Hur man skickar stora filer med Telegram

Ace24 januari 2024
hur man skickar stora filer med telegram

Telegram är en av de mest populära meddelandeapparna i världen. Den är enkel, snabb, säker och gratis. Telegram har vunnit popularitet på senare tid som ett alternativ till mer etablerade chattapplikationer, på grund av dess betoning på integritet och säkerhet. Precis som med andra meddelandeprogram kan du använda appen för att dela filer, och vi kommer att gå in på hur du kan skicka stora filer med Telegram.

En av de bästa sakerna med Telegram är att det är mycket säkert. Meddelanden krypteras med en hemlig sås som är praktiskt taget omöjlig att knäcka. Dessutom är Telegram en av få meddelandeappar som erbjuder end-to-end-kryptering. Detta innebär att dina meddelanden är helt säkra från avsändare till mottagare.

En annan bra sak med Telegram är dess hastighet. Telegram är snabbare än SMS, och det är också mycket billigare. Telegram använder en teknik som kallas "Datakomprimering" som gör det mycket snabbt.

Telegram är också mycket enkelt att använda. Användargränssnittet är strömlinjeformat och lätt att förstå. Slutligen är Telegram gratis att använda. Det finns inga prenumerationsavgifter eller dolda kostnader. Om du letar efter en snabb, säker och enkel meddelandeapp är Telegram ett bra val. Den är tillgänglig för alla större plattformar, inklusive iOS, Android, Windows och Mac.

Överför upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Överför filer nu
Säkerhet för telegram

Säkerhetsfunktioner för telegram

Telegram levereras med ett antal säkerhetsfunktioner som gör det till ett bra val för meddelanden. Dessa funktioner inkluderar:

  • Kryptering från början till slut: Telegram-meddelanden är krypterade från slut till slut. Detta innebär att endast avsändaren och mottagaren kan läsa meddelandena. Inte ens Telegram kan läsa meddelandena.
  • Hemliga chattar: Telegram erbjuder en funktion som heter "Secret Chats" som är krypterade chattar som självförstörs efter en viss tid.
  • Molnbaserad: Telegram-meddelanden lagras i molnet. Detta innebär att du kan komma åt dina meddelanden från vilken enhet som helst.
  • Öppen källkod: Telegram är öppen källkod. Det innebär att vem som helst kan granska koden för att se till att det inte finns några säkerhetshål.
  • Tvåstegsverifiering: Telegram erbjuder tvåstegsverifiering för ett extra lager av säkerhet.
  • Datakomprimering: Telegram använder datakomprimering för att göra meddelanden snabbare.

Som du kan se erbjuder Telegram ett antal funktioner som gör det till ett bra val för meddelanden. Det är snabbt, säkert och enkelt att använda. Om du letar efter ett alternativ till traditionella SMS-meddelanden är Telegram ett bra val.

Telegram för att dela filer

Hur man delar filer i Telegram

Telegram erbjuder ett antal sätt att dela filer med dina kontakter. Du kan dela filer genom:

  • Telegramgrupper: Du kan dela filer med upp till 200 personer i en Telegram-grupp.
  • Hemliga chattar: Du kan dela filer med en person i en hemlig chatt. Filerna självförstörs efter en viss tid, vilket gör dem perfekta för att dela känsliga filer.
  • Molnet: Du kan dela filer med vem som helst i din kontaktlista. Filerna lagras i molnet och kan nås från vilken enhet som helst. Det kan vara ett bra sätt att dela stora filer med många personer.
  • Direktmeddelanden: Du kan också dela filer med personer i din kontaktlista via direktmeddelanden, vilket är relativt enkelt.

Fildelning är en av de bästa sakerna med Telegram. Det är enkelt att göra, och det erbjuder mycket flexibilitet. Du kan dela filer med grupper av personer eller med en person i en hemlig chatt. Du kan också lagra filer i molnet så att de kan nås från vilken enhet som helst.

Om du letar efter en meddelandeapp som erbjuder fildelning är Telegram ett bra val. Den är enkel att använda och mycket flexibel.

Telegram gräns för filstorlek

Telegram gränser för filstorlek

Telegram har en gräns på 2 GB per fil. Detta är en ganska hög gräns och kommer att rymma sändning av komprimerade bilder, dokument och saker av den typen. Men om du behöver skicka en fil som är större än 2 GB finns det en lösning.

Så, hur kan du dela filer som är större än vad Telegram kan hantera? Låt oss ta en titt på några av de mest populära metoderna.

Fildelare för att minska filstorleken

1. Dela upp filer i flera delar

Om du har en fil som är större än 2 GB kan du dela upp den i flera delar och skicka den via Telegram. Detta är relativt enkelt att göra, och det är en populär lösning för större filer.

