Kuinka siirtää tiedostoja Macista Maciin

Ace24. tammikuuta 2024
miten siirtää tiedostoja macista maciin

Tässä artikkelissa käsittelemme 7 eri tapaa vastata kysymykseesi siitä, miten siirtää tiedostoja Macista Maciin. Annamme myös askel askeleelta ohjeet, jotta voit aloittaa ehdotettujen ratkaisujen käytön heti.

Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen Applen monien laitteiden välillä on tietyissä tilanteissa hyvin yksinkertaista yhtiön yhtenäisen käyttöjärjestelmän ansiosta. Jos siis haluat jakaa tiedostoja toisen Macin omistajan kanssa tai olet juuri ostanut uuden Macin ja haluaisit siirtää joitain tiedostoja edellisestä kannettavasta tietokoneesta uuteen, tämä on melko helppoa.

Tiedostojen siirtämiseen Macista toiseen tai tietojen vaihtamiseen Macien välillä voidaan käyttää useita lähestymistapoja. Tässä artikkelissa tarjoamme yksityiskohtaisen kuvauksen käyttökelpoisimmista keinoista, jotka soveltuvat kaikenlaiseen tiedonsiirtoon.

Siirrä jopa 5 GB ilmaiseksi
Rekisteröitymistä ei vaadita
Siirrä tiedostoja nyt
Siirtyminen avustaja siirtää mac Mac Mac

1. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä Migration Assistantilla

Applen Migration Assistant siirtää kaikki tiedostosi lähettävästä Macista kohde-Maciin, jolloin niitä ei tarvitse kopioida manuaalisesti. Jos tiedostosi ovat tällä hetkellä tallennettuna tietokoneelle, sinun on sen sijaan noudatettava tietokoneen siirtomenettelyjä.

  1. Käynnistä Migration Assistant lähettäjä-Macin ja kohde-Macin Sovellukset-kansion Apuohjelmat-alueella.
  2. Kun lähettäjä-Macissa kysytään lupaa muutosten tekemiseen, syötä järjestelmänvalvojan salasana ja napsauta sitten OK.
  3. Kun sinulta kysytään, miten haluat siirtää tietosi, valitse vaihtoehto siirto Macista, Time Machine -varmistuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Napsauta sitten Jatka.
  4. Jos lähettäjä-Macissa näkyy turvakoodi, varmista, että se vastaa uudessa Macissa näkyvää koodia. Napsauta sen jälkeen Jatka.
  5. Valitse uudessa Macissa siirrettävät tiedot.
  6. Aloita siirto valitsemalla Jatka. Suurten siirtojen suorittaminen saattaa kestää tunteja, joten voi olla kätevintä aloittaa siirto illalla ja antaa sen kulkea yön yli.
  7. Kun siirto on valmis, lopeta Migration Assistant molemmissa koneissa ja muodosta yhteys uuden Macin siirrettyyn tiliin nähdäksesi sen tiedostot.
Apple airdrop

2. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä AirDropin avulla

Jos molemmissa Mac-tietokoneissasi on Mac OS X Lion tai uudempi versio, AirDrop on yksi yksinkertaisimmista tavoista jakaa tiedostoja niiden välillä nopeasti, ja voit hyödyntää toimintoa, kunhan molemmat Mac-tietokoneesi ovat päivitettyjä. Tiedoston siirtämiseen kahden Macin välillä ei tarvitse käyttää WiFiä, vaan niiden välille muodostuu automaattisesti ad-hoc-verkko, kunhan ne ovat lähellä toisiaan.

Voit käyttää AirDropia tekemällä seuraavat toimet Mac OS:n Finderissa:

  1. Käynnistä AirDrop painamalla näppäimistöllä Command + Shift + R.
  2. Jos haluat siirtää tiedostoja toiseen Maciin, sinun on ensin odotettava, että kyseinen Mac tulee näkyviin, ennen kuin voit vetää ja pudottaa tiedoston tai tiedostot siihen.
  3. Hyväksy tiedostonsiirto vastaanottavalla Macilla.
iMessage siirtää tiedostoja macista maciin

3. Tietojen siirtäminen Macista Maciin iMessagen avulla

iMessage on enemmän kuin pelkkä viestintäväline: se on hyödyllinen myös tiedostojen siirtämiseen ja jakamiseen. Voit jopa siirtää tiedostoja Macista toiseen Maciin etänä iMessagen avulla.

