Kako poslati velike datoteke prek e-pošte

Ace20. januar 2024
kako poslati velike datoteke prek e-pošte

Kako pošiljati velike datoteke prek e-pošte

Ko morate po e-pošti poslati veliko datoteko, je lahko frustrirajoče, če se pojavi pojavno okno, ki vam sporoča, da so datoteke prevelike. Presenetljivo je, da večina e-poštnih strežnikov ne more pošiljati ali sprejemati datotek, ki presegajo določeno velikost.

Ne samo to, če lahko priponko pošljete prek pošiljateljevega e-poštnega strežnika, to še ne pomeni, da jo lahko sprejme tudi prejemnikov e-poštni strežnik. Kako zagotovite, da boste poslali priponko e-pošte, ki jo bo prejemnik lahko odprl? Preberite, kako poslati velike datoteke prek e-pošte.

Preden pošljete priponke e-pošte, se morate prepričati, da poznate njihovo velikost. Omejitve velikosti za e-poštne strežnike niso enotne in se pri posameznih ponudnikih razlikujejo. Na srečo večina e-poštnih storitev prikaže velikost datoteke poleg njenega imena.

Če pripenjate več datotek, boste želeli spremljati skupno velikost priponk. Če je velikost datoteke prikazana v kilobajtih namesto v megabajtih, vedite, da je v enem megabajtu 1024 kilobajtov.

Številna podjetja in posamezniki uporabljajo ponudnike storitev v oblaku in storitve prenosa datotek v oblaku, da pri pošiljanju velikih datotek prek e-pošte zaobidejo velikost priponk.

Brezplačno prenesite do 5 GB
Registracija ni potrebna
Pošlji velike datoteke zdaj

Storitev shranjevanja v oblaku za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte

Kadar želite po e-pošti poslati velike datoteke, vendar so te prevelike, je ena od učinkovitejših rešitev uporaba storitev shranjevanja v oblaku.

Prostori za shranjevanje v oblaku, kot so iCloud Mail Drop, OneDrive in Google Drive, so odlični načini za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte. Ko morate poslati visokokakovostne grafike, videoposnetke, predstavitve, podatke ali kaj drugega, vam rešitve v oblaku omogočajo, da datoteke naložite v storitev v oblaku.

Nato pošljite povezavo, da lahko prejemnik do datoteke dostopa prek povezave in ne prek priponke. Če se sliši zastrašujoče, je to enostavno, ko se tega naučite. Tukaj je opisano, kako pošiljate velike priponke prek storitev shranjevanja v oblaku.

Apple icloud in pošta za skupno rabo velikih datotek

1. iCloud Mail Drop z Apple Mail

Z računom iCloud ste nastavljeni za uporabo storitve Mail Drop, ki omogoča pošiljanje velikih datotek do 5 GB prek storitve iCloud. Ko uporabljate storitev Mail Drop, so datoteke shranjene v šifrirani obliki in so prejemniku na voljo za prenos v 30 dneh.

Najprej se prepričajte, da je v vašem računu Apple Mail Drop omogočena funkcija Mail Drop.

1. V računalniku Mac odprite aplikacijo Apple Mail in v menijski vrstici v razdelku Mail izberite možnost Preferences (Nastavitve).

2. V zavihku Računi izberite račun, za katerega želite omogočiti storitev Mail Drop.

3. Označite kvadratek poleg možnosti Pošlji velike priponke z aplikacijo Mail Drop (Pošlji velike priponke z aplikacijo Mail Drop).

4. Sestavite novo e-poštno sporočilo s programom Apple Mail in se prepričajte, da je besedilni kazalec postavljen na mesto, kjer želite, da se priponka prikaže.

5. Izberite možnost Datoteka in nato možnost Priložite datoteke. Izberite datoteko, ki jo želite priložiti, in kliknite Choose File (Izberi datoteko).

Če vaša priponka presega omejitve velikosti, bo Apple Mail samodejno naložil datoteko v strežnik iCloud za vašega prejemnika.

