Gmail csatolmány méretkorlátozás és hogyan lehet megosztani a fájlokat, amelyek megkerülik azt

Ace2024. január 22.
gmail használatával nagyméretű fájlokat küldhet e-mailben

A Gmail a Google népszerű e-mail szolgáltatása. 2004-es indulása óta az egyik leggyakrabban használt e-mail szolgáltatássá vált világszerte.

A Gmail könnyen kezelhető felülete miatt kiváló választás az új e-mail felhasználók számára, ami megmagyarázza népszerűségét. Valójában a Gmailnek 2021 végén világszerte 1,8 milliárd aktív felhasználója volt.

Az egyik olyan funkció azonban, amely potenciálisan akadályozhatja széles körű használatát, a rajta keresztül küldhető és fogadható e-mail mellékletek korlátozása. A Gmail szerverein keresztül küldhető vagy fogadható fájlokra vonatkozó mellékletméret-korlátozás problémás lehet a nagyméretű fájlok megosztásakor.

Ez a korlátozás problémát jelenthet, és akadályozhatja a nagyméretű fájlok, például táblázatok, prezentációk, zeneszámok és videók megosztását. Szerencsére léteznek olyan módszerek, amelyekkel megkerülhető a korlátozás.

Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogyan lehet megkerülni ezt a méretkorlátozást, hogy nagyméretű e-maileket küldhessen nagyméretű mellékletekkel a Gmailen keresztül. Merüljünk bele!

Fájlok küldése akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Fájlok megosztása most

Miért van az e-maileknek méretkorlátozásuk?

Elsősorban két oka van annak, hogy a Gmail miért korlátozza a fájlméretet.

Az első ok annak biztosítása, hogy a fájlok feltöltése vagy letöltése ne tartson túl sokáig. Ha figyelembe vesszük, hogy egy 1 MB-os fájl feltöltése körülbelül 14 másodpercig tart, akkor a nagyméretű fájlok e-mailben történő elküldése sok időt vehet igénybe, ezért van a Gmailnél ez a korlátozás.

A Gmail azért is rendelkezik ezzel a méretkorlátozással, mert a nagyobb fájlok vírusokat vagy rosszindulatú programokat tartalmazhatnak, amelyek megfertőzhetik a számítógépét, ha letölti őket. Ezeket a kockázatokat szem előtt tartva a Gmail korlátozza a nagyméretű fájlok küldését és fogadását, hogy a felhasználók biztonságban legyenek. A méretkorlátozás azonban megkerülhető.

fájlméret-korlátozások

A legjobb e-mail szolgáltatók e-mail csatolmányainak mérete

A legjobb ingyenes e-mail szolgáltatók, mint a Gmail, Yahoo, Outlook és mások korlátozzák a szervereiken keresztül küldhető vagy fogadható fájlméreteket. Nézzük meg, hogyan viszonyulnak a különböző szolgáltatók a Gmailhez a fájlméretek tekintetében.

Email szolgáltató

Fájl csatolmányok méretének korlátozása (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Amint a listából láthatja, van egy közös 25 MB-os méret, amelyet szinte minden vezető e-mail szolgáltató előír a csatolmányokra. Ez azért van így, mert szervereik úgy vannak beállítva, hogy ilyen nagyméretű fájlokat is kezelni tudjanak, és következetesnek akarják tartani a dolgokat.

A Gmail azonban az egyik legalacsonyabb korlátokkal rendelkezik, amikor az e-mail mellékletekről van szó. Ez az oka annak, hogy a nagyméretű fájlok elküldése a Gmailen keresztül gondot okozhat. De ne csüggedjen, hiszen vannak módszerek a nagyméretű e-mailek Gmailen keresztül történő elküldésére.

gmail melléklet méretkorlátozás megkerülése

Hogyan lehet megkerülni a Gmail fájlméret-korlátozását

Sokféle módon lehet nagyméretű e-maileket küldeni a Gmailen keresztül. Csak ismernie kell a megfelelő megoldást. Nézzünk meg néhány módszert, amellyel nagyméretű fájlokat küldhet a Gmailen keresztül.

tömörítés és a fájl méretének csökkentése

1. Tömörítse a fájlokat

A fájlok tömörítése a Gmail méretkorlátozásának megkerülése érdekében az egyik legegyszerűbb módszer. Csak ZIP vagy RAR formátumba kell tömörítenie a fájlját, hogy elküldhesse azt a Gmail kapcsolatának. Amikor megkapják a fájlt, csak annyi a dolguk, hogy kibontják, mielőtt megnyitják. Ez tényleg ilyen egyszerű.

