Størrelsesbegrensning for Gmail-vedlegg og hvordan du deler filer som omgår den

Ace22. januar 2024
bruke gmail til å sende store filer via e-post

Gmail er en populær e-posttjeneste fra Google. Siden lanseringen i 2004 har den blitt en av de mest brukte e-posttjenestene i verden.

Gmails brukervennlige grensesnitt gjør den til et godt alternativ for nye e-postbrukere, noe som forklarer tjenestens popularitet. Faktisk hadde Gmail hele 1,8 milliarder aktive brukere på verdensbasis i slutten av 2021.

En av funksjonene som potensielt kan være til hinder for utbredelsen, er imidlertid begrensningen på e-postvedlegg som kan sendes og mottas via Gmail. Gmails begrensning på størrelsen på filer som kan sendes og mottas via serverne, kan vise seg å være problematisk ved deling av store filer.

Denne begrensningen kan være et problem og hindre deling av store filer som regneark, presentasjoner, musikkspor og videoer. Heldigvis finnes det metoder som kan omgå begrensningen.

I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på hvordan du kan omgå denne størrelsesbegrensningen og sende store e-poster med store vedlegg via Gmail. La oss sette i gang!

Send filer på opptil 5 GB gratis
Ingen påmelding nødvendig
Del filer nå

Hvorfor har e-poster størrelsesbegrensninger?

Det er hovedsakelig to grunner til at Gmail har denne begrensningen på filstørrelser.

Den første grunnen er å sikre at det ikke tar for lang tid å laste opp eller laste ned filer. Med tanke på at det tar ca. 14 sekunder å laste opp en fil på 1 MB, kan det ta lang tid å sende store filer via e-post, og det er derfor Gmail har denne begrensningen.

Gmail har også denne størrelsesbegrensningen fordi større filer kan inneholde virus eller skadelig programvare som kan infisere datamaskinen din hvis du laster dem ned. Gmail tar hensyn til denne risikoen og begrenser sending og mottak av store filer for å sikre at brukerne er trygge. Det finnes imidlertid måter å omgå denne størrelsesbegrensningen på.

filstørrelsesbegrensninger

Størrelsen på e-postvedlegg hos de største e-postleverandørene

De største gratis e-postleverandørene som Gmail, Yahoo, Outlook og andre har en grense for filstørrelser som kan sendes eller mottas via serverne deres. La oss ta en titt på hvordan ulike tjenesteleverandører ligger an i forhold til Gmail når det gjelder filstørrelser.

E-postleverandør

Størrelsesgrense for filvedlegg (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Som du kan se av listen, er det en felles størrelse på 25 MB som nesten alle de største e-postleverandørene har innført for vedlegg. Dette skyldes at de har konfigurert serverne sine til å håndtere så store filer, og at de ønsker å være konsekvente.

Gmail har imidlertid en av de laveste grensene når det gjelder e-postvedlegg. Dette er grunnen til at du kan få problemer med å sende store filer via Gmail. Men ikke mist motet, for det finnes måter å sende store e-poster via Gmail på.

omgå størrelsesgrensen for vedlegg i gmail

Slik omgår du Gmails filstørrelsesbegrensning

Det finnes mange forskjellige måter å sende store e-poster via Gmail på. Det gjelder bare å finne den riktige løsningen. La oss ta en titt på noen av metodene du kan bruke for å sende store filer via Gmail.

komprimere og redusere filstørrelsen

1. Komprimer filene dine

En av de enkleste metodene for å omgå Gmails størrelsesbegrensning er å komprimere filene dine. Du trenger bare å komprimere filen i ZIP- eller RAR-format slik at du kan sende den til Gmail-kontakten din. Når de mottar filen, trenger de bare å pakke den ut før de åpner den. Så enkelt er det.

Alt du trenger å gjøre for å komprimere filen, er å høyreklikke på filen og velge "Send til" > "Komprimert (zippet) mappe". Det tar noen sekunder før filen komprimeres, og du kan sende den til Gmail-kontakten din. Når de mottar den, trenger de bare å høyreklikke på filen og velge alternativet "Pakk ut alt".

bruke fildelere

2. Fildelere

Du kan også bruke fildelere for å omgå størrelsesbegrensningen i Gmail. Fildelere er programmer som lar deg dele opp filene dine i mindre biter og sende dem i separate e-poster.

Du kan for eksempel dele opp en fil på 25 MB i fem deler på 5 MB hver og sende den i fem separate e-poster. Dette sikrer at filen når frem til mottakeren uten problemer.

Det finnes mange ulike fildelere på nettet, men det gjelder å finne den som fungerer best for deg. Noen ting du bør tenke på når du velger en fildeler, er følgende:

1. Filformater som støttes

Du må forsikre deg om at fildeleren støtter filformatet ditt. Den bør også kunne håndtere store filer, for eksempel videoer og bilder.

2. Flere e-poster

Du bør se etter en fildeler som gjør at du raskt kan dele opp og sende store filer i flere e-poster. På denne måten unngår du problemer når du sender store filer via Gmail.

