Omejitev velikosti priloge v Gmailu in kako deliti datoteke, ki jo obidejo

Ace22. januar 2024
uporaba storitve gmail za pošiljanje velikih datotek prek e-pošte

Gmail je priljubljena Googlova e-poštna storitev. Od začetka delovanja leta 2004 je postala ena najpogosteje uporabljenih e-poštnih storitev na svetu.

Zaradi enostavnega vmesnika za uporabo je Gmail odlična izbira za nove uporabnike e-pošte, kar pojasnjuje njegovo priljubljenost. Pravzaprav ima Gmail od konca leta 2021 po vsem svetu kar 1,8 milijarde aktivnih uporabnikov.

Vendar pa je ena od lastnosti, ki bi lahko potencialno ovirala njegovo razširjeno uporabo, omejitev priponk e-pošte, ki jih je mogoče pošiljati in prejemati prek njega. Omejitev velikosti priponk, ki jih je mogoče poslati ali prejeti prek strežnikov storitve Gmail, se lahko pri izmenjavi velikih datotek izkaže za problematično.

Ta omejitev lahko predstavlja težavo in ovira izmenjavo velikih datotek, kot so preglednice, predstavitve, glasbene skladbe in videoposnetki. Na srečo obstajajo načini, s katerimi lahko to omejitev obidete.

V tem prispevku si bomo ogledali, kako lahko obidete to omejitev velikosti in prek storitve Gmail pošiljate velika e-poštna sporočila z velikimi priponkami. Poglobimo se v to!

Brezplačno pošiljanje datotek do 5 GB
Registracija ni potrebna
Souporaba datotek zdaj

Zakaj je velikost e-poštnih sporočil omejena?

Razloga za omejitev velikosti datotek v e-pošti Gmail sta predvsem dva.

Prvi razlog je zagotavljanje, da nalaganje ali prenašanje datotek ne traja predolgo. Če upoštevamo, da 1 MB velika datoteka potrebuje za prenos približno 14 sekund, bi lahko pošiljanje velikih datotek prek e-pošte trajalo veliko časa, zato ima Gmail to omejitev.

Gmail ima to omejitev velikosti tudi zato, ker lahko večje datoteke vsebujejo viruse ali zlonamerno programsko opremo, ki lahko okužijo vaš računalnik, če jih prenesete. Zaradi teh tveganj Gmail omejuje pošiljanje in prejemanje velikih datotek, da bi zagotovil varnost svojih uporabnikov. Vendar obstajajo načini, kako to omejitev velikosti zaobiti.

omejitve velikosti datotek

Velikost priloge e-pošte najboljših ponudnikov e-pošte

Najboljši ponudniki brezplačne e-pošte, kot so Gmail, Yahoo, Outlook in drugi, imajo omejitev velikosti datotek, ki jih je mogoče poslati ali prejeti prek njihovih strežnikov. Oglejmo si, kako se različni ponudniki storitev pri velikosti datotek spopadajo z Gmailom.

Ponudnik e-pošte

Omejitev velikosti priložene datoteke (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Kot je razvidno s seznama, je skupna velikost 25 MB, ki so jo za priponke določili skoraj vsi najboljši ponudniki e-pošte. To je zato, ker so njihovi strežniki konfigurirani za obdelavo tako velikih datotek in želijo ohraniti doslednost.

Vendar ima Gmail eno najnižjih omejitev za priponke e-poštnih sporočil. Zato boste morda imeli težave pri pošiljanju velikih datotek prek storitve Gmail. Vendar ne izgubite poguma, saj obstajajo načini za pošiljanje velikih e-poštnih sporočil prek storitve Gmail.

zaobiti omejitev velikosti priponke v e-pošti gmail

Kako zaobiti omejitev velikosti datotek v storitvi Gmail

Prek storitve Gmail lahko na različne načine pošiljate velika e-poštna sporočila. Poznati morate le pravo rešitev. Oglejmo si nekaj metod, ki jih lahko uporabite za pošiljanje velikih datotek prek storitve Gmail.

stiskanje in zmanjševanje velikosti datotek

1. Stisnite svoje datoteke

Stiskanje datotek, s katerim lahko zaobidete omejitev velikosti storitve Gmail, je ena najlažjih metod. Datoteko morate stisniti v format ZIP ali RAR, da jo lahko pošljete svojemu stiku v Gmailu. Ko prejmejo datoteko, jo morajo pred odpiranjem le razbrati. To je res tako preprosto.

