Cum să transferați fișiere de la Mac la Mac

În acest articol vom acoperi 7 moduri diferite de a răspunde la întrebarea dvs. despre cum să transferați fișiere de pe Mac pe Mac. De asemenea, vă vom oferi instrucțiuni pas cu pas, astfel încât să puteți începe să utilizați imediat soluțiile sugerate.

Transferul de fișiere și foldere între numeroasele dispozitive Apple este foarte simplu, în anumite circumstanțe, datorită sistemului de operare unificat al companiei. Prin urmare, dacă doriți să partajați fișiere cu un alt proprietar de Mac sau dacă tocmai ați cumpărat un nou Mac și doriți să mutați unele fișiere de pe laptopul anterior pe cel nou, acest lucru va fi destul de ușor.

Pentru a muta fișiere de pe un Mac pe altul sau pentru a face schimb de date între Mac-uri se pot folosi mai multe abordări. În acest articol, vom oferi o descriere detaliată a celor mai viabile căi potrivite pentru orice tip de transfer de date.

Transferați până la 5 GB gratuit

Nu este necesară înregistrarea

asistent de migrație

1. Transfer de fișiere între Mac-uri utilizând Migration Assistant

Asistentul de migrare Apple transferă toate fișierele de pe Mac-ul expeditor pe Mac-ul de destinație, eliminând astfel necesitatea de a le copia manual. În cazul în care fișierele dvs. sunt stocate în prezent pe un PC, trebuie să urmați în schimb procedurile de migrare pe PC.
 1. Lansați Asistentul de migrație în zona Utilități din dosarul Aplicații de pe Mac-ul expeditor și de pe Mac-ul de destinație.
 2. Pe Mac-ul expeditor, atunci când vi se cere permisiunea de a face modificări, introduceți parola de administrator și apoi faceți clic pe OK.
 3. Atunci când vi se cere cum doriți să vă transferați datele, alegeți opțiunea de transfer de pe un Mac, de pe copia de rezervă Time Machine sau de pe discul de pornire. Faceți clic pe Continue (Continuare), apoi.
 4. Dacă pe Mac-ul expeditor apare un cod de securitate, asigurați-vă că acesta se potrivește cu cel afișat pe noul Mac. Faceți apoi clic pe Continue (Continuare).
 5. Pe noul Mac, alegeți informațiile care urmează să fie transferate.
 6. Selectați Continue (Continuare) pentru a începe transferul. Transferurile de mari dimensiuni pot dura ore întregi, de aceea, poate fi mai convenabil să începeți migrarea seara și să o lăsați să se desfășoare peste noapte.
 7. După finalizarea transferului, închideți Migration Assistant pe ambele mașini și conectați-vă la contul migrat pe noul Mac pentru a vizualiza fișierele acestuia.
Apple AirDrop

2. Transferați fișiere între Mac-uri cu AirDrop

Dacă ambele Mac-uri rulează Mac OS X Lion sau o versiune ulterioară, AirDrop este una dintre cele mai simple modalități de a partaja rapid fișiere între ele și puteți utiliza această funcție atât timp cât ambele Mac-uri sunt actualizate. Nu este necesar să folosiți WiFi pentru a transporta fișierul între cele două Mac-uri; o rețea ad-hoc va fi creată automat între ele, atâta timp cât se află în imediata apropiere una de cealaltă.

Pentru a utiliza AirDrop, efectuați următoarele acțiuni în Finder din sistemul de operare Mac OS:
 1. Pentru a lansa AirDrop, apăsați Command + Shift + R pe tastatură.
 2. Pentru a transfera fișiere pe un alt Mac, trebuie mai întâi să așteptați ca acel Mac să devină vizibil înainte de a putea glisa și plasa fișierul (fișierele) pe el.
 3. Acceptați transferul de fișiere utilizând Mac-ul care îl primește.
iMessage

