Hur du skickar stora filer via e-post

När du behöver skicka en stor fil via e-post kan det vara frustrerande när du får en popup-fönsterruta som talar om att filerna är för stora. Överraskande nog kan de flesta e-postservrar inte skicka eller ta emot filer över en viss storlek.

Bara för att du kan skicka en bilaga via avsändarens e-postserver betyder det inte nödvändigtvis att mottagarens e-post kan ta emot den. Hur säkerställer du att du skickar en e-postbilaga som mottagaren kan öppna? Läs vidare för att ta reda på hur du skickar stora filer via e-post.

Du måste se till att du känner till storleken på dina e-postbilagor innan du skickar dem. Storleksbegränsningarna för e-postservrar är inte enhetliga och varierar för varje leverantör. Som tur är visar de flesta e-posttjänster filstorleken bredvid filnamnet.

Om du bifogar flera filer vill du hålla reda på den totala storleken på dina bilagor. Om filstorleken visas i kilobyte i stället för megabyte ska du veta att en megabyte består av 1024 kilobyte.

Många företag och privatpersoner använder sig av molnbaserade tjänsteleverantörer och molnbaserade tjänster för filöverföring för att kringgå bilagans storlek när du skickar stora filer via e-post.

Överför upp till 5 GB gratis

Ingen registrering krävs

Molnbaserad lagringstjänst för att skicka stora filer via e-post

När du vill skicka stora filer via e-post, men filen är för stor, är en effektiv lösning att använda molnbaserade lagringstjänster.

Molnlagringsutrymmen som iCloud Mail Drop, OneDrive och Google Drive är utmärkta sätt att skicka stora filer via e-post. När du har högkvalitativ grafik, videoklipp, presentationer, data eller annat som du behöver skicka över kan du med hjälp av molnlösningar ladda upp dina filer till molntjänsten.

Skicka sedan länken så att mottagaren kan få tillgång till filen via en länk i stället för en bilaga. Om det låter skrämmande är det enkelt när du väl har lärt dig det. Så här skickar du stora bilagor via molnbaserade lagringstjänster.

apple icloud och mail

1. iCloud Mail Drop med Apple Mail 

Om du använder ett iCloud-konto kan du använda Mail Drop, vilket gör att du kan skicka stora filer på upp till 5 GB via iCloud. När du använder Mail Drop lagras filerna i krypterad form och görs tillgängliga för mottagaren att ladda ner inom 30 dagar.

Först vill du se till att Mail Drop är aktiverat från ditt Apple Mail-konto.

1. Öppna Apple Mail på din Mac och välj Inställningar i menyraden under Mail.

2. Under fliken Konton väljer du det konto som du vill aktivera Mail Drop för.

3. Markera rutan bredvid Skicka stora bilagor med Mail Drop.

4. Skriv ett nytt e-postmeddelande i Apple Mail och se till att textmarkören är placerad där du vill att bilagan ska visas.

5. Välj Fil och sedan Bifoga filer. Välj den fil du vill bifoga och klicka på Välj fil.

Om din bilaga överskrider storleksgränserna kommer Apple Mail automatiskt att ladda upp filen till iCloud-servern för din mottagare. 

Fördelar Nackdelar
Bilagan laddas upp till iCloud och innehåller en säker länk.
Mail Drop har endast en gräns på 5 GB, så allt som överstiger den gränsen misslyckas med den här metoden.
Bilagan räknas inte in i det totala lagringsutrymmet i din iCloud-lagring och sparas bara i molnet i 30 dagar.
Vissa bilagor överförs inte bra till andra operativsystem som Windows. 
använda gmail för att skicka stora filer via e-post

2. Google Drive med Gmail

Med Google Drive kan du skicka bilagor på upp till 25 MB och ta emot filer på upp till 50 MB. Om du skickar en stor fil via Google Drive måste du först ladda upp den och sedan skicka den via e-post. Följ bara dessa enkla steg.

1. Logga in i din inbox i Gmail och välj Skriv i det övre vänstra hörnet av skärmen för att påbörja ett nytt meddelande. 

2. Välj ikonen Google Drive från ikonknapparna längst ned i popup-fönstret för nya meddelanden. En dialogruta öppnas där du kan infoga en fil.

3. Om du ännu inte har laddat upp filen till Google Drive kan du göra det i den här dialogrutan. Välj Ladda upp från den övre menyn. Du kan dra och släppa din stora bilaga eller klicka på Välj filer från din enhet. Välj Uppladdning för att lägga till filen till din Google Drive.

4. Om filen redan har laddats upp på Google Drive kan du söka efter filen i din Drive. Markera filen och klicka på knappen Infoga. 

5. Se till att ange behörigheter innan du skickar e-postmeddelandet så att mottagaren kan komma åt filen. Gmail gör en kontroll för att se om mottagaren har tillgång till filen åt dig och uppmanar dig att uppdatera delningsinställningarna för filen innan du skickar meddelandet.

