Cum să transferați fișiere de pe iPhone pe Mac

Ace24 ianuarie 2024
cum să transferați fișiere de pe iPhone pe Mac

În acest articol vom acoperi 6 metode pe care le puteți utiliza pentru a transfera fișiere de pe iPhone pe Mac. De asemenea, vă oferim instrucțiuni pas cu pas, astfel încât să puteți începe cu ușurință să mutați acele fișiere de pe iPhone pe Mac.

În zilele noastre, ne folosim telefoanele pentru aproape orice, astfel încât acestea sunt unele dintre cele mai importante dispozitive care ne transportă informațiile și fișierele. Dependența noastră de telefoanele noastre ca dispozitive multifuncționale va duce în mod inevitabil la acumularea multor fișiere în memoria lor internă. Odată ce spațiul de stocare intern se termină, vă veți gândi cum să transferați fișiere de pe iPhone pe Mac, dacă sunteți adâncit în ecosistemul Apple.

Transferați până la 5 GB gratuit
Nu este necesară înregistrarea
Transferați acum fișiere mari
Cabluri pentru a transfera fotografii de pe iphone pe macbook

1. Transfer de fișiere de pe iPhone pe Mac utilizând un cablu

Simpla conectare a iPhone-ului la Mac este probabil cea mai simplă metodă de transfer de fișiere de pe iPhone pe Mac sau de pe Mac pe iPhone. Utilizarea acestei abordări va fi destul de ușoară dacă există un cablu USB disponibil în preajmă.

  1. Conectați un capăt al cablului USB la iPhone și celălalt capăt la Mac, ca prim pas. Acest lucru ar trebui să creeze o legătură între cele două și ar trebui să vedeți că ambele dispozitive se descoperă imediat unul pe celălalt.
  2. Faceți clic pe pictograma Finder din colțul din stânga sus al ecranului Mac-ului. Această acțiune ar trebui să inițieze o nouă fereastră Finder.
  3. Este posibil să vedeți iPhone-ul dvs. listat în secțiunea Devices/Locations (Dispozitive/locații), derulând în jos în bara laterală din stânga. Faceți clic pe link.
  4. Alegeți locul în care doriți să mutați fișierele către și dinspre.
  5. Dacă doriți să transferați fișiere de pe un Mac pe un iPhone prin USB, trageți fișierul de pe Desktop în dosarul de destinație. Dacă doriți să mutați un fișier de pe telefon pe computer, navigați până la dosarul dorit și trageți și fixați fișierul pe desktop.
AirDrop pentru a muta fișiere de pe iphone pe mac

2. Transferați fișiere de pe iPhone pe Mac fără fir cu AirDrop

Puteți trimite diverse tipuri de fișiere, inclusiv imagini, videoclipuri, locuri și site-uri web, atunci când utilizați aplicația cunoscută sub numele de AirDrop. AirDrop este una dintre cele mai rapide și mai eficiente metode de transfer de date între un iPhone și un Mac.

AirDrop este o componentă de bază a sistemelor de operare iOS și macOS care vă permite să transferați rapid și fără efort fișiere cu alte persoane aflate în apropiere. Utilizează Bluetooth și WiFi, ceea ce îi permite să funcționeze chiar dacă dispozitivele dvs. nu sunt conectate la internet. AirDrop permite transferul de imagini, videoclipuri, pagini web, locații și multe altele între dispozitive.

  1. Conectați-vă Mac și iPhone la aceeași rețea wireless sau conectați Mac și iPhone prin Bluetooth.
  2. Deschideți fișierul pe care doriți să îl transferați de pe iPhone și apoi apăsați pictograma de partajare.
  3. După ce lansați "Control Center", activați WiFi și Bluetooth pe dispozitivul dvs.
  4. Ulterior, activați AirDrop pe iPhone și modificați setările telefonului la "Everyone/Contacts Only".
  5. Pe Mac, selectați AirDrop prin accesarea aplicației "Finder", apoi faceți clic pe butonul "Go" și activați funcția AirDrop.
  6. Activați opțiunea "Allow to be discovered by" (Permiteți să fie descoperit de) de pe Macbook, selectând "Contacts Only/Everyone" (Doar contacte/Toată lumea) din meniul derulant.
  7. Pe fișier, localizați butonul "Share" (Partajează) și apoi alegeți opțiunea "AirDrop" (AirDrop) de pe iPhone.
  8. Acum, așteptați până când transmisia fișierelor este finalizată.
iTunes

