Slik sender du store filer via e-post

Ace20. januar 2024
Slik sender du store filer via e-post

Slik sender du store filer via e-post

Når du skal sende en stor fil via e-post, kan det være frustrerende å få en melding om at filen er for stor. Overraskende nok kan de fleste e-postservere ikke sende eller motta filer over en viss størrelse.

Og selv om du kan sende et vedlegg via avsenderens e-postserver, betyr ikke det nødvendigvis at mottakerens e-post kan ta imot det. Hvordan sikrer du at du sender et e-postvedlegg som mottakeren kan åpne? Les videre for å finne ut hvordan du sender store filer via e-post.

Du må være sikker på at du kjenner størrelsen på e-postvedleggene dine før du sender dem. Størrelsesbegrensningene for e-postservere er ikke universelle og varierer fra leverandør til leverandør. Heldigvis viser de fleste e-posttjenester filstørrelsen ved siden av filnavnet.

Hvis du legger ved flere filer, bør du holde oversikt over den totale størrelsen på vedleggene. Hvis filstørrelsen vises i kilobyte i stedet for megabyte, skal du vite at det er 1024 kilobyte i én megabyte.

Mange bedrifter og privatpersoner bruker skybaserte tjenesteleverandører og skybaserte filoverføringstjenester for å omgå vedleggsstørrelsen når de sender store filer via e-post.

Overfør opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Send store filer nå

Skybasert lagringstjeneste for å sende store filer via e-post

Når du skal sende store filer via e-post, men filene er for store, er en av de mer effektive løsningene å bruke skybaserte lagringstjenester.

Skylagringsplasser som iCloud Mail Drop, OneDrive og Google Drive er utmerkede måter å sende store filer via e-post på. Når du har grafikk, videoer, presentasjoner, data eller annet av høy kvalitet som du trenger å sende over, kan du laste opp filene til skytjenesten.

Deretter sender du over lenken slik at mottakeren får tilgang til filen via en lenke i stedet for et vedlegg. Hvis det høres skremmende ut, er det enkelt når du først har fått teken på det. Slik sender du store vedlegg via skybaserte lagringstjenester.

Apple icloud og mail for å dele store filer

1. iCloud Mail Drop med Apple Mail

Med en iCloud-konto er du klar til å bruke Mail Drop, som lar deg sende store filer på opptil 5 GB via iCloud. Når du bruker Mail Drop, lagres filene i kryptert form og gjøres tilgjengelig for mottakeren for nedlasting innen 30 dager.

Først må du sørge for at Mail Drop er aktivert i Apple Mail-kontoen din.

1. Åpne Apple Mail på Mac-en og velg Innstillinger på menylinjen under Mail.

2. Under fanen Kontoer velger du kontoen du vil aktivere Mail Drop for.

3. Merk av i boksen ved siden av Send store vedlegg med Mail Drop.

4. Skriv en ny e-post i Apple Mail og sørg for at tekstmarkøren er plassert der du vil at vedlegget skal vises.

5. Velg Fil, og velg deretter Legg ved filer. Velg filen du vil legge ved, og klikk på Velg fil.

Hvis vedlegget overskrider størrelsesgrensene, laster Apple Mail automatisk opp filen til iCloud-serveren for mottakeren.

Fordeler

Ulemper

Vedlegget lastes opp i iCloud og inneholder en sikker lenke.Mail Drop har bare en grense på 5 GB, så alt over dette vil mislykkes med denne metoden.
Vedlegget teller ikke med i iCloud-lagringsplassen din, og oppbevares bare i skyen i 30 dager.Noen vedlegg lar seg ikke overføre til andre operativsystemer, for eksempel Windows.
Bruke Gmail til å sende store filer via e-post

2. Google Disk med Gmail

Med Google Disk kan du sende vedlegg på opptil 25 MB og motta filer på opptil 50 MB. Hvis du vil sende en stor fil via Google Disk, må du først laste den opp og deretter sende den via e-post. Følg disse enkle trinnene.

1. Logg på Gmail-innboksen din og velg Skriv øverst til venstre på skjermen for å starte en ny melding.

2. Fra ikonknappene nederst i popup-vinduet for ny melding velger du Google Drive-ikonet. Du får opp en dialogboks der du kan sette inn en fil.

3. Hvis du ikke har lastet opp filen din til Google Disk ennå, kan du gjøre det fra denne dialogboksen. Velg Last opp fra toppmenyen. Du kan dra og slippe det store vedlegget, eller du kan klikke på Velg filer fra enheten. Velg Last opp for å legge til filen i Google Disk.

4. Hvis filen allerede er lastet opp på Google Disk, kan du søke etter filen i din Disk. Marker filen og klikk på knappen Sett inn.

5. Husk å angi tillatelser før du sender e-posten for å sikre at mottakeren har tilgang til filen. Gmail sjekker at mottakeren har tilgang til filen og ber deg om å oppdatere delingsinnstillingene for filen før du sender meldingen.

