Hvor mye koster 1 TB datalagring?

Ace23. januar 2024
hvor mye koster 1 TB datalagring

Vi bruker de digitale enhetene våre til ulike aktiviteter, blant annet til å surfe på Internett, lytte til musikk, se på film og video, chatte med venner og familie via sosiale medier og ringe venner og familie. Du vil bli overrasket over hvor mye data PC-en eller smarttelefonen din bruker! Men hvor mye data bruker disse enhetene, og dermed også du? Hvor mye kan de lagre?

Du leser om megabyte (MB), gigabyte (GB) og terabyte (TB), men hva tilsvarer de i praksis? Hvor mye er 1 TB datalagring, og hva kan du egentlig lagre med det?

Del opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør store filer nå
data på datamaskinen

Spesifisering av dataenheter

En datamaskins minne defineres som enhver fysisk enhet som kan lagre data, uavhengig av størrelse eller varighet. Filstørrelser uttrykkes ofte i kilobyte, siden de fleste filer består av tusenvis av byte.

Megabyte brukes til å beskrive større filer, for eksempel bilder, filmer og lydfiler, som består av millioner av byte. Siden moderne lagringsenheter kan romme hundrevis av slike filer, defineres lagringskapasiteten ofte som gigabyte eller til og med terabyte.

Større måleenheter brukes vanligvis for å beregne kapasiteten til mange lagringsenheter eller store datalagringsnettverk.

Maksimumsstørrelsen på filer som kan lagres på en PC eller mobilenhet, angis i KB (kilobyte), MB (megabyte), GB (gigabyte) eller TB (terabyte). Etter hvert som teknologien utvikler seg, må mobile enheter kunne håndtere større og større filer, noe som gjør at datalagringskapasiteten blir en viktig faktor i fremtiden.

1 byte = 8 bits*, som kan være åtte 1-tall eller 0-tall, inngår i en enkelt byte. Denne oktetten med bits representerer den minste regulære enheten i datalagringssystemet.

1 kilobyte (KB) = 1024 byte, de filene som ikke trenger kiloprefikset, er de kjedelige filene, for eksempel Word-dokumenter, Excel-regneark og de fleste bilder.

1 megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB brukes vanligvis til å lytte til musikk og korte videoer. Selv den gamle disketten er i stand til å lagre et stort antall av dem.

1 gigabyte (GB) = 1024 MB. GB er i ferd med å bli standardenheten for lagringskapasitet, siden de fleste maskinvareprodusenter oppgir kapasiteten i GB.

1 terabyte (TB) = 1024 GB. For tiden er TB den vanligste måten å måle størrelsen på en vanlig harddisk på.

multimedia

Hvor mye er 10 GB?

Ifølge Ofcom bruker den typiske forbrukeren rundt 2,9 GB data hver måned, et tall som øker år for år i takt med den teknologiske utviklingen. Det betyr at 10 GB sannsynligvis er mer enn nok for den typiske smarttelefonbrukeren. Dette avhenger imidlertid i stor grad av hvordan du bruker telefonen. Hvis du for eksempel liker å strømme filmer og spille spill på nettet, bør du vurdere å bruke mer data.

Hvor mye er 100 GB?

Hvis du primært bruker mobildata i stedet for Wi-Fi, kan det være lurt å vurdere abonnementer med høy kapasitet, for eksempel 100 GB. Hver måned er 100 GB en betydelig mengde data å ha tilgang til. Det blir ofte sett på som det nærmeste man kommer et ubegrenset dataabonnement uten å gå det siste skrittet.

Hvor mye koster 1 TB datalagring?

Siden tiden med 1,44 MB diskettstasjoner har datalagringsteknologien utviklet seg betydelig. En terabyte lagringsplass (1024 GB) finnes ofte på blant annet bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner og spillkonsoller. I dag tilsvarer 1 TB lagringsplass rundt 16 (64 GB) iPhones eller Samsung Galaxy-smarttelefoner.

1 TB tilsvarer også omtrent fire (256 GB) bærbare Windows- eller MacBook-maskiner - og systemprogramvare bruker en del lagringsplass. I tillegg har eksterne harddisker vanligvis en kapasitet fra 1 TB og opp til 32 TB.

Hvordan kan du bruke 1 TB Internett-data?

For å bruke 1 TB data i løpet av en måned må du strømme rundt 171 timer med 4K-video. Det tilsvarer å strømme 6 timer 4K-video hver dag i en måned, med en hastighet på 6 timer per dag. Hvis du er bekymret for databruken, bør du gjøre en innsats for å kontrollere den mer proaktivt.