Če želite datoteko zapakirati, morate le desno klikniti na datoteko in izbrati možnost "Pošlji v" > "Stisnjena (zip) mapa". Trajalo bo nekaj sekund, da se datoteka stisne, nato pa jo lahko pošljete svojemu stiku v Gmailu. Ko jo prejmejo, morajo le desno klikniti na datoteko in izbrati možnost "Izvleči vse".

uporaba razdelilnikov datotek

2. Razdelilniki datotek

Omejitev velikosti v Gmailu lahko obidete tudi z razdelilniki datotek. Razdelilniki datotek so aplikacije, ki vam omogočajo, da datoteke razdelite na manjše dele in jih pošljete v ločenih e-poštnih sporočilih.

Na primer, 25 MB veliko datoteko lahko razdelite na 5 delov po 5 MB in jo pošljete v 5 ločenih e-poštnih sporočilih. S tem zagotovite, da bo datoteka brez težav prispela do predvidenega prejemnika.

Na spletu je na voljo veliko različnih razdelilnikov datotek, vendar je ključno, da najdete tistega, ki vam najbolj ustreza. Nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri razdelilnika datotek, je:

1. Podprti formati datotek

Prepričati se morate, da razdelilnik datotek podpira vaš format datotek. Prav tako mora biti sposoben obdelovati velike datoteke, kot so videoposnetki in slike.

2. Več e-poštnih sporočil

Poiskati morate razdelilnik datotek, ki omogoča hitro ločevanje in pošiljanje velikih datotek v več e-poštnih sporočil. Tako pri pošiljanju velikih datotek prek storitve Gmail ne boste naleteli na težave.

3. Enostavnost uporabe

Bistvo uporabe razdelilnika datotek je v tem, da je postopek hiter in enostaven. Zato morate poiskati razdelilnik datotek, ki omogoča preprosto razdelitev datotek v več e-poštnih sporočil. Poiščete lahko tudi brezplačen razdelilnik datotek, ki ga lahko uporabljate, ne da bi morali plačati kakršno koli pristojbino.

shranjevanje v oblaku

3. Možnosti shranjevanja v oblaku

Možnosti shranjevanja v oblaku so hitro postale prednostna izbira uporabnikov, ki želijo deliti velike datoteke. S storitvami shranjevanja v oblaku, kot sta Google Drive in Dropbox, lahko naložite datoteko in prejemniku pošljete povezavo. Ta lahko nato datoteko prenese iz svojih računov za shranjevanje v oblaku.

OneDrive

OneDrive je ena izmed najbolj priljubljenih storitev shranjevanja v oblaku. OneDrive omogoča shranjevanje, deljenje in sinhronizacijo delovnih ali šolskih datotek na enem mestu. Dokumente lahko shranite v OneDrive in do njih dostopate iz katere koli naprave. Datoteke v storitvi OneDrive lahko delite z drugimi, ne glede na to, kje se nahajajo.

Google Drive

Google Drive je ena izmed najbolj priljubljenih Googlovih storitev, ki omogoča shranjevanje in skupno rabo datotek v vseh napravah. Datoteke lahko ustvarjate, nalagate in urejate v oblaku ter celo sodelujete z drugimi pri delu z eno datoteko. Za ustvarjanje datoteke lahko izbirate med storitvami Google Dokumenti, Preglednice, Diapozitivi in Obrazci.

