Gmails størrelsesgrænse for vedhæftede filer og hvordan man deler filer, der omgår den

Ace22. januar 2024
Brug gmail til at sende store filer via e-mail

Gmail er en populær e-mailtjeneste fra Google. Siden den blev lanceret i 2004, er den blevet en af de mest brugte e-mailtjenester i verden.

Gmails brugervenlige interface gør den til en god mulighed for nye e-mailbrugere, hvilket forklarer dens popularitet. Faktisk har Gmail hele 1,8 milliarder aktive brugere på verdensplan i slutningen af 2021.

Men en af de funktioner, der potentielt kan hæmme den udbredte brug, er begrænsningen af vedhæftede filer, der kan sendes og modtages via Gmail. Gmails størrelsesgrænse for vedhæftede filer, der kan sendes eller modtages via serverne, kan vise sig at være problematisk, når man deler store filer.

Denne begrænsning kan være et problem og forhindre deling af store filer som regneark, præsentationer, musiknumre og videoer. Heldigvis er der metoder, der kan omgå grænsen.

I dette blogindlæg vil vi se på, hvordan du kan omgå denne størrelsesbegrænsning og sende store e-mails med store vedhæftede filer via Gmail. Lad os dykke ned i det!

Send filer op til 5 GB gratis
Ingen tilmelding nødvendig
Del filer nu

Hvorfor har e-mails størrelsesbegrænsninger?

Der er primært to grunde til, at Gmail har denne begrænsning på filstørrelser.

Den første grund er at sikre, at filer ikke tager for lang tid at uploade eller downloade. Når man tænker på, at det tager omkring 14 sekunder at uploade en fil på 1 MB, kan det ende med at tage lang tid at sende store filer via e-mail, og det er derfor, Gmail har denne begrænsning.

Gmail har også denne størrelsesgrænse, fordi større filer kan indeholde virus eller malware, som kan inficere din computer, hvis du downloader dem. Med disse risici in mente begrænser Gmail afsendelse og modtagelse af store filer for at sikre, at brugerne er trygge. Der er dog måder at omgå denne størrelsesgrænse på.

grænser for filstørrelse

Størrelsen på vedhæftede filer hos de største e-mailudbydere

De bedste gratis e-mailudbydere som Gmail, Yahoo, Outlook og andre har en grænse for filstørrelser, der kan sendes eller modtages via deres servere. Lad os se på, hvordan forskellige serviceudbydere klarer sig i forhold til Gmail, når det gælder filstørrelser.

E-mail-udbyder

Størrelsesgrænse for vedhæftede filer (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Som du kan se på listen, er der en fælles størrelse på 25 MB, som næsten alle de største e-mailudbydere har indført for vedhæftede filer. Det skyldes, at de har konfigureret deres servere til at håndtere så store filer, og at de ønsker at holde tingene konsistente.

Gmail har dog en af de laveste grænser, når det gælder vedhæftede filer. Det er grunden til, at du kan have problemer med at sende store filer via Gmail. Men tab ikke modet, for der er måder at sende store e-mails på via Gmail.

Omgå størrelsesgrænsen for vedhæftede filer i gmail

Sådan omgår du Gmails filstørrelsesgrænse

Der er mange forskellige måder at sende store e-mails på via Gmail. Du skal bare kende den rigtige løsning. Lad os tage et kig på nogle af de metoder, du kan bruge til at sende store filer via Gmail.

komprimere og reducere filstørrelsen

1. Komprimer dine filer

At komprimere dine filer for at omgå Gmails størrelsesgrænse er en af de nemmeste metoder. Du skal bare komprimere din fil til et ZIP- eller RAR-format, så du kan sende den til din Gmail-kontakt. Når de modtager filen, skal de blot udpakke den, før de åbner den. Det er virkelig så enkelt som det.

For at zippe din fil skal du blot højreklikke på filen og vælge "Send til" > "Komprimeret (zippet) mappe". Det tager et par sekunder for filen at blive komprimeret, og du kan sende den til din Gmail-kontakt. Når de har modtaget den, skal de blot højreklikke på filen og vælge "Extract All".

Brug filopdelere

2. Filopdelere

Du kan også bruge filopdelere til at omgå størrelsesgrænsen i Gmail. Filopdelere er programmer, der giver dig mulighed for at opdele dine filer i mindre bidder og sende dem i separate e-mails.

Du kan f.eks. opdele en fil på 25 MB i 5 dele på hver 5 MB og sende den i 5 separate e-mails. Det sikrer, at filen når frem til modtageren uden problemer.

Der findes mange forskellige filopdelere på nettet, men det er vigtigt at finde den, der fungerer bedst for dig. Et par ting, du skal overveje, når du vælger en fildeler, er:

1. Understøttede filformater

Du skal sikre dig, at filopdeleren understøtter dit filformat. Den skal også kunne håndtere store filer som videoer og billeder.

2. Flere e-mails

Du skal kigge efter en fildeler, der giver dig mulighed for hurtigt at adskille og sende dine store filer i flere e-mails. På den måde løber du ikke ind i problemer, når du sender store filer via Gmail.

