Slik overfører du filer fra iPhone til PC

Ace8. mars 2024
hvordan du overfører filer fra iphone til pc

Det har lenge vært vanskelig å finne svaret på hvordan du overfører filer fra iPhone til PC. Det finnes en viss grad av kompatibilitet mellom iPhone og PC, men i motsetning til datasynkronisering med Mac er det fortsatt vanskelig å overføre filer mellom iPhone og PC. Det finnes flere ulike metoder for å synkronisere og overføre data mellom Windows-datamaskinen og iPhone eller iPad.

Hvis du bruker en iPhone, vil du ha stor nytte av å sette deg inn i disse retningslinjene hver gang det er behov for iOS-dataoverføring. Uansett om du vil flytte filer fra iPhone til PC eller omvendt, vil disse alternativene fungere.

Overfør opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Overfør filer nå
iCloud for å overføre filer

1. Overfør filer fra iPhone til PC ved hjelp av iCloud

Totalt sett er iCloud en av de enkleste metodene for å overføre data mellom en iPhone og nesten hvilken som helst annen enhet, inkludert en Windows-PC. I hovedsak laster du opp dataene dine til iCloud og henter dem deretter på en annen enhet.

Det gratis iCloud-abonnementet gir imidlertid bare 5 GB lagringsplass. Hvis du vil bruke iCloud til å overføre større filer, må du derfor abonnere på et premiumabonnement.

  1. Start appen Filer på iPhone.
  2. Finn filene du vil overføre til datamaskinen.
  3. Trykk lenge på Kopier-knappen og trykk på den for enkeltfiler. Hvis du vil kopiere flere filer, bruker du alternativet Velg i menyen med tre prikker.
  4. Gå til iCloud Drive i appen og lim inn de kopierte filene der. Filene dine er nå overført til iCloud Drive.
  5. Bruk iCloud.com eller iCloud Drive-applikasjonen for Windows til å laste ned filene til datamaskinen.
Send filer via Bluetooth fra iPhone

2. Overfør filer fra iPhone til PC via Bluetooth

Bluetooth er en annen enkel teknikk for å overføre data fra iPhone til PC. Du må imidlertid huske på at overføring av data fra iPhone til PC via Bluetooth bare er mulig for et begrenset antall filformater.

Siden det er så tidkrevende å velge filer manuelt for filoverføring fra iPhone til Bluetooth, kan du bare overføre en liten mengde data via Bluetooth, noe som betyr at du bare kan dele en begrenset mengde informasjon.

Dessuten er Bluetooth på ingen måte den mest effektive metoden for dataoverføring. I neste avsnitt skal vi derfor ta for oss en annen effektiv strategi.

  1. Sveip innstillingspanelet på iPhones startskjerm oppover og hold inne Bluetooth-symbolet. La den koble seg til datamaskinen du vil overføre data til.
  2. For å starte overføringen velger du "innstillinger" i Windows og aktiverer deretter Bluetooth-alternativet. I Windows-fanen finner du alternativet "enhet". Slå på Bluetooth for å gjøre det mulig for Bluetooth-enheten å ta imot filer.
  3. Velg filene du vil overføre fra iPhone til datamaskinen.
  4. Disse filene vises i et popup-vindu på datamaskinen.
MS Windows

3. Overfør filer fra iPhone til PC ved hjelp av File Explorer på Windows

I vår artikkel om hvordan du overfører filer fra iPhone til PC, skal vi ta en titt på det mest dominerende og populære operativsystemet; Windows. Du er kanskje kjent med File Explorer, programvaren for administrasjon og overføring av filer på Windows-datamaskiner. Den gjør det enkelt for deg å få tilgang til filene på datamaskinen din og navigere gjennom lagringsplassen på den.

Hvis dataene du trenger å overføre, er bilder og videoer fra iPhones kamerarull, er Windows File Explorer løsningen, siden den gjør det mulig å overføre bilder og videoer direkte fra iPhone til PC via USB-tilkobling. Du trenger ingen ekstra programvare.

  1. Filutforsker har et grafisk brukergrensesnitt for dataadministrasjon. Ved hjelp av en USB-tilkobling kan du koble iPhone til en datamaskin.
  2. Låse opp iPhone Tillat at tilkoblingen opprettes ved å velge "Tillit" på iPhone. a
  3. Naviger til "Denne PC-en" > "[navnet på iPhone]" > "Intern lagring" > "DCIM" > "100APPLE".
  4. iPhone-bildene dine er nå organisert i datobaserte mapper.
  5. Du kan nå kopiere de(t) ønskede bildet(ene) til datamaskinen.
iTunes

4. Slik overfører du filer fra iPhone til PC med iTunes

Hovedformålet med iTunes Fildeling er å gjøre det enklere å overføre data mellom datamaskinen og et kompatibelt program som kjører på iPhone eller iPad. Hvis du er sikker på at filene du vil overføre, er generert av et program som er kompatibelt med Fildeling, kan du bruke denne funksjonen til å flytte materiale fra iPhone til PC.

