Kuinka siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin

Ace24. tammikuuta 2024
miten siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin

Tässä artikkelissa käsittelemme 6 menetelmää, joilla voit siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin. Annamme myös vaiheittaiset ohjeet, jotta voit helposti aloittaa tiedostojen siirtämisen iPhonesta Maciin.

Nykyään käytämme puhelimiamme lähes kaikkeen, joten ne ovat tärkeimpiä laitteita, joilla kuljetamme tietojamme ja tiedostojamme. Riippuvuutemme puhelimistamme monikäyttöisinä laitteina johtaa väistämättä siihen, että niiden sisäiseen tallennustilaan kertyy paljon tiedostoja. Kun sisäinen tallennustila alkaa olla vähissä, mietit, miten siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin, jos olet syvällä Applen ekosysteemissä.

Siirrä jopa 5 GB ilmaiseksi
Rekisteröitymistä ei vaadita
Siirrä suuria tiedostoja nyt
Kaapelit valokuvien siirtämiseksi iphonesta macbookiin

1. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin kaapelilla

iPhonen liittäminen Maciin on ehkä suoraviivaisin tapa siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin tai Macista iPhoneen. Tämän lähestymistavan käyttäminen on melko helppoa, jos käytettävissä on USB-kaapeli.

  1. Liitä USB-johdon toinen pää iPhoneen ja toinen pää Maciin ensimmäisenä vaiheena. Tämän pitäisi luoda yhteys näiden kahden välille, ja sinun pitäisi nähdä, että molemmat laitteet löytävät toisensa välittömästi.
  2. Napsauta Macin näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Finder-kuvaketta. Tämän toimenpiteen pitäisi käynnistää uusi Finder-ikkuna.
  3. Näet iPhonen lueteltuna kohdassa Laitteet/sijainnit vierittämällä vasemmanpuoleista sivupalkkia alaspäin. Napsauta linkkiä.
  4. Valitse, mihin haluat siirtää tiedostoja ja mistä haluat siirtää niitä.
  5. Jos haluat siirtää tiedostoja Macista iPhoneen USB:n kautta, vedä tiedosto työpöydältäsi kohdekansioon. Jos haluat siirtää tiedoston puhelimesta tietokoneeseen, selaa haluamaasi kansioon ja vedä ja pudota tiedosto työpöydälle.
AirDrop siirtää tiedostoja iphonesta maciin

2. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin langattomasti AirDropin avulla

Voit lähettää erilaisia tiedostoja, kuten kuvia, videoita, paikkoja ja verkkosivustoja, kun käytät AirDrop-nimistä sovellusta. AirDrop on yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista siirtää tietoja iPhonen ja Macin välillä.

AirDrop on iOS- ja macOS-käyttöjärjestelmien keskeinen osa, jonka avulla voit siirtää tiedostoja nopeasti ja vaivattomasti lähellä olevien muiden kanssa. Se hyödyntää Bluetoothia ja WiFiä, joten se toimii, vaikka laitteet eivät olisi yhteydessä internetiin. AirDrop mahdollistaa kuvien, videoiden, verkkosivujen, sijainnin ja muiden tiedostojen siirtämisen laitteiden välillä.

  1. Yhdistä Mac ja iPhone samaan langattomaan verkkoon tai yhdistä Mac ja iPhone Bluetoothilla.
  2. Avaa siirrettävä tiedosto iPhonesta ja paina sitten jakokuvaketta.
  3. Kun olet käynnistänyt "Ohjauskeskuksen", aktivoi laitteesi WiFi ja Bluetooth.
  4. Aktivoi sen jälkeen AirDrop iPhonessasi ja muuta puhelimen asetukset kohtaan "Kaikki/vain yhteystiedot".
  5. Valitse Macissa AirDrop menemällä "Finder"-sovellukseen, napsauta sitten "Go"-painiketta ja ota AirDrop-toiminto käyttöön.
  6. Aktivoi Macbookissa "Allow to be discovered by" -vaihtoehto valitsemalla pudotusvalikosta "Contacts Only/Everyone".
  7. Etsi tiedostosta "Jaa"-painike ja valitse sitten iPhonen "AirDrop"-vaihtoehto.
  8. Odota nyt, kunnes tiedostojen lähetys on valmis.
iTunes

3. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin iTunesin avulla

Seuraavaksi artikkelissamme siitä, miten siirtää tiedostoja iPhonesta Maciin, tarkastelemme iTunesia. Useimmat ihmiset käyttävät edelleen iTunesia, kun he siirtävät tietoja iPhonesta tietokoneeseen. Voit kuitenkin siirtää Maciin vain niiden iOS-laitteesi sovellusten tietoja, jotka tukevat tiedostojen jakamista, kun käytät iTunesia, mikä rajoittaa siirrettävien tiedostojen tyyppejä.

