Bestanden overzetten van iPhone naar Mac

Ace24 januari 2024
hoe bestanden overzetten van iPhone naar Mac

In dit artikel behandelen we 6 methoden die je kunt gebruiken om bestanden van je iPhone naar je Mac over te zetten. We geven ook stap-voor-stap instructies zodat je gemakkelijk kunt beginnen met het verplaatsen van die bestanden van je iPhone naar je Mac.

Tegenwoordig gebruiken we onze telefoons voor bijna alles, dus het zijn enkele van de belangrijkste apparaten die onze informatie en bestanden dragen. Onze afhankelijkheid van onze telefoons als multifunctionele apparaten leidt onvermijdelijk tot het verzamelen van veel bestanden in hun interne opslag. Zodra de interne opslagruimte bijna leeg is, zul je nadenken over hoe je bestanden kunt overzetten van iPhone naar Mac, als je je verdiept in het Apple ecosysteem.

Gratis overdracht tot 5 GB
Geen registratie vereist
Nu grote bestanden overzetten
Kabels om foto's over te zetten van iphone naar macbook

1. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac met een kabel

Gewoon je iPhone op je Mac aansluiten is misschien wel de meest eenvoudige methode om bestanden van je iPhone naar je Mac of van je Mac naar je iPhone over te zetten. Deze aanpak is vrij eenvoudig als er een USB-kabel beschikbaar is.

  1. Sluit als eerste stap het ene uiteinde van de USB-kabel aan op je iPhone en het andere uiteinde op de Mac. Dit zou een link moeten creëren tussen de twee, en je zou moeten zien dat beide apparaten elkaar onmiddellijk ontdekken.
  2. Klik op het Finder-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm van je Mac. Deze actie zou een nieuw Finder-venster moeten openen.
  3. Mogelijk zie je je iPhone in de lijst onder Apparaten/Locaties staan door naar beneden te scrollen in de linker zijbalk. Klik op de link.
  4. Kies waar je bestanden naartoe en vandaan wilt verplaatsen.
  5. Als je bestanden van een Mac naar een iPhone wilt verplaatsen via USB, sleep je het bestand gewoon van je bureaublad naar de doelmap. Als je een bestand van je telefoon naar je computer wilt verplaatsen, blader je naar de gewenste map en sleep je het bestand naar je bureaublad.
AirDrop om bestanden van iphone naar mac te verplaatsen

2. Bestanden draadloos overzetten van iPhone naar Mac met AirDrop

Je kunt verschillende soorten bestanden versturen, waaronder afbeeldingen, video's, plaatsen en websites, wanneer je het programma AirDrop gebruikt. AirDrop is een van de snelste en meest efficiënte methoden om gegevens over te zetten tussen een iPhone en een Mac.

AirDrop is een kernonderdeel van het iOS- en macOS-besturingssysteem waarmee je snel en moeiteloos bestanden kunt uitwisselen met anderen in de buurt. Het maakt gebruik van Bluetooth en WiFi, waardoor het zelfs werkt als je apparaten niet verbonden zijn met het internet. AirDrop maakt de overdracht van afbeeldingen, video's, webpagina's, locaties en meer tussen apparaten mogelijk.

  1. Verbind je Mac en iPhone met hetzelfde draadloze netwerk of koppel je Mac en iPhone via Bluetooth.
  2. Open het bestand dat je wilt overdragen vanaf je iPhone en druk vervolgens op het deelpictogram.
  3. Nadat je "Control Center" hebt gestart, activeer je WiFi en Bluetooth op je apparaat.
  4. Activeer daarna AirDrop op je iPhone en verander de instellingen van de telefoon in "Iedereen/Contacten alleen".
  5. Selecteer AirDrop op je Mac door naar de "Finder" app te gaan, klik dan op de "Go" knop en zet de AirDrop functie aan.
  6. Activeer de optie "Allow to be discovered by" op de Macbook door "Contacts Only/Everyone" te selecteren in het vervolgkeuzemenu.
  7. Zoek in het bestand naar de knop "Delen" en kies vervolgens de optie "AirDrop" op je iPhone.
  8. Wacht nu tot de overdracht van de bestanden is voltooid.
iTunes

3. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac met iTunes

De volgende stap in ons artikel over het overzetten van bestanden van iPhone naar Mac is iTunes. De meeste mensen kiezen er nog steeds voor om iTunes te gebruiken bij het overzetten van gegevens van een iPhone naar een computer. Desalniettemin kun je met iTunes alleen de gegevens van de programma's op je iOS-apparaat die bestandsdeling ondersteunen overzetten naar je Mac, waardoor de soorten bestanden die kunnen worden overgezet beperkt zijn.

