De limiet voor de grootte van bijlagen in Gmail en hoe u bestanden kunt delen die de limiet omzeilen

Ace22 januari 2024
gmail gebruiken om grote bestanden via e-mail te versturen

Gmail is een populaire e-maildienst van Google. Sinds de lancering in 2004 is het uitgegroeid tot een van de meest gebruikte e-maildiensten ter wereld.

De gebruiksvriendelijke interface van Gmail maakt het een geweldige optie voor nieuwe e-mailgebruikers, wat zijn populariteit verklaart. Eind 2021 had Gmail wereldwijd maar liefst 1,8 miljard actieve gebruikers.

Een van de functies die het wijdverspreide gebruik echter zou kunnen belemmeren, is de beperking op e-mailbijlagen die via Gmail kunnen worden verzonden en ontvangen. De Gmail-limiet op de grootte van bijlagen die via de servers kunnen worden verzonden of ontvangen, kan problematisch zijn bij het delen van grote bestanden.

Deze beperking kan een probleem vormen en het delen van grote bestanden zoals spreadsheets, presentaties, muzieknummers en video's belemmeren. Gelukkig zijn er methoden die de limiet kunnen omzeilen.

In deze blogpost bekijken we hoe je deze limiet kunt omzeilen om grote e-mails met grote bijlagen te versturen via Gmail. Laten we erin duiken!

Gratis bestanden verzenden tot 5 GB
Geen registratie vereist
Bestanden nu delen

Waarom zijn e-mails beperkt in grootte?

Er zijn voornamelijk twee redenen waarom Gmail deze beperking op bestandsgroottes heeft.

De eerste reden is om ervoor te zorgen dat het uploaden of downloaden van bestanden niet te lang duurt. Als je bedenkt dat het ongeveer 14 seconden duurt om een bestand van 1 MB te uploaden, kan het verzenden van grote bestanden via e-mails veel tijd in beslag nemen.

Gmail heeft deze limiet ook omdat grotere bestanden virussen of malware kunnen bevatten die je computer kunnen infecteren als je ze downloadt. Met deze risico's in gedachten beperkt Gmail het verzenden en ontvangen van grote bestanden om ervoor te zorgen dat zijn gebruikers veilig zijn. Er zijn echter manieren om deze limiet te omzeilen.

limieten voor bestandsgrootte

Grootte van e-mailbijlagen bij de belangrijkste e-mailproviders

De belangrijkste gratis e-mailproviders zoals Gmail, Yahoo, Outlook en anderen hebben een limiet voor bestandsgroottes die via hun servers kunnen worden verzonden of ontvangen. Laten we eens kijken hoe de verschillende serviceproviders het doen ten opzichte van Gmail als het gaat om bestandsgroottes.

Aanbieder van e-mail

Limiet grootte bijlage (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Zoals je kunt zien in de lijst, is er een algemene grootte van 25 MB die bijna alle grote e-mailproviders hebben opgelegd aan bijlagen. Dit komt omdat hun servers geconfigureerd zijn om zulke grote bestanden te verwerken en ze willen de zaken consistent houden.

Gmail heeft echter een van de laagste limieten als het gaat om e-mailbijlagen. Dit is de reden waarom je problemen kunt hebben met het verzenden van grote bestanden via Gmail. Maar laat de moed niet zakken, want er zijn manieren om grote e-mails via Gmail te versturen.

Omzeil de limiet voor de grootte van bijlagen in gmail

Hoe de bestandslimiet van Gmail omzeilen

Er zijn veel verschillende manieren om grote e-mails te versturen via Gmail. Je moet alleen de juiste omweg weten. Laten we eens kijken naar enkele methoden die je kunt gebruiken om grote bestanden via Gmail te versturen.

Bestanden comprimeren en verkleinen

1. Comprimeer uw bestanden

Het comprimeren van je bestanden om de groottebeperking van Gmail te omzeilen is een van de makkelijkste methodes. Je hoeft je bestand alleen maar te comprimeren in een ZIP- of RAR-formaat, zodat je het naar je Gmail-contactpersoon kunt sturen. Wanneer ze het bestand ontvangen, hoeven ze het alleen maar uit te pakken voordat ze het openen. Zo eenvoudig is het.

Om je bestand te zippen, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de optie "Verzenden naar" > "Gecomprimeerde (gezipte) map" te selecteren. Het duurt een paar seconden voordat het bestand is gecomprimeerd en je kunt het naar je Gmail-contact sturen. Zodra ze het ontvangen, hoeven ze alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de optie "Alles uitpakken" te selecteren.

gebruik bestandssplitsers

2. Bestandssplitsers

Je kunt ook bestandssplitsers gebruiken om de groottebeperking van Gmail te omzeilen. Bestandssplitsers zijn toepassingen waarmee je je bestanden kunt opdelen in kleinere stukken en ze in aparte e-mails kunt versturen.

Je kunt bijvoorbeeld een bestand van 25 MB opsplitsen in 5 delen van elk 5 MB en het in 5 aparte e-mails versturen. Dit zorgt ervoor dat het bestand de beoogde ontvanger zonder problemen bereikt.

Er zijn online veel verschillende bestandssplitsers beschikbaar, maar het is belangrijk om er een te vinden die voor jou het beste werkt. Een paar dingen die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een bestandssplitser zijn:

1. Ondersteunde bestandsformaten

Je moet ervoor zorgen dat de bestandssplitser jouw bestandsindeling ondersteunt. Hij moet ook grote bestanden aankunnen, zoals video's en afbeeldingen.

2. Meerdere e-mails

Je moet op zoek gaan naar een bestandssplitser waarmee je grote bestanden snel kunt scheiden en in meerdere e-mails kunt verzenden. Zo krijg je geen problemen bij het verzenden van grote bestanden via Gmail.

