Kuinka siirtää tiedostoja tietokoneesta tietokoneeseen

Ace20. tammikuuta 2024
miten siirtää tiedostoja tietokoneesta tietokoneeseen

Mikään ei voita uuden kiiltävän tietokoneen ostamisen jännitystä. Tavallisesti uuden tietokoneen ostaminen tarkoittaa sitä, että tietokoneeseen hankitaan joukko uusia ominaisuuksia, parannettua prosessoritehoa, parempaa grafiikkaa ja suurempaa tallennustilaa.

Jos siirryt uuteen tietokoneeseen ja korvaat vanhemman tietokoneen, haluat todennäköisesti siirtää muutakin kuin vain muutamia tiedostoja. Ihannetapauksessa kaikki asiakirjat, kuvat, koko käyttäjäprofiili, tilit, suosikit, kirjanmerkit ja sähköpostit, toisin sanoen kaikki omistamasi ja käyttämäsi tiedot, tulisi siirtää. Miten siis siirtää tiedostoja tietokoneesta toiseen?

Menettelyyn vaikuttavat useat muuttujat, kuten siirrettävien tiedostojen määrä, tiedostojen koko ja molempien tietokoneiden käyttöjärjestelmät.

Vaikka tiedostojen siirto ei ole monimutkainen toimenpide, se saattaa kestää useita tunteja riippuen siirrettävän tiedon määrästä. Seuraavassa on kuusi yleisimmin käytettyä strategiaa, joita voit kokeilla itse.

Siirrä jopa 5 GB ilmaiseksi
Rekisteröitymistä ei vaadita
Siirrä tiedostoja nyt
Usb-asema tiedostojen siirtämiseen tietokoneesta tietokoneeseen

1. Ulkoinen tallennuslaite

Tiedetään, että useimmat ihmiset käyttävät ulkoisia asemia. On melko yksinkertaista kopioida tiedot USB-muistitikulta tietokoneesta toiseen, liittää sama asema toiseen tietokoneeseen ja kopioida tiedot uudelleen.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on enemmän tietoja kuin muistitikulle mahtuu, voit käyttää ulkoista kiintolevyä. Jos molemmissa kannettavissa tietokoneissa on USB 3.0 -portit, kannattaa harkita yhden nopeimmista saatavilla olevista muistitikuista hankkimista. Kun käsittelet suurta tietomäärää, nopeus on ratkaisevan tärkeää!

Kun käytät ulkoisia kiintolevyjä varmuuskopiointiin, on otettava huomioon monia tekijöitä, sillä tietyissä kiintolevyissä saattaa esiintyä ajoittaisia tiedostonsiirtohäiriöitä: käytä laadukasta kaapelia (sama koskee sisäisiä kiintolevyjä) ja tarvittaessa laadukasta USB-keskitintä.

Jotkin USB-ohjaimet muuttuvat epävakaiksi myös kovassa kuormituksessa, joten jos kiintolevyn yhteyden kanssa on ongelmia, saatat joutua vaihtamaan yksittäisiä komponentteja ongelman syyn selvittämiseksi.

