Begränsning av storleken på bilagor i Gmail och hur du delar filer som kringgår gränsen

Gmail är en populär e-posttjänst från Google. Sedan lanseringen 2004 har den blivit en av de mest använda e-posttjänsterna i världen.

Gmails lättanvända gränssnitt gör det till ett bra alternativ för nya e-postanvändare, vilket förklarar dess popularitet. Faktum är att Gmail har hela 1,8 miljarder aktiva användare världen över i slutet av 2021.

En av de funktioner som skulle kunna hindra en utbredd användning är dock begränsningen av de e-postbilagor som kan skickas och tas emot via programmet. Gmails begränsning av storleken på de filer som kan skickas eller tas emot via dess servrar kan vara problematisk när man delar stora filer.

Denna begränsning kan vara ett problem och hindra delning av stora filer t.ex. kalkylblad, presentationer, musikstycken och videor. Lyckligtvis finns det metoder som kan kringgå begränsningen.

I det här blogginlägget kommer vi att ta en titt på hur du kan kringgå denna storleksbegränsning för att skicka stora e-postmeddelanden med stora bilagor via Gmail. Låt oss dyka in!

Skicka filer upp till 5 GB gratis

Ingen registrering krävs

Varför har e-postmeddelanden en storleksbegränsning?

Det finns huvudsakligen två skäl till varför Gmail har denna begränsning av filstorlekar.

Det första skälet är att se till att filerna inte tar för lång tid att ladda upp eller ladda ner. Om man tänker på att det tar ungefär 14 sekunder att ladda upp en fil på 1 MB kan det ta mycket tid att skicka stora filer via e-post, vilket är anledningen till att Gmail har denna begränsning.

Gmail har också denna storleksbegränsning eftersom större filer kan innehålla virus eller skadlig kod som kan infektera din dator om du laddar ner dem. Med tanke på dessa risker begränsar Gmail sändning och mottagning av stora filer för att säkerställa att användarna är säkra. Det finns dock sätt att kringgå denna storleksbegränsning.

Storleken på e-postbilagorna hos de största e-postleverantörerna

De bästa gratis e-postleverantörerna som Gmail, Yahoo, Outlook och andra har en gräns för hur stora filer som kan skickas eller tas emot via deras servrar. Låt oss ta en titt på hur olika tjänsteleverantörer står sig mot Gmail när det gäller filstorlekar.
E-postleverantör Storleksbegränsning för bifogade filer (MB)
Outlook.com / Hotmail.com
34
Gmail.com
25
ProtonMail.com
25
Yahoo.com
25
AOL.com
25
Mail.com
30
Som du kan se i listan finns det en gemensam storlek på 25 MB som nästan alla de största e-postleverantörerna har infört för bilagor. Detta beror på att deras servrar är konfigurerade för att hantera så stora filer och att de vill hålla det hela konsekvent.
Gmail har dock en av de lägsta begränsningarna när det gäller e-postbilagor. Detta är anledningen till att du kan ha problem med att skicka stora filer via Gmail. Men tappa inte modet, för det finns sätt att skicka stora e-postmeddelanden via Gmail.
kringgå gränsen för storleken på bifogade filer i gmail

Hur du kringgår Gmails begränsning av filstorlek

Det finns många olika sätt att skicka stora e-postmeddelanden via Gmail. Du behöver bara känna till rätt lösning. Låt oss ta en titt på några av de metoder som du kan använda för att skicka stora filer via Gmail.
komprimera och reducera

1. Komprimera dina filer

En av de enklaste metoderna är att komprimera dina filer för att kringgå Gmails storleksbegränsning. Du behöver bara komprimera filen till ett ZIP- eller RAR-format så att du kan skicka den till din Gmail-kontakt. När de får filen behöver de bara extrahera den innan de öppnar den. Det är verkligen så enkelt som det är.
Allt du behöver göra för att komprimera din fil är att högerklicka på filen och välja alternativet "Skicka till" > "Komprimerad mapp". Det tar några sekunder innan filen komprimeras och du kan skicka den till din Gmail-kontakt. När de har fått den behöver de bara högerklicka på filen och välja alternativet "Extrahera allt".
filuppdelning

2. Filuppdelare

Du kan också använda filuppdelare för att kringgå storleksbegränsningen i Gmail. Filuppdelare är program som gör att du kan dela upp dina filer i mindre bitar och skicka dem i separata e-postmeddelanden. 

Du kan till exempel dela upp en fil på 25 MB i 5 delar på 5 MB vardera och skicka den i 5 separata e-postmeddelanden. Detta garanterar att filen når den avsedda mottagaren utan problem.

Det finns många olika filuppdelare på nätet, men det är viktigt att hitta den som fungerar bäst för dig. Några saker att tänka på när du väljer en filuppdelare är:

1. Filformat som stöds

Du måste se till att filuppdelaren stöder ditt filformat. Den ska också kunna hantera stora filer, till exempel videor och bilder.

