Kuinka siirtää tiedostoja tietokoneesta tietokoneeseen

Mikään ei voita uuden kiiltävän tietokoneen ostamisen jännitystä. Tavallisesti uuden tietokoneen ostaminen tarkoittaa sitä, että tietokoneeseen hankitaan joukko uusia ominaisuuksia, parannettua prosessoritehoa, parempaa grafiikkaa ja suurempaa tallennustilaa. 

Jos olet siirtymässä uuteen tietokoneeseen ja korvaamassa vanhan tietokoneen, haluat todennäköisesti siirtää muutakin kuin muutaman tiedoston. Ihannetapauksessa kaikki asiakirjat, kuvat, koko käyttäjäprofiili, tilit, suosikit, kirjanmerkit ja sähköpostit, toisin sanoen kaikki omistamasi ja käyttämäsi tiedot, tulisi siirtää. Miten siis siirtää tiedostoja pc:stä pc:hen?

Menettelyyn vaikuttavat useat muuttujat, kuten siirrettävien tiedostojen määrä, tiedostojen koko ja molempien tietokoneiden käyttöjärjestelmät.

Vaikka tiedostonsiirto ei ole monimutkainen toimenpide, se voi kestää useita tunteja riippuen siirrettävän tiedon määrästä. Seuraavassa on kuusi yleisimmin käytettyä strategiaa, joita voit kokeilla itse.

Siirrä jopa 5 GB ilmaiseksi

Rekisteröitymistä ei tarvita

usb-asema

1. Ulkoinen tallennuslaite

Tiedetään, että useimmat ihmiset käyttävät ulkoisia asemia. On melko yksinkertaista kopioida tiedot USB-muistitikulta tietokoneesta toiseen, liittää sama asema toiseen tietokoneeseen ja kopioida tiedot uudelleen. 

Vaihtoehtoisesti voit käyttää ulkoista kiintolevyä, jos sinulla on enemmän tietoja kuin muistitikulle mahtuu. Jos molemmissa kannettavissa tietokoneissa on USB 3.0 -portit, kannattaa harkita yhden nopeimmista saatavilla olevista muistitikuista hankkimista. Kun kyseessä on suuri tietomäärä, nopeus on ratkaisevan tärkeää!

Kun käytät ulkoisia kiintolevyjä varmuuskopiointiin, on otettava huomioon monia tekijöitä, sillä tietyissä kiintolevyissä saattaa esiintyä satunnaisia tiedostojen siirtovirheitä: käytä laadukasta kaapelia (sama koskee sisäisiä kiintolevyjä) ja tarvittaessa laadukasta USB-keskitintä. 

Jotkin USB-ohjaimet muuttuvat epävakaiksi myös kovassa kuormituksessa, joten jos kiintolevyn yhteyden kanssa on ongelmia, saatat joutua vaihtamaan yksittäisiä komponentteja ongelman syyn selvittämiseksi.

Plussaa Miinukset
Kannettava - Ulkoinen kiintolevy on kannettava ja plug-and-play. Sitä voidaan käyttää tallennuslaitteena missä tahansa tietokoneessa, joka tukee USB- tai FireWire-yhteyttä.
Tietojen häviäminen - Ulkoiset asemat ovat yhtä alttiita tietojen häviämiselle kuin sisäiset asemat. Ulkoiset kiintolevyt ovat alttiita viruksille ja haittaohjelmien hyökkäyksille. Lisäksi auringonpaiste, kuumuus, kosteus, nesteet, pöly ja magneettikentät voivat vahingoittaa niitä.
Hätäkäyttö - Voit käyttää ulkoista kiintolevyä varmuuskopiolevynä hätätilanteessa. Koska kiintolevyt vioittuvat joskus, varmuuskopion pitäminen on tärkeää riippumatta siitä, käytätkö tietokonetta työ- vai yksityistarkoituksiin.
Alttiina tietomurroille - Suurin osa ulkoisista kiintolevyistä on suojattu salasanalla. Jos kiintolevy tai muistitikku katoaa tai varastetaan, kuka tahansa, joka laittaa laitteen tietokoneeseen, voi päästä käsiksi tietoihin.
Parempi suorituskyky - Käyttämällä ulkoista asemaa ensisijaisena tallennuslaitteena voit parantaa merkittävästi hitaammilla sisäisillä asemilla varustettujen Macien suorituskykyä.
Vaikea ottaa käyttöön - Tiedostojen versioinnin määrittäminen ulkoisille kiintolevyille on vaikeaa. Jos varmuuskopioit tiedostosi ulkoiselle kiintolevylle kerran päivässä, sinulla on usein vain yksi varmuuskopio, johon voit luottaa, eikä useita tiedostoversioita.

