Kuinka siirtää tiedostoja Macista Maciin

Tässä artikkelissa käsittelemme 7 eri tapaa vastata kysymykseesi siitä, miten siirtää tiedostoja Macista Maciin. Annamme myös askel askeleelta ohjeet, jotta voit aloittaa ehdotettujen ratkaisujen käytön heti.

Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen Applen monien laitteiden välillä on tietyissä olosuhteissa hyvin yksinkertaista yhtiön yhtenäisen käyttöjärjestelmän ansiosta. Jos siis haluat jakaa tiedostoja toisen Macin omistajan kanssa tai olet juuri ostanut uuden Macin ja haluat siirtää tiedostoja edellisestä kannettavasta tietokoneesta uuteen, tämä on melko helppoa.

Tiedostojen siirtämiseen Macista toiseen tai tietojen vaihtamiseen Macien välillä voidaan käyttää useita eri tapoja. Tässä artikkelissa tarjoamme yksityiskohtaisen kuvauksen käyttökelpoisimmista keinoista, jotka soveltuvat kaikenlaiseen tiedonsiirtoon.

Siirrä jopa 5 GB ilmaiseksi

Rekisteröitymistä ei tarvita

siirtymäavustaja

1. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä Migration Assistantilla

Applen siirtoavustaja siirtää kaikki tiedostosi lähettäjä-Macista kohde-Maciin, jolloin niitä ei tarvitse kopioida manuaalisesti. Jos tiedostosi ovat tällä hetkellä tallennettuna tietokoneelle, sinun on sen sijaan noudatettava PC-siirtomenetelmiä.
 1. Käynnistä Migration Assistant lähettäjä-Macin ja kohde-Macin Sovellukset-kansion Apuohjelmat-alueella.
 2. Kun lähettäjä-Macissa kysytään lupaa tehdä muutoksia, syötä järjestelmänvalvojan salasana ja napsauta sitten OK.
 3. Kun sinua kysytään, miten haluat siirtää tietosi, voit valita vaihtoehdon siirtäminen Macista, Time Machine -varmistuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Napsauta sitten Jatka.
 4. Jos lähettäjä-Macissa näkyy turvakoodi, varmista, että se vastaa uudessa Macissa näkyvää koodia. Napsauta sen jälkeen Jatka.
 5. Valitse uudessa Macissa siirrettävät tiedot.
 6. Aloita siirto valitsemalla Jatka. Suurten siirtojen suorittaminen saattaa kestää tunteja, joten voi olla kätevintä aloittaa siirto illalla ja antaa sen toimia yön yli.
 7. Kun siirto on valmis, lopeta Migration Assistant molemmissa koneissa ja muodosta yhteys uuden Macin siirrettyyn tiliin nähdäksesi sen tiedostot.
Apple AirDrop

2. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä AirDropin avulla

Jos molemmissa Mac-tietokoneissasi on Mac OS X Lion tai uudempi versio, AirDrop on yksi yksinkertaisimmista tavoista jakaa tiedostoja niiden välillä nopeasti, ja voit käyttää toimintoa, kunhan molemmat Macit on päivitetty. Tiedoston siirtämiseen kahden Macin välillä ei tarvitse käyttää WiFiä, vaan niiden välille muodostuu automaattisesti ad-hoc-verkko, kunhan ne ovat lähellä toisiaan.

Voit käyttää AirDropia tekemällä seuraavat toimet Mac OS:n Finderissa:
 1. Käynnistä AirDrop painamalla näppäimistölläsi Command + Shift + R.
 2. Jos haluat siirtää tiedostoja toiseen Maciin, sinun on ensin odotettava, että kyseinen Mac tulee näkyviin, ennen kuin voit vetää ja pudottaa tiedoston tai tiedostot siihen.
 3. Hyväksy tiedostonsiirto vastaanottavalla Macilla.
iMessage

3. Tietojen siirtäminen Macista Maciin iMessagen avulla

iMessage on muutakin kuin pelkkä viestintäväline: se on hyödyllinen myös tiedostojen siirtämiseen ja jakamiseen. Voit jopa siirtää tiedostoja Macista toiseen Maciin etänä iMessagen kautta.
 1. Sinun tarvitsee vain käynnistää Macin Viestit-sovellus. Siirry Viestit-valikkoon Sovellukset-kohdassa.
 2. Aloita uusi iMessage-keskustelu. Se on osoitettava henkilölle, jolle haluat lähettää sen.
 3. Vedä ja pudota tiedosto tai kansio viestiruutuun tai kopioi ja liitä tiedosto tai kansio ikkunaan.
 4. Lähetä se painamalla return-näppäintä. Toinen Mac saa tiedostosi tai kansiosi, kun lähetät sen hänelle iMessagen kautta.
 5. Sen jälkeen voit helposti tallentaa sen iMessagen sisältä napsauttamalla liitetiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Tallenna nimellä".
 6. Tallenna se lopuksi Macin latauskansioon.
bluetooth

