Cât costă 1TB de stocare a datelor

Ace23 ianuarie 2024
cât de mult costă 1tb de stocare de date

Ne folosim dispozitivele digitale pentru diverse activități, inclusiv pentru a naviga pe internet, a asculta muzică, a viziona filme și videoclipuri, a discuta cu prietenii și familia prin intermediul rețelelor de socializare și a suna prietenii și familia. Ați fi uimit să vedeți cât de multe date consumă PC-ul sau smartphone-ul dumneavoastră! Dar, câte date folosesc aceste dispozitive și, prin extensie, dumneavoastră? Cât de multe pot stoca?

Veți citi despre lucruri precum megabytes (MB), gigabytes (GB) și terabytes (TB), dar la ce echivalează acestea în ceea ce privește aplicabilitatea în lumea reală? Cât înseamnă 1 TB de stocare de date și ce puteți stoca cu adevărat cu el?

Partajați gratuit până la 5 GB
Nu este necesară înregistrarea
Transferați acum fișiere mari
date pe calculator

Specificarea unităților de date

Memoria unui calculator este definită ca fiind orice dispozitiv fizic capabil să stocheze date, indiferent de dimensiunea sau durata acestora. Dimensiunile fișierelor sunt exprimate frecvent în kilobiți, deoarece majoritatea fișierelor sunt formate din mii de octeți.

Megabytes sunt utilizați pentru a descrie fișiere mai mari, cum ar fi fotografii, filme și fișiere audio, care includ milioane de octeți. Deoarece dispozitivele de stocare moderne pot conține sute de astfel de fișiere, capacitatea de stocare este adesea definită ca gigabyte sau chiar terabyte.

Unitățile de măsură mai mari sunt alocate, de obicei, pentru calcularea capacității mai multor dispozitive de stocare sau a rețelelor de stocare de date mari.

Dimensiunea maximă a fișierelor care pot fi păstrate pe PC sau pe un dispozitiv mobil este specificată în KB (kilobiți), MB (megabiți), GB (gigabyte) sau TB (terabyte). Pe măsură ce tehnologia avansează, dispozitivele mobile trebuie să facă față unor fișiere din ce în ce mai mari, ceea ce face ca în viitor capacitatea de stocare a datelor să fie un aspect esențial.

1 Byte = 8 biți*, care pot fi opt 1 sau 0, sunt incluși într-un singur byte. Acest octet de biți reprezintă cea mai mică unitate regulată din sistemul de stocare a datelor.

1 Kilobyte (KB) = 1.024 octeți, fișierele care nu au nevoie de prefixul kilo sunt cele plictisitoare, cum ar fi documentele word, foile de calcul excel și majoritatea imaginilor.

1 Megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB este utilizat de obicei pentru a asculta muzică și videoclipuri scurte. Chiar și vechea dischetă este capabilă să stocheze un număr mare dintre acestea.

1 Gigabyte (GB) = 1.024 MB. GB-ul devine rapid unitatea standard a capacității de stocare, deoarece majoritatea producătorilor de hardware pentru calculatoare anunță capacitatea în GB.

1 terabyte (TB) = 1.024 GB. În prezent, cel mai frecvent mod de a măsura dimensiunea unui hard disk obișnuit este cu TB.

multimedia

Cât costă 10GB?

Potrivit Ofcom, consumatorul tipic consumă aproximativ 2,9 GB de date în fiecare lună, o cifră care crește de la an la an, pe măsură ce tehnologia avansează. Acest lucru sugerează că 10 GB este mai mult decât probabil suficient pentru utilizatorul tipic de smartphone. Cu toate acestea, acest lucru depinde în mare măsură de modul în care vă utilizați telefonul. De exemplu, dacă vă place să faceți streaming de filme și să jucați jocuri online, veți dori să luați în considerare alocări de date mai mari.

Cât înseamnă 100 GB?

Dacă depindeți în principal de datele mobile și nu de Wi-Fi, este posibil să doriți să explorați planurile de mare capacitate, cum ar fi cele de 100 GB. În fiecare lună, 100 GB reprezintă o cantitate considerabilă de date la care să ai acces. Este considerat în mod obișnuit ca fiind cel mai apropiat lucru de un plan de date nelimitat disponibil fără a face acest ultim pas.

Cât costă 1 TB de stocare de date?

Din epoca dischetelor de 1,44 MB, tehnologia de stocare a datelor a avansat semnificativ. Un terabyte de stocare (1.024 GB) se găsește adesea pe laptopuri, computere desktop și console de jocuri, printre altele. În prezent, 1 TB de stocare este echivalent cu aproximativ 16 (64 GB) de iPhone sau smartphone-uri Samsung Galaxy.

De asemenea, 1 TB este aproximativ echivalentul a patru (256 GB) laptopuri Windows sau MacBook - iar software-ul de sistem consumă o parte din spațiul de stocare. În plus, hard disk-urile externe individuale încep de obicei cu o capacitate de 1 TB și ajung până la 32 TB.

Cum puteți utiliza 1 TB de date de internet?

