Slik sender du store filer via Outlook

Ace23. januar 2024
hvordan sende store filer via Outlook

Håndterer du store filer med jevne mellomrom? Da er det stor sannsynlighet for at du har støtt på problemer med å overføre dem via e-post. Hvis du prøver å finne ut hvordan du sender store filer via Outlook og andre e-postklienter, kan du komme til å bruke timevis av tiden din.

Store filer kan være vanskelige å overføre hvis du ikke har de nødvendige verktøyene. Det gjelder enten du skal sende en reklamefilm til en kunde eller et stort datasett til et teammedlem. Dette bør imidlertid ikke være noe stort problem, for det finnes en rekke metoder for å sende store vedlegg via e-post.

Send filer på opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør filer nå
Begrensning av filstørrelsen i Outlook

Hva er filstørrelsesgrensen i Outlook?

Har du noen gang forsøkt å sende en fil til noen, men fått beskjed om at filen er for stor fra e-postleverandøren? Det er dessverre et hyppig og irriterende problem.

Størrelsen på filvedlegg begrenses ofte av e-postleverandører og programvare. Hvis du forsøker å sende store filer via Outlook, kan du få problemer. Dette skyldes at standard filstørrelsesbegrensning i Outlook er 100 MB.

Begrensning av filstørrelsen i Outlook

Problemer når du bruker Outlook til å sende store filer

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke klarer å sende store filer fra begynnelsen av. Hvis du sender store filer via e-post, kan det føre til at serveren blir tregere og tar opp for mye plass i e-postleverandørens database.

Denne filstørrelsesbegrensningen forhindrer at datamaskinen gjentatte ganger forsøker å laste opp svært store filer som overskrider opplastingstersklene til de fleste Internett-leverandører.

Standardgrensen for den kombinerte filstørrelsen for e-postkontoer på Internett, for eksempel Outlook, er 20 megabyte (MB), mens standardgrensen for den kombinerte filstørrelsen for Exchange-kontoer (forretnings-e-post) er 10 megabyte (MB).

Trinnvise instruksjoner for å sende store filer

Slik sender du store filer i Outlook - trinn for trinn

Sende vedlegg med Microsoft Outlook e-post er en enkel metode for å overføre filer til andre, enten du sender bilder, rapporter, eller andre dokumenter. Hver gang du velger å legge ved en fil til en e-postmelding, Outlook holder oversikt over filene du har jobbet med i det siste og foreslår dem til deg når du gjør det.

Du kan legge ved filer fra PC-en, OneDrive eller andre lagringskontoer i e-postmeldinger og kalenderhendelser og dele dem med andre ved hjelp av funksjonen Legg ved fil. Det er også mulig å legge til bilder i e-postmeldinger og kalenderhendelser.

I det videre skal vi se nærmere på to alternativer som kan gjøre det mulig å sende store filer: OneDrive og Filemail.

Microsoft

1. sende store filer via OneDrive

OneDrive er et godt alternativ for å sende store filer, og er et populært skylagringsalternativ som tilbys av Microsoft. Vi minner om at hvis du har en gratis Outlook-konto, får du automatisk 15 GB lagringsplass på OneDrive.

Du kan få mer kapasitet ved å abonnere på et abonnement, med maksimalt 1 TB lagringsplass tilgjengelig. For brukere av Outlook som har behov for å overføre store filer, kan OneDrive være et praktisk alternativ. Vær oppmerksom på at du først må lagre filen i OneDrive for Business før du kan dele den med andre.

Det er mulig å dele en fil med andre lagkamerater så lenge de er logget inn på bedriftens Office 365-konto. De vil da kunne se dokumentet ved hjelp av en lenke du gir dem.

Det er også verdt å merke seg at siden du har delt elementet med alle i organisasjonen, vil det vises i den enkeltes OneDrive under mappen Delt > Delt med meg. Dermed vil alle i organisasjonen kunne få tilgang til filen uansett hvor den vises i Office 365-miljøet, for eksempel hvis noen søker etter den.