  1. Sinun tarvitsee vain käynnistää Macin Viestit-sovellus. Siirry Sovellukset-valikossa olevaan Viestit-valikkoon.
  2. Aloita uusi iMessage-keskustelu. Se on osoitettava henkilölle, jolle haluat lähettää viestin.
  3. Vedä ja pudota tiedostosi tai kansiosi viestikenttään tai kopioi ja liitä tiedostosi tai kansiosi ikkunaan.
  4. Lähetä viesti painamalla return-näppäintä. Toinen Mac saa tiedostosi tai kansiosi, kun lähetät sen hänelle iMessagen kautta.
  5. Sen jälkeen voit helposti tallentaa sen iMessagen sisältä napsauttamalla liitetiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Tallenna nimellä".
  6. Tallenna se lopuksi heidän Macinsa latauskansioon.
Bluetooth tiedostojen siirtämiseksi macista maciin

4. Tietojen siirtäminen Macien välillä Bluetooth-jakamisen kautta

Nyt tarkastelemme artikkelissamme toista vaihtoehtoa siitä, miten siirtää tiedostoja Macista toiseen, Bluetooth-jakamista. Kun kahta Macia ei ole liitetty samaan verkkoon, se on käytännöllinen tapa siirtää tietoja niiden välillä.

  1. Valmistele lähettävä MacBook tiedostojen vaihtoa varten.
  2. Avaa Bluetooth kohde-Macissa napsauttamalla Bluetooth-kuvaketta valikkorivillä tai napsauttamalla Järjestelmäasetukset-painiketta, valitsemalla Bluetooth ja varmistamalla, että Bluetooth on päällä ja että järjestelmä on Discoverable-tilassa.
  3. Kun olet varmistanut, että Bluetooth Sharing -vaihtoehto on käytössä palvelussa, siirry isäntäkoneen Finderiin, valitse Applications (Sovellukset), kaksoisnapsauta Utilities (Apuohjelmat) ja kaksoisnapsauta sitten Bluetooth File Exchange (Bluetooth-tiedostojen vaihto).
  4. Tämän jälkeen voit lähettää tiedoston toiselle Macille valitsemalla sen myöhemmin näkyviin tulevassa Bluetooth File Exchange Finder -ruudussa, napsauttamalla Jaa-painiketta ja siirtymällä sitten tiedostoon, jonka haluat lähettää.
  5. Exchange avautuu, kun napsautat macOS:n Bluetooth-yhteysikkunaa. Näin voit käyttää laitteen julkista kansiota, ladata tiedostoja laitteesta ja siirtää tiedostoja laitteeseen.
  6. Hyväksyäksesi yhteyden napsauta määränpäänä toimivassa Macissa Connect (Yhdistä) näkyviin tulevan Connection Request (Yhteyspyyntö) -ruudun sisällä.
  7. Isäntä-Macissa Bluetooth-yhteysikkuna saa päivityksen ja ilmoittaa, että kohdejärjestelmä on yhdistetty.
  8. Kohdemacissa tulee näkyviin ikkuna, jossa kysytään vastaanottajalta, haluaako hän hyväksyä lähetettävät tiedostot vai ei.
  9. Jos haluat tallentaa ne Maciin, napsauta Hyväksy-painiketta.
Apple iCloud

5. Tiedostojen siirtäminen Macista Maciin iCloud-tallennustilan avulla

Epäilemättä iCloud Storagea voidaan pitää jäljittämättömänä linkkinä, joka yhdistää Applen ekosysteemin eri osat. Aina kun poistat tiedoston vahingossa tai kun sinulla ei ole tietokonetta mukanasi, voit palauttaa sen. Lisäksi voit käyttää iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja milloin tahansa ja mistä tahansa paikasta.

Voit kätevästi synkronoida kaikkien Macbookien ja muiden laitteiden tiedot käyttämällä Apple ID:täsi. Huomaa kuitenkin, että sinun on otettava synkronointi käyttöön niiden tiedostojen osalta, jotka haluat siirtää.