Kaiken kaikkiaan musiikin, elokuvien, valokuvien, yhteystietojen, kalentereiden ja laitteen varmuuskopioiden synkronointiin iTunes-tilin kautta on kaksi vaihtoehtoa:

  1. USB
  2. WiFi

iTunesin synkronointi USB:n kautta

Kyvykkäällä tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin on melko helppoa:

  1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on uusin versio.
  2. Liitä iPhone USB-liitännällä tietokoneeseen. Sinun pitäisi huomata, että laite on listattu iTunesin vasemmassa yläkulmassa Connected Devices (Liitetyt laitteet) -kohdassa.
  3. Napsauta laitteen symbolia.
  4. Valitse iTunesin vasemmalta puolelta Asetukset nähdäksesi, millaista materiaalia voidaan synkronoida.
  5. Valitse haluamasi tiedostot ja valitse sitten Synkronoi iTunesissa.
  6. Valitse "Käytä" iTunesin oikeassa alakulmassa. Sen pitäisi alkaa synkronoida automaattisesti & tästä lähtien laitteesi synkronoituvat aina, kun liität USB:n kautta ja iTunes on auki.

iTunesin synkronointi WiFi:n avulla

Voit määrittää iPhonen synkronoimaan aineiston WiFin kautta, jos olet aiemmin varmistanut, että tietokoneellasi on käytössä uusin iTunes-versio ja että iPhone ja tietokone ovat yhteydessä samaan WiFi-verkkoon. Tämä edellyttää salama-johtoa iPhonen liittämiseksi tietokoneeseen.

  1. USB-kytke iPhone tietokoneeseen.
  2. Napsauta iTunes-sovellusikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa Laite-painiketta.
  3. Yhteenveto-välilehti sijaitsee Asetukset-välilehden alla.
  4. Merkitse ruksi kohtaan Synkronoi tämän laitteen kanssa WiFin kautta ja valitse Käytä.
Siirrä tiedostoja wlanin avulla

4. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin iCloudin avulla

Suoraviivainen ja helppokäyttöinen iCloud Drive järjestää tiedostot omiin kansioihinsa on yksi palvelun monista vahvuuksista. Käyttämällä Apple ID:täsi pääset käsiksi tietoihin, jotka on tallennettu sekä pöytäkoneisiin että iPhoneihin.

Muista, että tämän menetelmän käyttäminen edellyttää luotettavaa WiFi-yhteyttä. Tarkista myös, että iPhonessasi ja Macissa on käytössä niiden käyttöjärjestelmien uusimmat versiot. Voit tehdä saman noudattamalla näitä ohjeita.

  1. Pääset Apple-valikkoon napsauttamalla työpöydän vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-ponnahdusikkunaa.
  2. Valitse valikosta Asetukset Järjestelmä.
  3. Siirry eteenpäin ja valitse iCloud.
  4. Kirjaudu sisään Apple ID:hen liitetyllä sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  5. Ota iCloud käyttöön noudattamalla näytön ohjeita.
  6. Siirry iPhonen "Asetukset"-sovellukseen.
  7. Valitse avautuvasta valikosta "nimesi" ja sitten iCloud.
  8. Ota iCloud Drive käyttöön, mikä on neljäs vaihe.
  9. Siirry tietokoneen Apple-valikkoon ja valitse sieltä "Järjestelmäasetukset".
Filemail-tiedostojen jakamissovellus

5. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin FileMailin avulla

FileMailin avulla suurten videotiedostojen, äänitiedostojen, laadukkaiden valokuvakokoelmien ja minkä tahansa muun median kokoelmien lähettäminen on helppoa. Meidän iphone-tiedostonsiirtosovelluksemme on helppokäyttöinen, ja siinä on "vain WiFi" -vaihtoehto, jos haluat estää mobiilidataliittymäsi ylittymisen sitä käyttäessäsi.

