operációs rendszerekhez állnak rendelkezésre. A Filemail Desktop az UAP-t használó zászlóshajó átviteli eszközünk. Konzolos alkalmazások is rendelkezésre állnak. A Filemail UAP-t erősen optimalizáltuk, és rendkívül alacsony, mindössze néhány megabájtos memóriaigénnyel rendelkezik, miközben a sávszélesség áteresztőképességét maximalizáljuk. A fájlok maximális sebességgel történő küldésekor jellemzően kevesebb, mint 5% CPU-t használ.

  Kétirányú átviteli gyorsítás

  Kétirányú UDP átviteli gyorsítás
  A Filemail UAP-t a fájlok Filemail Desktop segítségével történő feltöltésekor és letöltésekor is használják. Ez azt jelenti, hogy Ön ÉS ügyfelei és üzleti partnerei is kihasználhatják ezt a technológiát.

  A Filemail UDP átviteli gyorsítással való kezdés

  A Filemail UDP átviteli gyorsítás a Filemail Desktop alkalmazásba van integrálva, és automatikusan engedélyezve van a fájlok küldésekor és letöltésekor. A Filemail Desktop ingyenesen használható, és nem igényel bejelentkezést. UDP átviteli gyorsítás az embereknek.

  Korlátlan fájlátviteli sebesség

  Gyorsabb fájlküldés az UDP átviteli gyorsítással

  Minden tervünkhöz 7 napos próbaidőszak jár

  Hungarian