Slik overfører du filer fra iPhone til Mac

Ace24. januar 2024
Slik overfører du filer fra iPhone til Mac

I denne artikkelen tar vi for oss 6 metoder du kan bruke for å overføre filer fra iPhone til Mac. Vi gir deg også trinnvise instruksjoner slik at du enkelt kan begynne å flytte filene fra iPhone til Mac.

I dag bruker vi telefonene våre til nesten alt, så de er noen av de viktigste enhetene vi har med oss av informasjon og filer. Når vi er avhengige av telefonene våre som flerbruksenheter, er det uunngåelig at det samler seg opp mange filer i det interne lagringsminnet. Når den interne lagringsplassen begynner å bli tom, vil du tenke på hvordan du overfører filer fra iPhone til Mac, hvis du er dypt inne i Apples økosystem.

Overfør opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør store filer nå
Kabler for overføring av bilder fra iPhone til Macbook

1. Overfør filer fra iPhone til Mac ved hjelp av kabel

Å bare koble iPhone til Mac-en er kanskje den enkleste metoden for å overføre filer fra iPhone til Mac eller fra Mac til iPhone. Det er ganske enkelt å bruke denne metoden hvis du har en tilgjengelig USB-kabel tilgjengelig.

  1. Først kobler du den ene enden av USB-kabelen til iPhone og den andre enden til Mac-en. Dette bør opprette en kobling mellom de to, og du bør se at begge enhetene umiddelbart oppdager hverandre.
  2. Klikk på Finder-ikonet øverst til venstre på Mac-skjermen. Dette skal åpne et nytt Finder-vindu.
  3. Du kan se din iPhone oppført under Enheter/Lokasjoner ved å rulle nedover i venstre sidefelt. Klikk på lenken.
  4. Velg hvor du vil flytte filer til og fra.
  5. Hvis du vil overføre filer fra en Mac til en iPhone via USB, er det bare å dra filen fra skrivebordet til målmappen. Hvis du vil flytte en fil fra telefonen til datamaskinen, blar du til ønsket mappe og drar og slipper filen på skrivebordet.
AirDrop for å flytte filer fra iphone til mac

2. Overfør filer fra iPhone til Mac trådløst med AirDrop

Du kan sende ulike typer filer, inkludert bilder, videoer, steder og nettsteder, ved hjelp av programmet AirDrop. AirDrop er en av de raskeste og mest effektive metodene for å overføre data mellom en iPhone og en Mac.

AirDrop er en kjernekomponent i iOS- og macOS-operativsystemene som gjør at du raskt og enkelt kan overføre filer til andre i nærheten. AirDrop bruker Bluetooth og WiFi, slik at det fungerer selv om enhetene ikke er koblet til Internett. AirDrop gjør det mulig å overføre bilder, videoer, nettsider, posisjoner og mye mer på tvers av enheter.

  1. Koble Mac og iPhone til samme trådløse nettverk, eller koble Mac og iPhone sammen via Bluetooth.
  2. Åpne filen du vil overføre fra iPhone, og trykk deretter på delingsikonet.
  3. Når du har startet "Kontrollsenter", aktiverer du WiFi og Bluetooth på enheten.
  4. Deretter aktiverer du AirDrop på iPhone og endrer telefonens innstillinger til "Alle/Kun kontakter".
  5. På Mac-en velger du AirDrop ved å gå til Finder-appen, klikker deretter på "Go"-knappen og slår på AirDrop-funksjonen.
  6. Aktiver alternativet "Allow to be discovered by" på Macbook-en ved å velge "Contacts Only/Everyone" fra rullegardinmenyen.
  7. Finn "Del"-knappen på filen og velg deretter alternativet "AirDrop" på iPhone.
  8. Vent til overføringen av filene er fullført.
iTunes

3. Overfør filer fra iPhone til Mac med iTunes

I vår neste artikkel om hvordan du overfører filer fra iPhone til Mac, skal vi ta en titt på iTunes. De fleste velger fortsatt å bruke iTunes når de skal overføre data fra en iPhone til en datamaskin. Når du bruker iTunes, kan du imidlertid bare overføre data fra de programmene på iOS-enheten som støtter fildeling til Mac-en, noe som begrenser hvilke typer filer som kan overføres.

Alt i alt finnes det to alternativer for å synkronisere musikk, filmer, fotografier, kontakter, kalendere og sikkerhetskopier av enheten via iTunes-kontoen din:

  1. USB
  2. WiFi

Synkronisere iTunes via USB

Med en kompatibel enhet er det ganske enkelt å overføre filer fra iPhone til Mac:

  1. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  2. Koble iPhone til datamaskinen via USB. Du bør se en enhet oppført under Tilkoblede enheter øverst til venstre i iTunes.
  3. Klikk på symbolet for enheten.
  4. På venstre side av iTunes velger du Innstillinger for å se hva slags materiale som kan synkroniseres.
  5. Marker de ønskede filene, og klikk deretter på Synkroniser i iTunes.
  6. Velg "Bruk" nederst til høyre i iTunes. Synkroniseringen starter automatisk, og fra nå av synkroniseres enhetene dine hver gang du kobler til via USB og har iTunes åpent.

Synkroniser iTunes med WiFi

Du kan konfigurere iPhone til å synkronisere materiale via WiFi hvis du på forhånd har kontrollert at PC-en din kjører den nyeste versjonen av iTunes og at iPhone og PC er koblet til samme WiFi-nettverk. Dette krever en lightningkabel for å koble iPhone til datamaskinen.

