Accelerarea Transferului UDP Filemail

Ratele De Transfer Mai Rapide Decât Cele Ale Serviciilor De Browser Bazate Pe TCP

TCP vs UDP
În prezent, pe internet sunt utilizate două protocoale principale: TCP și UDP. TCP este calul de bătaie al internetului. Accelerarea transferului UDP este calul de rasă, făcut pentru viteză.

O Introducere În TCP

Acest protocol dispune de mecanisme de fiabilitate, ceea ce înseamnă că expeditorul va retransmite automat un pachet TCP către destinatar în cazul în care acesta se pierde cumva pe drum.
Atunci când un destinatar primește un pachet TCP, se trimite înapoi un mesaj ACK (Acknowledge), pentru a confirma expeditorului că pachetul a fost primit corect. Acest mecanism relativ simplu face ca protocolul TCP să fie foarte fiabil și ușor de utilizat pentru dezvoltatori.
Trimiterea de mesaje ACK către expeditor poate limita serios performanța (deoarece expeditorul trebuie să aștepte ACK-ul pachetului-1 înainte de a trimite pachetul-2). Pentru a atenua unele dintre problemele care afectează TCP, de-a lungul anilor au fost aduse numeroase îmbunătățiri protocolului.
  • Dimensiunea ferestrei scalabile permite expeditorului să trimită mai multe pachete și să aștepte mai multe ACK-uri în același timp. Datele trimise, dar care nu au primit încă un ACK, sunt adesea denumite date în zbor. Expeditorul are o limită a cantității de date pe care le poate avea în zbor, ceea ce înseamnă că expeditorul nu trimite date către receptor mai repede decât poate acesta să le gestioneze.

  • Limitarea lățimii de bandă permite, în esență, unui client de 10 Mbit să comunice cu un server de 1000 Mbit fără a fi copleșit de traficul de la server. În TCP, se bazează pe ideea că ar trebui să existe doar un anumit număr de date în zbor la un moment dat.

  • ACK-uri selective permit destinatarului să primească pachete ACK în orice ordine. Dacă pachetul 1 s-a pierdut, nu împiedică trimiterea pachetului 2 și primirea ACK înainte de retrimiterea pachetului 1.
 • Firewall-urile, routerele și comutatoarele sunt puternic optimizate pentru traficul TCP, ceea ce face ca TCP să fie alegerea naturală pentru cele mai multe sarcini efectuate pe internet în prezent. Browserele web, clienții de e-mail, Facebook, Instagram, Snapchat, ticker-urile bursiere, Spotify, Slack și clienții FTP sunt câteva dintre aplicațiile care utilizează de obicei TCP. Dacă utilizați un soluție de transfer de fișiere prin intermediul unui browser, atunci este mai mult ca sigur că utilizează TCP.

  Există totuși un dezavantaj. Atunci când se trimite trafic TCP pe o distanță geografică mare, performanța scade semnificativ. Deoarece traficul (și ACK-urile) trebuie să treacă prin mai multe routere și infrastructuri de rețea pentru a ajunge la destinatar, este nevoie de mai mult timp.
  Timpul necesar se numește latență. Dacă navigați pe un site web găzduit în aceeași țară, latența este uneori de doar 10 milisecunde. Când navigați pe un site web găzduit pe un alt continent, veți observa imediat că paginile durează mai mult să se încarce din cauza latenței crescute.
  Problema de latență a TCP devine extrem de evidentă atunci când se transferă fișiere de pe un continent pe altul. Atât expeditorul, cât și destinatarul ar putea avea conexiuni uimitoare de 1000/1000 de megabiți, dar să beneficieze de o lățime de bandă de rețea efectivă de numai 10 megabiți atunci când transferă fișiere, din cauza latenței care îi împiedică să comunice eficient atunci când utilizează TCP.

  Ce Este UDP?

  Accelerarea Transferului UDP
  UDP este fratele lui TCP. Principala diferență constă în faptul că un pachet UDP nu primește niciodată un ACK. Expeditorul nu știe dacă pachetul UDP a ajuns la destinatar, deci nu este un protocol de încredere. Dar este extrem de rapid, deoarece nu există ACK-ing. UDP este excelent pentru apeluri video și jocuri online.

  În aceste cazuri, nu contează dacă sunt abandonate câteva pachete UDP. Pachetele UDP sunt trimise în mod continuu, astfel încât nu veți observa acest lucru în fluxul video. La fel și în cazul jocurilor online, veți primi un nou pachet UDP cu cele mai recente actualizări în câteva milisecunde. Pierderea câtorva pachete UDP din când în când nu reprezintă o problemă. Este mai important să transferați datele rapid, cu cea mai mică latență posibilă.

