Slik overfører du filer fra Mac til Mac

Ace24. januar 2024
hvordan overføre filer fra mac til mac

I denne artikkelen tar vi for oss 7 ulike måter å svare på spørsmålet ditt om hvordan du overfører filer fra Mac til Mac. Vi gir deg også trinnvise instruksjoner, slik at du kan begynne å bruke de foreslåtte løsningene med en gang.

Overføring av filer og mapper på tvers av Apples mange enheter er under visse omstendigheter svært enkelt takket være selskapets enhetlige operativsystem. Hvis du ønsker å dele filer med en annen Mac-eier, eller hvis du nettopp har kjøpt en ny Mac og ønsker å flytte noen filer fra den forrige bærbare datamaskinen til den nye, er dette ganske enkelt.

Det finnes flere metoder for å flytte filer fra en Mac til en annen eller for å utveksle data på tvers av Mac-maskiner. I denne artikkelen vil vi gi en detaljert beskrivelse av de mest praktiske fremgangsmåtene for alle typer dataoverføring.

Overfør opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør filer nå
Migreringsassistent for overføring fra mac til mac

1. Overfør filer mellom Mac-maskiner ved hjelp av migreringsassistenten

Apples Migreringsassistent overfører alle filene dine fra avsender-Macen til mottaker-Macen, slik at du slipper å kopiere dem manuelt. Hvis filene dine er lagret på en PC, bør du i stedet følge prosedyrene for PC-migrering.

  1. Start Migreringsassistenten i Verktøy-området i Programmer-mappen på avsender-Macen og mål-Macen.
  2. Når du blir bedt om tillatelse til å gjøre endringer på avsender-Mac-en, skriver du inn administratorpassordet og klikker på OK.
  3. Når du blir spurt om hvordan du vil overføre dataene, velger du å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller oppstartsdiskett. Klikk deretter på Fortsett.
  4. Hvis det vises en sikkerhetskode på avsender-Mac-en, må du kontrollere at den stemmer overens med den som vises på den nye Mac-en. Klikk deretter på Fortsett.
  5. Velg informasjonen som skal overføres på den nye Mac-en.
  6. Velg Fortsett for å starte overføringen. Store overføringer kan ta flere timer å fullføre, derfor kan det være mest praktisk å starte overføringen på kvelden og la den gå over natten.
  7. Når overføringen er fullført, avslutter du Migration Assistant på begge maskinene og kobler deg til den migrerte kontoen på den nye Mac-en for å se filene.
Apple airdrop

2. Overfør filer mellom Mac-maskiner med AirDrop

Hvis begge Mac-maskinene dine kjører Mac OS X Lion eller en nyere versjon, er AirDrop en av de enkleste måtene å dele filer raskt mellom dem på, og du kan bruke funksjonen så lenge begge Mac-maskinene er oppdaterte. Det er ikke nødvendig å bruke WiFi for å transportere filen mellom de to Mac-maskinene; det opprettes automatisk et ad hoc-nettverk mellom dem så lenge de befinner seg i nærheten av hverandre.

For å bruke AirDrop gjør du følgende i Finder i Mac OS:

  1. Trykk på Command + Shift + R på tastaturet for å starte AirDrop.
  2. Hvis du vil overføre filer til en annen Mac, må du først vente til denne Mac-en blir synlig før du kan dra og slippe filen(e) til den.
  3. Godta filoverføringen med Mac-en som mottar den.
iMessage for å flytte filer fra mac til mac

3. Overfør data fra Mac til Mac ved hjelp av iMessage

iMessage er mer enn bare en måte å kommunisere på: det er også nyttig for å overføre og dele filer. Du kan til og med overføre filer fra din Mac til en annen Mac via iMessage.

  1. Alt du trenger å gjøre, er å starte meldingsprogrammet på Mac-en. Gå til Meldinger-menyen under Programmer.
  2. Start en ny iMessage-samtale. Den skal være adressert til personen du ønsker å sende den til.
  3. Dra og slipp filen eller mappen i meldingsboksen, eller kopier og lim inn filen eller mappen i vinduet.
  4. Trykk på returtasten for å sende. Den andre Mac-en mottar filen eller mappen når du sender den til den andre via iMessage.
  5. Deretter kan du enkelt lagre den fra iMessage ved å høyreklikke på vedlegget og velge "Lagre som".
  6. Til slutt lagrer du den i nedlastingsmappen på Mac-en deres.
Bluetooth for overføring av filer fra mac til mac

4. Overfør data mellom Mac-maskiner via Bluetooth-deling

Nå skal vi se på et annet alternativ i artikkelen om hvordan du overfører filer fra Mac til Mac, nemlig Bluetooth-deling. Når to Mac-maskiner ikke er koblet til samme nettverk, er dette en praktisk metode for å overføre data mellom dem.