3. Transfer de date de pe Mac pe Mac folosind iMessage

iMessage devine mai mult decât o simplă cale de comunicare: este util și pentru transferul și partajarea de fișiere. Prin iMessage puteți chiar să transferați fișiere de pe Mac pe un alt Mac de la distanță.
 1. Tot ce trebuie să faceți este să lansați aplicația Messages de pe Mac. Navigați la meniul Messages (Mesaje) din Applications (Aplicații).
 2. Începeți o nouă conversație iMessage. Aceasta trebuie să fie adresată persoanei căreia doriți să i-o trimiteți.
 3. Trageți și plasați fișierul sau dosarul în caseta de mesaje sau copiați și lipiți fișierul sau dosarul în fereastră.
 4. Pentru a trimite, trebuie doar să apăsați tasta de revenire. Celălalt Mac primește fișierul sau folderul atunci când i-l trimiteți prin iMessage.
 5. După aceea, îl puteți salva cu ușurință din iMessage, făcând clic dreapta pe atașament și selectând "Salvează ca".
 6. În cele din urmă, stocați-o în folderul de descărcări de pe Mac.
bluetooth

4. Transferul de date între Mac-uri prin partajare Bluetooth

Acum ne vom uita la o altă alternativă în articolul nostru despre cum să transferăm fișiere de pe Mac pe Mac, partajarea prin Bluetooth. Atunci când două Mac-uri nu sunt conectate la aceeași rețea, aceasta este o metodă practică de a transfera date între ele.

 1. Pregătiți MacBook-ul expeditor pentru schimbul de fișiere.
 2. Deschideți Bluetooth pe Mac-ul de destinație făcând clic pe pictograma Bluetooth din bara de meniu sau făcând clic pe butonul Preferințe de sistem, selectând Bluetooth și asigurându-vă că Bluetooth este activat și că sistemul este în modul "Discoverable".
 3. După ce ați confirmat că opțiunea de partajare Bluetooth este activată pentru serviciu, accesați Finder pe computerul gazdă, selectați Applications (Aplicații), faceți dublu clic pe Utilities (Utilități), apoi faceți dublu clic pe Bluetooth File Exchange (Schimb de fișiere Bluetooth).
 4. Puteți apoi să transmiteți fișierul către celălalt Mac selectându-l în caseta Bluetooth File Exchange Finder care se afișează ulterior, făcând clic pe butonul Share (Partajare) și navigând apoi la fișierul pe care doriți să-l trimiteți.
 5. Exchange se va deschide atunci când faceți clic pe fereastra de conexiune Bluetooth macOS. Aceasta vă va permite să accesați folderul public al dispozitivului, să descărcați fișiere de pe dispozitiv și să transferați fișiere pe dispozitiv.
 6. Pentru a accepta conexiunea, pe Mac-ul care va servi drept destinație, faceți clic pe Connect (Conectare) în interiorul căsuței intitulate Connection Request (Cerere de conexiune) care se va afișa.
 7. Pe Mac-ul gazdă, fereastra de conexiune Bluetooth va fi actualizată și va indica faptul că sistemul de destinație este conectat.
 8. Pe Mac-ul de destinație, va apărea o fereastră în care destinatarul va fi întrebat dacă dorește să accepte sau nu fișierele trimise.
 9. Pentru a le salva pe Mac, faceți clic pe butonul Accept (Acceptare).

5. Transfer de fișiere de pe Mac pe Mac utilizând iCloud Storage

Fără îndoială, Stocare iCloud ar putea fi perceput ca fiind legătura de netrecut care unește diferitele componente ale ecosistemului Apple. Ori de câte ori ștergeți un fișier din greșeală sau nu aveți calculatorul la dumneavoastră, îl puteți recupera. În plus, puteți accesa fișierele stocate pe iCloud Drive în orice moment și din orice locație.

Într-o manieră foarte convenabilă, puteți sincroniza datele de pe toate Macbook-urile și de pe alte dispozitive utilizând ID-ul dvs. Apple. Totuși, rețineți că va trebui să activați sincronizarea pentru fișierele pe care doriți să le transmiteți.
 1. Lansați Preferințe de sistem, apoi faceți clic pe ID Apple și apoi alegeți iCloud.
 2. Alegeți toate fișierele pe care doriți să le includeți în sincronizare.
 3. Utilizați aceleași informații de conectare pe noul Mac. 
 4. Accesați meniul Preferințe de sistem, faceți clic pe ID Apple, apoi faceți clic pe Autentificare.
 5. Vă rugăm să introduceți ID-ul Apple și parola asociată acestuia.
 6. Există posibilitatea ca unul dintre dispozitivele conectate să vă trimită un cod de verificare.
 7. Introduceți codul secret.
 8. Ulterior, activați iCloud și orice alt serviciu de stocare a fișierelor, accesând Preferințe de sistem > ID Apple > iCloud. 
partajarea fișierelor între Mac-uri

