Slik overfører du filer fra PC til PC

Ace20. januar 2024
hvordan overføre filer fra pc til pc

Ingenting slår spenningen ved å kjøpe en ny, skinnende datamaskin. Å kjøpe en ny datamaskin innebærer som regel at du får en rekke nye funksjoner, økt prosessorkraft, bedre grafikk og mer lagringsplass.

Hvis du bytter ut en eldre datamaskin med en ny, er det selvsagt sannsynlig at du ønsker å flytte mer enn bare noen få filer. Ideelt sett bør du overføre alle dokumenter, bilder, hele brukerprofilen, kontoer, favoritter, bokmerker og e-post, med andre ord alt du eier og bruker. Så hvordan overfører man filer fra pc til pc?

Det er flere variabler som påvirker prosedyren, blant annet antall filer som skal overføres, filstørrelsen og operativsystemene på de to datamaskinene.

Selv om filoverføring ikke er en komplisert operasjon, kan det ta flere timer avhengig av datamengden som skal overføres. Nedenfor følger seks av de mest brukte strategiene du kan prøve selv.

Overfør opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør filer nå
USB-minnepinne for å flytte filer fra PC til PC

1. Ekstern lagringsenhet

Det er kjent at de fleste bruker eksterne stasjoner. Det er ganske enkelt å kopiere data fra en USB-minnepinne fra én datamaskin til en annen, koble den samme minnepinnen til den andre datamaskinen og kopiere dataene på nytt.

Hvis du har mer data enn en minnepinne kan romme, kan du også bruke en ekstern harddisk. Hvis begge de bærbare datamaskinene er utstyrt med USB 3.0-porter, bør du vurdere å kjøpe en av de raskeste minnepinnene på markedet. Når det er snakk om store datamengder, er hastigheten avgjørende!

Når du bruker eksterne harddisker til sikkerhetskopiering, er det mange faktorer du må ta hensyn til, siden enkelte harddisker av og til kan ha feil i filoverføringen: Bruk en kabel av høy kvalitet (det samme gjelder interne harddisker) og en USB-hub av høy kvalitet, om nødvendig.

Noen USB-kontrollere blir også ustabile ved høy belastning, så hvis du har problemer med harddisktilkoblingen, kan det være nødvendig å bytte ut enkelte komponenter for å finne kilden til problemet.

Fordeler

Ulemper

Bærbar - En ekstern harddisk er bærbar og plug-and-play. Den kan brukes som lagringsenhet på alle datamaskiner som støtter USB eller FireWire.Datatap - Eksterne harddisker er like utsatt for datatap som interne harddisker. Eksterne harddisker er utsatt for angrep fra virus og skadelig programvare. I tillegg er de utsatt for skade fra solskinn, varme, fuktighet, væsker, støv og magnetiske felt.
Bruk inødstilfeller - Du kan bruke en ekstern harddisk som en sikkerhetskopi i nødstilfeller. Ettersom harddisker av og til svikter, er det viktig å ha en sikkerhetskopi uansett om du bruker datamaskinen i jobbsammenheng eller privat.Utsattfor dat ainnbrudd - De fleste eksterne harddisker er passordbeskyttet. Hvis du mister eller blir frastjålet harddisken eller minnepinnen, kan alle som setter enheten inn i en datamaskin få tilgang til dataene dine.
Forbedret ytelse - Ved å bruke den eksterne harddisken som primær lagringsenhet kan du forbedre ytelsen på Mac-maskiner med tregere interne harddisker.Vanskelig å konfigurere - Det er vanskelig å konfigurere filversjonering på eksterne harddisker. Hvis du sikkerhetskopierer filene dine til en ekstern harddisk én gang om dagen, må du ofte nøye deg med én enkelt sikkerhetskopi i stedet for flere filversjoner.
HD og SSD

2. Interne SSD- og HDD-stasjoner

Hvis du migrerer fra en gammel datamaskin til en nyere, kan det hende at den gamle datamaskinen blir ubrukelig. Alternativt kan du bytte ut en gammel harddisk med en ny. Men hvordan kan du få tak i tidligere data?

Harddisker (HDD) og visse Solid State Drives (SSD) er koblet til hovedkortet via standard SATA-tilkoblinger. Koble den gamle harddisken til en ekstra SATA- eller eSATA-kontakt (ekstern SATA) hvis du har en. Operativsystemet vil gjenkjenne den som en ny harddisk. Deretter starter du overføringen. Det er det raskeste av alle mulige alternativer.

Fordeler

Ulemper

Høy kapasitet - Interne harddisker har stor kapasitet til å lagre store mengder data. Dessuten er interne harddisker alltid uløselig knyttet til datamaskinen. Dermed er det mindre arbeidskrevende å planlegge regelmessige sikkerhetskopieringer. Sammenlignet med andre lagringsmedier er interne harddisker svært kostnadseffektive.Begrenset levetid - Hver SSD har et begrenset antall lese- og skrivesykluser. Dette kalles terabyte written (TBW). Når du kjøper en SSD, leveres den med en forhåndsinnstilt "dødstid" som påvirkes av hvor ofte stasjonen brukes.
Overføringskabler for å dele filer fra pc til pc

3. Bruke en overføringskabel

Du kan overføre data via flere tilkoblinger i stedet for å bruke en skybasert tjeneste eller en ekstern harddisk. Fordi data kopieres og limes inn samtidig fra PC til PC, er denne metoden ofte raskere enn å bruke disker.

