Slik deler du store filer over Internett

Ace23. januar 2024
hvordan du deler store filer over Internett

Vi kjenner alle til problemene med å finne ut hvordan man deler store filer over Internett. Enten det dreier seg om et dokument, et bilde eller en video, kan prosessen med å overføre det fra én datamaskin til en annen være frustrerende treg. Men med de riktige verktøyene trenger det ikke å være slik.

Et raskt Google-søk på "hvordan dele store filer over Internett" gir deg en mengde alternativer. Men ikke alle er like gode. Noen tjenester er bedre egnet til å sende små filer, mens andre er designet for større filer.

Det finnes en rekke måter å dele store filer over Internett på, men ikke alle er like gode. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av de mest populære metodene for å dele store filer, og diskutere fordeler og ulemper ved hver av dem. La oss sette i gang!

Del opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Del store filer nå
Komprimere filer før du deler dem

Komprimere filer

Før du sender filer, er det viktig å sørge for at de er så komprimerte som mulig. Dette bidrar til å redusere tiden det tar å sende dem, og du sparer også båndbredde.

Det finnes flere måter å komprimere filer på, men den mest populære er nok ZIP-komprimering. Dette er formatet som de fleste filkomprimeringsverktøy bruker, inkludert WinZip og 7-Zip.

Det er ganske enkelt å komprimere filer ved hjelp av komprimeringsprogramvare som WinZip eller 7zip. Marker filene du vil komprimere, høyreklikk på dem og velg alternativet "Komprimer". Da opprettes en ny komprimert fil som er mindre og tar kortere tid å sende. Filen lagres som en ZIP-fil som du deretter kan sende via Internett.

Sende store filer via e-post

Sende store filer via e-post

Den vanligste måten å sende filer over Internett på er via e-post. Dette er en rask og enkel metode som ikke krever noen spesiell programvare eller verktøy. E-post har også den fordelen at den støttes av alle, slik at nesten alle kan bruke den.

For å sende filer via e-post er det bare å legge dem ved en e-postmelding og sende den til mottakeren. Mottakeren kan deretter åpne vedlegget og lagre filen på datamaskinen sin. Så enkelt er det!

Ulempen med e-post er at den kan være treg og upålitelig, særlig hvis filen er stor. E-postservere kan også være overbelastet, noe som kan føre til at det tar lang tid å laste ned filen. I tillegg er e-post et godt alternativ for små filer, men ikke ideelt for større filer. Maksimumsstørrelsen for e-postvedlegg er vanligvis rundt 25 MB, noe som kanskje ikke er nok for større filer.

USB-penn

Bruk en minnepenn eller USB-enhet

Hvis du trenger å sende en fil som er større enn 25 MB, kan du bruke en minnepenn eller USB-stasjon. Dette er en fysisk enhet som du kan bruke til å lagre og overføre filer mellom datamaskiner.

USB-minner finnes i en rekke størrelser, fra 1 GB til 128 GB. De er også relativt billige, noe som gjør dem til et godt alternativ for overføring av store filer. De kan imidlertid være upraktiske hvis du ikke er i nærheten av en datamaskin med USB-port.

For å sende en fil ved hjelp av en USB-enhet må du først kopiere filen til enheten. Deretter setter du stasjonen inn i mottakerens datamaskin og åpner den. Filen lagres på datamaskinens harddisk.

Ulempen med å bruke en USB-enhet er at det kan være vanskelig å finne noen som har en. I tillegg er det ikke alle som har en USB-enhet, noe som betyr at ikke alle kan motta filer på denne måten. Så hvis du er ute etter en måte å sende filer til et større publikum på, er USB-minnepinner kanskje ikke det beste alternativet.

Ekstern harddisk for deling av filer

Ekstern harddisk for deling av store filer

Et annet alternativ for å sende store filer er å bruke en ekstern harddisk. Dette er en fysisk enhet som kobles til mottakerens datamaskin og kan brukes til å lagre og overføre filer.

Eksterne stasjoner finnes i ulike størrelser, fra noen få gigabyte til flere terabyte. De kan også være dyre, avhengig av hvilken størrelse og type du velger. Det er også viktig å forsikre seg om at den eksterne harddisken er kompatibel med mottakerens datamaskin.

Hvis du vil sende en fil med en ekstern harddisk, kopierer du først filen til harddisken. Deretter kobler du stasjonen fra datamaskinen og kobler den til mottakerens datamaskin. Filen lagres på datamaskinens harddisk.

Ulempen med å bruke en ekstern harddisk er at det kan være vanskelig å finne noen som har en. I tillegg er det ikke alle som har en ekstern harddisk, noe som betyr at ikke alle kan motta filer på denne måten.