6. Transfer de fișiere între Mac-uri utilizând partajarea de fișiere

Utilizarea funcției de partajare a fișierelor integrată în macOS este una dintre cele mai simple și mai sigure soluții pentru transferul de fișiere. Aceasta se află în opțiunile de partajare și vă permite să partajați fișiere și diverse foldere de pe Mac-urile dumneavoastră cu utilizatori sau grupuri autorizate din aceeași rețea. 
 1. Alegeți System Preferences (Preferințe de sistem) din meniul Apple pentru a lansa fereastra System Preferences (Preferințe de sistem).
 2. Selectați secțiunea Sharing preferences (Preferințe de partajare). Partea stângă a panoului Sharing preferences (Preferințe de partajare) conține o listă de servicii care pot fi partajate. Plasați o casetă de selectare în caseta Share Files (Partajare fișiere).
 3. Acum ar trebui să apară un punct verde lângă cuvintele File Sharing On. Adresa IP apare direct sub text. Notați adresa IP, deoarece veți avea nevoie de ea în etapele următoare.
 4. Faceți clic pe butonul din dreapta paragrafului intitulat Options (Opțiuni). Bifați o casetă de selectare în căsuțele Share files and folders with SMB (Partajare fișiere și foldere cu SMB) și Share files and folders with AFP (Partajare fișiere și foldere cu AFP).
 5. Mac-ul dvs. este acum pregătit să distribuie fișiere și foldere utilizând AFP pentru Mac-urile tradiționale și AFP pentru Mac OS X.
 6. Alegeți System Preferences (Preferințe de sistem) din meniul Apple de pe Mac și faceți clic pe panoul de preferințe Sharing (Partajare). Funcțiile pe care le puteți partaja sunt enumerate de-a lungul părții stângi a panoului de alegere Sharing (Partajare). Asigurați-vă că este bifată caseta intitulată "File Sharing" (Partajare fișiere).
 7. În acest moment, ar trebui să observați o bifă verde lângă textul care spune File Sharing On. Adresa IP poate fi văzută chiar sub text. Notați adresa IP, deoarece veți avea nevoie de această informație pentru procedurile ulterioare.
 8. Atingeți butonul intitulat Options (Opțiuni), situat aproape de dreapta textului. Bifați căsuța "Share files and folders using SMB" (Partajați fișiere și foldere utilizând SMB), precum și căsuța "Share files and folders utilizing AFP" (Partajați fișiere și foldere utilizând AFP).
 9. Mac-ul dumneavoastră este acum pregătit să partajeze fișiere și dosare cu alte computere prin AFP, care este conceput pentru Mac-urile mai vechi.
 10. Atunci când doriți să vă transferați fișierele, veți observa în partea de sus a ecranului datele specifice ale Mac-ului dvs., iar sub aceste detalii veți vedea un nume.
 11. Puteți furniza acest nume oricărui alt computer Mac din rețeaua locală fără fir pe care doriți să aibă acces partajat la Mac-ul dumneavoastră.
 12. Așezați dosarul sau fișierul pe care doriți să îl faceți public în dosarul public partajat pe care l-ați configurat în meniul Settings (Setări) din System Preferences (Preferințe de sistem). În cele din urmă, celălalt Mac îl va putea accesa!
Aplicația de partajare a fișierelor FileMail

7. Transfer de fișiere între Mac-uri cu Filemail

Deși utilizatorii de Mac pot folosi site-ul nostru web pentru a partaja fișiere între ei, în această secțiune, voi aborda următoarele aspecte FileMail Desktop pentru Mac. Procesul de trimitere a fișierelor prin intermediul site-ului nostru web și al aplicațiilor desktop este același, astfel încât puteți urmări acest lucru chiar dacă nu aveți instalată aplicația desktop sau dacă doriți să utilizați doar site-ul nostru web.

În plus, utilizarea FileMail nu vă costă nimic dacă doriți să partajați fișiere cu o dimensiune mai mică de 5GB. Nu este nevoie să vă înregistrați.

În plus, utilizarea FileMail nu vă costă nimic dacă doriți să partajați fișiere cu o dimensiune mai mică de 5GB. Nu este nevoie să vă înregistrați.