Länken till bilagan kommer nu att läggas till i ditt e-postmeddelande. 

Fördelar Nackdelar
Fildelning är enkelt och har många inbyggda verktyg för att enkelt samarbeta med andra om dina filer.
Det finns en potentiell säkerhetsrisk när du delar filer utan lösenordsskydd för dina filer.
Filerna är privata tills du delar dem med de avsedda mottagarna.
Google Drive har begränsningar för uppladdning till din enhet, så denna begränsning kan vara frustrerande om du behöver dela flera stora filer till Google Drive.
Du kan komma åt dina filer var som helst.
en enhet och utsikter

3. OneDrive med Outlook

För många företag är Outlook den primära e-posttjänsten. OneDrive är en utmärkt lösning för att skicka stora filer via e-post med Outlook. Outlook tillåter endast upp till 33 MB för bilagor. Du måste vara säker på att du först sparar filen till One Drive innan du delar den.

Så här skickar du din fil via e-post med OneDrive

1. Börja med att logga in på ditt OneDrive-konto.

2. Högerklicka på den fil som du vill dela. Välj Share på rullgardinsmenyn. 

3. I popup-rutan anger du e-postadresserna till de personer som du vill dela filen med och uppdaterar de behörigheter som du vill ange för dokumentet. Den här metoden genererar automatiskt ett e-postmeddelande med en länk för att visa den stora filen. 

4. Om du vill skapa ett anpassat e-postmeddelande kan du skapa en länk med hjälp av knappen Kopiera länk längst ned till vänster i popup-fönstret i stället för att ange mottagarnas e-postadress för automatisk inbjudan. Klistra in länken i ett nytt e-postmeddelande via Outlook. 

Fördelar Nackdelar
Du kan lagra vilken fil som helst på OneDrive och har ett användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att skicka stora filer via e-post.
OneDrive gratis plan tillåter upp till 5 GB lagring, och du måste betala för ytterligare lagring.
Microsoft är ett väletablerat företag, så du vet att de är solida, pålitliga och pålitliga.
Säkerheten är ett problem när du använder OneDrive.
Den krypterar endast data under överföring, men inte data som finns där.
Användarbehörigheter kan göra det möjligt för personer att ändra dokument som de inte vill ha. 

Molnbaserad filöverföringstjänst för att skicka stora filer via e-post

När molntjänsterna började användas var de mer inriktade på konsumenter för webbaserad e-post, sociala medier, foton och personliga lagringsplatser. I takt med att molnlösningarna har utvecklats och säkerheten har ökat har molntjänsterna öppnats upp så att hela nätverksinfrastrukturer kan fungera i molnet, inklusive filöverföringar. 

Efterfrågan på säkra delningsprocesser för att dela känsliga dokument och data ökar och allt fler använder molnbaserade filöverföringstjänster. Med ökningen av antalet anställda som arbetar hemifrån är det viktigt att ha en användarvänlig och säker lösning som gör det möjligt för anställda att skicka och ta emot stora datafiler. 

Du kan alltid använda en molnbaserad filöverföringstjänst. 

appar för flera plattformar

Filemail

Filemail är en av de många lösningar som erbjuder en tjänst som gör det möjligt att skicka och ta emot filer av alla storlekar online. Den har säkerhetsfunktioner som gör din filöverföring säker genom att du kan ställa in tillgänglighetsperioden och konfigurera lösenordsskydd. Detta bidrar till att förhindra att din fil hamnar i fel händer. 

Filemail är enkelt att använda och ger dig två alternativ för att skicka stora filer online. Du kan skicka den direkt eller genom att skapa en länk och skicka den via din valfria e-postplattform. 

1. På Filemails webbplats väljer du knappen Lägg till filer för att välja de filer du vill skicka. 

2. Om du vill skicka som ett e-postmeddelande väljer du fliken Skicka som e-post och skriver ett utkast till ett e-postmeddelande som du skickar med din e-postadress.

3. Om du föredrar att använda din primära e-postserver väljer du fliken Skicka som länk och kopierar länken.

4. En popup-fönsterruta visas där du kan ställa in hur länge filen ska vara tillgänglig.

Med Filemail kan du dela filer upp till 5 GB gratis. Med ett betalkonto får du många fler funktioner, till exempel 1 TB lagringsutrymme, möjlighet att lägga till en logotyp eller bakgrund, perfekt för småföretag.

Dessa metoder är några av de bästa sätten att skicka stora filer via e-post. Du vill alltid vara säker på att du använder specialiserade säkra moln- och överföringsverktyg. Säkerheten är en av de viktigaste frågorna när du skickar eller tar emot stora bilagor.

 Se alltid till att du bara öppnar bilagor från personer som du känner och litar på, och se till att de kommer från någon av de säkra metoder som nämns ovan.

Skicka stora filer av alla storlekar

Obegränsat antal mottagare, nedladdningar och bandbredd

Swedish