3. Gebruiksgemak

Het hele punt van het gebruik van een bestandssplitser is om het proces snel en gemakkelijk te maken. Je moet dus op zoek gaan naar een bestandssplitser die het eenvoudig maakt om je bestanden in meerdere e-mails te splitsen. Je kunt ook op zoek gaan naar een gratis splitter die je kunt gebruiken zonder dat je er geld voor hoeft te betalen.

cloudopslag

3. Cloudopslagopties

Cloudopslagopties zijn snel de favoriete keuze geworden van gebruikers die grote bestanden willen delen. Met cloudopslagdiensten zoals Google Drive en Dropbox kun je je bestand uploaden en een link naar je ontvanger sturen. Zij kunnen het bestand dan downloaden van hun respectieve cloudopslagaccounts.

OneDrive

OneDrive is een van de populairste cloudopslagdiensten. Met OneDrive kun je je werk- of schoolbestanden op één plek opslaan, delen en synchroniseren. Je kunt je documenten opslaan in OneDrive en ze openen vanaf elk apparaat. Je kunt bestanden in OneDrive delen met anderen, ongeacht waar ze zijn.

Google Drive

Met Google Drive, een van de populairste diensten van Google, kun je bestanden opslaan en delen op al je apparaten. Je kunt je bestanden maken, uploaden en bewerken in de cloud en zelfs samenwerken met anderen om aan één bestand te werken. Je kunt kiezen uit Google Docs, Sheets, Slides en Forms om je bestand te maken.

Dropbox

Met Dropbox kun je je bestanden, inclusief foto's, opslaan en delen. Je kunt bepalen wie elk bestand of elke map kan zien en ze privé houden met een wachtwoord. Dropbox kan je helpen om je inhoud te beschermen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de grootte van het bestand als je deze opties gebruikt, want ze zijn ontworpen om grote bestanden te verwerken.

cloudcomputing

4. Cloud-gebaseerde bestandsoverdrachtservice

Als je grote bestanden wilt delen met je zakenrelaties, vrienden of familieleden, kan het een geweldig idee zijn om gebruik te maken van bestandsoverdrachtservices in de cloud. Dit zijn diensten die u voorzien van een grote hoeveelheid cloudopslagruimte om uw bestanden te delen met andere gebruikers over de hele wereld.

Diensten voor bestandsoverdracht in de cloud werken net als cloudopslagdiensten. Je hebt er vanaf elk apparaat toegang toe en ze zijn vooral handig als je onderweg bent. Er zijn veel verschillende diensten beschikbaar, dus het kan een uitdaging zijn om de dienst te vinden die het beste bij je wensen past.

Hier zijn enkele dingen die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een bestandsoverdrachtservice in de cloud:

1. Limiet bestandsgrootte

Zorg ervoor dat de bestandsoverdrachtservice die u kiest al uw bestanden ondersteunt en de grootte van uw bestanden niet beperkt. Het is ook een goed idee om de bestandsoverdrachtservice te testen voordat u deze voor uw bestanden gebruikt, aangezien sommige van deze services problemen kunnen veroorzaken.

2. Ondersteuning van bestandsformaten

Je moet er zeker van zijn dat de bestandsoverdrachtservice die je kiest al je bestandsformaten ondersteunt. Het moet ook grote bestanden aankunnen, zoals video's en afbeeldingen.

3. Ondersteunde kanalen

Zorg ervoor dat de bestandsoverdrachtservice die je kiest de communicatiekanalen ondersteunt die je gebruikt, zoals e-mail en sociale media.

4. Beveiligings- en privacyfuncties

Je moet op zoek gaan naar een dienst voor bestandsoverdracht waarmee je beveiligde bestanden kunt versturen, die end-to-end versleuteling biedt en voorkomt dat derden je bestanden kunnen onderscheppen.

5. Prijzen

Voordat je een bestandsoverdrachtservice kiest, moet je kijken naar de prijsplannen. Je hoeft niet te betalen voor de bestandsoverdrachtservice, maar het is belangrijk om te kijken naar de prijsstructuur.

Filemail app voor het delen van bestanden

Filemail

Filemail is een van de meest haalbare opties waarmee je eenvoudig en snel grote bestanden via e-mail naar iedereen kunt sturen. Filemail is helemaal gratis en je kunt er zoveel bestanden mee versturen als je wilt.

De gratis versie van Filemail heeft een limiet van 5 GB, maar ze hebben ook betaalde opties waarmee je onbeperkt bestanden kunt versturen. Ze ondersteunen elk formaat. Zorg ervoor dat je Filemail bekijkt als je op zoek bent naar een manier om grote bestanden te versturen zonder je zorgen te maken over opslagruimte.

Conclusie

Het omzeilen van de maximale grootte van een bijlage in Gmail kan erg lastig zijn als je iemand een bestand wilt sturen dat groter is dan die grootte. Het goede nieuws is dat je altijd opties hebt, afhankelijk van wat je probeert te versturen.

Als uw bestanden te groot zijn voor Gmail maar te klein voor OneDrive, Dropbox, Google Drive of een andere dienst voor het delen van bestanden die u gebruikt, dan is Filemail een van de beste opties die er zijn.

Met Filemail kunt u eenvoudig en snel grote bestanden verzenden via e-mail, ongeacht het formaat van uw bestand. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de Gmail-limiet voor bestandsgrootte kunt omzeilen en omzeilen wanneer dat nodig is. Bedankt voor het lezen!

Voorbij de maximale grootte van bijlagen in Gmail
Zonder tijd te verspillen met splitters en compressoren
Bekijk onze betaalde plannen

Bekijk meer artikelen over het e-mailen van grote bestanden