 1. Porniți aplicația desktop sau accesați pagina de pornire de pe site-ul nostru web.
 2. Faceți clic pe "Add files".
 3. Navigați și atașați fișierele și/sau folderele dorite.
 4. Puteți alege să vă trimiteți fișierele sub formă de e-mail sau să le încărcați și să obțineți un link partajabil.
 5. Dacă ați ales "Trimite ca e-mail", introduceți adresa de e-mail a destinatarului. Trimiteți un mesaj opțional, dacă doriți.
 6. Apăsați butonul de trimitere.
 7. Destinatarul va primi un e-mail, cu instrucțiuni despre cum să descarce fișierele.
 8. Dacă ați ales să "Trimiteți ca link", după ce fișierele sunt încărcate, veți primi un link pe care îl puteți partaja cu cine doriți să partajați fișierele.

Dacă lucrați în calitate de profesionist, aproape sigur vi se va cere să transferați fișiere către persoane și organizații din întreaga lume. Filemail se dovedește util în această situație. Nu există pregătiri dificile, nu există coduri QR de citit și nu există obstacole de trecut. Trimiterea unui fișier este la fel de simplă ca și trimiterea unui mesaj de e-mail.

Aplicația Filemail Desktop vă permite să trimiteți fișiere uriașe, de orice dimensiune, la orice adresă de e-mail, folosind o interfață simplă de tip drag and drop. De asemenea, puteți încărca fișiere la o adresă URL privată pentru a le partaja cu alții. Transferurile sunt îmbunătățite de protocolul Filemail UDP, ceea ce îl face să fie cea mai rapidă și mai fiabilă metodă de trimitere a fișierelor uriașe pe internet.

argumente pro și contra

Explorarea argumentelor pro și contra diferitelor metode privind modul de transfer de fișiere de la Mac la Mac

Tip de transfer Pro Contra
Partajarea fișierelor
Aceasta este o metodă simplă de transfer, cu viteze de transfer foarte rapide. Deoarece Mac-urile dvs. sunt probabil deja conectate la o rețea locală, configurarea și activarea File Sharing poate fi singura modificare necesară pentru majoritatea utilizatorilor.
Pentru a funcționa, ambele dispozitive trebuie să partajeze o rețea.
AirDrop
În comparație cu multe alte opțiuni, AirDrop este mai rapid și mai sigur. Deoarece poate găsi automat receptorii aflați în imediata apropiere, nu este nevoie să conectați niciun dispozitiv.
Abordare lentă, cu viteze de transfer de aproximativ 40 MB/s între modelele moderne de Mac. Ar putea fi folosit în mod malițios dacă este utilizat într-o rețea publică, așa că fiți precaut dacă permiteți altora să vă transfere fișiere pe Mac prin AirDrop.
Partajarea rețelei
Una dintre cele mai eficiente metode pentru cei care doresc să trimită fișiere în mod frecvent
Pentru a funcționa, ambele dispozitive trebuie să partajeze o rețea.
Asistent pentru migrație
Opțiune intuitivă, care este ușor de utilizat Replică toate fișierele dvs. și vă permite să alegeți ce conturi de utilizator sunt transferate pe noul Mac.
Toate fișierele dvs. vor fi duplicate. Dacă v-ați actualizat Mac-urile de-a lungul anilor, este posibil să aveți sute sau chiar mii de fișiere învechite care ocupă spațiu.
iCloud
Atunci când folosiți stocarea în cloud, toate dispozitivele dvs. vor fi sincronizate și actualizate ori de câte ori faceți modificări la un fișier. Serviciile iCloud funcționează și pe dispozitive non-iOS, dar se integrează deosebit de bine în ecosistemul Apple. Furnizorii de stocare în cloud consolidează securitatea serviciilor lor cu straturi suplimentare.
Pentru stocarea fișierelor în cloud este necesară conectivitatea la internet. Încărcarea și descărcarea datelor din cloud implică cheltuieli suplimentare care se pot adăuga. Uneori, transferul de fișiere poate deveni lent dacă serverul este supraîncărcat.
FileMail
Utilizarea este gratuită și nu este necesară înregistrarea. Sunt acceptate fișiere mari Timp de transfer rapid și simplu
Este necesară conectivitatea la internet. Pentru a partaja fișiere foarte mari, este necesar un abonament, deși este disponibilă o perioadă de încercare gratuită de 7 zile.

Transferați fișiere de orice dimensiune

Destinatarii, descărcările și lățimea de bandă nelimitate

Romanian