Pentru a utiliza 1 TB de date într-o lună, ar trebui să transmiteți aproximativ 171 de ore de video 4K. Acest lucru este echivalentul transmiterii a 6 ore de video 4K în fiecare zi, timp de o lună, la o rată de 6 ore pe zi. Dacă sunteți preocupat de utilizarea datelor, ar trebui să faceți eforturi pentru a le controla mai proactiv.

1 TB vă oferă posibilitatea de a stoca următoarele informații:

  • Trimiteți sau primiți 200 de e-mailuri în fiecare zi (6.200 de e-mailuri în total într-o lună)
  • Să ascultați 5 ore de muzică pe zi (155 de ore în total într-o lună) și să faceți alte lucruri
  • 5 ore de navigare online pe zi (155 de ore în total într-o lună)
  • 10 ore de streaming video HD pe zi (310 ore în total pe lună)
  • 256 de fotografii realizate cu o cameră de 12 MP;
  • 250 de filme sau 500 de ore de înregistrări video de înaltă definiție;
  • 6,5 milioane de pagini de documente, care sunt păstrate de obicei sub formă de fișiere Office, PDF-uri și prezentări - această cantitate este echivalentă cu 1.300 de dulapuri de fișiere reale!
Stocarea în cloud

Prezentarea stocării în cloud

Stocarea în cloud permite utilizatorilor să facă schimb de date și să le acceseze de la distanță, fără a avea nevoie de acces la sistemele lor de stocare locale. În general, stocarea în cloud păstrează datele pe servere îndepărtate, de unde pot fi întreținute, gestionate, copiate și accesate de la distanță.

Datele bazate pe cloud sunt disponibile de pe orice dispozitiv și în orice moment, cu condiția să existe permisiunile corespunzătoare. În ciuda ușurinței de acces, stocarea datelor în cloud este incredibil de sigură.

Transferul datelor în afara site-ului pentru stocare plasează datoria de stocare a datelor pe umerii unui furnizor de cloud terț. Furnizorul de servicii găzduiește, protejează, gestionează și conservă serverele și infrastructura aferentă, asigurându-se că aveți acces la datele dumneavoastră ori de câte ori aveți nevoie.

Furnizorul de servicii nu percepe o taxă pentru acest serviciu. Multitudinea de beneficii asociate cu stocarea în cloud sunt analizate în continuare.

Securitate

Furnizorii de stocare în cloud sporesc securitatea serviciilor lor prin includerea unor niveluri suplimentare de securitate. În fața numărului mare de persoane care au informații salvate pe internet, serviciile de stocare în cloud depun eforturi mari pentru a se asigura că fișierele dvs. nu sunt accesibile cuiva care nu ar trebui.

Odată ce datele au fost trimise pe internet, acestea sunt protejate de tehnologia de criptare. Acest lucru garantează că cele mai înalte niveluri de securitate sunt menținute în permanență.

Accesibilitate

Atunci când utilizați stocarea în cloud, datele dumneavoastră sunt păstrate pe serverele furnizorului de cloud și sunt accesibile prin internet. Deoarece aplicația furnizorului de cloud poate fi instalată pe mai multe dispozitive, cum ar fi computerul de serviciu sau smartphone-ul, puteți avea acces la datele dumneavoastră în orice moment și din orice locație.

Nu a fost niciodată mai simplu să vă conectați și să colaborați cu alți membri ai echipei. În plus, aplicația garantează sincronizarea fișierelor dvs. și se asigură că membrii echipei au întotdeauna acces la cea mai recentă versiune de pe dispozitivul preferat.

Capacitate de serviciu

Plătiți pentru stocarea în cloud pe bază de utilizator. Nu sunteți obligat să vă prognozați necesarul anual de stocare și nu vă asumați riscul de a plăti pentru spațiu irosit sau de a rămâne fără spațiu. Puteți personaliza resursele care vă sunt accesibile prin intermediul furnizorilor de stocare în cloud și să le plătiți în funcție de cererile dvs. curente, care pot varia în timp.

Colaborare îmbunătățită

Atunci când echipele împărtășesc date și instrumente, pot colabora mai eficient. Colaborarea, după cum arată cercetările, duce la rezultate superioare. Acest lucru se datorează faptului că parteneriatul îmbină abilitățile distincte ale mai multor persoane într-un efort comun.

Acesta produce idei mai bune prin încorporarea numeroaselor puncte de vedere ale unor persoane și organizații cu medii, specializări și moduri de gândire diferite. Cooperarea sporită produce idei mai inovatoare, deoarece încorporează numeroasele puncte de vedere ale unor persoane și organizații cu experiențe, cunoștințe și moduri de gândire diferite.

Colaborare sporită

Tranziția de la familiaritatea stocării pe discuri locale la stocarea în cloud poate fi un proces dificil, dar devine din ce în ce mai frecventă pe zi ce trece. Există mai multe avantaje ale utilizării stocării în cloud față de stocarea pe disc local. Mergând mai departe, stocarea în cloud reprezintă una dintre cele mai viabile oportunități pentru cei care caută o metodă sigură și accesibilă de stocare a datelor.

Trimiteți fișiere de orice dimensiune
Planuri profesionale, de afaceri și de întreprindere
Verificați planurile noastre plătite

Consultați mai multe articole despre partajarea de fișiere