  1. Gjør avsender-Macbooken klar for utveksling av filer.
  2. Åpne Bluetooth på mål-Macen ved å klikke på Bluetooth-ikonet i menylinjen eller ved å klikke på knappen Systeminnstillinger, velge Bluetooth og kontrollere at Bluetooth er slått på og at systemet er i Discoverable-modus.
  3. Når du har bekreftet at Bluetooth-deling er aktivert for tjenesten, går du til Finder på vertsmaskinen, velger Programmer, dobbeltklikker på Verktøy og dobbeltklikker deretter på Bluetooth-filutveksling.
  4. Du kan deretter overføre filen til den andre Mac-en ved å velge den i Finder-boksen for Bluetooth-filutveksling, klikke på knappen Del og deretter navigere til filen du ønsker å sende.
  5. Exchange åpnes når du klikker på macOS Bluetooth-tilkoblingsvinduet. Da får du tilgang til enhetens offentlige mappe, kan laste ned filer fra enheten og overføre filer til enheten.
  6. For å godta tilkoblingen klikker du på Koble til på Mac-en som skal fungere som destinasjon, i boksen som heter Forespørsel om tilkobling som vises.
  7. På verts-Mac-en vil Bluetooth-tilkoblingsvinduet oppdateres og indikere at målsystemet er tilkoblet.
  8. På mål-Mac-en vises et vindu der mottakeren blir spurt om han/hun vil godta filene som sendes eller ikke.
  9. Klikk på knappen Godta for å lagre dem på Mac-en.
Apple iCloud

5. Overfør filer fra Mac til Mac ved hjelp av iCloud-lagring

Det er ingen tvil om at iCloud Storage kan oppfattes som den usporbare lenken som forener de ulike komponentene i Apples økosystem. Når du sletter en fil ved en feiltakelse eller ikke har datamaskinen med deg, kan du gjenopprette den. Dessuten kan du når som helst og hvor som helst få tilgang til filer som er lagret på iCloud Drive.

På en veldig praktisk måte kan du synkronisere dataene på alle Macbookene og andre enheter ved hjelp av Apple-ID-en din. Vær imidlertid oppmerksom på at du må slå på synkronisering for filene du vil overføre.

  1. Åpne Systeminnstillinger, klikk på Apple ID og velg deretter iCloud.
  2. Velg alle filene du ønsker å inkludere i synkroniseringen.
  3. Bruk samme påloggingsinformasjon på den nye Mac-en.
  4. Gå til menyen Systeminnstillinger, klikk på Apple ID og deretter på Logg på.
  5. Skriv inn Apple-ID-en og passordet som er knyttet til den.
  6. Det er mulig at en av de tilkoblede enhetene sender deg en bekreftelseskode.
  7. Skriv inn den hemmelige koden.
  8. Aktiver deretter iCloud og andre fillagringstjenester ved å gå til Systeminnstillinger > Apple ID > iCloud.

fildeling mellom Mac-maskiner

6. Overføre filer mellom Mac-maskiner ved hjelp av fildeling

Den innebygde fildelingsfunksjonen i macOS er en av de enkleste og sikreste løsningene for filoverføring. Den ligger i delingsalternativene og lar deg dele filer og ulike mapper på Mac-maskinene dine med autoriserte brukere eller grupper i samme nettverk.

  1. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen for å åpne vinduet Systeminnstillinger.
  2. Velg delen Delingsinnstillinger. På venstre side av panelet for delingsinnstillinger finner du en liste over tjenester som kan deles. Sett en hake i avmerkingsboksen Del filer.
  3. Det skal nå vises en grønn prikk ved siden av ordene Fildeling på. IP-adressen vises rett under teksten. Legg merke til IP-adressen, siden du trenger den i det videre arbeidet.
  4. Klikk på knappen Alternativer til høyre for avsnittet. Merk av for Del filer og mapper med SMB og Del filer og mapper med AFP.
  5. Mac-en er nå klar til å distribuere filer og mapper ved hjelp av AFP for eldre Mac-er og AFP for Mac OS X.
  6. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen på Mac-en og klikk på innstillingsruten for deling ved å klikke på den. Funksjonene du kan dele, er listet opp på venstre side av innstillingsruten for deling. Kontroller at det er merket av for "Fildeling".
  7. Du bør se en grønn hake ved siden av teksten "Fildeling på". IP-adressen kan sees rett under teksten. Noter deg IP-adressen, siden du trenger denne informasjonen senere.
  8. Trykk på knappen Alternativer til høyre for teksten. Sett en hake i boksen "Del filer og mapper ved hjelp av SMB" og i boksen "Del filer og mapper ved hjelp av AFP".
  9. Mac-en er nå klar til å dele filer og mapper med andre datamaskiner via AFP, som er beregnet på eldre Mac-maskiner.
  10. Når du ønsker å overføre filene dine, vil du se spesifikasjonene for din Mac øverst på skjermen, og under disse detaljene vil du se et navn.
  11. Du kan oppgi dette navnet til alle andre Mac-maskiner i det lokale trådløse nettverket som du ønsker skal ha tilgang til din Mac.
  12. Legg mappen eller filen du vil gjøre offentlig i den delte mappen Offentlig som du har konfigurert i Innstillinger-menyen i Systemvalg. Endelig får den andre Mac-maskinen tilgang til den!
Filemail plattform for fildeling