2. Sisäiset SSD- ja kiintolevyasemat

Jos olet siirtymässä vanhasta tietokoneesta uudempaan, vanha tietokone saattaa tulla toimintakyvyttömäksi. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa vanhan kiintolevyn uuteen. Miten saat kuitenkin aikaisemmat tietosi takaisin?


Kiintolevyt (HDD) ja tietyt SSD-asemat (Solid State Drives) liitetään emolevyyn tavallisten SATA-liitäntöjen kautta. Liitä vanha kiintolevy ylimääräiseen SATA- tai eSATA-liitäntään (ulkoinen SATA), jos sinulla on sellainen. Käyttöjärjestelmä tunnistaa sen uudeksi asemaksi. Aloita sitten siirto. Se on nopein kaikista mahdollisista vaihtoehdoista.

Plussaa Miinukset
Sisäisillä kiintolevyillä on suuri kapasiteetti merkittävien tietomäärien tallentamiseen. Lisäksi sisäiset kiintolevyt ovat koko ajan erottamattomasti yhteydessä tietokoneeseen. Tämän vuoksi varmuuskopioiden ajoittaminen säännöllisesti vaatii vähemmän työtä. Muihin tallennusvälineisiin verrattuna sisäiset kiintolevyt ovat erittäin kustannustehokkaita.
Rajoitettu käyttöikä - Kullakin SSD-levyllä on rajallinen määrä luku- ja kirjoitussyklejä. Tätä kutsutaan kirjoitetuiksi teratavuiksi (TBW). Kun ostat SSD-aseman, sen mukana tulee ennalta asetettu "kuolinaika", johon vaikuttaa se, kuinka usein asemaa käytetään.
siirtokaapeli

3. Siirtokaapelin käyttäminen

Voit siirtää tietoja useiden yhteyksien kautta sen sijaan, että käyttäisit pilvipalvelua tai ulkoista kiintolevyä. Koska tiedot kopioidaan ja liitetään samanaikaisesti tietokoneelta toiselle, tämä lähestymistapa on usein nopeampi kuin levyjen käyttö.

Vaikka tiedostonsiirtokaapelin käyttö saattaa vaikuttaa melko vanhentuneelta, se on edelleen tehokas tapa siirtää tietoja kahden lähellä toisiaan sijaitsevan tietokoneen välillä.

Tämän laitteen avulla liität sen molempien tietokoneiden USB-portteihin ja valitset sitten mukana toimitetun tiedostojen siirto-ohjelmiston avulla tiedostot ja kansiot, jotka siirretään tietokoneiden välillä. Kun laitteet on liitetty USB-porttien kautta, mukana tuleva siirto-ohjelma opastaa sinua tiedostojen ja asetusten siirtoprosessissa. 

 Jos molemmissa tietokoneissa on USB 3.0 -liitännät, tiedonsiirto on paljon nopeampaa; pidä tämä mielessäsi, kun aloitat tiedostojen siirtämisen.

Plussaa Miinukset
Nopeus - Koska USB-asemat eivät tarvitse internetyhteyttä, niiden siirtonopeus on kohtuullisen nopea. Toisaalta nopeuteen vaikuttavat useat parametrit, kuten USB-versio, laitteistoväylä ja USB-ohjainlaite.
Vaikea laajentaa - Heti kun crossover-yhteys on kytketty tietokoneesta toiseen, yhteyden muodostaminen mihin tahansa muuhun tietokoneeseen on vaikeaa ilman uusien verkkosovittimien lisäämistä.
Kapasiteetti - Aluksi USB-asemat eivät tarjonneet laajaa tallennuskapasiteettia. Viime aikoihin asti saatavilla oli USB-laitteita, joiden kapasiteetti oli jopa 2 Tt. Tämän ansiosta käyttäjät vapautuvat ylimääräisen laitteiston kuljettamisesta tapauksissa, joissa tallennuskapasiteetti on valtava.
Epäluotettava - Tällä tavoin yhdistetyt tietokoneet luokitellaan automaattisesti "julkiseksi" yhteydeksi. Julkiset yhteydet poistavat oletusarvoisesti verkkohavainnon, tiedostojen ja tulostimien jakamisen käytöstä. Näiden resurssien jakamisesta tulee työläämpää kuin jos tietokoneet olisi yhdistetty kytkimen kautta, koska nämä toiminnot on otettava manuaalisesti uudelleen käyttöön kunkin tietokoneen asetuksissa.
Fyysiset mitat - USB-muistitikut ovat kompakteja ja kevyitä, joten ne ovat hyvin kannettavia. Ne mahtuvat hyvin taskuihin ja reppuihin. Se on ihanteellinen korvaaja kovalevyille ja tabletille, jotka vaativat paljon tilaa.
siirtää tiedostoja wlanin avulla

4. Tiedostojen jakaminen Wi-Fi:n kautta

Useimmissa suosituissa käyttöjärjestelmissä on mahdollisuus määrittää kotiverkko. Näin samaan reitittimeen (Ethernetin tai Wi-Fi-yhteyden kautta) liitetyt laitteet tunnistavat toisensa automaattisesti. 

