Filemail UDP Overdrachtsversnelling

Snellere Overdrachtssnelheid Dan TCP-Gebaseerde Browserdiensten

TCP vs. UDP
Op het internet worden tegenwoordig twee belangrijke protocollen gebruikt: TCP en UDP. TCP is het werkpaard van het internet. UDP is het raspaard, gemaakt voor snelheid.

Een Inleiding Op TCP

In dit protocol zijn betrouwbaarheidsmechanismen ingebouwd, wat betekent dat de verzender een TCP-pakket automatisch opnieuw verzendt naar de ontvanger als het onderweg verloren is gegaan.
Wanneer een ontvanger een TCP-pakket ontvangt, wordt een ACK-bericht (Acknowledge) teruggestuurd, om de verzender te bevestigen dat het pakket correct is ontvangen. Dit relatief eenvoudige mechanisme maakt het TCP-protocol zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars.
Het sturen van ACK-berichten naar de verzender kan de prestaties ernstig beperken (aangezien de verzender moet wachten op de ACK van pakket-1 alvorens pakket-2 te versturen). Om enkele van de problemen van TCP te verlichten, zijn in de loop der jaren veel verbeteringen aangebracht in het protocol.
  • Schaalbare venstergrootte stelt de verzender in staat meerdere pakketten te verzenden en tegelijkertijd op meerdere ACK's te wachten. De verzonden maar nog niet geACK-te gegevens worden vaak Data In Flight genoemd. De verzender heeft een limiet op de hoeveelheid gegevens die hij in vlucht kan hebben, wat betekent dat de verzender geen gegevens sneller naar de ontvanger stuurt dan de ontvanger aankan.

  • Beperking van de bandbreedte maakt het in wezen mogelijk dat een 10 Mbit client communiceert met een 1000 Mbit server zonder overspoeld te worden met verkeer van de server. In TCP is het gebaseerd op het idee dat er op elk moment slechts een bepaald aantal gegevens in omloop mag zijn.

  • Selectieve ACK's stelt de ontvanger in staat om ACK-pakketten in willekeurige volgorde te ontvangen. Als pakket-1 verloren is gegaan, belemmert dat niet dat pakket-2 wordt verzonden en geACK-ed voordat pakket-1 opnieuw wordt verzonden.
 • Firewalls, routers en switches zijn sterk geoptimaliseerd voor TCP-verkeer, waardoor TCP de natuurlijke keuze is voor de meeste taken die tegenwoordig op het internet worden uitgevoerd. Webbrowsers, e-mailclients, Facebook, Instagram, Snapchat, Stock tickers, Spotify, Slack, en FTP Clients zijn enkele van de toepassingen die typisch TCP gebruiken. Als u een oplossing voor bestandsoverdracht via een browser, dan gebruikt hij meer dan waarschijnlijk TCP.

  Er is echter een nadeel. Bij het verzenden van TCP-verkeer over een grote geografische afstand daalt de prestatie aanzienlijk. Aangezien het verkeer (en de ACK's) door meer routers en netwerkinfrastructuur moet reizen om bij de ontvanger te komen, kost het meer tijd.
  De tijd die dat kost wordt latency genoemd. Als u een website bekijkt die in hetzelfde land is gehost, is de latentie soms maar 10 milliseconden. Wanneer u een website bekijkt die op een ander continent is gehost, zult u onmiddellijk zien dat het laden van de pagina's langer duurt door de hogere latentie.
  Het vertragingsprobleem van TCP wordt extreem duidelijk wanneer bestanden over continenten worden overgedragen. Zowel de verzender als de ontvanger kunnen op geweldige 1000/1000 megabit-verbindingen zitten, maar krijgen slechts 10 megabit effectieve netwerkbandbreedte bij de overdracht van bestanden door de latentie die hen verhindert effectief te communiceren bij gebruik van TCP.

  Wat Is UDP?

  UDP overdrachtsversnelling
  UDP is het broertje van TCP. Het belangrijkste verschil is dat een UDP-pakket nooit wordt geACK-ed. De verzender heeft geen idee of het UDP-pakket bij de ontvanger is aangekomen, dus het is geen betrouwbaar protocol. Maar het is razendsnel omdat er geen ACK is. UDP is geweldig voor videogesprekken en online spelletjes.

  In deze gevallen maakt het niet uit of een paar UDP-pakketten wegvallen. De UDP-pakketten worden continu verzonden, zodat je het niet merkt in de videostream. Hetzelfde geldt voor online games, waar je binnen een paar milliseconden een nieuw UDP-pakket krijgt met de laatste updates. Af en toe een paar UDP-pakketten verliezen is geen probleem. Het is belangrijker om gegevens snel en met een zo laag mogelijke latentie over te brengen.

  UDP lijkt aanvankelijk een vreselijke keuze voor bestandsoverdracht. Het totale gebrek aan betrouwbaarheid zou betekenen dat er overal corrupte bestanden zijn door uitgevallen UDP-pakketten. Het gebrek aan bandbreedtebeperking zou ertoe leiden dat clients overspoeld worden met verkeer en in wezen offline gaan. Wil UDP nuttig zijn voor de overdracht van bestanden, dan moet het net zo betrouwbaar zijn als TCP. Om te beginnen moeten de dropped packages opnieuw worden verzonden en moet bandbreedtebeperking mogelijk zijn. Ook de beveiliging moet worden aangepakt.