  1. Käynnistä Järjestelmäasetukset, valitse Apple ID ja valitse sitten iCloud.
  2. Valitse kaikki tiedostot, jotka haluat sisällyttää synkronointiin.
  3. Käytä samoja kirjautumistietoja uudessa Macissa.
  4. Siirry Järjestelmäasetukset-valikkoon, valitse Apple ID ja valitse sitten Kirjaudu sisään.
  5. Anna Apple ID ja siihen liittyvä salasana.
  6. On mahdollista, että jokin yhdistetyistä laitteista lähettää sinulle vahvistuskoodin.
  7. Syötä salainen koodi.
  8. Aktivoi tämän jälkeen iCloud ja muut tiedostojen tallennuspalvelut valitsemalla Järjestelmäasetukset > Apple ID > iCloud.

tiedostojen jakaminen Macien välillä

6. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä tiedostojen jakamisen avulla

MacOS:n sisäänrakennetun Tiedostonjako-ominaisuuden käyttäminen on yksi helpoimmista ja turvallisimmista ratkaisuista tiedostojen siirtämiseen. Se sijaitsee Jako-valinnoissa, ja sen avulla voit jakaa Mac-tietokoneissasi olevia tiedostoja ja erilaisia kansioita samassa verkossa olevien valtuutettujen käyttäjien tai ryhmien kanssa.

  1. Käynnistä Järjestelmäasetukset-ikkuna valitsemalla Applen valikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Jakamisasetukset-osio. Jakamisasetukset-paneelin vasemmalla puolella on luettelo jaettavista palveluista. Aseta valintaruutu Jaa tiedostoja -ruutuun.
  3. Vihreän pisteen pitäisi nyt näkyä sanojen File Sharing On vieressä. IP-osoite näkyy suoraan tekstin alla. Merkitse IP-osoite muistiin, sillä tarvitset sitä myöhemmissä vaiheissa.
  4. Napsauta kohdan oikealla puolella olevaa painiketta, jossa lukee Options. Aseta valintaruutu Share files and folders with SMB (Jaa tiedostoja ja kansioita SMB:llä) ja Share files and folders with AFP (Jaa tiedostoja ja kansioita AFP:llä) -ruutuihin.
  5. Mac-tietokoneesi on nyt valmis jakamaan tiedostoja ja kansioita käyttämällä AFP:tä vanhoissa Mac-tietokoneissa ja AFP:tä Mac OS X:ssä.
  6. Valitse Macin Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja napsauta Jakaminen-asetusruutua napsauttamalla sitä. Toiminnot, joita voit jakaa, on lueteltu jakamisvalintaikkunan vasemmassa reunassa. Varmista, että "Tiedoston jakaminen" -ruutu on valittuna.
  7. Sinun pitäisi tässä vaiheessa huomata vihreä valintamerkki tekstin "File Sharing On" vieressä. IP-osoite näkyy tekstin alapuolella. Merkitse IP-osoite muistiin, sillä tarvitset tätä tietoa myöhempiä toimenpiteitä varten.
  8. Napauta Options-nappia, joka sijaitsee tekstin oikealla puolella. Laita rasti ruutuun, jossa lukee "Jaa tiedostoja ja kansioita SMB:n avulla", sekä ruutuun, jossa lukee "Jaa tiedostoja ja kansioita AFP:tä hyödyntäen".
  9. Macisi on nyt valmis jakamaan tiedostoja ja kansioita muiden tietokoneiden kanssa AFP:n avulla, joka on suunniteltu vanhemmille Maceille.
  10. Kun haluat siirtää tiedostojasi, huomaat näytön yläreunassa Macisi tiedot, ja näiden tietojen alla on nimi.
  11. Voit antaa tämän nimen kaikille muille langattoman lähiverkon Mac-koneille, joiden haluat pääsevän käyttämään Macia.
  12. Sijoita kansio tai tiedosto, jonka haluat julkistaa, jaettuun Julkinen-kansioon, jonka olet määritellyt Järjestelmäasetusten Asetukset-valikossa. Lopulta toinen Mac pääsee käyttämään sitä!
Filemail-tiedostojen jakamisalusta

7. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä Filemailin avulla

Vaikka Mac-käyttäjät voivat käyttää verkkosivustoamme tiedostojen jakamiseen keskenään, tässä osassa käsittelen FileMail Desktopia Macille. Tiedostojen lähettäminen verkkosivuston ja työpöytäsovellusten kautta on sama prosessi, joten voit seurata mukana, vaikka sinulla ei olisi työpöytäsovellusta asennettuna tai haluaisit vain käyttää verkkosivustoamme.

Lisäksi FileMailin käyttö ei maksa mitään, jos haluat jakaa alle 5 Gt:n kokoisia tiedostoja. Rekisteröitymistä ei tarvita.

FileMailin käyttö ei myöskään maksa mitään, jos haluat jakaa alle 5 Gt:n kokoisia tiedostoja. Rekisteröitymistä ei tarvita.