Jos jaat vain alle 5 Gt:n kokoisia tiedostoja, voit tehdä sen ilman rekisteröitymistä ja ilman tilausta. FileMailin avulla käyttäjät voivat jakaa ja vastaanottaa tiedostoja hyvin toteutettavalla tavalla iPhonen ja Macin välillä muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä:

  1. Lataa, asenna ja käynnistä FileMail-mobiilisovellus.
  2. Napsauta "Lisää tiedostoja".
  3. Siirry haluamiesi tiedostojen ja/tai kansioiden kohdalle ja liitä ne.
  4. Voit valita, lähetätkö tiedostot sähköpostina vai lataatko tiedostot ja saat jaettavan linkin.
  5. Jos valitset "Lähetä sähköpostina", kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite. Lähetä halutessasi valinnainen viesti.
  6. Paina lähetä-painiketta.
  7. Vastaanottaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tiedostojen lataamiseen.
  8. Jos valitsit vaihtoehdon "Lähetä linkkinä", saat tiedostojen lataamisen jälkeen linkin, jonka voit jakaa sen kanssa, jolle haluat jakaa tiedostot.
  9. Mac-käyttäjä, joka tässä esimerkissä on vastaanottaja, voi ladata tiedostot työpöytäsovelluksellamme, joka tarjoaa UDP-siirtokiihdytyksen nopeampaa nopeutta ja vankempaa yhteyttä varten.
Vaaka

6. Tiedostojen siirtäminen iPhonesta Maciin - Eri ratkaisujen hyvät ja huonot puolet tutkii

Siirtomenetelmä

Plussaa

Miinukset

AirDropKoska se tunnistaa automaattisesti lähellä olevat vastaanottimet, laitteita ei tarvitse yhdistää.Hidas menetelmä, sillä siirtonopeus on noin 40 MB/s nykyaikaisten Mac-mallien välillä. AirDropia saatetaan käyttää väärin, jos sitä käytetään julkisessa verkossa, joten ole varovainen, jos haluat sallia muiden ihmisten siirtää tiedostoja Mac-tietokoneeseesi tämän ominaisuuden avulla.
USB-kaapeliHelppo ja suoraviivainen käyttää Ei vaadi internet-yhteyttä tiedostojen lähettämiseen Erittäin nopea tiedostojen, myös suurten tiedostojen, lähettämiseen.Riippuu USB-kaapelin fyysisestä saatavuudesta ja siitä, että molemmat laitteet ovat lähellä toisiaan.
iTunes
Tukee sekä USB- että WiFi-yhteyttä. Tiedostojen, kuten kuvien ja videoiden, laatu ei heikkene.
Kaikki iDevice-sovellukset eivät tue iTunesin tiedostojen jakamistoimintoa. Yksittäisiä ja useita tiedostoja voi tuoda, mutta kansioita ei voi tuoda
iCloudKaikki laitteesi synkronoidaan ja päivitetään aina, kun muutat tiedostoa pilvitallennusta hyödyntäen. iCloud-palvelut ovat yhteensopivia muiden kuin iOS-laitteiden kanssa, mutta ne toimivat erityisen tehokkaasti Applen ekosysteemin kanssa. Pilvitallennuspalvelujen tarjoajat vahvistavat palvelujensa turvallisuutta lisäkerroksilla.Pilvipohjainen tiedostojen tallennus edellyttää Internet-yhteyttä. Tietojen lataamisesta ja lataamisesta pilvestä voi kertyä kustannuksia. Jos palvelin on ylikuormitettu, tiedostojen siirto voi joskus olla hidasta.
FileMailRekisteröintiä ei tarvita. Maksuton tiedostojen jakaminen enintään 5 Gt:n suuruisiin tiedostoihin asti. Tietojen salaus tekee käytöstä nopeaa ja turvallista Tukee suurten tiedostojen nopeaa ja tehokasta siirtoa.Tarvitaan internetyhteys. Yli 5B:n tiedostojen jakamiseen tarvitset tilauksen.
Siirrä minkä tahansa kokoisia tiedostoja
Rajoittamattomat vastaanottajat, lataukset ja kaistanleveys
Tutustu maksullisiin suunnitelmiimme

Haluatko jakaa tiedostoja useamman laitteen välillä?