  Inițial, UDP ar putea părea o alegere oribilă pentru transferul de fișiere. Lipsa totală de fiabilitate ar însemna fișiere corupte peste tot din cauza pachetelor UDP pierdute. Lipsa de limitare a lățimii de bandă ar duce la inundarea clienților cu trafic și, practic, la deconectarea acestora. Pentru ca UDP să fie util pentru transferul de fișiere, trebuie să fie fiabil în același mod în care este TCP. Pentru început, pachetele pierdute trebuie să fie retrimise și trebuie să fie posibilă limitarea lățimii de bandă. De asemenea, trebuie abordată și problema securității.

  Filemail Protocol De Accelerare A Transferului UDP

  Accelerarea Transferului UDP Filemail
  Filemail UDP Acceleration Protocol (UAP) este un protocol de transfer de fișiere personalizat construit pe UDP care oferă viteze de transfer foarte rapide chiar și în medii cu latență ridicată. Acesta depășește cu ușurință toate protocoalele bazate pe TCP, cum ar fi HTTP și FTP - în special atunci când trimiteți fișiere pe distanțe geografice mari, unde latența se strecoară peste 50 ms.

  Repere Privind Rata De Transfer

  Testele de referință arată că accelerarea transferului UDP Filemail este uneori de până la 200 de ori mai rapidă decât FTP, HTTP și alte metode de transfer bazate pe TCP.

  Teste de referință pentru accelerarea transferului UDP


  Lățimea de bandă efectivă de transfer atunci când se transferă fișiere din Europa în Australia prin 21 de salturi de rețea. Ambele capete sunt conectate pe o conexiune de 1000/1000 Mbit.

  Filemail UAP este construit de jos în sus cu un singur scop: transferul de fișiere extrem de rapid de la A la B în cel mai sigur și fiabil mod posibil. Mai jos sunt prezentate câteva dintre caracteristicile acestui protocol revoluționar.
  Comparațiile neoficiale cu soluțiile de transfer bazate pe UDP de la IBM Aspera și Signiant arată că Filemail este mai rapid în aproape toate cazurile. Unele dintre diferențele de performanță s-ar putea datora faptului că Filemail utilizează și accelerarea hardware - folosind în mod specific setul de instrucțiuni AES-NI. De asemenea, protocoalele IBM Aspera și Signiant utilizează un canal TCP separat (SSH) pentru a face controlul lățimii de bandă, ACK'ing, etc. Filemail UAP nu se bazează pe protocolul TCP mai lent - utilizează UDP pentru transferul de date, ACK'ing, limitarea lățimii de bandă și criptare.

  Securitate

  Tot traficul de date UDP este protejat de criptarea AES Galois/Counter Mode (AES-GCM). Acesta este standardul de aur în materie de criptare de până acum și asigură că datele transferate nu pot fi interceptate de o terță parte. Fiecare sesiune de transfer are o cheie separată, cheia fiind schimbată între client și server folosind criptarea Rivest-Shamir-Adleman (RSA).
  Regula de securitate

  Criptare Accelerată De Hardware

  Filemail UAP utilizează setul de instrucțiuni AES-NI introdus de AMD și Intel cu câțiva ani în urmă. Acest set de instrucțiuni permite ca Filemail UAP să utilizeze componente hardware dedicate pentru criptarea și decriptarea datelor. Acest lucru face o diferență uriașă atunci când vine vorba de viteza de transfer. AES-NI este acceptat pe sisteme de operare precum Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS și Android. Producători de hardware precum Intel, AMD, ARM, VIA, Atmel, Samsung, Qualcomm, NXP și Broadcom îl acceptă, de asemenea.

  Cerințe Software Şi Hardware

  Filemail UAP este scris în limbajul de nivel scăzut C++ și poate rula pe aproape toate dispozitivele și sistemele de operare. În prezent sunt disponibile versiuni binare pentru Windows, macOS și Linux. Filemail Desktop este instrumentul nostru principal de transfer care utilizează UAP. Sunt disponibile și aplicații de consolă. Filemail UAP a fost puternic optimizat și are o amprentă de memorie extrem de redusă, de numai câțiva megabytes, maximizând în același timp debitul de lățime de bandă. De asemenea, utilizează de obicei mai puțin de 5% CPU atunci când trimite fișiere la viteză maximă.

  Accelerație De Transfer Bidirecțională

  Accelerarea transferului bidirecțional UDP
  Filemail UAP este utilizat atât la încărcarea cât și la descărcarea fișierelor cu Filemail Desktop. Acest lucru înseamnă că dumneavoastră ȘI clienții și partenerii dumneavoastră de afaceri pot profita de această tehnologie.

  Noțiuni de bază pentru a începe cu Filemail UDP Transfer Accelerare UDP

  Filemail UDP Transfer Acceleration este integrat în aplicația noastră Filemail Desktop și este activat automat la trimiterea și descărcarea fișierelor. Filemail Desktop este gratuită și nu necesită o autentificare. Accelerare de transfer UDP pentru oameni.

  Viteze nelimitate de transfer de fișiere

  Începeți să trimiteți fișiere mai repede cu accelerarea transferului UDP

  Toate Planurile Noastre Vin Cu O Perioadă De Încercare De 7 Zile

  Romanian