Plussaa

Miinukset

Kannettava - Ulkoinen kiintolevy on kannettava ja plug-and-play. Sitä voidaan käyttää tallennuslaitteena missä tahansa tietokoneessa, joka tukee USB- tai FireWire-yhteyttä.Tietojen häviäminen - Ulkoiset asemat ovat yhtä alttiita tietojen häviämiselle kuin sisäisetkin asemat. Ulkoiset kiintolevyt ovat alttiita viruksille ja haittaohjelmistojen hyökkäyksille. Lisäksi ne ovat alttiita auringonpaisteen, lämmön, kosteuden, nesteiden, pölyn ja magneettikenttien aiheuttamalle hajoamiselle.
Hätäkäyttö - Voit käyttää ulkoista kiintolevyä varmuuskopiolevynä hätätilanteessa. Koska kiintolevyt vioittuvat joskus, varmuuskopion pitäminen on tärkeää riippumatta siitä, käytätkö tietokonetta työ- vai yksityistarkoituksiin.Alttius tietoturvaloukkauksille - Suurin osa ulkoisista kiintolevyistä on suojattu salasanalla. Jos kiintolevy tai muistitikku katoaa tai varastetaan, kuka tahansa, joka laittaa laitteen tietokoneeseen, voi päästä käsiksi tietoihin.
Parempi suorituskyky - Käyttämällä ulkoista asemaa ensisijaisena tallennuslaitteena voit parantaa merkittävästi hitaammilla sisäisillä asemilla varustettujen Macien suorituskykyä.Vaikea määrittää - Tiedostojen versioinnin määrittäminen ulkoisille kiintolevyille on vaikeaa. Jos varmuuskopioit tiedostosi ulkoiselle kiintolevylle kerran päivässä, voit usein luottaa vain yhteen varmuuskopioon, etkä lukuisiin tiedostoversioihin.
HD ja SSD

2. Sisäiset SSD- ja kiintolevyasemat

Jos olet siirtymässä vanhasta tietokoneesta uudempaan, vanha tietokone saattaa tulla toimintakyvyttömäksi. Vaihtoehtoisesti voit korvata vanhan kiintolevyn uudella. Miten saat kuitenkin aikaisemmat tietosi takaisin?

Kiintolevyt (HDD) ja tietyt SSD-asemat (Solid State Drive) liitetään emolevyyn tavallisten SATA-liitäntöjen kautta. Liitä vanha kiintolevy ylimääräiseen SATA- tai eSATA (ulkoinen SATA) -liitäntään, jos sinulla on sellainen. Käyttöjärjestelmä tunnistaa sen uudeksi asemaksi. Aloita sitten siirto. Se on nopein kaikista mahdollisista vaihtoehdoista.

Plussaa

Miinukset

Suuri kapasiteetti - Sisäisillä kiintolevyillä on suuri kapasiteetti merkittävien tietomäärien tallentamiseen. Lisäksi sisäiset kiintolevyt ovat koko ajan erottamattomasti yhteydessä tietokoneeseen. Näin ollen varmuuskopioiden ajoittaminen säännöllisesti vaatii vähemmän työtä. Muihin tallennusvälineisiin verrattuna sisäiset kiintolevyt ovat erittäin kustannustehokkaita.Rajoitettu käyttöikä - Kullakin SSD-levyllä on rajallinen määrä luku- ja kirjoitussyklejä. Tätä kutsutaan kirjoitetuiksi teratavuiksi (TBW). Kun ostat SSD-aseman, sen mukana tulee ennalta asetettu "kuolinaika", johon vaikuttaa se, kuinka usein asemaa käytetään.
Siirtokaapelit tiedostojen jakamiseen tietokoneesta toiseen

3. Siirtokaapelin käyttö

Voit siirtää tietoja useiden yhteyksien kautta sen sijaan, että käyttäisit pilvipalvelua tai ulkoista kiintolevyä. Koska tiedot kopioidaan ja liitetään samanaikaisesti tietokoneesta toiseen, tämä lähestymistapa on usein nopeampi kuin levyjen käyttö.

Vaikka tiedostojen siirtokaapelin käyttäminen saattaa vaikuttaa melko vanhentuneelta, se on edelleen tehokas tapa siirtää tietoja kahden lähellä toisiaan sijaitsevan tietokoneen välillä.

Tätä laitetta käyttämällä kytkeydyt molempien tietokoneiden USB-portteihin ja valitset sitten mukana toimitetun tiedostonsiirto-ohjelmiston avulla tiedostot ja kansiot, jotka siirretään tietokoneiden välillä. Kun laitteet on liitetty USB-porttien kautta, mukana tuleva siirto-ohjelma opastaa sinut tiedostojen ja asetusten siirtoprosessin läpi.

