Πώς το Shetland Flyer Aerial Media χρησιμοποιεί το Filemail

Μελέτη περίπτωσης εναέριας παραγωγής μέσων ενημέρωσης

Αεροφωτογραφία
Λογότυπο SFAM

Ιστορικό

Σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης, μιλήσαμε με τον Rory Gillies, διευθύνοντα σύμβουλο της Shetland Flyer Aerial Media. Πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής εναέριων μέσων ενημέρωσης που εδρεύει στα νησιά Shetland, τα οποία είναι μια μικρή ομάδα νησιών στα βόρεια της Σκωτίας.

Διαθέτουν πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε συστήματα τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, με πλήρωμα πιλότων, χειριστών καμερών, επαγγελματιών βιντεογράφων, φωτογράφων και τοπογράφων. Παρέχουν υπηρεσίες όπως:

 • Φωτογραφία
 • Χαρτογράφηση
 • Τοπογράφηση
 • Γεωματική
 • Επεξεργασία φωτογραμμετρίας
 • Βιντεοσκόπηση

Οι προκλήσεις

Οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) ήταν ζητήματα που θα εμπόδιζαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούσαν με τους πελάτες τους και, κατά συνέπεια, την εμπειρία του πελάτη κατά τη συνεργασία μαζί τους. Όντας σε μια επιχείρηση προσανατολισμένη στις υπηρεσίες, οι πελάτες έπρεπε να μπορούν να συνεργάζονται με τον Rory και το συνεργείο του όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και εύκολα. 

Προβλήματα που αντιμετώπισε η SFAM και επηρέασαν τους πελάτες της, λόγω της χρήσης FTP:

 1. Ορισμένοι πελάτες το βρήκαν δύσκολο στη χρήση. Το FTP μπορεί να φαίνεται τρομακτικό για τους πελάτες που δεν γνωρίζουν καλά τους υπολογιστές.
 2. Αργές ταχύτητες μεταφοράς. Η τρέχουσα λύση τους με βάση το FTP ήταν πολύ αργή. Κατά την αποστολή μεγάλου αριθμού αρχείων, η ταχύτητα μεταφοράς έπεφτε κατακόρυφα. 
 3. Το FTP δεν διέθετε δυνατότητες δημιουργίας εμπορικού σήματος, οπότε δεν επέτρεπε στην SFAM να παρουσιάσει ένα επαγγελματικό μέτωπο που να συνάδει με το εμπορικό σήμα.
 4. Το FTP είχε θέματα ασφαλείας.
 5. Οι πελάτες πρέπει να μπορούν να βλέπουν τα παραδοτέα, όπως εικόνες και βίντεο, πριν τα κατεβάσουν. Οι λύσεις που βασίζονται σε FTP δεν παρουσίαζαν μικρογραφίες των μέσων που είχε παράγει η SFAM για τον πελάτη.

Οι στόχοι

Οι προαναφερθείσες προκλήσεις έπρεπε να αντιμετωπιστούν για την επίτευξη των ακόλουθων στόχων:

 1. Μια γρήγορη υπηρεσία μεταφοράς αρχείων - οι πελάτες έχουν χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρούν, οπότε κατ' επέκταση οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να προσαρμόζονται στο ίδιο χρονοδιάγραμμα.
 2. Ένα διαισθητικό περιβάλλον εργασίας που οι πελάτες βρίσκουν απλό στη χρήση. 
 3. Δυνατότητα αποδοχής μεγάλης σειράς τύπων αρχείων.
 4. Παρέχετε προεπισκοπήσεις μικρογραφιών βίντεο και εικόνων, ώστε οι πελάτες να μπορούν.
 5. Δυνατότητες branding που ενισχύουν την επαγγελματική εμφάνιση.

Παράγοντες αξιολόγησης λύσης

Οι παράγοντες αξιολόγησης που χρησιμοποίησε ο Rory για να αξιολογήσει τις πιθανές λύσεις ήταν οι εξής:

 1. Ταχύτητα: οι πελάτες έχουν έργα και συμβάσεις που πρέπει να τηρούν, οπότε τα αρχεία πρέπει να διαμοιράζονται το συντομότερο δυνατό.
 2. Ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, οι πελάτες δεν έχουν το χρόνο ούτε τη διάθεση να μάθουν τις λεπτομέρειες μιας λύσης.
 3. Προεπισκόπηση μικρογραφιών και για πόσους διαφορετικούς τύπους εικόνων.
 4. Μέγιστο μέγεθος αρχείου. Οι εικόνες που λαμβάνονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι υψηλής ανάλυσης 20 - 25 megapixel, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία είναι τεράστια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα βίντεο δημιουργούνται από τη χρήση αυτών των εικόνων ως ένα καρέ σε ένα βίντεο, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια μεγέθη αρχείων.
 5. Βαθμός προσαρμογής που παρέχεται από τις πιθανές λύσεις. 
 6. Ασφάλεια και έλεγχος πρόσβασης. Μόνο ο πελάτης θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση και να κατεβάζει αρχεία.