Kun siirrät tietoja tietokoneiden välillä, sinun ei tarvitse luoda uutta yhteyttä joka kerta, vaan yhteys on aina aktiivinen niin kauan kuin molemmat koneet ovat päällä.

Plussaa Miinukset
Ulkoista USB-muistiasemaa ei tarvita - Kun haluamme siirtää tietoja tietokoneiden välillä, etsimme yleensä USB-muistitikun tai USB-kiintolevyn. Tiedostojen siirtäminen Wi-Fi-yhteyden kautta poistaa tarpeen lisälaitteelle, jolla tietoja voidaan siirtää kahden tietokoneen välillä. Tarvitaan vain toimiva Wi-Fi-yhteys.
Ongelmat tarvittavan kaistanleveyden kanssa - Tiedostojen jakaminen tarvitsee riittävän kaistanleveyden, jotta tietoja voidaan käyttää nopeasti ja helposti. Tiedostojen käyttäminen voi olla aikaa vievä prosessi, jos asianmukainen nopeus puuttuu.
Nopea tiedostojen siirto - Tiedostojen jakaminen Wi-Fi:n kautta mahdollistaa nopeamman tiedostojen siirron tietokoneiden välillä. Kun Wi-Fi yhdistää kaksi tietokonetta, tiedostojen siirtoon käytettävissä oleva kaistanleveys kasvaa merkittävästi. Lisäksi aika, joka kuluu tietojen kopioimiseen yhdestä tietokoneesta ulkoiselle asemalle ja siirtämiseen toiseen tietokoneeseen, lyhenee. Tiedostot siirretään Wi-Fi:n kautta välittömästi tietokoneesta toiseen, mikä vähentää vaaditun ajan puoleen.
Julkinen pääsy - Kun tiedostoja vaihdetaan, työntekijän tai ulkopuolisen hakkerin mahdollisuus jakaa yrityksen tietoja julkisella foorumilla verkossa kasvaa. Haittaohjelmat, kiristysohjelmat ja virukset hyökkäävät todennäköisemmin jaettuihin tiedostoihin. Virus voi esimerkiksi tartuttaa työaseman, jota käytetään tietojen tarkasteluun, ja ladata itsensä palvelimelle tai toiselle työasemalle, jolla sisältö on.
Turvallinen tiedonsiirto - Wi-Fi-yhteyden käyttäminen tiedonsiirtoon suojaa sinua mahdollisilta vaaroilta. Muistitikun tai muistitikun käyttäminen saattaa haitata tietokoneen suorituskykyä, sillä ne voivat sisältää viruksia tai muita haittaohjelmia. Käyttämällä Wi-Fi-yhteyttä haluamasi tiedoston jakamiseen vältät tämän vaaran.

5. Tiedostojen siirto Pc:stä Pc:hen lähiverkon kautta

LAN-kaapelit ovat yksi varhaisimmista, jotka yhdistävät kaksi tietokonetta Ethernet-porttien kautta tiedonsiirtoa varten. LAN-kaapeli mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron ja on yhteensopiva kaikkien Windows-versioiden kanssa. 

 LAN-kaapelin avulla vältytään siltä, että Pen-asemaa tarvitsee kytkeä ja irrottaa, kun haluat siirtää tiedoston (tiedostot). Lisäksi et ole riippuvainen Wi-Fi:stä. Minkälaista dataa sitten haluatkin lähettää, LAN-kaapeli tarjoaa nopeimman mahdollisen siirtonopeuden, eikä Wi-Fi:n käyttäminen vaadi teknistä asiantuntemusta verkon konfiguroinnissa.

Plussaa Miinukset
Helpotettu viestintä - Lähiverkon avulla käyttäjät voivat helposti jakaa viestejä ja tietoja. Koska tiedot on tallennettu palvelimelle, lähiverkon käyttäjät voivat tarkastella niitä. Kukin LAN-käyttäjä voi tehdä tämän muiden verkon käyttäjien kanssa. Näin säästetään aikaa ja varmistetaan, että viestit lähetetään oikeille vastaanottajille.
Toteutuskustannukset - Vaikka lähiverkot säästävät rahaa jakamalla resursseja, verkon perustamiskustannukset ovat melko korkeat. Tämä johtuu lähinnä siitä, että palvelimen luominen vaatii erikoisohjelmistoa. Lisäksi alkuasennusta varten on ostettava fyysisiä laitteita, kuten reitittimiä, keskittimiä, kytkimiä ja kaapeleita.
Tietojen keskittäminen - Tietoverkon avulla kaikki tiedot voidaan tallentaa keskitettyyn paikkaan, josta ne ovat useiden käyttäjien saatavilla. Näin saman tiimin jäsenet voivat käyttää kaikkia resursseja, joita he tarvitsevat tehtäviensä hoitamiseen.
Käytäntöjen rikkominen - Koska kaikki yhdistettyihin tietokoneisiin liittyvät tiedot säilytetään yhdellä palvelimella, asiattomat henkilöt voivat tutkia selainhistoriaa ja kaikkien yhdistettyjen koneiden latauksia.
monialustaiset sovellukset