7. Overføre filer mellom Mac-maskiner med Filemail

Selv om Mac-brukere kan bruke nettstedet vårt til å dele filer med hverandre, vil jeg i denne delen ta for meg FileMail Desktop for Mac. Prosessen med å sende filer via nettstedet vårt og desktop-appen er den samme, så du kan følge med selv om du ikke har desktop-appen installert, eller bare vil bruke nettstedet vårt.

Det koster heller ikke noe å bruke FileMail hvis du vil dele filer som er mindre enn 5 GB. Du trenger ikke å registrere deg.

Det koster heller ikke noe å bruke FileMail hvis du vil dele filer som er mindre enn 5 GB. Du trenger ikke å registrere deg.

  1. Start desktop-appen, eller gå til hjemmesiden på nettstedet vårt.
  2. Klikk på "Legg til filer".
  3. Naviger til og legg ved de ønskede filene og/eller mappene.
  4. Du kan velge å sende filene som e-post eller laste dem opp og få en lenke som kan deles.
  5. Hvis du velger "Send som e-post", skriver du inn e-postadressen til mottakeren. Legg til en valgfri melding hvis du ønsker det.
  6. Trykk på send-knappen.
  7. Mottakeren får en e-post med instruksjoner om hvordan filene kan lastes ned.
  8. Hvis du velger "Send som lenke", vil du etter at filene er lastet opp motta en lenke som du kan dele med den du ønsker å dele filene med.

Hvis du jobber profesjonelt, vil du med stor sannsynlighet måtte overføre filer til personer og organisasjoner over hele verden. Filemail kommer godt med i en slik situasjon. Det er ingen vanskelige forberedelser, ingen QR-koder som skal leses, og ingen hindringer å gå gjennom. Det er like enkelt å sende en fil som å sende en e-postmelding.

Med Filemail Desktop-appen kan du sende store filer, uansett størrelse, til en hvilken som helst e-postadresse ved hjelp av et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt. Du kan også laste opp filer til en privat URL som du kan dele med andre. Filemail UDP-protokollen forbedrer overføringene, noe som gjør det til den raskeste og mest pålitelige metoden for å sende store filer over Internett.

Vekt

Type overføring

Fordeler

Ulemper

FildelingDette er en enkel overføringsmetode med svært høye overføringshastigheter. Ettersom Mac-maskinene dine sannsynligvis allerede er koblet til et lokalt nettverk, kan det for de fleste brukere være tilstrekkelig å konfigurere og aktivere fildeling.Begge enhetene må dele et nettverk for å fungere.
AirDropSammenlignet med mange andre alternativer er AirDrop raskere og sikrere. Siden den automatisk finner mottakere i nærheten, er det ikke nødvendig å koble til noen enheter.Langsom tilnærming med overføringshastigheter på rundt 40 MB/s mellom moderne Mac-modeller. Den kan brukes i ondsinnet hensikt hvis den brukes på et offentlig nettverk, så vær forsiktig med å la andre overføre filer til Mac-en din via AirDrop.
NettverksdelingEn av de mest effektive metodene for dem som ønsker å sende filer ofte.For å fungere må begge enhetene dele et nettverk.
MigreringsassistentIntuitivt alternativ som er enkelt å bruke Den kopierer alle filene dine og lar deg velge hvilke brukerkontoer som skal overføres til den nye Mac-en.Alle filene dine blir duplisert. Hvis du har oppgradert Mac-maskinene dine i årenes løp, kan du ha hundrevis eller tusenvis av foreldede filer som opptar plass.
iCloudNår du bruker skylagring, blir alle enhetene dine synkronisert og oppdatert hver gang du gjør endringer i en fil. iClouds tjenester fungerer også på andre enheter enn iOS-enheter, men de er spesielt godt integrert i Apples økosystem. Leverandørene av nettskylagring styrker sikkerheten i tjenestene sine med ekstra lag.Skybasert fillagring krever tilkobling til Internett. Når du laster opp og ned data fra skyen, påløper det ekstra kostnader som kan bli høye. Noen ganger kan filoverføringen bli treg hvis serveren er overbelastet.
FileMail
Gratis å bruke, og ingen registrering er nødvendig Store filer støttes Rask og grei overføringstid
Internett-tilkobling er nødvendig. For å dele svært store filer kreves et abonnement, men det er mulig å prøve det gratis i 7 dager.
Overfør filer av alle størrelser
Ubegrenset antall mottakere, nedlastinger og båndbredde
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Sjekk ut flere artikler om hvordan du overfører filer mellom enheter