Gmail csatolmány méretkorlátozás és hogyan lehet megosztani a fájlokat, amelyek megkerülik a korlátot

A Gmail a Google népszerű e-mail szolgáltatása. 2004-es indulása óta az egyik leggyakrabban használt e-mail szolgáltatássá vált világszerte.

A Gmail könnyen kezelhető felülete miatt kiváló választás az új e-mail felhasználók számára, ami megmagyarázza népszerűségét. Valójában a Gmailnek 2021 végén világszerte 1,8 milliárd aktív felhasználója volt.

Azonban az egyik olyan funkció, amely potenciálisan akadályozhatja a széles körű használatát, az a korlátozás az e-mail mellékletekre vonatkozóan, amelyeket elküldhet és fogadhat rajta keresztül. A Gmail szerverein keresztül küldhető vagy fogadható fájlok méretének korlátozása problémás lehet a nagyméretű fájlok megosztásakor.

Ez a korlátozás problémát jelenthet, és akadályozhatja a nagyméretű fájlok megosztása például táblázatok, prezentációk, zeneszámok és videók. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyekkel megkerülhető a korlátozás.

Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogyan lehet megkerülni ezt a méretkorlátozást, hogy nagyméretű e-maileket küldhessen nagyméretű mellékletekkel a Gmailen keresztül. Merüljünk bele!

Fájlok küldése akár 5 GB-ig ingyen

Nincs regisztráció szükséges

Miért van az e-maileknek méretkorlátozásuk?

Elsősorban két oka van annak, hogy a Gmail ezt a korlátozást alkalmazza a fájlméretekre vonatkozóan.

Az első ok annak biztosítása, hogy a fájlok feltöltése vagy letöltése ne tartson túl sokáig. Ha figyelembe vesszük, hogy egy 1 MB-os fájl feltöltése körülbelül 14 másodpercig tart, a nagyméretű fájlok e-mailben történő elküldése sok időt vehet igénybe, ezért a Gmail ezt a korlátozást alkalmazza.

A Gmail azért is rendelkezik ezzel a méretkorlátozással, mert a nagyobb fájlok vírusokat vagy rosszindulatú programokat tartalmazhatnak, amelyek megfertőzhetik a számítógépét, ha letölti őket. Ezeket a kockázatokat szem előtt tartva a Gmail korlátozza a nagyméretű fájlok küldését és fogadását, hogy a felhasználók biztonságban legyenek. A méretkorlátozás azonban megkerülhető.

A legjobb e-mail szolgáltatók e-mail csatolmányainak mérete

A legjobb ingyenes e-mail szolgáltatók, mint a Gmail, Yahoo, Outlook és mások korlátozzák a szervereiken keresztül küldhető vagy fogadható fájlméreteket. Nézzük meg, hogyan viszonyulnak a különböző szolgáltatók a Gmailhez a fájlméretek tekintetében.
Email szolgáltató Fájl csatolási méretkorlátozás (MB)
Outlook.com / Hotmail.com
34
Gmail.com
25
ProtonMail.com
25
Yahoo.com
25
AOL.com
25
Mail.com
30
Amint a listából láthatja, van egy közös 25 MB-os méret, amelyet szinte minden vezető e-mail szolgáltató előír a csatolmányokra. Ez azért van így, mert szervereik úgy vannak beállítva, hogy ilyen nagyméretű fájlokat is kezelni tudjanak, és következetesnek akarják tartani a dolgokat.
A Gmail azonban az egyik legalacsonyabb korlátokkal rendelkezik az e-mail mellékletek tekintetében. Ez az oka annak, hogy gondot okozhat a nagyméretű fájlok elküldése a Gmailen keresztül. De ne csüggedjen, hiszen van mód arra, hogy nagyméretű e-maileket küldjön a Gmailen keresztül.
gmail melléklet méretkorlátozás megkerülése

Hogyan lehet megkerülni a Gmail fájlméret-korlátozását

A Gmailen keresztül többféle módon is küldhet nagyméretű e-maileket. Csak ismernie kell a megfelelő megoldást. Nézzünk meg néhány módszert, amellyel nagyméretű fájlokat küldhet a Gmailen keresztül.
összenyomni és csökkenteni