2. Flera e-postmeddelanden

Du bör leta efter en filuppdelare som gör att du snabbt kan separera och skicka dina stora filer i flera e-postmeddelanden. På så sätt får du inga problem när du skickar stora filer via Gmail.

3. Användarvänlighet

Poängen med att använda en filuppdelare är att göra processen snabb och enkel. Du bör därför leta efter en filuppdelare som gör det enkelt att dela upp dina filer i flera e-postmeddelanden. Du kan också leta efter en gratis filuppdelare som du kan använda utan att behöva betala någon avgift.

3. Molnlagringsalternativ

Molnlagringsalternativ har snabbt blivit det bästa valet för användare som vill dela stora filer. Med molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox kan du ladda upp filen och skicka en länk till mottagaren. De kan sedan ladda ner filen från sina respektive molnlagringskonton.

OneDrive

OneDrive är en av de mest populära molnlagringstjänsterna. Med OneDrive kan du lagra, dela och synkronisera dina arbets- eller skolfiler på ett och samma ställe. Du kan spara dina dokument på OneDrive och komma åt dem från vilken enhet som helst. Du kan dela filer i OneDrive med andra, oavsett var de befinner sig.

Google Drive

Google Drive är en av Googles mest populära tjänster och gör det möjligt för dig att lagra och dela dina filer på alla dina enheter. Du kan skapa, ladda upp och redigera dina filer i molnet och till och med samarbeta med andra för att arbeta med en enda fil. Du kan välja mellan Google Docs, Sheets, Slides och Forms för att skapa din fil.

Dropbox

Med Dropbox kan du lagra och dela dina filer, inklusive foton. Du kan ange vem som ska se varje fil eller mapp och hålla dem privata med ett lösenord. Dropbox kan hjälpa dig att skydda ditt innehåll. Du behöver inte oroa dig för filstorleken när du använder dessa alternativ, eftersom de är utformade för att hantera stora filer.

4. Molnbaserad filöverföringstjänst

Om du vill dela stora filer med dina affärspartner, vänner eller familjemedlemmar kan det vara en bra idé att använda molnbaserade filöverföringstjänster. Detta är tjänster som ger dig ett stort molnlagringsutrymme för att dela dina filer med andra användare över hela världen.

Molnbaserade filöverföringstjänster fungerar precis som molnlagringstjänster. Du kan komma åt dem från vilken enhet som helst och de är särskilt användbara när du är på språng. Det finns många olika tjänster tillgängliga, så det kan vara lite svårt att hitta den som bäst passar dina behov.

Här är några saker att tänka på när du väljer en molnbaserad filöverföringstjänst:

1. Begränsning av filstorlek

Se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder alla dina filer och inte begränsar filernas storlek. Det är också en bra idé att testa filöverföringstjänsten innan du använder den för dina filer, eftersom vissa av dessa tjänster kan orsaka problem.

2. Stöd för filformat

Du måste se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder alla dina filformat. Den ska också kunna hantera stora filer, till exempel videor och bilder.

3. Kanaler som stöds

Du bör se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder de kommunikationskanaler du använder, t.ex. e-post och sociala medier.

4. Säkerhets- och integritetsfunktioner

Du bör leta efter en filöverföringstjänst som låter dig skicka säkra filer, erbjuder kryptering från början till slut och förhindrar att tredje part kan avlyssna dina filer.

5. Prissättning

Innan du väljer en filöverföringstjänst bör du överväga dess prisplaner. Du behöver inte betala för filöverföringstjänsten, men det är viktigt att titta på dess prisstruktur.
appar för flera plattformar

Filemail

Filemail är ett av de mest gångbara alternativen där du enkelt och snabbt kan skicka stora filer till vem som helst via e-post. Filemail är helt gratis och låter dig skicka så många filer du vill. 

 Gratisversionen av Filemail har en begränsning på 5 GB, men de har också betalalternativ som gör att du kan skicka filer av obegränsad storlek. De har stöd för alla format. Se till att kolla in Filemail om du letar efter ett sätt att skicka stora filer utan att oroa dig för lagringsutrymme.

Slutsats

Det kan vara svårt att kringgå gränsen för storleken på bilagor i Gmail när du försöker skicka en fil som är större än gränsen. Den goda nyheten är att du alltid har alternativ, beroende på vad det är du försöker skicka.
Om dina filer är för stora för Gmail men för små för OneDrive, Dropbox, Google Drive eller någon annan fildelningstjänst du använder är Filemail ett av de bästa alternativen.
Med Filemail kan du enkelt och snabbt skicka stora filer via e-post, oavsett vilket format filen har. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kan kringgå gränsen för filstorlek i Gmail och arbeta runt den när det behövs. Tack för att du läste!

Ta dig förbi gränsen för storleken på bilagor i Gmail

Utan att slösa tid med hjälp av splitters och kompressorer

Swedish