Hur mycket kostar 1 TB datalagring

Vi använder våra digitala enheter för olika aktiviteter, bland annat för att surfa på internet, lyssna på musik, titta på filmer och videor, chatta med vänner och familj via sociala medier och ringa till vänner och familj. Du skulle bli förvånad över hur mycket data din dator eller smartphone förbrukar! Men hur mycket data använder dessa enheter, och i förlängningen du, egentligen? Hur mycket kan de lagra?

Du läser om saker som megabyte (MB), gigabyte (GB) och terabyte (TB), men vad innebär de i praktiken? Hur mycket är 1 TB datalagring och vad kan du verkligen lagra med det?

Dela upp till 5 GB gratis

Ingen registrering krävs

uppgifter på datorn

Ange dataenheter

En dators minne definieras som en fysisk enhet som kan lagra data, oavsett storlek eller varaktighet. Filstorlekar uttrycks ofta i kilobyte, eftersom de flesta filer består av tusentals byte.

Megabyte används för att beskriva större filer, t.ex. foton, filmer och ljudfiler, som innehåller miljontals bytes. Eftersom moderna lagringsenheter kan lagra hundratals av dessa filer definieras lagringskapaciteten ofta som gigabyte eller till och med terabyte.

Större måttenheter används vanligtvis för att beräkna kapaciteten hos många lagringsenheter eller nätverk för lagring av stora datamängder.

Den maximala storleken på filer som kan sparas på din dator eller mobila enhet anges i KB (kilobyte), MB (megabyte), GB (gigabyte) eller TB (terabyte). I takt med att tekniken utvecklas måste mobila enheter klara av allt större filer, vilket gör att datalagringskapaciteten blir en viktig faktor i framtiden.

1 byte = 8 bitar*, som kan vara åtta 1:or eller 0:or, ingår i en enda byte. Denna oktett av bitar utgör den minsta regelbundna enheten i datalagringssystemet.

1 kilobyte (KB) = De filer som inte behöver kiloprefixet är de tråkiga filerna, t.ex. word-dokument, Excel-kalkylblad och de flesta bilder.

1 megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB används vanligtvis för att lyssna på musik och korta videor. Till och med den gamla disketten kan lagra ett stort antal av dem.

1 gigabyte (GB) = 1 024 MB. GB håller snabbt på att bli standard för lagringskapacitet, eftersom de flesta tillverkare av datorutrustning anger kapaciteten i GB.

1 terabyte (TB) = 1 024 GB. För närvarande är det vanligaste sättet att mäta storleken på en vanlig hårddisk TB.

multimedia

Hur mycket är 10 GB?

Enligt Ofcom förbrukar den typiska konsumenten cirka 2,9 GB data varje månad, en siffra som ökar år efter år i takt med att tekniken utvecklas. Det innebär att 10 GB sannolikt är tillräckligt för den typiska smartphone-användaren. Detta beror dock till stor del på hur du använder din telefon. Om du till exempel gillar att strömma filmer och spela onlinespel bör du överväga högre datatilldelning.

Hur mycket är 100 GB?

Om du främst använder mobildata i stället för Wi-Fi kan du överväga planer med hög kapacitet, t.ex. 100 GB. Varje månad är 100 GB en stor mängd data att ha tillgång till. Det brukar anses vara det närmaste en obegränsad dataplan som finns tillgänglig utan att gå det sista steget.

Hur mycket kostar 1 TB datalagring?

Sedan diskettenheterna på 1,44 MB har tekniken för datalagring utvecklats avsevärt sedan tiden för diskettenheter på 1,44 MB. En terabyte lagringsutrymme (1 024 GB) finns ofta i bland annat bärbara datorer, stationära datorer och spelkonsoler. Numera motsvarar 1 TB lagringsutrymme ungefär 16 (64 GB) iPhones eller Samsung Galaxy-smartphones.
1 TB motsvarar också ungefär fyra bärbara Windows- eller MacBook-datorer (256 GB), och systemprogram förbrukar en del lagringsutrymme. Dessutom börjar enskilda externa hårddiskar vanligtvis med en kapacitet på 1 TB och går upp till 32 TB.

Hur kan du använda 1 TB internetdata?