3. Transfer de fișiere de pe iPhone pe Mac cu iTunes

În continuare, în articolul nostru despre cum să transferăm fișiere de pe iPhone pe Mac, ne vom uita la iTunes. Majoritatea oamenilor aleg în continuare să utilizeze iTunes atunci când transferă date de pe un iPhone pe un computer. Cu toate acestea, atunci când folosiți iTunes, nu aveți voie să transferați pe Mac decât datele din acele aplicații de pe dispozitivul iOS care acceptă partajarea de fișiere, ceea ce limitează tipurile de fișiere care pot fi transmise.

În general, există două opțiuni pentru sincronizarea muzicii, filmelor, fotografiilor, contactelor, calendarelor și a copiilor de rezervă ale dispozitivului prin intermediul contului iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Sincronizare iTunes prin USB

Cu un capabil, transferul de fișiere de pe iPhone pe Mac este destul de ușor:

  1. Deschideți iTunes. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune.
  2. Conectați prin USB iPhone-ul la computer. Ar trebui să observați un dispozitiv listat la Dispozitive conectate în colțul din stânga sus al iTunes.
  3. Faceți clic pe simbolul dispozitivului.
  4. În partea stângă a iTunes, selectați Settings (Setări) pentru a vedea tipurile de materiale care pot fi sincronizate.
  5. Selectați fișierele dorite, apoi faceți clic pe Sincronizare în iTunes.
  6. Selectați "Apply" (Aplicați) în colțul din dreapta jos al iTunes. Ar trebui să înceapă sincronizarea automată & de acum înainte, dispozitivele dvs. se vor sincroniza de fiecare dată când vă conectați prin USB și aveți iTunes deschis.

Sincronizarea iTunes cu WiFi

Puteți configura iPhone-ul pentru a sincroniza materialul prin WiFi dacă ați validat în prealabil faptul că PC-ul dvs. rulează cea mai recentă versiune de iTunes și că iPhone-ul și PC-ul sunt conectate la aceeași rețea WiFi. Acest lucru necesită un cablu lightning pentru a conecta iPhone-ul la computer.

  1. USB - conectați iPhone-ul la computer.
  2. Faceți clic pe butonul Device (Dispozitiv) din colțul din stânga sus al ferestrei aplicației iTunes.
  3. Fila Summary (Rezumat) este situată sub fila Settings (Setări).
  4. Marcați caseta de lângă Sync with this device via WiFi (Sincronizare cu acest dispozitiv prin WiFi) și selectați Apply (Aplicație).
Transferați fișiere utilizând Wi-Fi

4. Transferul fișierelor de pe iPhone pe Mac cu iCloud

Simplu și ușor de utilizat, iCloud Drive vă organizează fișierele în propriile dosare, acesta fiind unul dintre numeroasele puncte forte ale serviciului. Utilizând ID-ul Apple, veți putea accesa datele care sunt stocate atât pe desktop-uri, cât și pe iPhone-uri.

Țineți cont de faptul că utilizarea acestei metode necesită o conexiune WiFi fiabilă. De asemenea, verificați dacă iPhone-ul și Mac-ul dvs. rulează cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare respective. Puteți face același lucru urmând aceste instrucțiuni.

  1. Accesați meniul Apple făcând clic pe pop-up-ul Apple din colțul din stânga sus al desktopului.
  2. Selectați Preferințe sistem din meniu.
  3. Mergeți mai departe și faceți clic pe iCloud.
  4. Conectați-vă folosind adresa de e-mail și parola asociate cu ID-ul Apple.
  5. Pentru a configura iCloud, urmați instrucțiunile de pe ecran.
  6. Navigați în aplicația "Settings" (Setări) de pe iPhone.
  7. Selectați "numele dvs." și apoi iCloud din meniul care apare.
  8. Activați iCloud Drive, care este al patrulea pas.
  9. Accesați meniul Apple de pe computerul dvs. și faceți clic pe "System Preferences" de acolo.
Aplicația de partajare a fișierelor Filemail

5. Transfer de fișiere de pe iPhone pe Mac utilizând FileMail

Cu FileMail trimiterea de fișiere video mari, fișiere audio, colecții de fotografii de înaltă calitate și colecții de orice alt tip de conținut media este simplă. Aplicația noastră de transfer de fișiere de pe iphone este ușor de utilizat și are o opțiune "WiFi only" în cazul în care doriți să împiedicați depășirea limitei de date mobile în timp ce o utilizați.