4. Tietojen siirtäminen Macien välillä Bluetooth-jakamisen kautta

Nyt tarkastelemme toista vaihtoehtoa artikkelissamme siitä, miten siirtää tiedostoja Macista Maciin, Bluetooth-jakamista. Kun kahta Macia ei ole liitetty samaan verkkoon, se on käytännöllinen tapa siirtää tietoja niiden välillä.

 1. Valmistele lähettäjän MacBook tiedostojen vaihtoa varten.
 2. Avaa Bluetooth kohde-Macissa napsauttamalla Bluetooth-kuvaketta valikkorivillä tai napsauttamalla Järjestelmäasetukset-painiketta, valitsemalla Bluetooth ja varmistamalla, että Bluetooth on päällä ja että järjestelmä on Discoverable-tilassa.
 3. Kun olet varmistanut, että Bluetooth Sharing -vaihtoehto on käytössä palvelussa, siirry isäntäkoneen Finderiin, valitse Applications (Sovellukset), kaksoisnapsauta Utilities (Apuohjelmat) ja kaksoisnapsauta sitten Bluetooth File Exchange (Bluetooth-tiedostojen vaihto).
 4. Tämän jälkeen voit lähettää tiedoston toiselle Macille valitsemalla sen myöhemmin näkyviin tulevassa Bluetooth File Exchange Finder -ruudussa, napsauttamalla Jaa-painiketta ja siirtymällä sitten tiedostoon, jonka haluat lähettää.
 5. Exchange avautuu, kun napsautat macOS:n Bluetooth-yhteysikkunaa. Sen avulla voit käyttää laitteen julkista kansiota, ladata tiedostoja laitteesta ja siirtää tiedostoja laitteeseen.
 6. Jos haluat hyväksyä yhteyden, napsauta määränpäänä toimivassa Macissa Connect (Yhdistä) -näppäintä näyttöön tulevan Connection Request (Yhteyspyyntö) -ruudun sisällä.
 7. Isäntä-Macissa Bluetooth-yhteysikkuna saa päivityksen ja ilmoittaa, että kohdejärjestelmä on yhdistetty.
 8. Vastaanottajan Mac-tietokoneessa avautuu ikkuna, jossa kysytään vastaanottajalta, haluaako hän hyväksyä lähetettävät tiedostot vai ei.
 9. Tallenna ne Maciin napsauttamalla Hyväksy-painiketta.

5. Tiedostojen siirtäminen Macista Maciin iCloud-tallennustilan avulla

Epäilemättä, iCloud-tallennus voidaan pitää jäljittämättömänä linkkinä, joka yhdistää Applen ekosysteemin eri osat. Aina kun poistat tiedoston vahingossa tai kun sinulla ei ole tietokonetta mukanasi, voit palauttaa sen. Lisäksi voit käyttää iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja milloin tahansa ja mistä tahansa paikasta.

Voit kätevästi synkronoida kaikkien Macbookien ja muiden laitteiden tiedot Apple ID:n avulla. Huomaa kuitenkin, että sinun on otettava synkronointi käyttöön niiden tiedostojen osalta, jotka haluat siirtää.
 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset, valitse Apple ID ja valitse sitten iCloud.
 2. Valitse kaikki tiedostot, jotka haluat sisällyttää synkronointiin.
 3. Käytä samoja kirjautumistietoja uudessa Macissa. 
 4. Siirry Järjestelmäasetukset-valikkoon, valitse Apple ID ja valitse sitten Kirjaudu sisään.
 5. Anna Apple ID ja siihen liittyvä salasana.
 6. On mahdollista, että jokin yhdistetyistä laitteista lähettää sinulle vahvistuskoodin.
 7. Syötä salainen koodi.
 8. Aktivoi iCloud ja muut tiedostojen tallennuspalvelut valitsemalla Järjestelmäasetukset > Apple ID > iCloud. 
tiedostojen jakaminen Macien välillä

6. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä tiedostojen jakamisen avulla