  1. Käynnistä työpöytäsovellus tai siirry verkkosivustomme etusivulle.
  2. Napsauta "Lisää tiedostoja".
  3. Siirry haluamiesi tiedostojen ja/tai kansioiden kohdalle ja liitä ne.
  4. Voit valita, lähetätkö tiedostot sähköpostina vai lataatko tiedostot ja saat jaettavan linkin.
  5. Jos valitset "Lähetä sähköpostina", kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite. Lähetä halutessasi valinnainen viesti.
  6. Paina lähetä-painiketta.
  7. Vastaanottaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tiedostojen lataamiseen.
  8. Jos valitsit vaihtoehdon "Lähetä linkkinä", saat tiedostojen lataamisen jälkeen linkin, jonka voit jakaa sen kanssa, jolle haluat jakaa tiedostot.

Jos työskentelet ammattimaisesti, joudut lähes varmasti siirtämään tiedostoja maailmanlaajuisesti sijaitseville henkilöille ja organisaatioille. Filemail on kätevä tässä tilanteessa. Ei ole vaikeita valmisteluja, ei luettavia QR-koodeja eikä esteitä. Tiedoston lähettäminen on yhtä yksinkertaista kuin sähköpostiviestin lähettäminen.

Filemail Desktop -sovelluksen avulla voit lähettää valtavia, kaikenkokoisia tiedostoja mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen yksinkertaisella vedä ja pudota -käyttöliittymällä. Voit myös ladata tiedostoja yksityiseen URL-osoitteeseen jaettavaksi muiden kanssa. Siirtoja tehostaa Filemailin UDP-protokolla, joka tekee siitä nopeimman ja luotettavimman tavan lähettää suuria tiedostoja internetissä.

Vaa'at

Siirtotyyppi

Hyödyt

Miinukset

Tiedoston jakaminenTämä on suoraviivainen siirtomenetelmä, jolla on erittäin nopeat siirtonopeudet Koska Macit on todennäköisesti jo liitetty lähiverkkoon, File Sharingin määrittäminen ja käyttöönotto voi olla ainoa tarvittava muutos useimmille käyttäjille.Toimiakseen molempien laitteiden on jaettava verkko.
AirDropMoniin muihin vaihtoehtoihin verrattuna AirDrop on nopeampi ja turvallisempi. Koska se löytää automaattisesti lähellä olevat vastaanottajat, laitteita ei tarvitse yhdistää.Hidas lähestymistapa, sillä siirtonopeus on noin 40 MB/s nykyaikaisten Mac-mallien välillä. Sitä saatetaan käyttää haitallisesti, jos sitä käytetään julkisessa verkossa, joten ole varovainen antaessasi muiden siirtää tiedostoja Macisi AirDropin kautta.
Verkon jakaminenYksi tehokkaimmista menetelmistä niille, jotka haluavat lähettää tiedostoja usein.Toimiakseen molempien laitteiden on jaettava verkko.
SiirtoavustajaIntuitiivinen vaihtoehto, jota on helppo käyttää Se kopioi kaikki tiedostosi ja antaa sinun valita, mitkä käyttäjätilit siirretään uuteen Maciin.Kaikki tiedostosi kopioidaan. Jos olet päivittänyt Macisi vuosien varrella, sinulla saattaa olla satoja tai jopa tuhansia vanhentuneita tiedostoja, jotka vievät tilaa.
iCloudKun käytät pilvitallennusta, kaikki laitteesi synkronoidaan ja päivitetään aina, kun teet muutoksia tiedostoon. iCloudin palvelut toimivat myös muissa kuin iOS-laitteissa, mutta ne integroituvat erityisen hyvin Applen ekosysteemiin. Pilvitallennuspalvelujen tarjoajat pönkittävät palvelujensa turvallisuutta lisäkerroksilla.Pilvipohjainen tiedostojen tallennus edellyttää Internet-yhteyttä. Tietojen lataaminen ja lataaminen pilvestä aiheuttaa lisäkustannuksia, jotka saattavat kasvaa. Joskus tiedostojen siirto voi hidastua, jos palvelin on ylikuormitettu.
FileMail
Käyttö on ilmaista, eikä rekisteröintiä vaadita Suuria tiedostoja tuetaan Nopeat ja suoraviivaiset siirtoajat
Internet-yhteys vaaditaan. Erittäin suurten tiedostojen jakamiseen tarvitaan tilaus, vaikka ilmainen 7 päivän kokeilujakso on saatavilla.
Siirrä minkä tahansa kokoisia tiedostoja
Rajoittamattomat vastaanottajat, lataukset ja kaistanleveys
Tutustu maksullisiin suunnitelmiimme

Tutustu muihin artikkeleihin tiedostojen siirtämisestä laitteiden välillä.