3. Brugervenlighed

Hele pointen med at bruge en fildeler er at gøre processen hurtig og nem. Så du bør kigge efter en fildeler, der gør det nemt at adskille dine filer i flere e-mails. Du kan også kigge efter en gratis fildeler, som du kan bruge uden at skulle betale noget.

Cloud-opbevaring

3. Muligheder for lagring i skyen

Cloud storage-muligheder er hurtigt blevet det foretrukne valg for brugere, der ønsker at dele store filer. Med cloud storage-tjenester som Google Drive og Dropbox kan du uploade din fil og sende et link til din modtager. De kan så downloade filen fra deres respektive cloud storage-konti.

OneDrive

OneDrive er en af de mest populære cloud storage-tjenester derude. Med OneDrive kan du gemme, dele og synkronisere dine arbejds- eller skolefiler på ét sted. Du kan gemme dine dokumenter på OneDrive og få adgang til dem fra enhver enhed. Du kan dele filer i OneDrive med andre, uanset hvor de er.

Google Drev

Som en af Googles mest populære tjenester giver Google Drev dig mulighed for at gemme og dele dine filer på tværs af alle dine enheder. Du kan oprette, uploade og redigere dine filer i skyen og endda samarbejde med andre om at arbejde på en enkelt fil. Du kan vælge mellem Google Docs, Sheets, Slides og Forms til at oprette din fil.

Dropbox

Med Dropbox kan du gemme og dele dine filer, herunder fotos. Du kan definere, hvem der ser hver fil eller mappe, og holde dem private med en adgangskode. Dropbox kan hjælpe dig med at beskytte dit indhold. Du behøver ikke at bekymre dig om filens størrelse, når du bruger disse muligheder, da de er designet til at håndtere store filer.

cloud computing

4. Cloud-baseret filoverførselstjeneste

Hvis du vil dele store filer med dine forretningsforbindelser, venner eller familiemedlemmer, kan det være en god idé at bruge cloud-baserede filoverførselstjenester. Det er tjenester, der giver dig en stor mængde lagerplads i skyen, så du kan dele dine filer med andre brugere over hele verden.

Cloud-baserede filoverførselstjenester fungerer ligesom cloud storage-tjenester. Du kan få adgang til dem fra enhver enhed, og de er især nyttige, når du er på farten. Der findes mange forskellige tjenester, så det kan være lidt af en udfordring at finde den, der passer bedst til dine behov.

Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en cloud-baseret filoverførselstjeneste:

1. Grænse for filstørrelse

Sørg for, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter alle dine filer og ikke begrænser størrelsen på dine filer. Det er også en god idé at teste filoverførselstjenesten, før du bruger den til dine filer, da nogle af disse tjenester kan forårsage problemer.

2. Understøttelse af filformater

Du skal sikre dig, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter alle dine filformater. Den skal også kunne håndtere store filer som videoer og billeder.

3. Understøttede kanaler

Du bør sikre dig, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter de kommunikationskanaler, du bruger, som f.eks. e-mail og sociale medier.

4. Funktioner for sikkerhed og privatliv

Du bør kigge efter en filoverførselstjeneste, der lader dig sende sikre filer, tilbyder end-to-end-kryptering og forhindrer tredjeparter i at opsnappe dine filer.

5. Prisfastsættelse

Før du vælger en filoverførselstjeneste, bør du overveje dens prisplaner. Du behøver ikke at betale for filoverførselstjenesten, men det er vigtigt at se på dens prisstruktur.

Filemail app til fildeling

Filemail

Filemail er en af de mest levedygtige muligheder derude, som lader dig sende store filer til hvem som helst via e-mail nemt og hurtigt. Filemail er helt gratis og giver dig mulighed for at sende så mange filer, som du vil.

Den gratis version af Filemail har en begrænsning på 5 GB, men de har også betalingsmuligheder, der giver dig mulighed for at sende ubegrænsede filstørrelser. De understøtter hvert eneste format. Sørg for at tjekke Filemail ud, hvis du leder efter en måde at sende store filer på uden at bekymre dig om lagerplads.

Konklusion

At omgå størrelsesgrænsen for vedhæftede filer i Gmail kan være rigtig besværligt, når du prøver at sende en fil, der er større end denne størrelse. Den gode nyhed er, at du altid har muligheder, afhængigt af hvad det er, du prøver at sende.

Hvis dine filer er for store til Gmail, men for små til OneDrive, Dropbox, Google Drive eller en anden fildelingstjeneste, du bruger, er Filemail en af de bedste muligheder derude.

Med Filemail kan du nemt og hurtigt sende store filer via e-mail, uanset hvilket format din fil er i. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at lære, hvordan du omgår Gmails filstørrelsesgrænse og omgår den, når det er nødvendigt. Tak, fordi du læste med!

Kom forbi størrelsesgrænserne for vedhæftede filer i Gmail
Uden spildtid med splittere og kompressorer
Tjek vores betalte planer

Se flere artikler om e-mailing af store filer