1. Gå til OneDrive-nettstedet og logg på med Microsoft-kontoinformasjonen din (eller arbeids- eller skolekontoen din).

2. Klikk på sirkelen øverst til høyre på elementet du ønsker å dele, for å åpne det i et nytt vindu. Når du kommer inn i OneDrive-grensesnittet, vil du se valg for å laste opp en ny fil eller mappe til kontoen din.

3. Velg alternativet for å laste opp filer. Del-knappen finner du øverst på hver side på nettstedet.

Selv om du kan laste opp en hel mappe med filer i dette tilfellet, vil du sannsynligvis bruke filfanen i dette tilfellet. Da starter en syklus med filopplastinger på OneDrive. Avhengig av kvaliteten på internettforbindelsen og filstørrelsen kan opplastingsprosessen ta fra noen minutter til et par timer.

4. Velg om du vil at personer du deler filen med, skal ha tilgang til å endre den ved å klikke på blyantsymbolet og velge Rediger eller Vis. Personer som har tilgang til filen eller mappen, får en e-post med en lenke til den. Når du mottar informasjon om at dokumentet har blitt sett av den tiltenkte mottakeren, får du en e-postbekreftelse.

Hvis du vil at andre skal kunne endre filen etter at den er lagt ut, angir du om de skal kunne gjøre det. Endre tillatelser og bestem hva du vil gjøre med filen du nettopp har delt, ved å klikke på knappen Endre tillatelser. Det er mulig å velge ett av to alternativer.

Filemail plattform for fildeling

Send store filer via Outlook ved hjelp av Filemail

Filemail er en av de raskeste og mest praktiske metodene for å sende store filer til andre. Filemail er en nettbasert plattform som omfatter en rekke applikasjoner og tjenester som gjør det mulig å sende og motta store filer uansett størrelse fra hvor som helst i verden. De brukervennlige appene og den lynraske skyarkitekturen gjør det mulig å transportere store filer fra alle enheter på rekordtid.

Når du bruker Filemail Outlook Add-in, kan du overføre store filer direkte fra Outlook 2013/2016/2019 ved hjelp av Filemail. Legg ved filer på samme måte som du vanligvis gjør i Outlook, og klikk deretter på Send. Vedleggene slettes fra e-posten og lastes i stedet opp til serverne våre, noe som resulterer i en mindre og mer leveringsdyktig e-post for mottakeren.

De eneste begrensningene Filemal har i forbindelse med gratistjenesten, som ikke krever konto, er at du kan laste opp et ubegrenset antall filer, men de må ikke være større enn 5 GB per opplastingsøkt for å regnes som gratis. I løpet av et døgn har du lov til å gjennomføre to overføringsøkter. Alle abonnementene gir deg ubegrenset antall opplastingsøkter, og du kan laste opp filer uansett hvor store de er.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for nedlastingsbegrensninger. Du kan dele filer med andre, og de andre kan laste ned filene så mange ganger de vil fra den delte mappen din.

Du har full kontroll over hvordan du laster opp filer til Filemail. Du kan bruke en nettleser, en av Filemails skrivebordsapplikasjoner, en iOS-applikasjon eller til og med en Android-applikasjon.

1. Velg en fil eller mappe

Velg filene du vil laste opp fra datamaskinens harddisk. Alternativt kan du bare dra og slippe filene. Du kan velge å oppgi e-postadressen til dem du vil dele filene med.

2. Last opp filene dine

Vi begynner å laste opp filene så snart du klikker på Send. Filene dine er trygge fordi de er beskyttet av ende-til-ende-kryptering og et sikkert filhosting-system.

3. Folk laster ned filene dine

Etter at opplastingen er fullført, lagrer Filemail dataene dine i nettskyen. De du sendte e-post til i trinn 1, kan laste ned filene. Du kan også distribuere en direkte lenke til de opplastede filene dine til andre.

Del filer i alle størrelser
Begynn å dele filer direkte fra Outlook
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Se flere artikler om hvordan du sender filer