Gmail priedų dydžio riba ir kaip bendrinti failus, kurie ją apeina

Ace2024 m. sausio 22 d.
didelių failų siuntimas el. paštu naudojant gmail

"Gmail" yra populiari "Google" el. pašto paslauga. Nuo 2004 m., kai buvo pradėta teikti, ji tapo viena dažniausiai naudojamų el. pašto paslaugų visame pasaulyje.

Dėl paprastos naudoti sąsajos "Gmail" yra puikus pasirinkimas naujiems el. pašto naudotojams, o tai paaiškina jos populiarumą. Tiesą sakant, 2021 m. pabaigoje "Gmail" turėjo net 1,8 mlrd. aktyvių naudotojų visame pasaulyje.

Tačiau viena iš savybių, galinčių potencialiai trukdyti plačiai naudoti šią paslaugą, yra elektroninio pašto priedų, kuriuos galima siųsti ir gauti per ją, apribojimas. Dalijantis dideliais failais gali kilti problemų dėl "Gmail" serveriais siunčiamų ir gaunamų failų priedų dydžio apribojimo.

Šis apribojimas gali kelti problemų ir trukdyti dalytis dideliais failais, pavyzdžiui, skaičiuoklėmis, prezentacijomis, muzikos kūriniais ir vaizdo įrašais. Laimei, yra metodų, kuriais galima apeiti šį apribojimą.

Šiame tinklaraščio įraše apžvelgsime, kaip galima apeiti šį dydžio apribojimą ir siųsti didelius laiškus su dideliais priedais per "Gmail". Pasinerkime į tai!

Nemokamai siųskite failus iki 5 GB
Registracija nebūtina
Dalytis failais dabar

Kodėl el. laiškų dydis ribojamas?

Yra dvi priežastys, dėl kurių "Gmail" taiko tokį failų dydžio apribojimą.

Pirmoji priežastis - užtikrinti, kad failų siuntimas ar atsisiuntimas neužtruktų per ilgai. Turint omenyje, kad 1 MB dydžio failo įkėlimas trunka apie 14 sekundžių, didelių failų siuntimas el. laiškais gali užtrukti daug laiko, todėl "Gmail" yra nustatytas šis apribojimas.

Šis dydžio apribojimas "Gmail" nustatytas ir todėl, kad didesniuose failuose gali būti virusų arba kenkėjiškų programų, kurios gali užkrėsti jūsų kompiuterį, jei juos atsisiųsite. Atsižvelgdama į šiuos pavojus, "Gmail" apriboja didelių failų siuntimą ir gavimą, kad užtikrintų naudotojų saugumą. Tačiau yra būdų, kaip apeiti šį dydžio apribojimą.

failų dydžio apribojimai

Geriausių el. pašto paslaugų teikėjų el. pašto priedų dydis

Geriausi nemokamo el. pašto paslaugų teikėjai, tokie kaip "Gmail", "Yahoo", "Outlook" ir kiti, turi ribotą failų, kuriuos galima siųsti arba gauti per jų serverius, dydį. Pažvelkime, kaip įvairūs paslaugų teikėjai atitinka "Gmail", kai kalbama apie failų dydžius.

El. pašto paslaugų teikėjas

Failo priedo dydžio riba (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Kaip matote iš sąrašo, beveik visi populiariausi el. pašto paslaugų teikėjai priedams nustatė bendrą 25 MB dydį. Taip yra todėl, kad jų serveriai sukonfigūruoti taip, kad galėtų apdoroti tokius didelius failus, ir jie nori išlaikyti nuoseklumą.

Tačiau "Gmail" turi vieną mažiausių el. pašto priedų apribojimų. Dėl šios priežasties gali kilti problemų siunčiant didelius failus per "Gmail". Tačiau nenusiminkite, nes yra būdų, kaip siųsti didelius laiškus per "Gmail".

apeiti "gmail" priedo dydžio ribą

Kaip apeiti "Gmail" failo dydžio apribojimą

Yra daug įvairių būdų, kaip siųsti didelius el. laiškus per "Gmail". Tereikia žinoti tinkamą apėjimo būdą. Apžvelkime keletą būdų, kuriuos galite naudoti norėdami siųsti didelius failus per "Gmail".

suspausti ir sumažinti failo dydį

1. Suspauskite failus

Failų suspaudimas siekiant apeiti "Gmail" dydžio apribojimą yra vienas paprasčiausių būdų. Jums tereikia suspausti failą į ZIP arba RAR formatą, kad galėtumėte jį nusiųsti "Gmail" adresatui. Kai jie gaus failą, jiems tereikės jį išskleisti prieš atidarant. Tai iš tiesų taip paprasta.