Vedleggslenken legges nå til i e-posten din.

Fordeler

Ulemper

Fildeling er enkelt og har mange innebygde verktøy som gjør det enkelt å samarbeide med andre om filene dine.Det er en potensiell sikkerhetsrisiko når du deler filer uten passordbeskyttelse.
Filene er private inntil du deler dem med de tiltenkte mottakerne.Google Disk har opplastingsbegrensninger, noe som kan være frustrerende hvis du har behov for å dele flere store filer til Google Disk.
Du har tilgang til filene dine hvor som helst.
Én stasjon og Outlook for å sende store filer via e-post

3. OneDrive med Outlook

For mange bedrifter er Outlook den primære e-posttjenesten. OneDrive er en utmerket løsning for å sende store filer via e-post med Outlook. Outlook tillater bare opptil 33 MB for vedlegg. Du må sørge for å lagre filen på OneDrive før du deler den.

Slik sender du en fil via e-post med OneDrive

1. Begynn med å logge på OneDrive-kontoen din.

2. Høyreklikk på filen du vil dele. Velg Del i rullegardinmenyen.

3. I popup-boksen skriver du inn e-postadressene til personene du vil dele filen med, og oppdaterer tillatelsene du vil angi for dokumentet. Denne metoden genererer automatisk en e-post med en lenke til den store filen.

4. Hvis du vil lage en tilpasset e-post, genererer du en lenke fra knappen Kopier lenke nederst til venstre i popup-vinduet i stedet for å skrive inn mottakerens e-postadresse for å invitere automatisk. Lim inn lenken i en ny e-post via Outlook.

Fordeler

Ulemper

Du kan lagre alle filer på OneDrive, og den har et brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt å sende store filer via e-post.OneDrive-gratisabonnementet tillater opptil 5 GB lagringsplass, og du må betale for ytterligere lagringsplass.
Microsoft er et veletablert selskap, så du vet at de er solide og pålitelige.Sikkerhet er en bekymring når du bruker OneDrive.
Den krypterer bare data under transport, men ikke dataene som ligger der.
Brukertillatelser kan gjøre det mulig å endre dokumenter som ikke er ønsket.

Skybasert filoverføringstjeneste for å sende store filer via e-post

Da skytjenestene ble lansert, var de mer rettet mot forbrukere og var beregnet på nettbasert e-post, sosiale medier, bilder og personlige lagringssteder. Etter hvert som skyløsningene har utviklet seg og sikkerheten har økt, har skytjenestene åpnet opp for at hele nettverksinfrastrukturer kan operere i skyen, inkludert filoverføring.

Etterspørselen etter sikre prosesser for deling av sensitive dokumenter og data øker, og stadig flere tar i bruk skybaserte filoverføringstjenester. Med stadig flere ansatte som jobber hjemmefra, er det viktig å ha en brukervennlig og sikker løsning som gjør det mulig for de ansatte å sende og motta store datafiler.

Du kan alltid bruke en skybasert filoverføringstjeneste.

Filemail fildelingstjeneste

Filemail

Filemail er en av de mange løsningene som tilbyr en tjeneste som lar deg sende og motta filer av alle størrelser på nettet. Løsningen har sikkerhetsfunksjoner som gjør filoverføringen sikker ved at du kan angi tilgjengelighetsperiode og passordbeskyttelse. På den måten unngår du at filen havner i feil hender.

Det er enkelt å bruke Filemail, og du har to alternativer for å sende store filer på nettet. Du kan sende den direkte eller ved å generere en lenke og sende den via e-postplattformen du velger.

1. Fra Filemail-nettstedet velger du knappen Legg til filer for å velge filene du vil sende.

2. Hvis du vil sende som e-post, velger du fanen Send som e-post og lager et utkast til en e-post som du sender med e-postadressen din.

3. Hvis du foretrekker å bruke din primære e-postserver, velger du fanen Send som lenke og kopierer lenken.

4. Det vises et popup-vindu der du kan angi hvor lenge filen skal være tilgjengelig.

Med Filemail kan du dele filer på opptil 5 GB gratis. Med en betalingskonto får du mange flere funksjoner, for eksempel 1 TB lagringsplass og mulighet til å legge til en logo eller bakgrunn, noe som er perfekt for små bedrifter.

Disse metodene er noen av de beste måtene å sende store filer via e-post på. Du bør alltid være sikker på at du bruker spesialiserte, sikre sky- og overføringsverktøy. Sikkerhet er en av de viktigste faktorene når du sender eller mottar store vedlegg.

Sørg alltid for at du bare åpner vedlegg fra personer du kjenner og stoler på, og at de kommer fra en av de sikre metodene som er nevnt ovenfor.

Send store filer i alle størrelser
Ubegrenset antall mottakere, nedlastinger og båndbredde
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Hvorfor e-post ikke er et sikkert eller egnet medium for deling av store filer