Jos molemmissa tietokoneissa on USB 3.0 -liitännät, tiedonsiirto on paljon nopeampaa; kun aloitat tiedostojen siirtomenettelyn, pidä tämä mielessä.

PlussaaMiinukset
Nopeus - Koska USB-asemat eivät tarvitse internet-yhteyttä, niiden siirtonopeus on kohtuullisen nopea. Toisaalta nopeuteen vaikuttavat useat parametrit, kuten USB-versio, laitteistoväylä ja USB-ohjainlaite.Vaikea laajentaa - Heti kun ristikytkentäyhteys on kytketty tietokoneesta toiseen, yhteyden muodostaminen mihin tahansa muuhun tietokoneeseen käy vaikeaksi ilman uusien verkkosovittimien lisäämistä.
Kapasiteetti - Aluksi USB-asemat eivät tarjonneet laajaa tallennuskapasiteettia. Viime aikoihin asti saatavilla oli USB-laitteita, joiden kapasiteetti oli jopa 2 Tt. Tämän ansiosta käyttäjät vapautuvat ylimääräisen laitteiston kantamisesta tapauksissa, joissa tallennuskapasiteetti on valtava.Epäluotettava - Tällä tavoin yhdistetyt tietokoneet luokitellaan automaattisesti "julkiseksi" yhteydeksi. Julkiset yhteydet poistavat oletusarvoisesti verkon löytämisen, tiedostojen ja tulostimien jakamisen käytöstä. Näiden resurssien jakamisesta tulee työläämpää kuin jos tietokoneet olisi yhdistetty kytkimen kautta, koska nämä toiminnot on otettava manuaalisesti uudelleen käyttöön kunkin tietokoneen asetuksissa.
Fyysiset mitat - USB-muistitikut ovat kompakteja ja kevyitä, joten ne ovat hyvin kannettavia. Ne mahtuvat hyvin taskuihin ja reppuihin. Se on ihanteellinen korvaaja kiintolevyille ja tablet-laitteille, jotka vaativat paljon tilaa.
Tiedostojen siirtäminen tietokoneesta tietokoneeseen wlanin avulla

4. Tiedostojen jakaminen Wi-Fi:n kautta

Useimmissa suosituissa käyttöjärjestelmissä on mahdollisuus määrittää kotiverkko. Näin samaan reitittimeen (Ethernetin tai Wi-Fin kautta) liitetyt laitteet tunnistavat toisensa automaattisesti.

Kun siirrät tietoja tietokoneiden välillä, sinun ei siis tarvitse luoda uutta yhteyttä joka kerta, vaan yhteys on aina aktiivinen niin kauan kuin molemmat koneet ovat päällä.