Så hur kan du dela upp dina filer i flera delar? Det finns några olika sätt att göra det på. Du kan använda en fildelare som HJSplit eller 7-Zip. Eller så kan du använda ett filkomprimeringsverktyg som WinRAR eller WinZip för att komprimera dina filer i mindre delar.

När du har delat upp dina filer i flera delar kan du skicka dem via Telegram. Den här metoden kan kräva lite arbete, men det är ett bra sätt att skicka stora filer via appen.

Komprimera filer för att minska filstorleken

2. Komprimering av filer

En annan populär lösning för Telegrams filstorleksgräns är att komprimera dina filer. Detta kan göras med ett filkomprimeringsverktyg som WinRAR eller WinZip.

Du kan enkelt komprimera dina filer för att göra dem mindre. Öppna bara filen i WinRAR eller WinZip och välj "Lägg till i arkiv". Välj sedan en komprimeringsnivå och klicka på "OK".

Dina filer kommer nu att vara komprimerade och redo att skickas via Telegram. Se bara till att den totala storleken på alla filer inte överstiger 2 GB så är du klar.

Filemail app för fildelning

3. Använda molnbaserade fildelningslösningar som Filemail

Om du behöver dela en fil som är större än 2 GB kan du alltid använda en molnbaserad fildelningstjänst, vilket är en populär lösning.

Ladda helt enkelt upp din fil till tjänsten och dela sedan länken med dina kontakter. De kommer att kunna ladda ner filen direkt från tjänsten.

Det finns många olika molnbaserade fildelningstjänster, så du bör kunna hitta en som uppfyller dina behov. Filemail är en av de mest populära tjänsterna för att dela stora filer, och den är mycket enkel att använda.

Filemail är en gratistjänst som låter dig skicka stora filer utan krångel. Den är enkel att använda och erbjuder många funktioner. Filemail erbjuder 4 olika abonnemang, så att du kan välja det som passar dina behov. Med gratisabonnemanget kan du skicka filer på upp till 5 GB, vilket är mer än tillräckligt för de flesta.

Du kan enkelt dela stora filer med hjälp av e-post eller en säker länk med sinnesfrid. Filemail kommer med ett antal funktioner, som inkluderar:

1. Säkra filöverföringar

Datasäkerhet är ett stort problem för många människor. När du delar känsliga filer vill du vara säker på att de är skyddade. Filemail använder SSL/TLS-kryptering för att skydda dina data under överföringen. Detta innebär att dina data kommer att vara säkra från avlyssnare.

2. Spåra dina delade filer

Med Filemail kan du enkelt spåra dina delade filer. Detta är en bra funktion om du behöver hålla reda på en fils status eller om du behöver verifiera att filen har tagits emot.

3. Snabba överföringar

Filemail använder ett skräddarsytt UDP-överföringsprotokoll. Detta hjälper till att se till att dina filer överförs snabbt, även om de är stora.

4. Kompatibel med sekretess

Filemail låter dig välja vilken region du vill lagra dina filer i. Med den här funktionen kan du enkelt följa nationella bestämmelser och ditt företags policy.

5. Integrering av webbplats

Filemail kan enkelt integreras på din webbplats med bara en enda rad HTML-kod. Med den här funktionen kan du ta emot stora filer från dina kunder direkt på din webbplats.

6. Anpassning och varumärkesprofilering

Om du vill kan du anpassa Filemail så att det matchar ditt varumärke. Detta är ett bra sätt att se till att din fildelningslösning passar in i ditt företags image.

Sammantaget är Filemail ett bra val för dem som behöver dela stora filer. Det är enkelt att använda, och det erbjuder många funktioner. Säkerhets- och efterlevnadsfunktionerna är också i toppklass, vilket är något som många kommer att uppskatta. Prova Filemail idag och se hur det kan hjälpa dig att dela filer snabbt och enkelt.

Domarhammare

Slutsats

Telegram är en bra meddelandeapp som erbjuder mycket flexibilitet. Du kan dela filer med grupper av personer eller med en person i en privat chatt. Telegram erbjuder också ett antal olika sätt att dela filer, inklusive fildelning via molnet, komprimering av filer och uppdelning av filer i flera delar.

Om du behöver dela en fil som är mindre än 2 GB kan du använda någon av de metoder som nämns ovan. Men om du behöver skicka stora filer är molnbaserade fildelningstjänster det bästa sättet att göra det. Filemail erbjuder ett antal funktioner som gör att den sticker ut från mängden så se till att du ger den ett försök.

Överför filer av alla storlekar
Planerna Professional, Business och Enterprise tillgängliga
Kolla in våra betalda planer

Läs fler artiklar om hur du skickar stora filer