3. Brukervennlighet

Hele poenget med å bruke en fildeler er å gjøre prosessen rask og enkel. Du bør derfor se etter en fildeler som gjør det enkelt å dele opp filene dine i flere e-poster. Du kan også se etter en gratis fildeler som du kan bruke uten å måtte betale noen avgifter.

skylagring

3. Alternativer for skylagring

Skylagringstjenester har raskt blitt det foretrukne valget for brukere som ønsker å dele store filer. Med skylagringstjenester som Google Drive og Dropbox kan du laste opp filen og sende en lenke til mottakeren. Mottakeren kan deretter laste ned filen fra sin egen skylagringskonto.

OneDrive

OneDrive er en av de mest populære skylagringstjenestene der ute. Med OneDrive kan du lagre, dele og synkronisere arbeids- eller skolefiler på ett sted. Du kan lagre dokumenter i OneDrive og få tilgang til dem fra hvilken som helst enhet. Du kan dele filer i OneDrive med andre, uansett hvor de befinner seg.

Google Disk

Google Drive er en av Googles mest populære tjenester og gjør det mulig å lagre og dele filer på alle enhetene dine. Du kan opprette, laste opp og redigere filene dine i skyen og til og med samarbeide med andre om en enkelt fil. Du kan velge mellom Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer når du skal opprette en fil.

Dropbox

Med Dropbox kan du lagre og dele filer, inkludert bilder. Du kan definere hvem som skal se hver enkelt fil eller mappe, og holde dem private med et passord. Dropbox kan hjelpe deg med å beskytte innholdet ditt. Du trenger ikke å bekymre deg for filstørrelsen når du bruker disse alternativene, ettersom de er utviklet for å håndtere store filer.

databehandling i skyen

4. Skybasert filoverføringstjeneste

Hvis du vil dele store filer med forretningsforbindelser, venner eller familiemedlemmer, kan det være en god idé å bruke skybaserte filoverføringstjenester. Dette er tjenester som gir deg en stor mengde lagringsplass i skyen, slik at du kan dele filene dine med andre brukere over hele verden.

Skybaserte filoverføringstjenester fungerer på samme måte som skylagringstjenester. Du har tilgang til dem fra hvilken som helst enhet, og de er spesielt nyttige når du er på farten. Det finnes mange ulike tjenester, så det kan være vanskelig å finne den som passer best til dine behov.

Her er noen ting du bør tenke på når du velger en skybasert filoverføringstjeneste:

1. Grense for filstørrelse

Forsikre deg om at filoverføringstjenesten du velger, støtter alle filene dine og ikke begrenser filstørrelsen. Det er også lurt å teste filoverføringstjenesten før du bruker den til filene dine, da noen av disse tjenestene kan forårsake problemer.

2. Støtte for filformater

Du må forsikre deg om at filoverføringstjenesten du velger, støtter alle filformatene dine. Den bør også kunne håndtere store filer, for eksempel videoer og bilder.

3. Kanaler som støttes

Du bør forsikre deg om at filoverføringstjenesten du velger, støtter de kommunikasjonskanalene du bruker, for eksempel e-post og sosiale medier.

4. Funksjoner for sikkerhet og personvern

Du bør se etter en filoverføringstjeneste som lar deg sende sikre filer, tilbyr ende-til-ende-kryptering og hindrer tredjeparter i å avlytte filene dine.

5. Priser

Før du velger en filoverføringstjeneste, bør du vurdere prisplanene. Du trenger ikke å betale for filoverføringstjenesten, men det er viktig å se på prisstrukturen.

Filemail-app for fildeling

Filemail

Filemail er et av de mest levedyktige alternativene der ute som lar deg sende store filer til hvem som helst via e-post på en enkel og rask måte. Filemail er helt gratis og lar deg sende så mange filer du vil.

Gratisversjonen av Filemail har en begrensning på 5 GB, men de har også betalingsalternativer som lar deg sende ubegrenset filstørrelse. De støtter alle filformater. Ta en titt på Filemail hvis du er på utkikk etter en måte å sende store filer på uten å bekymre deg for lagringsplass.

Konklusjon

Det kan være vanskelig å omgå størrelsesgrensen for vedlegg i Gmail når du prøver å sende en fil som er større enn denne grensen. Den gode nyheten er at du alltid har alternativer, avhengig av hva du prøver å sende.

Hvis filene dine er for store for Gmail, men for små for OneDrive, Dropbox, Google Drive eller andre fildelingstjenester du bruker, er Filemail et av de beste alternativene.

Med Filemail kan du enkelt og raskt sende store filer via e-post, uansett hvilket format filen har. Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du kan omgå filstørrelsesbegrensningen i Gmail og omgå den når det er nødvendig. Takk for at du leste!

Kom forbi størrelsesbegrensningene for Gmail-vedlegg
Uten å kaste bort tid ved hjelp av splittere og kompressorer
Ta en titt på våre betalte abonnementer

Se flere artikler om å sende store filer via e-post