Prednosti

Proti

Priponka je naložena v iCloud in vsebuje varno povezavo.Mail Drop ima omejitev samo 5 GB, zato vse, kar je več, s to metodo ne bo uspelo.
Priponka se ne šteje v skupni prostor v shrambi iCloud in se v oblaku hrani le 30 dni.Nekatere priponke se ne prenesejo dobro v druge operacijske sisteme, kot je Windows.
Uporaba storitve Gmail za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte

2. Google Drive z Gmailom

Google Drive omogoča pošiljanje priponk do velikosti 25 MB in prejemanje datotek do velikosti 50 MB. Za pošiljanje velike datoteke prek Googlovega pogona jo morate najprej naložiti in nato poslati prek e-pošte. Sledite tem preprostim korakom.

1. Prijavite se v mapo prejete pošte Gmail in v zgornjem levem kotu zaslona izberite možnost Compose (Sestavi), da začnete pisati novo sporočilo.

2. Med gumbi z ikonami na dnu pojavnega okna za novo sporočilo izberite ikono Google Drive. Pojavilo se bo pogovorno okno, v katerem boste lahko vstavili datoteko.

3. Če datoteke še niste naložili na Google Drive, lahko to storite v tem pogovornem oknu. V zgornjem meniju izberite Upload (Naloži). Veliko priponko lahko povlečete in spustite ali pa kliknete Izberi datoteke iz naprave. Izberite Upload (Naloži), da datoteko dodate v svoj Google Drive.

4. Če je vaša datoteka že naložena v vaš Google Drive, lahko datoteko poiščete v svojem disku. Označite datoteko in kliknite gumb Vstavi.

5. Preden pošljete e-poštno sporočilo, ne pozabite nastaviti dovoljenj, da bo prejemnik lahko dostopal do datoteke. Gmail bo preveril, ali ima prejemnik dostop do datoteke za vas, in vas pozval, da pred pošiljanjem sporočila posodobite nastavitve deljenja datoteke.

Povezava do priponke bo zdaj dodana v vaše e-poštno sporočilo.

Prednosti

Proti

Souporaba datotek je preprosta in ima vgrajena številna orodja za enostavno sodelovanje z drugimi pri vaših datotekah.Pri souporabi datotek obstaja potencialno varnostno tveganje, saj datoteke niso zaščitene z geslom.
Datoteke so zasebne, dokler jih ne delite s predvidenimi prejemniki.Google Drive omejuje nalaganje na disk, zato je ta omejitev lahko neprijetna, če morate v Google Drive deliti več velikih datotek.
Do svojih datotek lahko dostopate od koder koli.
En disk in Outlook za pošiljanje velikih datotek po e-pošti

3. OneDrive z Outlookom

Za mnoga podjetja je glavna e-poštna storitev Outlook. OneDrive je odlična rešitev za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte z Outlookom. Outlook dovoljuje le do 33 MB za priponke. Prepričati se morate, da datoteko najprej shranite v One Drive, preden jo začnete deliti.

Tukaj je opisano, kako pošljete datoteko prek e-pošte s storitvijo OneDrive

1. Najprej se prijavite v svoj račun OneDrive.

2. Z desno tipko miške kliknite datoteko, ki jo želite dati v skupno rabo. V spustnem meniju izberite možnost Skupna raba.

3. V pojavnem oknu vnesite e-poštne naslove oseb, s katerimi želite deliti datoteko, in posodobite dovoljenja, ki jih želite nastaviti za dokument. Ta metoda samodejno ustvari e-poštno sporočilo s povezavo za ogled velike datoteke.

4. Če želite pripraviti e-poštno sporočilo po meri, ustvarite povezavo z gumbom Kopiraj povezavo na spodnjem levem robu pojavnega okna, namesto da vnesete e-poštni naslov prejemnikov za samodejno povabilo. Povezavo prilepite v novo e-poštno sporočilo prek programa Outlook.