Dropbox

Dropbox omogoča shranjevanje in skupno rabo datotek, vključno s fotografijami. Določite lahko, kdo vidi vsako datoteko ali mapo, in jih z geslom ohranite zasebne. Dropbox vam lahko pomaga zaščititi vsebino. Pri uporabi teh možnosti vam ni treba skrbeti za velikost datoteke, saj so zasnovane za obdelavo velikih datotek.

računalništvo v oblaku

4. Storitev prenosa datotek v oblaku

Če želite deliti velike datoteke s poslovnimi partnerji, prijatelji ali družinskimi člani, je uporaba storitev prenosa datotek v oblaku odlična zamisel. To so storitve, ki vam zagotavljajo veliko prostora za shranjevanje v oblaku, da lahko svoje datoteke delite z drugimi uporabniki po vsem svetu.

Storitve prenosa datotek v oblaku delujejo enako kot storitve shranjevanja v oblaku. Do njih lahko dostopate iz katere koli naprave, zato so še posebej uporabne, ko ste na poti. Na voljo je veliko različnih storitev, zato je iskanje tiste, ki najbolje ustreza vašim zahtevam, lahko nekoliko zahtevno.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri storitve prenosa datotek v oblaku:

1. Omejitev velikosti datotek

Prepričajte se, da izbrana storitev za prenos datotek podpira vse vaše datoteke in ne omejuje njihove velikosti. Prav tako je dobro, da storitev prenosa datotek preizkusite, preden jo uporabite za svoje datoteke, saj lahko nekatere od teh storitev povzročajo težave.

2. Podpora za format datotek

Prepričati se morate, da izbrana storitev za prenos datotek podpira vse vaše formate datotek. Prav tako mora biti sposobna obdelati velike datoteke, kot so videoposnetki in slike.

3. Podprti kanali

Prepričajte se, da izbrana storitev prenosa datotek podpira komunikacijske kanale, ki jih uporabljate, kot sta e-pošta in družbeni mediji.

4. Funkcije za varnost in zasebnost

Poiskati morate storitev prenosa datotek, ki vam omogoča varno pošiljanje datotek, ponuja šifriranje od konca do konca in tretjim osebam preprečuje prestrezanje vaših datotek.

5. Cene

Preden izberete storitev prenosa datotek, morate upoštevati njene cenovne načrte. Za storitev prenosa datotek vam ni treba plačati, vendar je pomembno, da si ogledate njeno cenovno strukturo.

Aplikacija za izmenjavo datotek Filemail

Filemail

Filemail je ena izmed najbolj učinkovitih možnosti, ki omogoča enostavno in hitro pošiljanje velikih datotek komur koli prek e-pošte. Filemail je popolnoma brezplačen in omogoča pošiljanje poljubnega števila datotek.

Brezplačna različica storitve Filemail ima omejitev 5 GB, vendar imajo tudi plačljive možnosti, ki vam omogočajo pošiljanje datotek neomejene velikosti. Podpirajo vse formate. Če iščete način za pošiljanje velikih datotek brez skrbi glede prostora za shranjevanje, obvezno preverite storitev Filemail.

Zaključek

Če želite nekomu poslati datoteko, ki je večja od omejitve velikosti priponke v e-pošti Gmail, je to lahko zelo neprijetno. Dobra novica je, da imate glede na to, kaj želite poslati, vedno na voljo različne možnosti.

Če so vaše datoteke prevelike za Gmail, a premajhne za OneDrive, Dropbox, Google Drive ali katero koli drugo storitev za izmenjavo datotek, ki jo uporabljate, je Filemail ena najboljših možnosti.

Filemail omogoča enostavno in hitro pošiljanje velikih datotek prek e-pošte, ne glede na obliko datoteke. Upamo, da vam je ta članek pomagal izvedeti, kako zaobiti omejitev velikosti datotek v storitvi Gmail in jo obiti, kadar je to potrebno. Hvala za branje!

Premagajte omejitve velikosti priloge v Gmailu
Brez izgube časa z uporabo razdelilnikov in kompresorjev
Oglejte si naše plačljive načrte

Oglejte si več člankov o pošiljanju velikih datotek po e-pošti