Selv om det kan virke utdatert, er en filoverføringskabel fortsatt en effektiv metode for å overføre informasjon mellom to datamaskiner som befinner seg i nærheten av hverandre.

Ved hjelp av denne enheten kobler du til begge datamaskinenes USB-porter og bruker deretter den medfølgende filoverføringsprogramvaren til å velge filer og mapper som skal overføres mellom dem. Når enhetene er koblet til via USB-portene, vil det medfølgende overføringsprogrammet hjelpe deg med å overføre filer og innstillinger.

Hvis begge PC-ene har USB 3.0-tilkoblinger, vil dataoverføringen gå mye raskere; husk dette når du starter filoverføringsprosedyren.

FordelerUlemper
Hastighet - Siden USB-stasjoner ikke trenger internettforbindelse, har de rimelig høye overføringshastigheter. På den annen side påvirkes hastigheten av flere parametere, blant annet USB-versjonen, maskinvarebussen og USB-kontrollenheten.Vanskelig å utvide - Så snart crossover-tilkoblingen er koblet fra én datamaskin til en annen, blir det vanskelig å koble til andre datamaskiner uten å legge til flere nettverkskort.
Kapasitet - Til å begynne med hadde ikke USB-stasjoner noe stort utvalg av lagringskapasitet. Inntil nylig var USB-enheter med en kapasitet på opptil 2 TB tilgjengelige. Dermed slipper brukerne å bære med seg ekstra maskinvare i tilfeller med stor lagringskapasitet.Upålitelig - Datamaskiner som er koblet sammen på denne måten, kategoriseres automatisk som "offentlige" tilkoblinger. Offentlige tilkoblinger deaktiverer nettverksgjenkjenning, fildeling og skriverdeling som standard. Deling av disse ressursene blir mer arbeidskrevende enn hvis datamaskinene var koblet sammen via en bryter, siden du må aktivere disse funksjonene manuelt i innstillingene på hver enkelt datamaskin.
Fysiske dimensjoner - USB-minnepinner er kompakte og lette, noe som gjør dem svært bærbare. De passer godt i lommer og ryggsekker. Det er en ideell erstatning for harddisker og nettbrett som krever mye plass.
Overfør filer fra pc til pc ved hjelp av wifi

4. Deling av filer via Wi-Fi

De fleste populære operativsystemer har mulighet for å konfigurere et hjemmenettverk. Dette gjør det mulig for enheter som er koblet til samme ruter (via Ethernet eller Wi-Fi) å identifisere hverandre automatisk.

Når du overfører data mellom datamaskiner, trenger du dermed ikke å opprette en ny forbindelse hver gang; forbindelsen er alltid aktiv så lenge begge maskinene er slått på.

FordelerUlemper
Ingen ekstern USB-minnepinne - Når vi ønsker å overføre data mellom PC-er, leter vi vanligvis etter en USB-minnepinne eller en USB-harddisk. Overføring av filer via Wi-Fi eliminerer behovet for en ekstra enhet for å overføre data mellom to PC-er. Alt som kreves er en fungerende Wi-Fi-tilkobling.Problemer med nødvendig båndbredde - Fildeling krever tilstrekkelig båndbredde for å gi rask og enkel tilgang til data. Hvis hastigheten ikke er tilstrekkelig, kan det ta lang tid å få tilgang til filene.
Rask filoverføring - Fildeling via Wi-Fi muliggjør raskere filoverføring mellom PC-er. Når Wi-Fi kobler sammen to datamaskiner, øker båndbredden som er tilgjengelig for filoverføring betydelig. I tillegg reduseres tiden det tar å kopiere data fra én PC til en ekstern harddisk og overføre dem til en annen PC. Filer overføres umiddelbart fra en PC til en annen via Wi-Fi, noe som halverer tidsbruken.Offentlig tilgang - Når filer utveksles, øker sjansen for at en ansatt eller en ekstern hacker kan dele bedriftsdata i et offentlig forum på nettet. Det er større sannsynlighet for at skadevare, løsepengevirus og virus angriper delte filer. Viruset kan for eksempel infisere en arbeidsstasjon som brukes til å vise dataene, og deretter laste seg opp til serveren din eller til den andre arbeidsstasjonen som har innholdet.
Sikker dataoverføring - Hvis du bruker Wi-Fi til å overføre data, er du beskyttet mot potensielle farer. Hvis du bruker en minnepinne eller minnebrikke, kan det være skadelig for datamaskinens ytelse, siden de kan inneholde virus eller annen skadelig programvare. Ved å bruke Wi-Fi til å dele filen du ønsker, unngår du denne faren.
overføre filer fra datamaskin til datamaskin ved hjelp av lan-kabel

5. Overføre filer fra pc til pc via LAN

LAN-kabler er noe av det første som brukes til å koble sammen to datamaskiner via Ethernet-porter for å overføre data. En LAN-kabel gir raskere dataoverføring og er kompatibel med alle versjoner av Windows.

