Cum să partajați fișiere mari pe Internet

Cu toții cunoaștem lupta de a încerca să ne dăm seama cum să partajați fișiere mari pe internet. Fie că este vorba de un document, o fotografie sau un videoclip, procesul de transfer de la un computer la altul poate fi extrem de lent și frustrant. Dar, cu instrumentele potrivite, nu trebuie să fie așa.

Dacă faceți o căutare rapidă pe Google pentru "cum să partajați fișiere mari pe internet", veți găsi o multitudine de opțiuni. Dar nu toate sunt create în mod egal. Unele servicii sunt mai bune pentru trimiterea de fișiere mici, în timp ce altele sunt concepute pentru fișiere mai mari.
Există o serie de modalități de partajare a fișierelor mari pe internet, dar nu toate sunt egale. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai populare metode de partajare a fișierelor mari și vom discuta avantajele și dezavantajele fiecăreia. Haideți să începem!

Partajați gratuit până la 5 GB

Nu este necesară înregistrarea

comprima

Comprimarea fișierelor

Înainte de a trimite orice fișier, este important să vă asigurați că este cât mai comprimat posibil. Acest lucru va ajuta la reducerea timpului necesar pentru a le trimite și, de asemenea, vă va economisi lățimea de bandă.
Există mai multe modalități de comprimare a fișierelor, dar cea mai populară este probabil compresia ZIP. Acesta este formatul pe care îl utilizează majoritatea instrumentelor de compresie a fișierelor, inclusiv WinZip și 7-Zip.
Este destul de ușor să comprimați fișierele folosind programe de compresie precum WinZip sau 7zip. Trebuie doar să selectați fișierele pe care doriți să le comprimați, să faceți clic dreapta pe ele și să alegeți opțiunea "Compress". Astfel, se va crea un nou fișier comprimat, care are dimensiuni mai mici și care necesită mai puțin timp pentru a fi trimis. Fișierul va fi salvat ca un fișier ZIP, pe care îl puteți trimite apoi pe internet.
e-mail

E-mail pentru a trimite fișiere mari

Cel mai frecvent mod de a trimite fișiere pe internet este prin e-mail. Aceasta este o metodă rapidă și ușoară, care nu necesită niciun software sau instrument special. De asemenea, poșta electronică are avantajul de a fi universal acceptată, astfel încât aproape toată lumea o poate folosi.

La trimiteți fișiere prin e-mail, atașați-o la un mesaj de e-mail și trimiteți-o destinatarului. Acesta poate apoi să deschidă fișierul atașat și să îl salveze pe computerul său. Este la fel de simplu ca și cum ar fi!

Dezavantajul e-mailului este că poate fi lent și nesigur, mai ales dacă fișierul este mare. Serverele de e-mail pot fi, de asemenea, supraîncărcate, ceea ce poate face ca fișierul să dureze mult timp pentru a fi descărcat. În plus, e-mailul este o opțiune bună pentru fișiere mici, dar nu este ideală pentru fișiere mari. Dimensiunea maximă pentru un atașament de e-mail este de obicei de aproximativ 25 MB, ceea ce poate fi insuficient pentru fișiere mai mari.
pen USB drive

Utilizați un Pen-Drive / unitate USB

Dacă trebuie să trimiteți un fișier mai mare de 25 MB, puteți utiliza un stick sau o unitate USB. Acesta este un dispozitiv fizic pe care îl puteți utiliza pentru a stoca și transfera fișiere între calculatoare.
Unitățile USB sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, de la 1GB la 128GB. De asemenea, sunt relativ ieftine, ceea ce le face o opțiune bună pentru transferul de fișiere mari. Cu toate acestea, ele pot fi incomode dacă nu vă aflați în apropierea unui computer cu un port USB.
Pentru a trimite un fișier utilizând o unitate USB, copiați mai întâi fișierul pe unitatea respectivă. Apoi, introduceți unitatea în calculatorul destinatarului și deschideți-o. Fișierul va fi salvat pe hard diskul computerului.
Dezavantajul utilizării unei unități USB este că poate fi dificil să găsești pe cineva care să aibă una. În plus, nu toată lumea are o unitate USB, ceea ce înseamnă că nu toată lumea poate primi fișiere în acest mod. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a trimite fișiere unui public mai larg, este posibil ca unitățile USB să nu fie cea mai bună opțiune.
unitate externă

Hard disk extern pentru a partaja fișiere mari

O altă opțiune pentru trimiterea de fișiere mari este utilizarea unei unități externe. Acesta este un dispozitiv fizic care se conectează la computerul destinatarului și poate fi utilizat pentru a stoca și transfera fișiere.
Unitățile externe sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, de la câțiva gigaocteți până la câțiva terabytes. De asemenea, acestea pot fi scumpe, în funcție de mărimea și tipul pe care le alegeți. De asemenea, este important să vă asigurați că unitatea externă este compatibilă cu computerul destinatarului.
Pentru a trimite un fișier utilizând o unitate externă, copiați mai întâi fișierul pe unitatea respectivă. Apoi, deconectați unitatea de la computerul dvs. și conectați-o la computerul destinatarului. Fișierul va fi salvat pe hard diskul computerului.
Dezavantajul utilizării unei unități externe este că poate fi dificil să găsești pe cineva care să aibă una. În plus, nu toată lumea are o unitate externă, ceea ce înseamnă că nu toată lumea poate primi fișiere în acest mod.
camera serverului