För att använda 1 TB data under en månad måste du strömma cirka 171 timmar 4K-video. Det motsvarar att strömma 6 timmar 4K-video varje dag under en månad, med en hastighet av 6 timmar per dag. Om du är orolig för dataanvändningen bör du anstränga dig för att kontrollera den mer proaktivt.

1 TB ger dig möjlighet att lagra följande information:

  • Skicka eller ta emot 200 e-postmeddelanden varje dag (6 200 e-postmeddelanden totalt under en månad).
  • Lyssna på 5 timmars musik per dag (155 timmar totalt under en månad) och göra andra saker.
  • 5 timmars surfande på nätet per dag (155 timmar totalt per månad).
  • 10 timmars HD-videoströmning per dag (310 timmar totalt per månad)
  • 256 fotografier tagna med en 12 MP-kamera;
  • 250 filmer eller 500 timmar högupplöst video;
  • 6,5 miljoner dokumentsidor, som vanligtvis sparas som Office-filer, PDF-filer och presentationer - denna mängd motsvarar 1 300 riktiga arkivskåp!
molnlagring

Presentation av molnlagring

Molnlagring gör det möjligt för användare att utbyta och få tillgång till data på distans, utan att behöva ha tillgång till lokala lagringssystem. Överlag lagras data i molnlagring på fjärrservrar, varifrån de kan underhållas, hanteras, säkerhetskopieras och nås på distans. 

Molnbaserade data är tillgängliga från alla enheter när som helst, förutsatt att lämpliga behörigheter finns på plats. Trots den enkla tillgången är molnbaserad datalagring otroligt säker.

Genom att överföra data till en annan plats för lagring läggs skyldigheten att lagra data på en tredjeparts molnleverantörs axlar. Tjänsteleverantören är värd för, skyddar, förvaltar och bevarar servrarna och den tillhörande infrastrukturen och ser till att du har tillgång till dina data närhelst du behöver dem.

 Tjänsteleverantören tar inte ut någon avgift för denna tjänst. De många fördelar som är förknippade med molnlagring granskas ytterligare.

Säkerhet

Leverantörer av molnlagring ökar säkerheten för sina tjänster genom att inkludera extra säkerhetsnivåer. Med tanke på det stora antalet personer som har information sparad på internet gör molnlagringstjänsterna stora ansträngningar för att se till att dina filer inte är tillgängliga för någon som inte borde det.

När uppgifterna väl har skickats över internet skyddas de av krypteringsteknik. Detta garanterar att den högsta säkerhetsnivån alltid upprätthålls.

Tillgänglighet

När du använder molnlagring lagras dina uppgifter på molnleverantörens servrar och är tillgängliga via internet. Eftersom molnleverantörens program kan installeras på många enheter, t.ex. din företagsdator eller smartphone, kan du få tillgång till dina uppgifter när som helst och var som helst.

Det har aldrig varit enklare att logga in och samarbeta med andra teammedlemmar. Dessutom garanterar appen att dina filer synkroniseras, vilket gör att teammedlemmarna alltid har tillgång till den senaste versionen från den enhet de föredrar.

Tjänstens förmåga

Du betalar för molnlagring per användare. Du behöver inte förutse dina årliga lagringsbehov och riskerar att betala för bortkastat utrymme eller att få slut på det. Du kan anpassa de resurser som du har tillgång till via molnlagringsleverantörer och betala för dem i enlighet med dina aktuella behov, som kan variera med tiden.

Förbättrat samarbete

När grupper delar data och verktyg kan de samarbeta mer effektivt. Forskning visar att samarbete leder till bättre resultat. Det beror på att samarbete blandar ihop flera individers olika färdigheter till en gemensam strävan.
Det ger bättre idéer genom att man tar hänsyn till de många synpunkterna från människor och organisationer med olika bakgrund, specialiteter och tankesätt. Ökat samarbete leder till mer innovativa idéer eftersom det omfattar de många synpunkterna från människor och organisationer med olika erfarenheter, kunskaper och tankesätt.

Förbättrat samarbete

Det kan vara svårt att övergå från lokal disklagring till molnlagring, men det blir allt vanligare för varje dag. Det finns flera fördelar med att använda molnlagring jämfört med lokal disklagring. I framtiden utgör molnlagring en av de mest livskraftiga möjligheterna för dem som söker en säker och tillgänglig metod för lagring av data.

Skicka Filer Av Alla Storlekar

Professionella planer, affärsplaner och företagsplaner

Swedish