Hur man skickar stora filer via e-post

Ace20 januari 2024
hur man skickar stora filer via e-post

Så här skickar du stora filer via e-post

När du behöver skicka en stor fil via e-post kan det vara frustrerande att få ett popup-fönster som talar om att filerna är för stora. Överraskande nog kan de flesta e-postservrar inte skicka eller ta emot filer över en viss storlek.

Och bara för att du kan skicka en bilaga via avsändarens e-postserver betyder det inte nödvändigtvis att mottagarens e-post kan ta emot den. Hur ser du till att du skickar en e-postbilaga som mottagaren kan öppna? Läs vidare för att ta reda på hur du skickar stora filer via e-post.

Du måste se till att du vet storleken på dina e-postbilagor innan du skickar dem. Storleksbegränsningar för e-postservrar är inte universella utan varierar mellan olika leverantörer. Som tur är visar de flesta e-posttjänster filstorleken bredvid filnamnet.

Om du bifogar flera filer bör du hålla reda på bilagornas totala storlek. Om filstorleken visas i kilobyte istället för megabyte ska du veta att det finns 1024 kilobyte i en megabyte.

Många företag och privatpersoner använder molnbaserade tjänsteleverantörer och molnbaserade filöverföringstjänster för att kringgå bilagestorleken när de skickar stora filer via e-post.

Överför upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Skicka stora filer nu

Molnbaserad lagringstjänst för att skicka stora filer via e-post

När du har stora filer att skicka via e-post, men filen är för stor, är en av de mer effektiva lösningarna att använda molnbaserade lagringstjänster.

Molnlagringsutrymmen som iCloud Mail Drop, OneDrive och Google Drive är utmärkta sätt att skicka stora filer via e-post. När du har högkvalitativ grafik, videor, presentationer, data eller annat som du behöver skicka över låter molnlösningar dig ladda upp dina filer till molntjänsten.

Skicka sedan över länken så att din mottagare kan komma åt filen via en länk istället för en bilaga. Om det låter skrämmande så är det enkelt när du väl fått kläm på det. Så här skickar du stora bilagor via molnbaserade lagringstjänster.

Apple icloud och mail för att dela stora filer

1. iCloud Mail Drop med Apple Mail

Med ett iCloud-konto är du redo att använda Mail Drop, som låter dig skicka stora filer på upp till 5 GB via iCloud. När du använder Mail Drop lagras filerna i krypterad form och görs tillgängliga för mottagaren att ladda ner inom 30 dagar.

Först måste du se till att Mail Drop är aktiverat från ditt Apple Mail-konto.

1. Öppna Apple Mail från din Mac och välj Inställningar i menyraden under Mail.

2. Under fliken Konton väljer du det konto som du vill aktivera Mail Drop för.

3. Markera rutan bredvid Skicka stora bilagor med Mail Drop.

4. Skriv ett nytt e-postmeddelande med Apple Mail och se till att textmarkören är placerad där du vill att bilagan ska visas.

5. Välj Arkiv och sedan Bifoga filer. Välj den fil du vill bifoga och klicka på Välj fil.

Om din bilaga överskrider storleksgränserna kommer Apple Mail automatiskt att ladda upp filen till iCloud-servern för din mottagare.

Fördelar

Nackdelar

Bilagan laddas upp till iCloud och innehåller en säker länk.Mail Drop har bara en gräns på 5 GB, så allt som är större än så kommer att misslyckas med den här metoden.
Bilagan räknas inte mot ditt totala lagringsutrymme i iCloud och sparas bara i molnet i 30 dagar.Vissa bilagor går inte att överföra till andra operativsystem, t.ex. Windows.
Använda Gmail för att skicka stora filer via e-post

2. Google Drive med Gmail

Med Google Drive kan du skicka bilagor på upp till 25 MB och ta emot filer på upp till 50 MB. För att skicka en stor fil via Google Drive måste du först ladda upp den och sedan skicka den via e-post. Följ bara dessa enkla steg.

1. Logga in på din Gmail-inkorg och välj Skriv i det övre vänstra hörnet av skärmen för att påbörja ett nytt meddelande.

2. Från ikonknapparna längst ner i popup-fönstret för nytt meddelande väljer du Google Drive-ikonen. En dialogruta dyker upp där du kan infoga en fil.

3. Om du ännu inte har laddat upp din fil till Google Drive kan du göra det från den här dialogrutan. Välj Ladda upp från toppmenyn. Du kan dra och släppa din stora bilaga eller klicka på Välj filer från din enhet. Välj Ladda upp för att lägga till filen i din Google Drive.

4. Om din fil redan är uppladdad på din Google Drive kan du söka efter filen i din Drive. Markera filen och klicka på knappen Infoga.

5. Var noga med att ange behörigheterna innan du skickar e-postmeddelandet för att säkerställa att mottagaren kan komma åt filen. Din Gmail kommer att göra en kontroll för att se till att din mottagare har tillgång till filen för dig och uppmanar dig att uppdatera delningsinställningarna för din fil innan du skickar meddelandet.