1. Tömörítse a fájlokat

A fájlok tömörítése a Gmail méretkorlátozásának megkerülése érdekében az egyik legegyszerűbb módszer. Csak ZIP vagy RAR formátumba kell tömörítenie a fájlt, hogy elküldhesse azt a Gmail kapcsolatának. Amikor megkapják a fájlt, csak annyi a dolguk, hogy kibontják, mielőtt megnyitnák. Ez tényleg ilyen egyszerű.
A fájl zippeléséhez csak jobb egérgombbal kell kattintania a fájlra, és a "Send to" > "Compressed (zipped) folder" opciót kell kiválasztania. Néhány másodpercbe telik, mire a fájl tömörítve lesz, és már küldheti is át a Gmail kapcsolatának. Miután megkapták, csak annyit kell tenniük, hogy jobb egérgombbal kattintanak a fájlra, és kiválasztják az "Összes kicsomagolás" opciót.
fájlfelosztás

2. Fájl osztók

A Gmail méretkorlátozásának megkerülésére is használhat fájlfelosztókat. A fájlfelosztók olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy fájljait kisebb darabokra bontsa, és különálló e-mailekben küldje el őket. 

Például egy 25 MB-os fájlt 5 darab, egyenként 5 MB-os részre oszthat, és 5 különálló e-mailben küldheti el. Ez biztosítja, hogy a fájl minden gond nélkül eljut a címzetthez.

Számos különböző fájlfelosztó áll rendelkezésre az interneten, de kulcsfontosságú, hogy megtalálja az Ön számára legjobban működő fájlt. Néhány dolog, amit figyelembe kell venni a fájlosztó kiválasztásakor:

1. Támogatott fájlformátumok

Meg kell győződnie arról, hogy a fájlfelosztó támogatja a fájlformátumát. Képesnek kell lennie a nagyméretű fájlok, például videók és képek kezelésére is.

2. Több e-mail

Olyan fájlfelosztót kell keresnie, amely lehetővé teszi, hogy nagyméretű fájljait gyorsan szétválassza és több e-mailben küldje el. Így nem fog problémába ütközni, amikor nagyméretű fájlokat küld a Gmailen keresztül.

3. Könnyű használat

A fájlosztó használatának lényege, hogy a folyamat gyors és egyszerű legyen. Tehát olyan fájlfelosztót kell keresnie, amely megkönnyíti a fájlok több e-mailre történő szétválasztását. Kereshet olyan ingyenes fájlfelosztót is, amelyet díjfizetés nélkül használhat.

3. Felhőalapú tárolási lehetőségek

A felhőalapú tárolási lehetőségek gyorsan a nagyméretű fájlokat megosztani kívánó felhasználók kedvenc választásaivá váltak. Az olyan felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal, mint a Google Drive és a Dropbox, feltöltheti a fájlt, és elküldheti a címzettnek a linket. Ők ezután letölthetik a fájlt a saját felhőalapú tárolási fiókjukról.

OneDrive

A OneDrive az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárhelyszolgáltatás. A OneDrive segítségével egy helyen tárolhatja, oszthatja meg és szinkronizálhatja munkahelyi vagy iskolai fájljait. Dokumentumait a OneDrive-ra mentheti, és bármilyen eszközről hozzáférhet hozzájuk. A OneDrive-ban lévő fájlokat megoszthatja másokkal, függetlenül attól, hogy hol vannak.

Google Drive

A Google egyik legnépszerűbb szolgáltatása, a Google Drive lehetővé teszi, hogy fájljait minden eszközén tárolja és megossza. A felhőben létrehozhatja, feltöltheti és szerkesztheti fájljait, és akár másokkal is együttműködhet, hogy egy-egy fájlon dolgozzon. A fájl létrehozásához választhat a Google Dokumentumok, Lapok, Diák és Formok közül.

Dropbox

A Dropbox segítségével tárolhatja és megoszthatja fájljait, beleértve a fényképeket is. Meghatározhatja, hogy ki láthatja az egyes fájlokat vagy mappákat, és jelszóval bizalmasan kezelheti azokat. A Dropbox segíthet megvédeni a tartalmát. Nem kell aggódnia a fájl mérete miatt, ha ezeket a lehetőségeket használja, mivel ezeket úgy tervezték, hogy a nagyméretű fájlokat is kezelni tudják.