A fájl tömörítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy jobb egérgombbal kattint a fájlra, és kiválasztja a "Send to" > "Compressed (zipped) folder" opciót. Néhány másodpercbe telik, mire a fájl tömörítve lesz, és már küldheti is át a Gmail kapcsolatának. Miután megkapták, csak annyit kell tenniük, hogy jobb egérgombbal kattintanak a fájlra, és kiválasztják az "Összes kicsomagolás" opciót.

fájlfelosztók használata

2. Fájl osztók

A Gmail méretkorlátozásának megkerülésére fájlosztókat is használhat. A fájlfelosztók olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy fájljait kisebb darabokra bontsa, és különálló e-mailekben küldje el őket.

Például egy 25 MB-os fájlt 5 darab, egyenként 5 MB-os részre oszthat, és 5 különálló e-mailben küldheti el. Ez biztosítja, hogy a fájl minden gond nélkül eljusson a címzetthez.

Számos különböző fájlfelosztó áll rendelkezésre az interneten, de kulcsfontosságú, hogy megtalálja az Önnek legjobban megfelelőt. Néhány dolog, amit figyelembe kell vennie a fájlosztó kiválasztásakor:

1. Támogatott fájlformátumok

Meg kell győződnie arról, hogy a fájlosztó támogatja az Ön fájlformátumát. Képesnek kell lennie a nagyméretű fájlok, például videók és képek kezelésére is.

2. Több e-mail

Olyan fájlfelosztót kell keresnie, amely lehetővé teszi a nagyméretű fájlok gyors szétválasztását és több e-mailben történő elküldését. Így nem fog problémába ütközni, amikor nagyméretű fájlokat küld a Gmailen keresztül.

3. Könnyű használat

A fájlfelosztó használatának lényege, hogy a folyamat gyors és egyszerű legyen. Ezért olyan fájlfelosztót kell keresnie, amely megkönnyíti a fájlok több e-mailre történő szétválasztását. Kereshet olyan ingyenes fájlfelosztót is, amelyet díjfizetés nélkül használhat.

felhőalapú tárolás

3. Felhőalapú tárolási lehetőségek

A felhőalapú tárolási lehetőségek gyorsan a nagyméretű fájlokat megosztani kívánó felhasználók kedvenc választásaivá váltak. Az olyan felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal, mint a Google Drive és a Dropbox, feltöltheti a fájlt, és elküldheti a címzettnek a linket. Ők ezután letölthetik a fájlt a saját felhőalapú tárolási fiókjukról.

OneDrive

A OneDrive az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás. A OneDrive segítségével egy helyen tárolhatja, oszthatja meg és szinkronizálhatja munkahelyi vagy iskolai fájljait. Dokumentumait a OneDrive-ra mentheti, és bármilyen eszközről hozzáférhet hozzájuk. A OneDrive-ban lévő fájlokat megoszthatod másokkal, függetlenül attól, hogy hol vannak.

Google Drive

A Google egyik legnépszerűbb szolgáltatásaként a Google Drive lehetővé teszi a fájlok tárolását és megosztását minden eszközön. A felhőben létrehozhatja, feltöltheti és szerkesztheti fájljait, és akár másokkal együttműködve is dolgozhat egyetlen fájlon. A fájl létrehozásához választhat a Google Dokumentumok, Lapok, Diák és Formok közül.

Dropbox

A Dropbox segítségével tárolhatja és megoszthatja fájljait, beleértve a fényképeket is. Meghatározhatja, hogy ki láthatja az egyes fájlokat vagy mappákat, és jelszóval titokban tarthatja őket. A Dropbox segíthet megvédeni a tartalmát. Nem kell aggódnia a fájl mérete miatt, ha ezeket a lehetőségeket használja, mivel ezeket úgy tervezték, hogy a nagyméretű fájlokat is kezelni tudják.

felhőalapú számítástechnika

4. Felhőalapú fájlátviteli szolgáltatás

Ha nagyméretű fájlokat szeretne megosztani üzleti partnereivel, barátaival vagy családtagjaival, a felhőalapú fájlátviteli szolgáltatások használata remek ötlet lehet. Ezek olyan szolgáltatások, amelyek nagy mennyiségű felhőalapú tárhelyet biztosítanak Önnek, hogy megoszthassa fájljait más felhasználókkal a világ minden tájáról.