Utilizați FTP

Dacă trebuie să trimiteți un fișier mai mare de 25 MB, iar destinatarul nu are o unitate USB sau o unitate externă, puteți utiliza FTP. FTP înseamnă File Transfer Protocol (protocol de transfer de fișiere) și este o modalitate de a transfera fișiere între calculatoare.
Pentru a trimite un fișier prin FTP, trebuie mai întâi să găsiți un server FTP. Acesta este un computer care este configurat special pentru a stoca și partaja fișiere. Cel mai popular server FTP este FileZilla, pe care îl puteți descărca gratuit.
După ce ați instalat serverul FTP, îl puteți deschide și crea o nouă conexiune. În fereastra Connect to Server (Conectare la server), introduceți adresa serverului FTP și faceți clic pe Connect (Conectare). Câmpurile de nume de utilizator și parolă vor fi completate automat.
În continuare, navigați la dosarul în care este stocat fișierul. Trageți fișierul din fereastra locală în fereastra la distanță și faceți clic pe Upload (Încărcare). Fișierul va fi transferat pe serverul FTP și salvat în dosarul desemnat.
Dezavantajul utilizării FTP este că poate fi dificil de găsit un server FTP. În plus, nu toată lumea știe cum să folosească FTP, ceea ce înseamnă că nu toată lumea poate primi fișiere în acest mod.
cloud computing

Servicii de partajare a fișierelor bazate pe cloud

Servicii de partajare a fișierelor bazate pe cloud reprezintă o altă opțiune pentru trimiterea de fișiere mari. Aceste servicii vă permit să încărcați fișiere pe internet și să le partajați cu alte persoane.

Sunt ușor de utilizat, iar majoritatea au un nivel gratuit care vă permite să trimiteți fișiere până la o anumită dimensiune. Cele mai populare servicii de partajare a fișierelor în cloud sunt Google Drive, iCloud și DropBox.
Deci, cum funcționează serviciile de partajare a fișierelor în cloud?
Practic, vă creați un cont în cadrul serviciului și apoi încărcați fișierele pe care doriți să le partajați. Fișierele sunt stocate pe serverul serviciului, iar apoi le puteți partaja cu alte persoane, trimițându-le un link. Acest link poate fi folosit pentru a descărca fișierele sau pentru a le transmite online.
Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când utilizați serviciile de partajare de fișiere în cloud.
În primul rând, nu toate aceste servicii sunt gratuite. Unele dintre ele necesită un abonament plătit pentru a putea fi utilizate. În al doilea rând, fișierele pe care le încărcați în aceste servicii sunt adesea stocate într-un dosar public. Acest lucru înseamnă că oricine are acces la link poate descărca fișierele. În cele din urmă, serviciul de partajare a fișierelor poate fi deconectat sau se poate confrunta cu alte dificultăți tehnice, ceea ce înseamnă că este posibil ca fișierele să nu fie accesibile.
Pentru a trimite un fișier utilizând un serviciu de partajare a fișierelor în cloud, încărcați mai întâi fișierul în serviciul respectiv. Apoi, deschideți serviciul și partajați fișierul cu destinatarul. Acesta va putea descărca fișierul și îl va putea salva pe computerul său.
Dezavantajul serviciilor de partajare a fișierelor în cloud este că acestea pot fi lente și nesigure. În plus, nu toată lumea are un abonament la aceste servicii, ceea ce înseamnă că nu toată lumea poate primi fișiere în acest mod.

Filemail

aplicații multi-platformă

Filemail este soluția perfectă pentru persoanele fizice și întreprinderile de toate dimensiunile care caută o modalitate sigură de a transfera fișiere uriașe. Filemail și-a făcut un renume pentru ușurința de utilizare, vitezele rapide de transfer, spațiul de stocare generos și manipularea sigură a datelor conforme.

Cu Filemail, nu există o limită de dimensiune pentru trimiterea fișierelor. Acest lucru înseamnă că puteți trimite fișiere de orice dimensiune, fără să vă faceți griji că veți depăși o limită. Filemail oferă autentificare cu doi factori și criptare de la un capăt la altul, ceea ce vă asigură că fișierele dvs. sunt în siguranță. În plus, Filemail vine și cu o funcție de scanare a virușilor, care scanează toate fișierele pentru viruși înainte de a fi trimise. Nu uitați să verificați Filemail pentru următorul dvs. transfer de fișiere mari!

Concluzie

Trimiterea de fișiere de mari dimensiuni pe internet poate fi o provocare, dar există mai multe opțiuni disponibile. Printre cele mai populare metode se numără comprimarea fișierelor, utilizarea e-mail-ului, a unei unități USD, a unei unități externe, FTP sau a unui serviciu de partajare a fișierelor în cloud. Fiecare metodă are propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
Asigurați-vă că efectuați cercetări amănunțite înainte de a selecta o metodă, deoarece acest lucru va contribui la asigurarea unor transferuri de fișiere reușite. De asemenea, este important să țineți cont de dimensiunea fișierului, deoarece este posibil ca unele metode să nu fie potrivite pentru fișiere mai mari.
În cele din urmă, nu uitați că cel mai bun mod de a trimite fișiere de mari dimensiuni este de a utiliza o combinație de metode. Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că fișierul este livrat cu succes, indiferent de viteza conexiunii la internet sau de dimensiunea fișierului. Trimitere plăcută!

Partajați fișiere de orice dimensiune

Partajare rapidă și sigură a fișierelor

Romanian