Med LAN-kabelen slipper du å koble til og fra pennestasjonen når du ønsker å overføre en eller flere filer. I tillegg er du ikke avhengig av Wi-Fi. Uansett hva slags data du ønsker å sende, gir LAN-kabelen den raskest mulige overføringshastigheten, og bruk av Wi-Fi krever ikke avansert teknisk kompetanse innen nettverkskonfigurasjon.

FordelerUlemper
Forenklet kommunikasjon - Ved hjelp av et LAN kan brukerne enkelt dele meldinger og data. Siden dataene er lagret på serveren, kan de ses av LAN-brukere. Hver enkelt LAN-bruker kan gjøre dette med andre nettverksbrukere. Dette sparer tid og sikrer at kommunikasjonen sendes til riktig mottaker.Implementeringskostnader - Selv om LAN sparer penger ved å dele ressurser, er de opprinnelige kostnadene ved å sette opp nettverket ganske høye. Dette skyldes hovedsakelig at det kreves spesialisert programvare for å opprette en server. I tillegg må det kjøpes inn fysisk utstyr som rutere, hubber, svitsjer og kabler til det første oppsettet.
Datasentralisering - Med et datanettverk kan all informasjon lagres på et sentralt sted og være tilgjengelig for flere brukere. Dette gjør det mulig for medlemmer av samme team å få tilgang til alle ressursene som er nødvendige for å utføre oppgavene sine.Brudd på retningslinjer - Siden alle data knyttet til tilkoblede datamaskiner lagres på én enkelt server, kan uvedkommende se nettleserhistorikken og nedlastinger knyttet til alle tilkoblede maskiner.
Filemail-apper for filoverføring

6. Leverandører av skybaserte tjenester

Du kan overføre og laste ned filer ved hjelp av ulike skylagringstjenester, som Google Drive eller OneDrive. Hvorfor er skylagring så fordelaktig for filoverføring? Fordi disse skybaserte tjenestene gjør det mulig å laste ned og overføre filer av nesten hvilken som helst størrelse, avhengig av tilgjengelig lagringsplass. I tillegg kan du laste opp større filer ved hjelp av nettbaserte applikasjoner.

Hvis du jobber profesjonelt, vil du nesten helt sikkert måtte overføre filer til enkeltpersoner og organisasjoner over hele verden. Filemail kommer godt med i en slik situasjon. Det er ingen vanskelige forberedelser, ingen QR-koder som må leses, og ingen hindringer som må gjennomgås. Det er like enkelt å sende en fil som å sende en e-postmelding.

Med Filemail-appen kan du sende store filer i alle størrelser til en hvilken som helst e-postadresse ved hjelp av et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt. Du kan også laste opp filer til en privat URL som du kan dele med andre. Filemail UDP-protokollen forbedrer overføringene, noe som gjør den til den raskeste og mest pålitelige metoden for å sende store filer over Internett.

FordelerUlemper
Kostnad - Fysisk lagring kan være for kostbart. Skylagring, som ikke krever maskinvare, er mye rimeligere per GB enn eksterne harddisker.Internettforbindelse - Skylagring krever en internettforbindelse. Hvis du er koblet til et tregt nettverk, kan det være vanskelig å få tilgang til lagringen. Du vil ikke kunne se filene dine hvis du ikke er koblet til internett.
Tilgjengelighet - Når du lagrer filene dine i nettskyen, har du tilgang til dem fra alle steder med internettforbindelse.Kostnader - Det koster ekstra å laste opp og ned filer fra nettskyen. Disse kostnadene kan fort hope seg opp hvis du ofte bruker mange filer.
Gjenoppretting - Du kan få tilgang til dataene dine i skyen i tilfelle harddiskfeil eller andre maskinvareproblemer. Det er et alternativ til fysiske harddisker som brukes til lokal lagring.Personvern - Når du bruker en skytjenesteleverandør, er ikke dataene dine lenger fysisk lagret på datamaskinen din. Hvem er derfor ansvarlig for datasikkerheten? Dette er et gråsoneområde som er under avklaring.
Synkronisering og oppdatering av enheter - Når du bruker skylagring, blir alle endringer du gjør i en fil, automatisk synkronisert og oppdatert på alle enheter du bruker skyen fra.

Hvilket alternativ er best for deg?

Selv om det er spennende å få en ny datamaskin, er det mindre spennende å innse at all informasjonen din fortsatt ligger på den gamle! Når alt kommer til alt, er det viktig å vite hvordan man deler filer fra PC til PC.

I dag finnes det en rekke muligheter for å overføre data, programmer og innstillinger fra den gamle datamaskinen til den nye. Du kan få tilgang til dataene dine fra hvilken som helst enhet, hvor som helst, enten du bruker en gammeldags minnepinne eller en moderne programvare.

Overfør filer av alle størrelser
Ubegrenset antall mottakere, nedlastinger og båndbredde
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Se flere artikler om deling av filer mellom enheter