1 TB gir deg mulighet til å lagre følgende informasjon:

  • Sende eller motta 200 e-poster hver dag (totalt 6 200 e-poster i løpet av en måned).
  • Lytte til 5 timer musikk per dag (155 timer totalt i løpet av en måned), og gjøre andre ting.
  • 5 timers surfing på nettet per dag (totalt 155 timer per måned)
  • 10 timer HD-videostrømming per dag (totalt 310 timer per måned)
  • 256 bilder tatt med et 12 MP-kamera;
  • 250 filmer eller 500 timer HD-video;
  • 6,5 millioner dokumentsider, som vanligvis oppbevares som Office-filer, PDF-filer og presentasjoner - denne mengden tilsvarer 1 300 virkelige arkivskap!
Lagring i skyen

Vi introduserer skylagring

Skylagring gjør det mulig for brukere å utveksle og få tilgang til data eksternt, uten å måtte ha tilgang til lokale lagringssystemer. Overordnet sett lagrer skylagring data på eksterne servere, hvorfra de kan fjernvedlikeholdes, -administreres, -sikkerhetskopieres og -tilgås.

Skybaserte data er tilgjengelige fra hvilken som helst enhet og når som helst, forutsatt at de nødvendige tillatelsene er på plass. Til tross for den enkle tilgangen er skybasert datalagring svært sikker.

Når data overføres til et annet sted for lagring, er det en tredjeparts skyleverandør som står for datalagringen. Tjenesteleverandøren hoster, beskytter, administrerer og vedlikeholder serverne og den tilhørende infrastrukturen, slik at du har tilgang til dataene dine når du trenger dem.

Tjenesteleverandøren tar ikke betalt for denne tjenesten. Vi skal se nærmere på de mange fordelene som er forbundet med skylagring.

Sikkerhet

Leverandører av skylagringstjenester øker sikkerheten ved å inkludere ekstra sikkerhetsnivåer. Med tanke på det store antallet personer som har informasjon lagret på Internett, gjør skylagringstjenester en stor innsats for å sikre at filene dine ikke er tilgjengelige for noen som ikke bør ha tilgang til dem.

Når dataene er sendt over internett, beskyttes de av krypteringsteknologi. Dette garanterer at det høyeste sikkerhetsnivået opprettholdes til enhver tid.

Tilgjengelighet

Når du bruker skylagring, lagres dataene dine på skyleverandørens servere og er tilgjengelige via Internett. Siden skyleverandørens applikasjon kan installeres på mange enheter, for eksempel bedriftens datamaskin eller smarttelefon, kan du få tilgang til dataene dine når som helst og hvor som helst.

Det har aldri vært enklere å logge på og samarbeide med andre teammedlemmer. I tillegg garanterer appen at filene synkroniseres, slik at teammedlemmene alltid har tilgang til den nyeste versjonen fra den enheten de foretrekker.

Tjenestens funksjonalitet

Du betaler for skylagring per bruker. Du trenger ikke å forutse det årlige lagringsbehovet og risikere å betale for bortkastet plass eller gå tom. Du kan tilpasse ressursene du har tilgang til via skylagringsleverandørene og betale for dem i henhold til det aktuelle behovet, som kan variere over tid.

Forbedret samarbeid

Når team deler data og verktøy, kan de samarbeide mer effektivt. Forskning viser at samarbeid gir bedre resultater. Det skyldes at partnerskap kombinerer de ulike ferdighetene til flere personer i et felles prosjekt.

Det gir bedre ideer ved at man tar i bruk de mange synspunktene til mennesker og organisasjoner med ulik bakgrunn, spesialiteter og tenkemåte. Økt samarbeid resulterer i mer innovative ideer fordi det inkluderer de mange synspunktene til mennesker og organisasjoner med ulike erfaringer, kunnskaper og tenkemåter.

Økt samarbeid

Det kan være en vanskelig prosess å gå fra lokal disklagring til skylagring, men det blir mer og mer vanlig for hver dag som går. Det er flere fordeler med å bruke skylagring sammenlignet med lokal disklagring. I fremtiden vil skylagring være en av de beste mulighetene for dem som ønsker en sikker og tilgjengelig metode for datalagring.

Send filer i alle størrelser
Profesjonelle planer, bedriftsplaner og Enterprise-planer
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Se flere artikler om fildeling