Norėdami suspausti failą, tereikia dešiniuoju pelės klavišu spustelėti failą ir pasirinkti parinktį "Siųsti į" > "Suspaustas (zip) aplankas". Užtruks kelias sekundes, kol failas bus suspaustas, ir galėsite jį nusiųsti savo "Gmail" adresatui. Kai jie jį gaus, tereikės dešiniuoju pelės klavišu spustelėti failą ir pasirinkti parinktį "Išskleisti viską".

naudoti failų skirstytuvus

2. Failų dalytuvai

Norėdami apeiti "Gmail" dydžio apribojimą, taip pat galite naudoti failų daliklius. Failų skirstytuvai - tai programos, kurios leidžia suskaidyti failus į mažesnes dalis ir siųsti juos atskirais el. laiškais.

Pavyzdžiui, 25 MB failą galite padalyti į 5 dalis po 5 MB ir siųsti jį 5 atskirais el. laiškais. Taip užtikrinama, kad failas be jokių problemų pasieks numatytą gavėją.

Internete galima rasti daug skirtingų failų skaidymo programų, tačiau svarbiausia rasti geriausiai jums tinkančią. Keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis failų skaidytuvą:

1. Palaikomi failų formatai

Turite įsitikinti, kad failų skirstytuvas palaiko jūsų failo formatą. Jis taip pat turėtų gebėti apdoroti didelius failus, pavyzdžiui, vaizdo įrašus ir vaizdus.

2. Keli el. laiškai

Turėtumėte ieškoti failų skaidytuvo, kuris leidžia greitai atskirti ir išsiųsti didelius failus į kelis el. laiškus. Taip nesusidursite su problemomis siųsdami didelius failus per "Gmail".

3. Naudojimo paprastumas

Visa failų skirstytuvo naudojimo esmė yra ta, kad procesas būtų greitas ir paprastas. Taigi, turėtumėte ieškoti failų skirstytuvo, kuris leidžia lengvai atskirti failus į kelis el. laiškus. Taip pat galite ieškoti nemokamo failų skirstytuvo, kuriuo galėtumėte naudotis nemokėdami jokių mokesčių.

debesų saugykla

3. Debesų saugyklos parinktys

Debesų saugyklos parinktys greitai tapo pageidaujamu pasirinkimu naudotojams, norintiems dalytis dideliais failais. Naudodamiesi debesų saugyklų paslaugomis, tokiomis kaip "Google Drive" ir "Dropbox", galite įkelti failą ir nusiųsti nuorodą gavėjui. Tada jie gali atsisiųsti failą iš savo atitinkamų debesų saugyklų paskyrų.

OneDrive

OneDrive yra viena populiariausių debesų saugyklų paslaugų. Naudodamiesi "OneDrive" galite vienoje vietoje saugoti, bendrinti ir sinchronizuoti darbo ar mokyklos failus. Galite išsaugoti dokumentus "OneDrive" ir pasiekti juos iš bet kurio įrenginio. OneDrive esančius failus galite bendrinti su kitais, nesvarbu, kur jie bebūtų.

"Google" diskas

Būdama viena populiariausių "Google" paslaugų, "Google Drive" suteikia galimybę saugoti ir bendrinti failus visuose įrenginiuose. Galite kurti, įkelti ir redaguoti failus debesyje ir net bendradarbiauti su kitais, kad galėtumėte dirbti su vienu failu. Norėdami sukurti failą, galite rinktis iš "Google" dokumentų, lentelių, skaidrių ir formų.

