Pospeševanje prenosa UDP v datotečni pošti

Hitrost prenosa je hitrejša od storitev brskalnika na podlagi protokola TCP

TCP proti UDP
V internetu se danes uporabljata dva glavna protokola: TCP in UDP. Protokol TCP je delovni konj interneta. Pospeševanje prenosa UDP je čistokrvni konj, narejen za hitrost.

Osnove o protokolu TCP

Ta protokol ima vgrajene mehanizme zanesljivosti, kar pomeni, da pošiljatelj samodejno ponovno pošlje paket TCP prejemniku, če se na poti izgubi.
Ko prejemnik prejme paket TCP, se nazaj pošlje sporočilo ACK (Acknowledge), ki pošiljatelju potrdi, da je paket pravilno prejel. Zaradi tega razmeroma preprostega mehanizma je protokol TCP zelo zanesljiv in enostaven za uporabo za razvijalce.
Pošiljanje sporočil ACK pošiljatelju lahko resno omeji zmogljivost (saj mora pošiljatelj pred pošiljanjem paketa-2 počakati na sporočilo ACK paketa-1). Za odpravo nekaterih težav, ki pestijo TCP, je bilo v preteklih letih v protokol vnesenih veliko izboljšav.
  • Skalabilna velikost okna omogoča pošiljatelju, da pošlje več paketov in čaka na več sporočil ACK hkrati. Poslani podatki, ki še niso prejeli ACK, se pogosto imenujejo podatki v letu. Pošiljatelj ima omejitev, koliko podatkov ima lahko v letu, kar pomeni, da pošiljatelj ne pošilja podatkov prejemniku hitreje, kot jih prejemnik lahko prenese.

  • Omejevanje pasovne širine v bistvu omogoča 10 Mbit odjemalcu, da komunicira s 1000 Mbit strežnikom, ne da bi bil preobremenjen s prometom s strežnika. Pri TCP temelji na zamisli, da mora biti v vsakem trenutku na poti le določeno število podatkov.

  • Selektivni ACK-ji prejemniku omogoči prejemanje paketov ACK v poljubnem vrstnem redu. Če se paket-1 izgubi, to ne ovira pošiljanja paketa-2, ki ga je treba poslati in potrditi pred ponovnim pošiljanjem paketa-1.
 • Požarni zidovi, usmerjevalniki in stikala so v veliki meri optimizirani za promet TCP, zato je TCP naravna izbira za večino današnjih opravil v internetu. Spletni brskalniki, odjemalci e-pošte, Facebook, Instagram, Snapchat, borzni programi, Spotify, Slack in odjemalci FTP so nekatere od aplikacij, ki običajno uporabljajo TCP. Če uporabljate rešitev za prenos datotek prek brskalnika, je zelo verjetno, da uporablja TCP.

  Obstaja pa tudi pomanjkljivost. Pri pošiljanju prometa TCP na velike geografske razdalje se zmogljivost znatno zmanjša. Ker mora promet (in sporočila ACK) do prejemnika potovati skozi več usmerjevalnikov in omrežne infrastrukture, potrebuje več časa.
  Čas, ki je za to potreben, se imenuje zakasnitev. Če brskate po spletnem mestu, ki gostuje v isti državi, je zakasnitev včasih le 10 milisekund. Pri brskanju po spletnem mestu, ki gostuje na drugi celini, boste takoj opazili, da se strani zaradi večje zakasnitve nalagajo dlje časa.
  Problem zakasnitve protokola TCP je zelo očiten pri prenosu datotek prek celin. Pošiljatelj in prejemnik imata lahko neverjetne 1000/1000-megabitne povezave, vendar imata pri prenosu datotek zaradi zakasnitev, ki jima preprečujejo učinkovito komunikacijo z uporabo protokola TCP, na voljo le 10 megabitov dejanske pasovne širine omrežja.

  Kaj je UDP?

  Pospeševanje prenosa UDP
  UDP je sorojenec protokola TCP. Glavna razlika je v tem, da paket UDP nikoli ne prejme sporočila ACK. Pošiljatelj nima pojma, ali je paket UDP prišel do prejemnika, zato to ni zanesljiv protokol. Vendar je izjemno hiter, saj ni pošiljanja ACK-jev. UDP je odličen za video klice in spletne igre.

  V teh primerih ni pomembno, ali je nekaj paketov UDP zavrnjenih. Paketi UDP se pošiljajo neprekinjeno, zato tega v video toku ne boste opazili. Enako velja za spletne igre, pri katerih boste v nekaj milisekundah prejeli nov paket UDP z najnovejšimi posodobitvami. Izguba nekaj paketov UDP od časa do časa ni težava. Bolj pomembno je, da se podatki prenašajo hitro in z najmanjšo možno zakasnitvijo.

  UDP se sprva morda zdi, da je za prenos datotek zelo slaba izbira. Popolna nezanesljivost bi pomenila poškodovane datoteke povsod zaradi odpadlih paketov UDP. Pomanjkanje omejevanja pasovne širine bi povzročilo, da bi bili odjemalci preplavljeni s prometom in bi v bistvu ostali brez povezave. Da bi bil UDP uporaben za prenos datotek, mora biti zanesljiv na enak način kot TCP. Za začetek je treba zavrnjene pakete ponovno poslati in omogočiti omejevanje pasovne širine. Obravnavati je treba tudi varnost.