A felhőalapú fájlátviteli szolgáltatások ugyanúgy működnek, mint a felhőalapú tárhelyszolgáltatások. Bármilyen eszközről hozzáférhet hozzájuk, és különösen hasznosak, amikor úton van. Számos különböző szolgáltatás áll rendelkezésre, így az Ön igényeinek legjobban megfelelő szolgáltatás megtalálása némi kihívást jelenthet.

Íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor felhőalapú fájlátviteli szolgáltatást választ:

1. Fájlméret-korlátozás

Győződjön meg róla, hogy a választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az összes fájlját, és nem korlátozza a fájlok méretét. Az is jó ötlet, hogy tesztelje a fájlátviteli szolgáltatást, mielőtt a fájljaira használná, mivel egyes szolgáltatások problémákat okozhatnak.

2. Fájlformátum-támogatás

Meg kell győződnie arról, hogy az Ön által választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az összes fájlformátumot. Képesnek kell lennie a nagyméretű fájlok, például videók és képek kezelésére is.

3. Támogatott csatornák

Meg kell győződnie arról, hogy az Ön által választott fájlátviteli szolgáltatás támogatja az Ön által használt kommunikációs csatornákat, például az e-mailt és a közösségi médiát.

4. Biztonsági és adatvédelmi funkciók

Olyan fájlátviteli szolgáltatást kell keresnie, amely lehetővé teszi a biztonságos fájlok küldését, végponttól végpontig tartó titkosítást kínál, és megakadályozza, hogy harmadik felek lehallgassák a fájljait.

5. Árképzés

Mielőtt kiválaszt egy fájlátviteli szolgáltatást, érdemes megvizsgálni annak árazási terveit. Nem kell fizetnie a fájlátviteli szolgáltatásért, de fontos, hogy megnézze az árképzési struktúráját.

Filemail fájlmegosztó alkalmazás

Filemail

A Filemail az egyik legéletképesebb lehetőség, amellyel könnyen és gyorsan küldhet nagyméretű fájlokat bárkinek e-mailben. A Filemail teljesen ingyenes, és lehetővé teszi, hogy annyi fájlt küldjön, amennyit csak akar.

A Filemail ingyenes verziója 5 GB-os korlátozással rendelkezik, de vannak fizetős opcióik is, amelyekkel korlátlan méretű fájlokat küldhet. Minden egyes formátumot támogatnak. Mindenképpen nézze meg a Filemailt, ha nagyméretű fájlok küldésére keres megoldást anélkül, hogy a tárhely miatt aggódna.

Következtetés

A Gmail csatolmányok méretkorlátozásának megkerülése nagyon fájdalmas lehet, ha egy ennél nagyobb méretű fájlt szeretne elküldeni valakinek. A jó hír az, hogy mindig vannak lehetőségei, attól függően, hogy mit szeretne küldeni.

Ha a fájljai túl nagyok a Gmailhez, de túl kicsik a OneDrive, a Dropbox, a Google Drive vagy bármely más fájlmegosztó szolgáltatáshoz, amelyet használ, a Filemail az egyik legjobb lehetőség.

A Filemail lehetővé teszi, hogy nagyméretű fájlokat egyszerűen és gyorsan elküldhessen e-mailben, függetlenül attól, hogy milyen formátumban van a fájl. Reméljük, ez a cikk segített megtanulni, hogyan lehet megkerülni a Gmail fájlméretkorlátozását, és hogyan lehet szükség esetén megkerülni azt. Köszönjük az olvasást!

Túljutni a Gmail csatolmányok méretkorlátozásán
Időveszteség nélkül, osztók és kompresszorok használatával
Nézze meg fizetős terveinket

További cikkek a nagyméretű fájlok e-mailezéséről