Bilagans länk kommer nu att läggas till i ditt e-postmeddelande.

Fördelar

Nackdelar

Fildelning är enkelt och har många inbyggda verktyg som gör det enkelt att samarbeta med andra om dina filer.Det finns en potentiell säkerhetsrisk när du delar filer utan lösenordsskydd för dina filer.
Filer är privata tills du delar dem med de avsedda mottagarna.Google Drive begränsar uppladdningen till din enhet, så denna begränsning kan vara frustrerande om du behöver dela flera stora filer till Google Drive.
Du kan komma åt dina filer var du än befinner dig.
One drive och Outlook för e-post med stora filer

3. OneDrive med Outlook

För många företag är Outlook den primära e-posttjänsten. OneDrive är en utmärkt lösning för att skicka stora filer via e-post med Outlook. Outlook tillåter endast upp till 33 MB för bilagor. Du måste vara noga med att först spara din fil på din One Drive innan du delar den.

Så här skickar du din fil via e-post med OneDrive

1. Börja med att logga in på ditt OneDrive-konto.

2. Högerklicka på den fil du vill dela. Välj Dela i rullgardinsmenyn.

3. I popup-rutan anger du e-postadresserna till de personer som du vill dela filen med och uppdaterar de behörigheter som du vill ange för dokumentet. Den här metoden genererar automatiskt ett e-postmeddelande med en länk för att visa den stora filen.

4. Om du vill skapa ett eget e-postmeddelande genererar du en länk från knappen Kopiera länk längst ned till vänster i popup-fönstret istället för att ange mottagarnas e-postadresser för att bjuda in automatiskt. Klistra in länken i ett nytt e-postmeddelande via Outlook.

Fördelar

Nackdelar

Du kan lagra alla filer på OneDrive, och det har ett användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att skicka stora filer via e-post.OneDrive gratisplan tillåter upp till 5 GB lagringsutrymme, och du måste betala för ytterligare lagringsutrymme.
Microsoft är ett väletablerat företag så du vet att de är solida, pålitliga och pålitliga.Säkerhet är ett problem när du använder OneDrive.
Det krypterar bara data i transit men inte data som sitter där.
Användarbehörigheter kan göra det möjligt för människor att ändra dokument som inte är önskade.

Molnbaserad filöverföringstjänst för att skicka stora filer med e-post

När molntjänsterna började användas var de mer inriktade på konsumenter för webbaserad e-post, sociala medier, foton och personliga lagringsplatser. I takt med att molnlösningarna har utvecklats och säkerheten har ökat har molntjänsterna öppnats upp så att hela nätverksinfrastrukturer kan fungera i molnet, inklusive filöverföringar.

Efterfrågan på säkra processer för att dela känsliga dokument och data ökar, och allt fler använder molnbaserade filöverföringstjänster. I takt med att allt fler anställda arbetar hemifrån är det viktigt att ha en användarvänlig och säker lösning som gör det möjligt för anställda att skicka och ta emot stora datafiler.

Du kan alltid använda en molnbaserad filöverföringstjänst.

Filemail fildelningstjänst

Filemail

Filemail är en av många lösningar som tillhandahåller en tjänst som gör att du kan skicka och ta emot filer av alla storlekar online. Den levereras med säkerhetsfunktioner som gör din filöverföring säker genom att du kan ställa in tillgänglighetsperioden och ställa in lösenordsskydd. Detta förhindrar att din fil hamnar i fel händer.

Filemail är enkelt att använda och ger dig två alternativ för att skicka stora filer online. Du kan skicka den direkt eller genom att generera en länk och skicka den via din valda e-postplattform.

1. Från Filemails webbplats väljer du knappen Lägg till filer för att välja de filer du vill skicka.

2. Om du vill skicka som ett e-postmeddelande väljer du fliken Skicka som e-post och skriver ett utkast till ett e-postmeddelande som du skickar med din e-postadress.

3. Om du hellre vill använda din primära e-postserver väljer du fliken Skicka som länk och kopierar länken.

4. Ett popup-fönster visas där du kan ställa in hur länge filen ska vara tillgänglig.

Med Filemail kan du dela filer upp till 5 GB gratis. Med ett betalkonto får du många fler funktioner, till exempel 1 TB lagringsutrymme, lägga till en logotyp eller bakgrund, perfekt för småföretag.

Dessa metoder är några av de bästa sätten att skicka stora filer via e-post. Du vill alltid vara säker på att du använder specialiserade säkra moln- och överföringsverktyg. Säkerhet är en av de viktigaste frågorna när man skickar eller tar emot stora bilagor.

Se alltid till att bara öppna bilagor från personer du känner och litar på, och se till att de kommer från någon av de säkra metoder som nämns ovan.

Skicka stora filer av valfri storlek
Obegränsat antal mottagare, nedladdningar och bandbredd
Kolla in våra betalda planer

Varför e-post inte är ett säkert eller lämpligt medium för att dela stora filer