  Filemail Protokol za pospeševanje prenosa UDP

  Pospeševanje prenosa UDP v datotečni pošti
  Filemail UDP Acceleration Protocol (UAP) je po meri izdelan protokol za prenos datotek, zgrajen na podlagi UDP, ki zagotavlja izjemno visoke hitrosti prenosa tudi v okoljih z visoko latenco. Zlahka preseže vse protokole, ki temeljijo na TCP, kot sta HTTP in FTP, zlasti pri pošiljanju datotek na velike geografske razdalje, kjer zakasnitev preseže 50 ms.

  Merila hitrosti prenosa

  Primerjalna merila kažejo, da je Filemailov prenos UDP včasih do 200-krat hitrejši od FTP, HTTP in drugih načinov prenosa, ki temeljijo na TCP.

  Primerjalna merila za pospeševanje prenosa UDP


  Učinkovita pasovna širina pri prenosu datotek iz Evrope v Avstralijo prek 21 omrežnih skokov. Oba konca sta povezana s povezavo 1000/1000 Mbit.

  Filemail UAP je od spodaj navzgor zgrajen z enim samim ciljem: izjemno hiter prenos datotek iz točke A v točko B na najbolj varen in zanesljiv način. V nadaljevanju so predstavljene nekatere značilnosti tega revolucionarnega protokola.
  Neuradne primerjave z rešitvami za prenos, ki temeljijo na UDP, ki sta jih pripravila IBM Aspera in Signiant, kažejo, da je Filemail hitrejši v skoraj vseh primerih. Nekatere razlike v zmogljivosti so morda posledica tega, da Filemail uporablja tudi strojno pospeševanje - zlasti z uporabo nabora ukazov AES-NI. Poleg tega protokola IBM Aspera in Signiant uporabljata ločen kanal TCP (SSH) za omejevanje pasovne širine, ACK-je itd. Filemail UAP se ne zanaša na počasnejši protokol TCP - za prenos podatkov, ACK'ing, omejevanje pasovne širine in šifriranje uporablja UDP.

  Varnost

  Ves podatkovni promet UDP je zaščiten s šifriranjem AES Galois/Counter Mode (AES-GCM). To je danes zlati standard šifriranja, ki zagotavlja, da tretje osebe ne morejo prestrezati prenesenih podatkov. Vsaka seja prenosa ima ločen ključ, ki se med odjemalcem in strežnikom izmenjuje s šifriranjem Rivest-Shamir-Adleman (RSA).
  Varnostno pravilo

  Strojno pospešeno šifriranje

  Filemail UAP uporablja nabor ukazov AES-NI, ki sta ga pred nekaj leti uvedla AMD in Intel. Ta nabor ukazov omogoča, da Filemail UAP za šifriranje in dešifriranje podatkov uporablja namenske strojne komponente. To pomeni veliko razliko pri hitrosti prenosa. AES-NI je podprt v operacijskih sistemih, kot so Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS in Android. Podpirajo ga tudi proizvajalci strojne opreme, kot so Intel, AMD, ARM, VIA, Atmel, Samsung, Qualcomm, NXP in Broadcom.

  Zahteve za programsko in strojno opremo

  Filemail UAP je napisan v nizkonivojskem jeziku C++ in se lahko izvaja na skoraj vseh napravah in operacijskih sistemih. Binarne različice so trenutno na voljo za operacijske sisteme Windows, macOS in Linux. Filemail Desktop je naše vodilno orodje za prenos, ki uporablja UAP. Na voljo so tudi konzolne aplikacije. Filemail UAP je bil močno optimiziran in ima izjemno majhen pomnilniški odtis, ki znaša le nekaj megabajtov, pri tem pa še vedno zagotavlja kar največjo prepustnost pasovne širine. Običajno porabi tudi manj kot 5% procesorja, ko pošilja datoteke z največjo hitrostjo.

  Dvosmerno pospeševanje prenosa

  Dvosmerno pospeševanje prenosa UDP
  Filemail UAP se uporablja pri nalaganju in prenašanju datotek s programom Filemail Desktop. To pomeni, da lahko to tehnologijo izkoristite vi IN vaše stranke ter poslovni partnerji.

  Začetek uporabe pospeševanja prenosa UDP v datotečni pošti

  Pospeševanje prenosa UDP Filemaila je integrirano v našo namizno aplikacijo Filemail Desktop in je samodejno omogočeno pri pošiljanju in prenašanju datotek. Uporaba aplikacije Filemail Desktop je brezplačna in ne zahteva prijave. Pospeševanje prenosa UDP ljudem.

  Neomejene hitrosti prenosa datotek

  Hitrejše pošiljanje datotek s pospeševanjem prenosa UDP

  Vsi naši načrti imajo 7-dnevno poskusno različico

  Slovenian