MacOS:n sisäänrakennetun Tiedostonjako-ominaisuuden käyttäminen on yksi helpoimmista ja turvallisimmista ratkaisuista tiedostojen siirtämiseen. Se sijaitsee Jako-valinnoissa, ja sen avulla voit jakaa tiedostoja ja erilaisia kansioita Mac-tietokoneissasi valtuutettujen käyttäjien tai ryhmien kanssa samassa verkossa. 
 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset-ikkuna valitsemalla Applen valikosta Järjestelmäasetukset.
 2. Valitse Jakamisasetukset-osio. Jakamisasetukset-paneelin vasemmassa reunassa on luettelo jaettavista palveluista. Aseta valintaruutu Jaa tiedostoja -ruutuun.
 3. Vihreän pisteen pitäisi nyt näkyä sanojen File Sharing On vieressä. IP-osoite näkyy suoraan tekstin alapuolella. Merkitse IP-osoite muistiin, sillä tarvitset sitä myöhemmissä vaiheissa.
 4. Napsauta kohdan oikealla puolella olevaa painiketta, jossa lukee Options (Valinnat). Aseta valintaruutu Jaa tiedostoja ja kansioita SMB:llä ja Jaa tiedostoja ja kansioita AFP:llä -ruutuihin.
 5. Mac-tietokoneesi on nyt valmis jakamaan tiedostoja ja kansioita käyttämällä AFP:tä vanhoissa Mac-tietokoneissa ja AFP:tä Mac OS X:ssä.
 6. Valitse Macin Apple-valikosta Järjestelmäasetukset ja napsauta jakamisasetusten paneelia napsauttamalla sitä. Toiminnot, joita voit jakaa, on lueteltu Jakaminen-valintaruudun vasemmassa reunassa. Varmista, että "Tiedoston jakaminen" -ruutu on valittuna.
 7. Tässä vaiheessa sinun pitäisi huomata vihreä valintamerkki tekstin File Sharing On vieressä. IP-osoite näkyy tekstin alapuolella. Merkitse IP-osoite muistiin, sillä tarvitset tätä tietoa myöhempiä toimenpiteitä varten.
 8. Napauta painiketta Asetukset, joka sijaitsee lähellä tekstin oikeaa reunaa. Laita rasti ruutuun, jossa lukee "Jaa tiedostoja ja kansioita SMB:n avulla", sekä ruutuun, jossa lukee "Jaa tiedostoja ja kansioita AFP:n avulla".
 9. Mac on nyt valmis jakamaan tiedostoja ja kansioita muiden tietokoneiden kanssa AFP:n kautta, joka on suunniteltu vanhemmille Maceille.
 10. Kun haluat siirtää tiedostojasi, huomaat Macisi tiedot näytön yläreunassa, ja näiden tietojen alapuolella näet nimen.
 11. Voit antaa tämän nimen kaikille muille langattoman lähiverkon Mac-koneille, joiden haluat voivan käyttää Macia yhteisesti.
 12. Sijoita kansio tai tiedosto, jonka haluat julkistaa, jaettuun Julkinen-kansioon, jonka olet määrittänyt Järjestelmäasetusten Asetukset-valikossa. Lopuksi toinen Mac pääsee siihen käsiksi!
FileMail-tiedostojen jakamissovellus

7. Tiedostojen siirtäminen Macien välillä Filemailin avulla

Vaikka Mac-käyttäjät voivat käyttää verkkosivustoamme tiedostojen jakamiseen toistensa kanssa, tässä osiossa käsittelen seuraavia asioita FileMail Desktop Macille. Tiedostojen lähettäminen verkkosivuston ja työpöytäsovellusten kautta on sama prosessi, joten voit seurata sitä, vaikka sinulla ei olisi työpöytäsovellusta asennettuna tai haluaisit vain käyttää verkkosivustoa.

Lisäksi FileMailin käyttö ei maksa mitään, jos haluat jakaa alle 5 Gt:n kokoisia tiedostoja. Rekisteröitymistä ei tarvita.

Lisäksi FileMailin käyttö ei maksa mitään, jos haluat jakaa alle 5 Gt:n kokoisia tiedostoja. Rekisteröitymistä ei tarvita.