  1. Koble iPhone til datamaskinen via USB.
  2. Klikk på Enhet-knappen øverst til venstre i vinduet i iTunes-appen.
  3. Fanen Sammendrag ligger under fanen Innstillinger.
  4. Merk av i boksen ved siden av Synkroniser med denne enheten via WiFi og velg Bruk.
Overfør filer ved hjelp av wifi

4. Overfør filer fra iPhone til Mac med iCloud

En av tjenestens mange sterke sider er at iCloud Drive er enkel å bruke og organiserer filene dine i egne mapper. Ved hjelp av Apple-ID-en din får du tilgang til dataene som er lagret på både stasjonære datamaskiner og iPhones.

Husk at denne metoden krever en pålitelig WiFi-tilkobling. Sjekk også at iPhone og Mac kjører de nyeste versjonene av sine respektive operativsystemer. Du kan gjøre det samme ved å følge disse instruksjonene.

  1. Åpne Apple-menyen ved å klikke på Apple-popup-vinduet øverst til venstre på skrivebordet.
  2. Velg Preferences System fra menyen.
  3. Bare gå videre og klikk på iCloud.
  4. Logg på med e-postadressen og passordet som er knyttet til Apple-ID-en din.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere iCloud.
  6. Gå til "Innstillinger"-appen på iPhone.
  7. Velg "navnet ditt" og deretter iCloud i menyen som vises.
  8. Slå på iCloud Drive, som er det fjerde trinnet.
  9. Gå til Apple-menyen på datamaskinen din og klikk på "Systeminnstillinger".
Filemail-app for fildeling

5. Overfør filer fra iPhone til Mac ved hjelp av FileMail

Med FileMail er det enkelt å sende store videofiler, lydfiler, fotosamlinger av høy kvalitet og samlinger av andre typer medier. Appen vår for filoverføring fra iPhone er enkel å bruke, og har et "kun WiFi"-alternativ i tilfelle du vil unngå å overskride mobildatagrensen mens du bruker den.

Hvis du bare skal dele filer som er mindre enn 5 GB, kan du gjøre det uten å registrere deg og uten å måtte tegne et abonnement. FileMail gjør det mulig å dele og motta filer mellom iPhone og Mac på en svært enkel måte med noen få enkle trinn:

  1. Last ned, installer og start FileMail-mobilappen.
  2. Klikk på "Legg til filer".
  3. Naviger til og legg ved de ønskede filene og/eller mappene.
  4. Du kan velge å sende filene som e-post eller laste dem opp og få en lenke som kan deles.
  5. Hvis du velger "Send som e-post", skriver du inn e-postadressen til mottakeren. Legg til en valgfri melding hvis du ønsker det.
  6. Trykk på send-knappen.
  7. Mottakeren får en e-post med instruksjoner om hvordan filene kan lastes ned.
  8. Hvis du velger "Send som lenke", vil du etter at filene er lastet opp motta en lenke som du kan dele med den du vil dele filene med.
  9. Mac-brukeren som i dette eksemplet er mottaker, kan bruke skrivebordsappen vår til å laste ned filene, noe som gir UDP-akselerasjon for raskere hastigheter og en mer robust tilkobling.
Vekt

6. Slik overfører du filer fra iPhone til Mac - Utforske fordeler og ulemper med forskjellige løsninger

Overføringsmetode

Fordeler

Ulemper

AirDropEttersom den automatisk oppdager mottakere i nærheten, er det ikke nødvendig å koble til noen enheter.Langsom metode med en overføringshastighet på rundt 40 MB/s mellom moderne Mac-modeller. AirDrop kan misbrukes hvis den brukes i et offentlig nettverk, så vær forsiktig med å la andre overføre filer til Mac-en din via denne funksjonen.
USB-kabelEnkel og grei å bruke Den krever ikke Internett-tilkobling for å sende filer Veldig rask å sende filer, selv store filerAvhengig av at USB-kabelen er fysisk tilgjengelig, og at begge enhetene er i nærheten av hverandre.
iTunes
Støtter både USB- og WiFi-tilkobling. Ingen kvalitetsforringelse for filer som bilder og videoer.
Ikke alle iDevice-applikasjoner støtter fildelingsfunksjonen i iTunes. Du kan importere enkeltfiler og flere filer, men du kan ikke importere mapper.
iCloudAlle enhetene dine synkroniseres og oppdateres hver gang du endrer en fil ved hjelp av skylagring. iCloud-tjenestene er kompatible med andre enheter enn iOS-enheter, men de samhandler spesielt effektivt med Apples økosystem. Leverandører av skylagringstjenester styrker sikkerheten i tjenestene sine med flere lag.Skybasert fillagring krever en Internett-tilkobling. Kostnadene forbundet med opp- og nedlasting av data fra skyen kan bli høye. Hvis serveren er overbelastet, kan filoverføringen noen ganger gå tregt.
FileMailIngen registrering er nødvendig. Gratis å dele filer på opptil 5 GB. Datakryptering gjør det raskt og sikkert å bruke Støtter rask og effektiv overføring av store filer.Internett-tilkobling er nødvendig. For å dele filer større enn 5 GB må du ha et abonnement.
Overfør filer av alle størrelser
Ubegrenset antall mottakere, nedlastinger og båndbredde
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Trenger du å dele filer mellom flere enheter?