Filemail UDP-akselerasjon for overføring

Overføringshastigheter raskere enn TCP-baserte nettlesertjenester

TCP vs UDP
På internett i dag er det to hovedprotokoller som brukes: TCP og UDP. TCP er internettets arbeidshest. UDP-overføringsakselerasjon er fullblods, laget for hastighet.

En innføring i TCP

Denne protokollen har innebygde pålitelighetsmekanismer, noe som betyr at avsenderen automatisk sender en TCP-pakke på nytt til mottakeren hvis den på en eller annen måte går tapt underveis.
Når en mottaker mottar en TCP-pakke, sendes en ACK-melding (Acknowledge) tilbake for å bekrefte overfor avsenderen at pakken er mottatt korrekt. Denne relativt enkle mekanismen gjør TCP-protokollen svært pålitelig og brukervennlig for utviklere.
Å sende ACK-meldinger til avsenderen kan begrense ytelsen alvorlig (siden avsenderen må vente på ACK for pakke-1 før han sender pakke-2). For å lindre noen av problemene som plager TCP, har det blitt gjort mange forbedringer av protokollen gjennom årene.
  • Skalerbar vindusstørrelse gjør det mulig for avsenderen å sende flere pakker og vente på flere ACK-er samtidig. Dataene som er sendt, men ennå ikke ACK-ed, kalles ofte Data In Flight. Avsenderen har en grense for hvor mye data den kan ha i fly, noe som betyr at avsenderen ikke sender data til mottakeren raskere enn mottakeren kan håndtere.

  • Begrensning av båndbredde gjør det i hovedsak mulig for en 10 Mbit-klient å kommunisere med en 1000 Mbit-server uten å bli overveldet av trafikk fra serveren. I TCP er det basert på ideen om at det bare skal være et visst antall data i flukt til enhver tid.

  • Selektive ACK-er gjøre det mulig for mottakeren å motta ACK-pakker i hvilken som helst rekkefølge. Hvis pakke-1 gikk tapt, hindrer det ikke at pakke-2 sendes og ACK-es før pakke-1 sendes på nytt.
 • Brannmurer, rutere og svitsjer er sterkt optimalisert for TCP-trafikk, noe som gjør TCP til det naturlige valget for de fleste oppgaver som utføres på internett i dag. Nettlesere, e-postklienter, Facebook, Instagram, Snapchat, aksjebørser, Spotify, Slack og FTP-klienter er noen av applikasjonene som vanligvis bruker TCP. Hvis du bruker en filoverføringsløsning via en nettleser, er det mer enn sannsynlig at den bruker TCP.

  Det er imidlertid en ulempe. Når TCP-trafikk sendes over store geografiske avstander, synker ytelsen betydelig. Ettersom trafikken (og ACK-ene) må gå gjennom flere rutere og nettverksinfrastrukturer for å nå mottakeren, tar det mer tid.
  Tiden det tar kalles latenstid. Hvis du surfer på et nettsted som ligger i samme land, er ventetiden noen ganger så lav som 10 millisekunder. Når du surfer på et nettsted som ligger på et annet kontinent, vil du umiddelbart se at det tar lengre tid å laste inn sidene på grunn av økt ventetid.
  Forsinkelsesproblemet med TCP blir ekstremt tydelig når filer overføres på tvers av kontinenter. Både avsenderen og mottakeren kan ha fantastiske 1000/1000 megabit-forbindelser, men bare få 10 megabit effektiv nettverksbåndbredde når de overfører filer på grunn av ventetid som hindrer dem i å kommunisere effektivt når de bruker TCP.

  Hva er UDP?

  Akselerasjon av UDP-overføring
  UDP er søskenet til TCP. Hovedforskjellen er at en UDP-pakke aldri er ACK-ed. Avsenderen har ingen anelse om UDP-pakken kom frem til mottakeren, så det er ikke en pålitelig protokoll. Men det er lynraskt siden det ikke er noen ACK-ing. UDP er flott på videosamtaler og online spill.

  I disse tilfellene spiller det ingen rolle om noen få UDP-pakker blir droppet. UDP-pakkene sendes kontinuerlig, så du vil ikke merke det i videostrømmen. Det samme med online spill får du en ny UDP-pakke med de siste oppdateringene i løpet av noen få millisekunder. Å miste noen UDP-pakker nå og da er ikke noe problem. Det er viktigere å overføre data raskt med lavest mulig ventetid.