4. Felhőalapú fájlátviteli szolgáltatás

Ha nagyméretű fájlokat szeretne megosztani üzleti partnereivel, barátaival vagy családtagjaival, a felhőalapú fájlátviteli szolgáltatások használata nagyszerű ötlet lehet. Ezek olyan szolgáltatások, amelyek nagy mennyiségű felhő tárhelyet biztosítanak Önnek, hogy megoszthassa fájljait más felhasználókkal a világ minden tájáról.

A felhőalapú fájlátviteli szolgáltatások ugyanúgy működnek, mint a felhőalapú tárhelyszolgáltatások. Bármilyen eszközről hozzáférhet hozzájuk, és különösen hasznosak, amikor úton van. Számos különböző szolgáltatás áll rendelkezésre, így az Ön igényeinek legjobban megfelelő szolgáltatás megtalálása némi kihívást jelenthet.

Íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor felhőalapú fájlátviteli szolgáltatást választ:

1. Fájlméret-korlátozás

Győződjön meg róla, hogy a választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az összes fájlt, és nem korlátozza a fájlok méretét. Az is jó ötlet, hogy tesztelje a fájlátviteli szolgáltatást, mielőtt a fájljaira használná, mivel egyes szolgáltatások problémákat okozhatnak.

2. Fájlformátum-támogatás

Meg kell győződnie arról, hogy a választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az összes fájlformátumot. Képesnek kell lennie a nagyméretű fájlok, például videók és képek kezelésére is.

3. Támogatott csatornák

Győződjön meg arról, hogy a választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az Ön által használt kommunikációs csatornákat, például az e-mailt és a közösségi médiát.

4. Biztonsági és adatvédelmi funkciók

Olyan fájlátviteli szolgáltatást kell keresnie, amely lehetővé teszi a biztonságos fájlok küldését, végponttól végpontig tartó titkosítást kínál, és megakadályozza, hogy harmadik felek lehallgassák a fájlokat.

5. Árképzés

Mielőtt kiválaszt egy fájlátviteli szolgáltatást, fontolja meg annak árazási terveit. Nem kell fizetnie a fájlátviteli szolgáltatásért, de fontos, hogy megnézze az árképzési struktúráját.
multi-platform alkalmazások

Filemail

A Filemail az egyik legéletképesebb lehetőség, amellyel könnyen és gyorsan küldhet nagyméretű fájlokat bárkinek e-mailben. A Filemail teljesen ingyenes, és lehetővé teszi, hogy annyi fájlt küldjön, amennyit csak akar. 

 A Filemail ingyenes verziója 5 GB-os korlátozással rendelkezik, de vannak fizetős opciók is, amelyek lehetővé teszik a korlátlan méretű fájlok küldését. Minden egyes formátumot támogatnak. Mindenképpen nézze meg a Filemailt, ha nagyméretű fájlok küldésének módját keresi anélkül, hogy a tárhely miatt aggódna.

Következtetés

A Gmail csatolmányok méretkorlátozásának megkerülése nagyon fájdalmas lehet, ha egy ennél nagyobb méretű fájlt akarsz elküldeni valakinek. A jó hír az, hogy mindig vannak lehetőségei, attól függően, hogy mit szeretne küldeni.
Ha a fájljai túl nagyok a Gmailhez, de túl kicsik a OneDrive, a Dropbox, a Google Drive vagy bármely más fájlmegosztó szolgáltatáshoz, a Filemail az egyik legjobb lehetőség.
A Filemail lehetővé teszi, hogy nagyméretű fájlokat egyszerűen és gyorsan küldjön el e-mailben, függetlenül attól, hogy milyen formátumban van a fájl. Reméljük, ez a cikk segített megtanulni, hogyan lehet megkerülni a Gmail fájlméret-korlátozását, és szükség esetén megkerülni azt. Köszönjük az olvasást!

Túljutni a Gmail csatolmányok méretkorlátozásán

Időveszteség nélkül, osztók és kompresszorok használatával

Hungarian