Dacă veți partaja doar fișiere cu o dimensiune mai mică de 5GB, puteți face acest lucru fără să vă înregistrați și fără a fi nevoie să obțineți un abonament. FileMail le permite utilizatorilor să partajeze și să primească fișiere într-un mod foarte fezabil între iPhone și Mac în câțiva pași simpli:

  1. Descărcați, instalați și porniți aplicația mobilă FileMail.
  2. Faceți clic pe "Add files" (Adăugați fișiere).
  3. Navigați și atașați fișierele și/sau folderele dorite.
  4. Puteți alege să trimiteți fișierele sub formă de e-mail sau să le încărcați și să obțineți un link partajabil.
  5. Dacă ați ales să alegeți "Send as email" (Trimiteți ca e-mail), introduceți adresa de e-mail a destinatarului. Trimiteți un mesaj opțional, dacă doriți.
  6. Apăsați butonul de trimitere.
  7. Destinatarul va primi un e-mail, cu instrucțiuni despre cum să descarce fișierele.
  8. Dacă ați ales să "Send as link" (Trimiteți ca link), după ce fișierele sunt încărcate, veți primi un link, pe care îl puteți partaja cu cine doriți să partajați fișierele.
  9. Utilizatorul Mac care, în acest exemplu, este destinatarul, poate utiliza aplicația noastră pentru desktop pentru a descărca fișierele, care va oferi accelerarea transferului UDP pentru viteze mai mari și o conexiune mai robustă.
Balanță

6. Cum să transferați fișiere de pe iPhone pe Mac - Explorarea argumentelor pro și contra diferitelor soluții

Metoda de transfer

Pro

Contra

AirDropDeoarece poate detecta automat receptorii din apropiere, nu este nevoie să conectați niciun dispozitiv.Metodă lentă, cu rate de transfer de aproximativ 40 MB/s între modelele contemporane de Mac. AirDrop poate face obiectul unor abuzuri dacă este utilizat într-o rețea publică, așa că aveți grijă să nu permiteți persoanelor să transmită fișiere către Mac-ul dumneavoastră prin intermediul acestei funcții.
Cablu USBUșor și simplu de utilizat Nu necesită conectivitate la internet pentru a trimite fișiere Foarte rapid pentru a trimite fișierele, chiar și pe cele mariSe bazează pe disponibilitatea fizică a cablului USB și pe faptul că ambele dispozitive se află în imediata apropiere unul de celălalt.
iTunes
Suportă atât conectivitatea USB, cât și cea WiFi. Nu se înregistrează pierderi de calitate pentru fișiere precum imagini și videoclipuri
Nu toate aplicațiile iDevice suportă funcția iTunes File Sharing. Pot fi importate fișiere individuale și multiple, însă nu pot fi importate dosare
iCloudToate dispozitivele dvs. vor fi sincronizate și actualizate ori de câte ori modificați un fișier utilizând stocarea în cloud. Serviciile iCloud sunt compatibile cu dispozitivele non-iOS, însă interacționează în mod deosebit cu ecosistemul Apple. Furnizorii de stocare în cloud consolidează securitatea serviciilor lor cu straturi suplimentare.Stocarea fișierelor în cloud necesită o conexiune la internet. Costurile asociate cu încărcarea și descărcarea datelor din cloud se pot acumula. Dacă serverul este supraaglomerat, transferurile de fișiere pot deveni uneori lente.
FileMailNu este nevoie de înregistrare. Gratuit pentru a partaja fișiere de până la 5 GB. Criptarea datelor face ca utilizarea să fie rapidă și sigură Sprijină transferul rapid și eficient de fișiere mariEste necesară o conexiune la internet. Pentru a partaja fișiere mai mari de 5 GB trebuie să aveți un abonament.
Transferați fișiere de orice dimensiune
Destinatarii, descărcările și lățimea de bandă nelimitate
Verificați planurile noastre plătite

Aveți nevoie să partajați fișiere între mai multe dispozitive?