 1. Käynnistä työpöytäsovellus tai siirry verkkosivustomme etusivulle.
 2. Napsauta "Lisää tiedostoja".
 3. Siirry haluttuihin tiedostoihin ja/tai kansioihin ja liitä ne.
 4. Voit valita, lähetätkö tiedostot sähköpostitse vai lataatko tiedostot ja saat jaettavan linkin.
 5. Jos valitset "Lähetä sähköpostina", kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite. Lähetä valinnainen viesti, jos haluat.
 6. Paina lähetyspainiketta.
 7. Vastaanottaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tiedostojen lataamiseen.
 8. Jos valitset Lähetä linkkinä -vaihtoehdon, saat tiedostojen lataamisen jälkeen linkin, jonka voit jakaa sen kanssa, jolle haluat jakaa tiedostot.

Jos työskentelet ammattimaisesti, joudut lähes varmasti siirtämään tiedostoja maailmanlaajuisesti sijaitseville henkilöille ja organisaatioille. Filemail on kätevä tässä tilanteessa. Ei ole vaikeita valmisteluja, ei luettavia QR-koodeja eikä esteitä. Tiedoston lähettäminen on yhtä helppoa kuin sähköpostiviestin lähettäminen.

Filemail Desktop -sovelluksen avulla voit lähettää valtavia, kaikenkokoisia tiedostoja mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen käyttämällä yksinkertaista vetämällä ja pudottamalla käyttöliittymää. Voit myös ladata tiedostoja yksityiseen URL-osoitteeseen jaettavaksi muiden kanssa. Siirtoja tehostaa Filemailin UDP-protokolla, joka tekee siitä nopeimman ja luotettavimman tavan lähettää suuria tiedostoja internetissä.

hyvät ja huonot puolet

Eri menetelmien hyvät ja huonot puolet siitä, miten siirtää tiedostoja Macista Maciin

Siirtotyyppi Plussaa Miinukset
Tiedoston jakaminen
Tämä on suoraviivainen siirtomenetelmä, jossa siirtonopeus on erittäin nopea. Koska Macit ovat todennäköisesti jo liitettyinä lähiverkkoon, asetusten määrittäminen ja käyttöönotto on helppoa. File Sharing voi olla ainoa tarvittava muutos useimmille käyttäjille.
Toimiakseen molempien laitteiden on jaettava verkko.
AirDrop
Moniin muihin vaihtoehtoihin verrattuna AirDrop on nopeampi ja turvallisempi. Koska se löytää automaattisesti lähellä olevat vastaanottajat, laitteita ei tarvitse yhdistää.
Hidas lähestymistapa, kun siirtonopeus on noin 40 MB/s nykyaikaisten Mac-mallien välillä. Sitä saatetaan käyttää pahantahtoisesti, jos sitä käytetään julkisessa verkossa, joten ole varovainen antaessasi muiden siirtää tiedostoja Macisi AirDropin kautta.
Verkon jakaminen
Yksi tehokkaimmista menetelmistä niille, jotka haluavat lähettää tiedostoja usein.
Toimiakseen molempien laitteiden on jaettava verkko.
Siirtymäavustaja
Intuitiivinen vaihtoehto, jota on helppo käyttää. Se kopioi kaikki tiedostosi ja antaa sinun valita, mitkä käyttäjätilit siirretään uuteen Maciin.
Kaikki tiedostosi kopioidaan. Jos olet päivittänyt Mac-tietokoneitasi vuosien varrella, sinulla voi olla satoja tai jopa tuhansia vanhentuneita tiedostoja, jotka vievät tilaa.
iCloud
Kun käytät pilvitallennusta, kaikki laitteesi synkronoidaan ja päivitetään aina, kun teet muutoksia tiedostoon. iCloudin palvelut toimivat myös muissa kuin iOS-laitteissa, mutta ne integroituvat erityisen hyvin Applen ekosysteemiin. Pilvitallennuspalvelujen tarjoajat vahvistavat palvelujensa turvallisuutta lisäkerroksilla.
Pilvipohjainen tiedostojen tallennus edellyttää Internet-yhteyttä. Tietojen lataaminen ja lataaminen pilvipalvelusta aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, jotka saattavat kasvaa. Joskus tiedostojen siirto voi hidastua, jos palvelin on ylikuormitettu.
FileMail
Sen käyttö on ilmaista, eikä rekisteröintiä tarvita. Suuria tiedostoja tuetaan Nopeat ja suoraviivaiset siirtoajat
Internet-yhteys vaaditaan. Erittäin suurten tiedostojen jakaminen edellyttää tilausta, vaikka ilmainen 7 päivän kokeilujakso on saatavilla.

Siirrä minkä tahansa kokoisia tiedostoja

Rajoittamattomat vastaanottajat, lataukset ja kaistanleveys

Finnish