Følg trinnene nedenfor for å overføre filer fra en iPhone til en PC ved hjelp av iTunes Fildeling og USB:

  1. Koble iPhone til datamaskinen og start iTunes hvis det ikke allerede kjører automatisk.
  2. Gå til "Enhet"-fanen i iTunes-vinduet, og velg deretter "Fildeling".
  3. Hvis du ønsker å overføre filer fra ett program til et annet på PC-en, velger du det aktuelle programmet fra listen.
  4. Når du har bestemt deg for hvilke filer du vil kopiere til datamaskinen, velger du disse filene og klikker deretter på knappen "Lagre til".
  5. For å begynne å overføre filer fra iPhone til datamaskinen velger du et sted på datamaskinen der du vil lagre filene, og klikker deretter på knappen "Lagre til".
Filemail-applikasjoner for filoverføring

5. Overfør filer fra iPhone til PC ved hjelp av FileMail

Du kan sende filer fra iOS-enheten din til datamaskinen ved hjelp av FileMail. Det er enkelt å sende store filmer, lydfiler, fotosamlinger av høy kvalitet og andre typer medier.

Filoverføringsprogrammet for iPhone er enkelt å bruke og har et "kun WiFi"-alternativ hvis du vil unngå at mobildatagrensen din overskrides mens du bruker appen. For å komme i gang laster du ned og installerer appen på iOS-enheten din. Du kan dele opptil 5 GB gratis uten å måtte registrere deg.

  1. Installer Filemail-mobilapplikasjonen for ioS på din iPhone
  2. På PC-en kan du enten gå til Filemails hjemmeside eller installere Filemail Desktop-appen for PC. Da får du UDP-akselerasjon for raskere overføringshastigheter.
  3. Start FileMail-applikasjonen på iPhone
  4. Logg på din nåværende FileMail-konto, eller hvis du vil, kan du hoppe over dette trinnet og bruke tjenesten uten å betale en krone.
  5. Velg elementene du vil sende etter å ha klikket på knappen "Legg ved filer".
  6. Oppgi e-postadressene til mottakerne, emnet for meldingen og innholdet (valgfritt).
  7. Klikk på "Send". Hvis du har begrenset mobildata, kan det hende at applikasjonen spør om den skal levere filene dine ved hjelp av WiFi-tilkoblinger.
  8. Prosessen med å laste opp filene begynner nå. Når opplastingen er ferdig, får du tilsendt en nedlastingslenke til e-posten din.
  9. Klikk på lenken, så kommer du til en side der filene kan lastes ned. Du kan også ta lenken til vår Windows-baserte filoverføringsapp for PC og laste ned derfra.
Vekt

Type overføring

Proff

Ulemper
iTuneStøtter både USB- og WiFi-tilkobling. Ingen kvalitetstap for filer som bilder og videoer.Ikke alle iDevice-applikasjoner støtter iTunes File Sharing-funksjonen. Det er mulig å importere enkeltfiler og flere filer, men det er ikke mulig å importere mapper.
iCloudAlle enhetene dine synkroniseres og oppdateres hver gang du endrer en fil. Kompatibel med ikke-iOS-enheter, men samhandler spesielt effektivt med Apples økosystem. Styrker sikkerheten til filene med flere krypteringslag.Krever en Internett-tilkobling. Ekstra kostnader kan være forbundet med opp- og nedlasting av data Hvis serveren er overbelastet, kan filoverføringen noen ganger gå tregt.
Bluetooth-delingSvært enkel prosess for å sende filer Tilgjengelig uten Internett-tilkoblingTreg overføringstid, det kan ta lang tid å sende filer Spesielt vanskelig å sende store filer Maksimal rekkevidde på 100 meter, noe som kan være utilstrekkelig for enkelte brukere.
FilutforskerEnkel å bruke og med et oversiktlig brukergrensesnitt Overføringer skjer i løpet av svært kort tid.Noen ganger vises ikke iPhone i Windows Utforsker, slik at man ikke kan se iPhone-bilder på PC-en.
FileMailBrukerne kan bruke den uten å være registrert, og den er gratis Ingen registrering er nødvendig Datakryptering gjør den rask og sikker å bruke Støtter rask og effektiv overføring av store filerDu må ha en internettforbindelse. Hvis du ønsker å dele filer som er større enn 5 GB, trenger du et abonnement.
Overfør filer av alle størrelser
Ubegrenset antall mottakere, nedlastinger og båndbredde
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Vil du dele filer mellom flere enheter?