PlussaaMiinukset
Ulkoista USB-muistiasemaa ei tarvita - Kun haluamme siirtää tietoja tietokoneiden välillä, etsimme yleensä USB-muistitikun tai USB-kiintolevyn. Tiedostojen siirtäminen Wi-Fi-yhteyden kautta poistaa tarpeen lisälaitteelle, jolla tietoja voidaan siirtää kahden tietokoneen välillä. Tarvitaan vain toimiva Wi-Fi-yhteys.Ongelmat tarvittavan kaistanleveyden kanssa - Tiedostojen jakaminen tarvitsee riittävän kaistanleveyden, jotta tietoja voidaan käyttää nopeasti ja helposti. Tiedostojen käyttäminen saattaa olla aikaa vievä prosessi, jos asianmukainen nopeus puuttuu.
Nopea tiedostojen siirto - Tiedostojen jakaminen Wi-Fi-yhteyden kautta mahdollistaa nopeamman tiedostojen siirron tietokoneiden välillä. Kun Wi-Fi yhdistää kaksi tietokonetta, tiedostojen siirtoon käytettävissä oleva kaistanleveys kasvaa merkittävästi. Lisäksi aika, joka kuluu tietojen kopioimiseen yhdestä tietokoneesta ulkoiselle asemalle ja siirtämiseen toiseen tietokoneeseen, lyhenee. Tiedostot siirretään Wi-Fi:n kautta välittömästi tietokoneesta toiseen, mikä vähentää vaaditun ajan puoleen.Julkinen pääsy - Kun tiedostoja vaihdetaan, työntekijän tai ulkopuolisen hakkerin mahdollisuus jakaa yrityksen tietoja julkisella foorumilla verkossa kasvaa. Haittaohjelmat, kiristysohjelmat ja virukset hyökkäävät todennäköisemmin jaettuihin tiedostoihin. Virus voi esimerkiksi tartuttaa työaseman, jota käytetään tietojen tarkasteluun, ja ladata itsensä palvelimelle tai toiselle työasemalle, jolla sisältö on.
Turvallinen tiedonsiirto - Wi-Fi-yhteyden käyttäminen tiedonsiirtoon suojaa sinua mahdollisilta vaaroilta. Muistitikun tai muistitikun käyttäminen saattaa haitata tietokoneen suorituskykyä, sillä ne voivat sisältää viruksia tai muita haittaohjelmia. Käyttämällä Wi-Fi-yhteyttä haluamasi tiedoston jakamiseen vältät tämän vaaran.
siirtää tiedostoja tietokoneesta tietokoneeseen kaapelia käyttäen

5. Tiedostojen siirto Pc:stä Pc:hen lähiverkon kautta

LAN-kaapelit ovat yksi varhaisimmista, jotka yhdistävät kaksi tietokonetta Ethernet-porttien kautta tiedonsiirtoa varten. LAN-kaapeli mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron ja on yhteensopiva kaikkien Windows-versioiden kanssa.

LAN-kaapelilla vältetään tarve kytkeä ja irrottaa kynäasema, kun haluat siirtää tiedoston (tiedostot). Lisäksi et ole riippuvainen Wi-Fi:stä. Minkälaista dataa sitten haluatkin lähettää, LAN-kaapeli tarjoaa nopeimman mahdollisen siirtonopeuden, eikä Wi-Fi:n käyttäminen vaadi teknistä asiantuntemusta verkon konfiguroinnissa.

PlussaaMiinukset
Helpotettu viestintä - Lähiverkon avulla käyttäjät voivat helposti jakaa viestejä ja tietoja. Koska tiedot tallennetaan palvelimelle, lähiverkon käyttäjät voivat tarkastella niitä. Kukin LAN-käyttäjä voi tehdä tämän muiden verkon käyttäjien kanssa. Näin säästetään aikaa ja varmistetaan, että viestit lähetetään oikeille vastaanottajille.Toteutuskustannukset - Vaikka lähiverkot säästävät rahaa jakamalla resursseja, verkon perustamiskustannukset ovat melko korkeat. Tämä johtuu lähinnä siitä, että palvelimen luominen vaatii erikoisohjelmistoa. Lisäksi alkuasennusta varten on hankittava fyysisiä laitteita, kuten reitittimiä, keskittimiä, kytkimiä ja kaapeleita.
Tietojen keskittäminen - Tietokoneverkon avulla kaikki tiedot voidaan tallentaa keskitettyyn paikkaan, josta ne ovat useiden käyttäjien saatavilla. Näin saman tiimin jäsenet voivat käyttää kaikkia resursseja, joita he tarvitsevat tehtäviensä hoitamiseen.Käytäntöjen rikkominen - Koska kaikki yhdistettyihin tietokoneisiin liittyvät tiedot säilytetään yhdellä palvelimella, asiattomat henkilöt voivat tutkia selainhistoriaa ja kaikkiin yhdistettyihin koneisiin liittyviä latauksia.
Filemail-tiedostonsiirtosovellukset

6. Pilvipohjaiset palveluntarjoajat

Voit lähettää ja ladata tiedostoja käyttämällä erilaisia pilvitallennuspalveluja, kuten Google Drivea tai OneDrivea. Mikä tekee pilvitallennuspalveluista niin edullisia tiedostojen siirrossa? Koska näiden pilvipohjaisten palvelujen avulla voit ladata ja lähettää lähes kaikenkokoisia tiedostoja käytettävissä olevan tallennustilan mukaan. Lisäksi voit ladata suurempia tiedostoja verkkosovellusten avulla.