Prednosti

Proti

V OneDrive lahko shranite katero koli datoteko in ima uporabniku prijazen vmesnik, ki omogoča enostavno pošiljanje velikih datotek prek e-pošte.Brezplačni načrt OneDrive omogoča do 5 GB prostora za shranjevanje, za dodatno shranjevanje pa je treba plačati.
Microsoft je dobro uveljavljeno podjetje, zato veste, da je trdno, zanesljivo in zanesljivo.Varnost je pri uporabi storitve OneDrive zaskrbljujoča.
Šifrira le podatke med prenosom, ne pa tudi podatkov, ki se nahajajo v njem.
Uporabniška dovoljenja lahko ljudem omogočajo spreminjanje dokumentov, ki niso zaželeni.

Storitev prenosa datotek v oblaku za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte

Ko so se storitve v oblaku začele uporabljati, so bile bolj namenjene potrošnikom za spletno e-pošto, družbene medije, fotografije in osebne shrambe. Z razvojem rešitev v oblaku in povečanjem varnosti so se storitve v oblaku odprle in omogočile delovanje celotnih omrežnih infrastruktur v oblaku, vključno s prenosom datotek.

Povpraševanje po varnih postopkih za izmenjavo občutljivih dokumentov in podatkov narašča, zato vse več ljudi uporablja storitve prenosa datotek v oblaku. Zaradi vse večjega števila zaposlenih, ki delajo od doma, je nujno imeti uporabniku prijazno in varno rešitev, ki zaposlenim omogoča pošiljanje in prejemanje velikih podatkovnih datotek.

Vedno lahko uporabite storitev prenosa datotek v oblaku.

Storitev souporabe datotek Filemail

Filemail

Filemail je ena od številnih rešitev, ki zagotavljajo storitve, s katerimi lahko prek spleta pošiljate in prejemate datoteke poljubne velikosti. Opremljena je z varnostnimi funkcijami, ki zagotavljajo varnost prenosa datotek, saj vam omogočajo nastavitev obdobja razpoložljivosti in nastavitev zaščite z geslom. S tem preprečite, da bi vaša datoteka prišla v napačne roke.

Uporaba storitve Filemail je preprosta in omogoča dve možnosti za spletno pošiljanje velikih datotek. Pošljete jih lahko neposredno ali tako, da ustvarite povezavo in jo pošljete prek izbrane e-poštne platforme.

1. Na spletnem mestu Filemail izberite gumb Dodaj datoteke in izberite datoteke, ki jih želite poslati.

2. Če želite poslati kot e-pošto, izberete zavihek Send As Email (Pošlji kot e-pošto) in pripravite osnutek e-poštnega sporočila, ki ga boste poslali z uporabo svojega e-poštnega naslova.

3. Če želite raje uporabiti svoj primarni e-poštni strežnik, izberete zavihek Pošlji kot povezavo in kopirate povezavo.

4. Prikaže se pojavno okno, v katerem lahko nastavite trajanje razpoložljivosti datoteke.

Datotečna pošta vam omogoča brezplačno izmenjavo datotek do velikosti 5 GB. S plačljivim računom dobite veliko več funkcij, kot je 1 TB prostora za shranjevanje, dodajanje logotipa ali ozadja, kar je idealno za mala podjetja.

Te metode so nekateri od najboljših načinov za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte. Vedno se želite prepričati, da uporabljate specializirana varna orodja za prenos v oblaku in prenos. Varnost je ena najpomembnejših skrbi pri pošiljanju ali prejemanju velikih priponk.

Vedno se prepričajte, da odpirate samo priponke od oseb, ki jih poznate in jim zaupate, ter se prepričajte, da prihajajo iz katere koli od zgoraj navedenih varnih metod.

Pošlji velike datoteke katere koli velikosti
Neomejeno število prejemnikov, prenosov in pasovne širine
Oglejte si naše plačljive načrte

Zakaj e-pošta ni niti varen niti ustrezen medij za izmenjavo velikih datotek