  Filemail UDP Overdrachtsversnelling Protocol

  Filemail UDP Overdrachtsversnelling
  Het Filemail UDP Acceleration Protocol (UAP) is een op maat gemaakt protocol voor bestandsoverdracht, gebaseerd op UDP, dat supersnelle overdrachtssnelheden biedt, zelfs in omgevingen met een hoge latentie. Het overtreft met gemak alle op TCP gebaseerde protocollen zoals HTTP en FTP - vooral bij het verzenden van bestanden over grote geografische afstanden waar de latentie boven de 50 ms kruipt.

  Benchmarks Voor Overdrachtssnelheid

  Uit benchmarks blijkt dat Filemail UDP overdrachtsversnelling soms tot 200 keer sneller is dan FTP, HTTP en andere overdrachtsmethoden op basis van TCP.

  Benchmarks voor versnelling van UDP-overdracht


  Effectieve overdrachtsbandbreedte bij de overdracht van bestanden van Europa naar Australië over 21 netwerkhops. Beide uiteinden zijn verbonden op een 1000/1000 Mbit verbinding.

  Filemail UAP is van onderaf opgebouwd met één doel voor ogen: het extreem snel overbrengen van bestanden van A naar B op de meest veilige en betrouwbare manier. Hieronder vindt u enkele kenmerken van dit revolutionaire protocol.
  Uit niet-officiële vergelijkingen met op UDP gebaseerde overdrachtsoplossingen van IBM Aspera en Signiant blijkt dat Filemail in vrijwel alle gevallen sneller is. Een deel van de prestatieverschillen kan te wijten zijn aan het feit dat Filemail ook gebruik maakt van hardwareversnelling - door met name de AES-NI instructieset te gebruiken. Ook gebruiken de protocollen van IBM Aspera en Signiant een afzonderlijk TCP-kanaal (SSH) voor het beperken van de bandbreedte, ACK'en, enz. Filemail UAP vertrouwt niet op het tragere TCP-protocol - het gebruikt UDP voor gegevensoverdracht, ACK'ing, bandbreedtebeperking en encryptie.

  Beveiliging

  Al het UDP-dataverkeer wordt beschermd door AES Galois/Counter Mode (AES-GCM) encryptie. Dit is tegenwoordig de gouden standaard voor encryptie en zorgt ervoor dat de gegevens die worden overgedragen niet door derden kunnen worden onderschept. Elke overdrachtssessie heeft een aparte sleutel, de sleutel wordt uitgewisseld tussen de client en de server met behulp van Rivest-Shamir-Adleman (RSA) encryptie.
  Veiligheidsregel

  Hardware Versnelde Encryptie

  Filemail UAP gebruikt de AES-NI instructieset die AMD en Intel enkele jaren geleden hebben geïntroduceerd. Dankzij deze instructieset kan Filemail UAP specifieke hardwarecomponenten gebruiken voor de encryptie en decryptie van gegevens. Dit maakt een enorm verschil voor de overdrachtssnelheid. AES-NI wordt ondersteund op besturingssystemen zoals Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS en Android. Hardwarefabrikanten zoals Intel, AMD, ARM, VIA, Atmel, Samsung, Qualcomm, NXP en Broadcom ondersteunen het ook.

  Software En Hardwarevereisten

  Filemail UAP is geschreven in low-level C++ en kan draaien op vrijwel alle apparaten en besturingssystemen. Er zijn momenteel binaire versies beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Filemail Desktop is ons vlaggenschip dat gebruik maakt van UAP. Er zijn ook console-applicaties beschikbaar. De Filemail UAP is sterk geoptimaliseerd en heeft een extreem lage geheugenvoetafdruk van slechts enkele megabytes, terwijl toch de bandbreedte doorvoer wordt gemaximaliseerd. Het gebruikt ook meestal minder dan 5% CPU bij het verzenden van bestanden op maximale snelheid.

  Bi-Directionele Overdrachtsversnelling

  Bi directionele UDP overdrachtsversnelling
  Filemail UAP wordt gebruikt bij het uploaden en downloaden van bestanden met Filemail Desktop. Dit betekent dat u EN uw klanten en zakenpartners van deze technologie kunnen profiteren.

  Aan de slag met Filemail UDP overdrachtsversnelling

  Filemail UDP Transfer Acceleration is geïntegreerd in onze Filemail Desktop-toepassing en wordt automatisch ingeschakeld bij het verzenden en downloaden van bestanden. Filemail Desktop is gratis te gebruiken en vereist geen login. UDP Transfer Acceleration naar de mensen.

  Onbeperkte bestandsoverdrachtsnelheden

  Begin met het sneller verzenden van bestanden met UDP Transfer Acceleration

  Al Onze Plannen Komen Met Een 7-Daagse Proefperiode

  Dutch