Jos työskentelet ammattimaisesti, joudut lähes varmasti siirtämään tiedostoja maailmanlaajuisesti sijaitseville henkilöille ja organisaatioille. Filemail on kätevä tässä tilanteessa. Ei ole vaikeita valmisteluja, ei luettavia QR-koodeja eikä esteitä. Tiedoston lähettäminen on yhtä yksinkertaista kuin sähköpostiviestin lähettäminen.

Filemail-sovelluksen avulla voit lähettää valtavia, kaikenkokoisia tiedostoja mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen yksinkertaisella vedä ja pudota -käyttöliittymällä. Voit myös ladata tiedostoja yksityiseen URL-osoitteeseen jaettavaksi muiden kanssa. Siirtoja tehostaa Filemailin UDP-protokolla, jonka ansiosta se on nopein ja luotettavin tapa lähettää suuria tiedostoja internetissä.

PlussaaMiinukset
Kustannukset - Fyysinen varastointi saattaa olla liian kallista. Pilvitallennus, joka ei tarvitse laitteistoa, on paljon halvempi gigatavua kohden kuin ulkoiset asemat.Internet-yhteys - Pilvitallennus vaatii internet-yhteyden. Jos sinulla on verkkoyhteys hitaaseen verkkoon, tallennustilan käyttäminen voi olla vaikeaa. Et voi tarkastella tiedostojasi, jos sinulla ei ole internetyhteyttä.
Saatavuus - Kun tallennat tiedostosi pilvipalveluun, voit käyttää niitä mistä tahansa paikasta, jossa on internetyhteys.Kustannukset - Tiedostojen lataaminen ja lataaminen pilvipalvelusta aiheuttaa lisämaksuja. Nämä maksut voivat kasaantua nopeasti, jos käytät usein monia tiedostoja.
Palautuminen - Voit käyttää tietojasi pilvipalvelussa, jos kiintolevy tai muu laitteisto pettää. Se on varmuuskopiointivaihtoehto paikallisessa tallennuksessa käytettäville fyysisille kiintolevyille.Yksityisyys - Kun käytät pilvipalveluntarjoajaa, tietojasi ei enää tallenneta fyysisesti tietokoneellesi. Kuka on siis vastuussa tietojen turvallisuudesta? Tämä on harmaa alue, jota selvitetään parhaillaan.
Synkronointi ja laitteiden pitäminen ajan tasalla - Kun käytät pilvitallennusta, kaikki tiedostoon tekemäsi muutokset synkronoidaan ja päivitetään automaattisesti kaikkiin laitteisiin, joista käytät pilvipalvelua.

Mikä vaihtoehto on paras sinulle?

Vaikka uuden tietokoneen hankkiminen on jännittävää, on vähemmän jännittävää huomata, että kaikki tietosi ovat edelleen vanhalla tietokoneella! Loppujen lopuksi tiedostojen jakaminen tietokoneelta toiselle on tärkeää kaikille tietokoneen omistajille.

Tällä hetkellä on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja tietojen, sovellusten ja asetusten siirtämiseksi vanhasta tietokoneesta uuteen tietokoneeseen. Voit käyttää tietojasi millä tahansa laitteella, missä tahansa, käytitpä sitten vanhanaikaista muistitikkua tai huippuluokan ohjelmistoa.

Siirrä minkä tahansa kokoisia tiedostoja
Rajoittamattomat vastaanottajat, lataukset ja kaistanleveys
Tutustu maksullisiin suunnitelmiimme

Katso lisää artikkeleita tiedostojen jakamisesta laitteiden välillä