Serverrom

Bruk FTP

Hvis du har behov for å sende en fil som er større enn 25 MB, og mottakeren ikke har en USB-enhet eller ekstern harddisk, kan du bruke FTP. FTP står for File Transfer Protocol og er en måte å overføre filer mellom datamaskiner på.

For å sende en fil ved hjelp av FTP må du først finne en FTP-server. Dette er en datamaskin som er spesielt konfigurert for å lagre og dele filer. Den mest populære FTP-serveren er FileZilla, som du kan laste ned gratis.

Når du har installert FTP-serveren, kan du åpne den og opprette en ny tilkobling. I vinduet Koble til server skriver du inn adressen til FTP-serveren og klikker på Koble til. Feltene for brukernavn og passord fylles ut automatisk.

Deretter navigerer du til mappen der filen er lagret. Dra filen fra det lokale vinduet til det eksterne vinduet, og klikk på Last opp. Filen overføres til FTP-serveren og lagres i den angitte mappen.

Ulempen med å bruke FTP er at det kan være vanskelig å finne en FTP-server. I tillegg er det ikke alle som vet hvordan man bruker FTP, noe som betyr at ikke alle kan motta filer på denne måten. Hvis du vil vite mer om FPT, kan du ta en titt på

Databehandling i nettskyen

Skybaserte fildelingstjenester

Skybasertefildelingstjenester er et annet alternativ for å sende store filer. Med disse tjenestene kan du laste opp filer til Internett og dele dem med andre.

De er enkle å bruke, og de fleste har en gratistjeneste som lar deg sende filer opp til en viss størrelse. De mest populære skybaserte fildelingstjenestene er Google Drive, iCloud og DropBox.

Så hvordan fungerer skybaserte fildelingstjenester?

I utgangspunktet oppretter du en konto hos tjenesten og laster opp filene du ønsker å dele. Filene lagres på tjenestens server, og du kan deretter dele dem med andre ved å sende dem en lenke. Denne lenken kan brukes til å laste ned filene, eller de kan strømmes på nettet.

Det er imidlertid noen ting du må huske på når du bruker skybaserte fildelingstjenester.

For det første er ikke alle disse tjenestene gratis. Noen av dem krever et betalt abonnement for å kunne bruke tjenesten. For det andre lagres filene du laster opp til disse tjenestene, ofte i en offentlig mappe. Det betyr at alle som har tilgang til lenken, kan laste ned filene. Til slutt kan fildelingstjenesten gå offline eller få andre tekniske problemer, noe som betyr at filene kanskje ikke er tilgjengelige.

Hvis du vil sende en fil via en skybasert fildelingstjeneste, laster du først opp filen til tjenesten. Deretter åpner du tjenesten og deler filen med mottakeren. Mottakeren kan laste ned filen og lagre den på sin egen datamaskin.

Ulempen med skybaserte fildelingstjenester er at de kan være langsomme og upålitelige. I tillegg er det ikke alle som abonnerer på disse tjenestene, noe som betyr at ikke alle kan motta filer på denne måten.

Filemail fildelingstjeneste

Filemail er den perfekte løsningen for privatpersoner og bedrifter av alle størrelser som ønsker en sikker måte å overføre store filer på. Filemail har gjort seg bemerket for sin brukervennlighet, høye overføringshastighet, generøse lagringsplass og sikre datahåndtering.

Filemail har ingen størrelsesbegrensning for sending av filer. Det betyr at du kan sende filer i alle størrelser uten å måtte bekymre deg for å overskride en grense. Filemail tilbyr tofaktorautentisering og ende-til-ende-kryptering, noe som sikrer at filene dine er trygge og sikre. Filemail har også en virusskanningsfunksjon som skanner alle filer for virus før de sendes. Ta en titt på Filemail når du skal overføre store filer neste gang!

Konklusjon

Det kan være utfordrende å sende store filer over Internett, men det finnes flere alternativer. De mest populære metodene er å komprimere filer, bruke e-post, en USD-stasjon, en ekstern harddisk, FTP eller en skybasert fildelingstjeneste. Hver metode har sine egne fordeler og ulemper, så det er viktig å velge den som passer best til dine behov.

Sørg for å gjøre grundige undersøkelser før du velger metode, slik at filoverføringen blir vellykket. Det er også viktig å ta hensyn til filstørrelsen, da noen metoder kanskje ikke egner seg for større filer.

Husk til slutt at den beste måten å sende store filer på er å bruke en kombinasjon av metoder. Dette vil bidra til å sikre at filen blir levert, uavhengig av hastigheten på internettforbindelsen eller filstørrelsen. God sending!

Del filer i alle størrelser
Rask og sikker fildeling
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Se flere artikler om hvordan du deler filer