Dropbox

Naudodamiesi "Dropbox" galite saugoti ir bendrinti failus, įskaitant nuotraukas. Galite nustatyti, kas matys kiekvieną failą ar aplanką, o slaptažodžiu užtikrinti jų privatumą. "Dropbox" gali padėti apsaugoti jūsų turinį. Naudodamiesi šiomis parinktimis neturite nerimauti dėl failo dydžio, nes jos skirtos dideliems failams tvarkyti.

debesų kompiuterija

4. Debesyje veikianti failų perdavimo paslauga

Jei norite dalytis dideliais failais su verslo partneriais, draugais ar šeimos nariais, gali būti puiki idėja naudotis debesijos failų perdavimo paslaugomis. Tai paslaugos, kurios suteikia jums didelę debesų saugyklos erdvę, kad galėtumėte dalytis savo failais su kitais naudotojais visame pasaulyje.

Debesijos pagrindu teikiamos failų perkėlimo paslaugos veikia taip pat, kaip ir debesijos saugyklos paslaugos. Jas galite pasiekti iš bet kurio įrenginio, todėl jos ypač naudingos, kai esate kelyje. Yra daug įvairių paslaugų, todėl rasti geriausiai jūsų reikalavimus atitinkančią paslaugą gali būti šiek tiek sudėtinga.

Štai keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis failų perkėlimo į debesį paslaugą:

1. Failų dydžio riba

Įsitikinkite, kad pasirinkta failų perdavimo paslauga palaiko visus jūsų failus ir neriboja jų dydžio. Be to, prieš naudojant failų perkėlimo paslaugą savo failams, verta ją išbandyti, nes kai kurios iš šių paslaugų gali sukelti problemų.

2. Failų formato palaikymas

Turite įsitikinti, kad jūsų pasirinkta failų perkėlimo paslauga palaiko visus jūsų failų formatus. Ji taip pat turėtų gebėti tvarkyti didelius failus, pavyzdžiui, vaizdo įrašus ir vaizdus.

3. Palaikomi kanalai

Turėtumėte įsitikinti, kad jūsų pasirinkta failų perkėlimo paslauga palaiko jūsų naudojamus ryšių kanalus, pavyzdžiui, el. paštą ir socialinę žiniasklaidą.

4. Saugumo ir privatumo funkcijos

Turėtumėte ieškoti failų perdavimo paslaugos, kuri leidžia siųsti saugius failus, siūlo šifravimą nuo galo iki galo ir neleidžia trečiosioms šalims perimti jūsų failų.

5. Kainodara

Prieš pasirinkdami failų perdavimo paslaugą, turėtumėte apsvarstyti jos kainodaros planus. Jums nereikia mokėti už failų perkėlimo paslaugą, tačiau svarbu atkreipti dėmesį į jos kainodaros struktūrą.

Dalijimosi failais programa "Filemail

Filemail

"Filemail" yra viena iš perspektyviausių galimybių, leidžiančių lengvai ir greitai siųsti didelius failus bet kam el. paštu. Filemail yra visiškai nemokamas ir leidžia siųsti tiek failų, kiek norite.

Nemokamoje "Filemail" versijoje yra 5 GB apribojimas, tačiau jie turi ir mokamų parinkčių, kurios leidžia siųsti neriboto dydžio failus. Jie palaiko kiekvieną formatą. Būtinai patikrinkite "Filemail", jei ieškote būdo siųsti didelius failus nesirūpindami dėl vietos saugykloje.

Išvada

"Gmail" priedo dydžio ribos apėjimas gali būti tikras vargas, kai bandote kam nors nusiųsti didesnį nei nustatytas failą. Gera žinia ta, kad visada turite galimybių, priklausomai nuo to, ką bandote siųsti.

Jei jūsų failai yra per dideli "Gmail", bet per maži "OneDrive", "Dropbox", "Google Drive" ar bet kuriai kitai naudojamai dalijimosi failais paslaugai, "Filemail" yra viena geriausių galimybių.

Filemail leidžia lengvai ir greitai siųsti didelius failus el. paštu, neatsižvelgiant į failo formatą. Tikimės, kad šis straipsnis padėjo jums sužinoti, kaip apeiti "Gmail" failų dydžio apribojimą ir prireikus jį apeiti. Ačiū, kad perskaitėte!

Gaukite praeities "Gmail" priedų dydžio apribojimus
Nešvaistydami laiko, naudodami skirstytuvus ir kompresorius
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Peržiūrėkite daugiau straipsnių apie didelių failų siuntimą el. paštu