Οι λύσεις που δοκιμάστηκαν

Ο Rory δοκίμασε τις ακόλουθες λύσεις:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Δοκίμασε το WeTransfer. Δεν του άρεσαν οι διαφημίσεις και οι τυχαίες εικόνες που εμφανίζει το WeTransfer. Προτίμησε την τιμολόγηση που προσφέρει η Filemail.

DropBox: Χρησιμοποίησε το DropBox για συγχρονισμό αρχείων και για την κοινή χρήση αρχείων των οποίων το περιεχόμενο είναι πάντα πράσινο και δεν είναι πιθανό να αλλάξει, δηλαδή πρότυπα συμφωνιών, διαδικασίες κ.λπ. Το DropBox δεν επιτρέπει την επωνυμία στον λογαριασμό και το εύρος τιμών εντός του οποίου αξιολογούσε τις λύσεις.

Filemail: επιλέχθηκε ως λύση για τη μεταφορά αρχείων, καθώς αντιμετώπισε τις προκλήσεις για την επίτευξη των στόχων. Ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποίησε αναφέρεται στην επόμενη ενότητα.

Πώς λειτουργεί το Rory με το Filemail

Ο Rory χρησιμοποίησε το Filemail με τον ακόλουθο τρόπο:

 1. Άλλαξε το προσαρμοσμένο όνομα υποτομέα που προσφέρθηκε από το Filemail στο όνομα της μάρκας του.
 2. Χρησιμοποίησε τις δυνατότητες επωνυμίας του Filemails, ώστε να μπορεί να παρουσιάσει μια επαγγελματική εμφάνιση σύμφωνα με το εμπορικό σήμα του. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να εμφανίσει το λογότυπό του, τα χρώματα της εταιρείας του στις σελίδες λήψης και τα αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από το Filemail για λογαριασμό του.
 3. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Filemail, η οποία χρησιμοποιεί επιτάχυνση μεταφοράς UDP για να επιτύχει ταχύτητες μεταφοράς που δεν είναι δυνατές με λύσεις που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης TCP.
 4. Το Filemail επιτρέπει στον Rory να στέλνει αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους και οποιασδήποτε μορφής, οπότε δεν είχε κανένα πρόβλημα από αυτή την άποψη.

Πώς επωφελήθηκαν οι πελάτες της Shetland Flyer Aerial Media

Οι πελάτες του Rory έλαβαν πολλά πλεονεκτήματα λόγω της χρήσης του Filemail από τον Rory:

 1. Μια διεπαφή χρήστη που είναι τόσο απλή όσο η αποστολή και η λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πελάτες του Rory ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν εύκολα το Filemail, έτσι ώστε τόσο ο Rory όσο και οι πελάτες του να μπορούν να συνεχίσουν με την εκπλήρωση της σύμβασής τους.
 2. Λήψη αρχείων από τον Rory γρήγορα. Το Filemail παρέχει γρήγορους ρυθμούς μεταφοράς λόγω των διακομιστών που είναι κατανεμημένοι παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας ότι τα αρχεία μεταφέρονται σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση.
 3. Λήψη αρχείων από τον Rory με ασφαλή τρόπο. Το Filemail προσφέρει πολλά στοιχεία που διευκολύνουν την ακεραιότητα των δεδομένων, όπως έλεγχο κατά των ιών, έλεγχο σφαλμάτων, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, προστασία με κωδικό πρόσβασης και δικαιώματα πρόσβασης του τελικού χρήστη.
 4. Η δυνατότητα προεπισκόπησης εικόνων και βίντεο από τον πελάτη μέσω της δημιουργίας μικρογραφιών σήμαινε ότι οι πελάτες μπορούσαν να διαλέξουν τα στοιχεία που ήθελαν χωρίς να σπαταλήσουν χρόνο για να τα κατεβάσουν πρώτα.

Rory Gillies Μαρτυρία

Λογότυπο SFAM
Το Filemail είναι φοβερό! Σούπερ βολικό και πολύ αξιόπιστο. Έχω στείλει τόνους αρχείων και πάντα φτάνουν εγκαίρως και χωρίς πίεση! Τους συνιστώ 100%!

Διευκολύνετε τους πελάτες σας από τα εναέρια μέσα ενημέρωσης να συνεργαστούν μαζί σας

Όλα τα προγράμματά μας έρχονται με δοκιμή 7 ημερών

Greek