  UDP kan i utgangspunktet virke som et forferdelig valg for filoverføring. Den totale mangelen på pålitelighet ville bety korrupte filer over alt på grunn av tapte UDP-pakker. Mangelen på båndbreddebegrensning vil føre til at klienter oversvømmes av trafikk og i hovedsak går offline. For at UDP skal være nyttig for overføring av filer, må den være pålitelig på samme måte som TCP. For det første må de tapte pakkene sendes på nytt, og det må være mulig å begrense båndbredden. Sikkerheten må også ivaretas.

  Filemail UDP akselerasjonsprotokoll for overføring

  Filemail UDP-akselerasjon for overføring
  Filemail UDP Acceleration Protocol (UAP) er en skreddersydd filoverføringsprotokoll bygget på UDP som gir lynraske overføringshastigheter selv i miljøer med høy ventetid. Den overgår lett alle TCP-baserte protokoller som HTTP og FTP - spesielt når du sender filer over store geografiske avstander der ventetiden kryper over 50 ms.

  Referanseverdier for overføringshastighet

  Benchmarks viser at Filemail UDP-overføringsakselerasjon noen ganger er opptil 200 ganger raskere enn FTP, HTTP og andre overføringsmetoder basert på TCP.

  Referanser for UDP-akselerasjon ved overføring


  Effektiv overføringsbåndbredde ved overføring av filer fra Europa til Australia over 21 nettverkshopp. Begge ender er koblet på en 1000/1000 Mbit-forbindelse.

  Filemail UAP er bygget fra bunnen av med ett mål i tankene: å overføre filer ekstremt raskt fra A til B på en så sikker og pålitelig måte som mulig. Nedenfor er noen av egenskapene til denne revolusjonerende protokollen.
  Uoffisielle sammenligninger med UDP-baserte overføringsløsninger fra IBM Aspera og Signiant viser at Filemail er raskere i stort sett alle tilfeller. Noen av ytelsesforskjellene kan skyldes at Filemail også bruker maskinvareakselerasjon - ved spesifikt å bruke AES-NI-instruksjonssettet. Protokollene til IBM Aspera og Signiant bruker også en egen TCP-kanal (SSH) for å gjøre båndbreddebegrensning, ACK'ing osv. Filemail UAP er ikke avhengig av den tregere TCP-protokollen - den bruker UDP for overføring av data, ACK'ing, båndbreddebegrensning og kryptering.

  Sikkerhet

  All UDP-datatrafikk er beskyttet av AES Galois/Counter Mode-kryptering (AES-GCM). Dette er gullstandarden innen kryptering per i dag, og den sikrer at dataene som overføres ikke kan fanges opp av en tredjepart. Hver overføringsøkt har en egen nøkkel, og nøkkelen utveksles mellom klienten og serveren ved hjelp av Rivest-Shamir-Adleman-kryptering (RSA).
  Sikkerhetsregel

  Maskinvareakselerert kryptering

  Filemail UAP bruker AES-NI-instruksjonssettet som ble introdusert av AMD og Intel for noen år tilbake. Dette instruksjonssettet gjør det mulig for Filemail UAP å bruke dedikerte maskinvarekomponenter for kryptering og dekryptering av data. Dette utgjør en stor forskjell når det gjelder overføringshastigheter. AES-NI støttes på operativsystemer som Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS og Android. Maskinvareprodusenter som Intel, AMD, ARM, VIA, Atmel, Samsung, Qualcomm, NXP og Broadcom støtter det også.

  Krav til programvare og maskinvare

  Filemail UAP er skrevet i C++ på lavt nivå og kan kjøres på praktisk talt alle enheter og operativsystemer. Binære versjoner er for øyeblikket tilgjengelig for Windows, macOS og Linux. Filemail Desktop er vårt viktigste overføringsverktøy som bruker UAP. Konsollapplikasjoner er også tilgjengelige. Filemail UAP har blitt kraftig optimalisert og har et ekstremt lavt minneavtrykk på bare noen få megabyte, samtidig som båndbredden maksimeres. Den bruker også vanligvis mindre enn 5% CPU når du sender filer med maksimal hastighet.

  Akselerasjon av toveis overføring

  Toveis UDP-overføringsakselerasjon
  Filemail UAP brukes både ved opplasting og nedlasting av filer med Filemail Desktop. Dette betyr at du OG dine kunder og forretningspartnere kan dra nytte av denne teknologien.

  Komme i gang med Filemail UDP-akselerasjon av overføringer

  Filemail UDP Transfer Acceleration er integrert i vår Filemail Desktop-applikasjon og aktiveres automatisk når du sender og laster ned filer. Filemail Desktop er gratis å bruke og krever ikke pålogging. UDP Transfer akselerasjon til folket.

  Ubegrenset filoverføringshastighet

  Begynn å sende filer raskere med UDP-overføringsakselerasjon

  Alle våre planer kommer med en 7-dagers prøveperiode

  Norwegian