6. Pilvipohjaiset palveluntarjoajat 

Voit lähettää ja ladata tiedostoja käyttämällä erilaisia pilvitallennuspalveluja, kuten Google Drivea tai OneDrivea. Mikä tekee pilvitallennuspalvelusta niin edullisen tiedostojen siirrossa? Koska näiden pilvipalveluiden avulla voit ladata ja lähettää lähes kaikenkokoisia tiedostoja käytettävissä olevasta tallennustilasta riippuen. Lisäksi voit ladata suurempia tiedostoja verkkosovellusten avulla.

Jos työskentelet ammattimaisesti, joudut lähes varmasti siirtämään tiedostoja maailmanlaajuisesti sijaitseville henkilöille ja organisaatioille. Filemail on kätevä tässä tilanteessa. Ei ole vaikeita valmisteluja, ei luettavia QR-koodeja eikä esteitä. Tiedoston lähettäminen on yhtä helppoa kuin sähköpostiviestin lähettäminen.

Filemail-sovelluksen avulla voit lähettää valtavia, kaikenkokoisia tiedostoja mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen käyttämällä yksinkertaista vetämällä ja pudottamalla käyttöliittymää. Voit myös ladata tiedostoja yksityiseen URL-osoitteeseen jaettavaksi muiden kanssa. Siirtoja tehostaa Filemailin UDP-protokolla, jonka ansiosta se on nopein ja luotettavin tapa lähettää suuria tiedostoja internetissä.
Plussaa Miinukset
Kustannukset - Fyysinen varastointi saattaa olla liian kallista. Pilvitallennus, joka ei tarvitse laitteistoa, on paljon halvempi gigatavua kohden kuin ulkoiset asemat.
Internet-yhteys - Pilvitallennus edellyttää internet-yhteyttä. Jos sinulla on hidas verkkoyhteys, tallennustilan käyttäminen voi olla vaikeaa. Et voi tarkastella tiedostojasi, jos sinulla ei ole internetyhteyttä.
Saatavuus - Kun tallennat tiedostosi pilvipalveluun, voit käyttää niitä mistä tahansa paikasta, jossa on internetyhteys.
Kustannukset - Tiedostojen lataaminen ja lataaminen pilvipalvelusta aiheuttaa lisämaksuja. Nämä maksut voivat kasaantua nopeasti, jos käytät usein monia tiedostoja.
Palauttaminen - Voit käyttää tietojasi pilvipalvelussa, jos kiintolevy vioittuu tai ilmenee muita laitteisto-ongelmia. Se on varmuuskopiointivaihtoehto paikallisessa tallennuksessa käytettäville fyysisille kiintolevyille.
Tietosuoja - Kun käytät pilvipalveluntarjoajaa, tietojasi ei enää tallenneta fyysisesti tietokoneellesi. Kuka on siis vastuussa tietoturvasta? Tämä on harmaa alue, jota selvitetään parhaillaan.
Synkronointi ja laitteiden pitäminen ajan tasalla - Kun käytät pilvitallennusta, kaikki tiedostoon tekemäsi muutokset synkronoidaan ja päivitetään automaattisesti kaikkiin laitteisiin, joista käytät pilveä.

Mikä vaihtoehto on paras sinulle?

Vaikka uuden tietokoneen hankkiminen on jännittävää, on vähemmän jännittävää huomata, että kaikki tietosi ovat edelleen vanhalla tietokoneella! Loppujen lopuksi tiedostojen jakaminen tietokoneelta toiselle on tärkeää kaikille tietokoneen omistajille. 

 Tällä hetkellä on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja tietojen, sovellusten ja asetusten siirtämiseksi vanhasta tietokoneesta uuteen tietokoneeseen. Voit käyttää tietojasi millä tahansa laitteella, missä tahansa, käytitpä sitten vanhanaikaista muistitikkua tai huippuluokan ohjelmistoa.

Siirrä minkä tahansa kokoisia tiedostoja

Rajoittamattomat vastaanottajat, lataukset ja kaistanleveys

Finnish