In het algemeen zijn er twee opties voor het synchroniseren van je muziek, films, foto's, contacten, agenda's en apparaatback-ups via je iTunes-account:

  1. USB
  2. WiFi

iTunes synchroniseren via USB

Met een geschikt apparaat is het overzetten van bestanden van je iPhone naar je Mac vrij eenvoudig:

  1. Open iTunes. Zorg ervoor dat je de meest recente versie hebt.
  2. Sluit je iPhone via USB aan op je computer. In de linkerbovenhoek van iTunes zie je een apparaat onder Aangesloten apparaten staan.
  3. Klik op het symbool voor het apparaat.
  4. Aan de linkerkant van iTunes kies je Instellingen om de soorten materiaal te zien die gesynchroniseerd kunnen worden.
  5. Selecteer de gewenste bestanden en klik vervolgens op Synchroniseren in iTunes.
  6. Selecteer "Toepassen" in de rechterbenedenhoek van iTunes. De synchronisatie zou automatisch moeten beginnen en vanaf nu zullen je apparaten synchroniseren telkens als je verbinding maakt via USB en iTunes open hebt staan.

iTunes synchroniseren met WiFi

Je kunt je iPhone configureren om materiaal via WiFi te synchroniseren als je van tevoren hebt gecontroleerd of op je pc de meest recente versie van iTunes draait en of je iPhone en pc op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten. Hiervoor heb je een lightning-kabel nodig om je iPhone met de computer te verbinden.

  1. Sluit je iPhone via USB aan op je computer.
  2. Klik op de knop Apparaat in de linkerbovenhoek van het iTunes-appvenster.
  3. Het tabblad Overzicht bevindt zich onder het tabblad Instellingen.
  4. Schakel het selectievakje naast Synchroniseren met dit apparaat via WiFi in en selecteer Toepassen.
Bestanden overbrengen via wifi

4. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac met iCloud

iCloud Drive is eenvoudig te gebruiken en organiseert je bestanden in hun eigen mappen, wat een van de sterke punten van de dienst is. Met behulp van je Apple ID heb je toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen op zowel desktops als iPhones.

Houd er rekening mee dat je voor deze methode een betrouwbare WiFi-verbinding nodig hebt. Controleer ook of je iPhone en Mac de meest recente versies van hun respectievelijke OS draaien. Je kunt hetzelfde doen door deze instructies te volgen.

  1. Open het Apple menu door op de Apple pop-up in de linkerbovenhoek van het bureaublad te klikken.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren in het menu.
  3. Ga je gang en klik op iCloud.
  4. Meld je aan met het e-mailadres en wachtwoord dat aan je Apple ID is gekoppeld.
  5. Volg de instructies op het scherm om iCloud in te stellen.
  6. Navigeer naar de app "Instellingen" op je iPhone.
  7. Selecteer "uw naam" en vervolgens iCloud in het menu dat verschijnt.
  8. Zet iCloud Drive aan, dit is de vierde stap.
  9. Ga naar het Apple-menu op je computer en klik daar op "Systeemvoorkeuren".
Filemail app voor het delen van bestanden

5. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac met FileMail

Met FileMail is het eenvoudig om grote videobestanden, audiobestanden, fotocollecties van hoge kwaliteit en collecties van alle andere soorten media te versturen. Onze iphone file transfer app is eenvoudig te gebruiken en heeft een "WiFi only" optie voor het geval je wilt voorkomen dat je mobiele datalimiet wordt overschreden tijdens het gebruik.

Als u alleen bestanden van minder dan 5 GB deelt, kunt u dit doen zonder te registreren en zonder dat u een abonnement hoeft af te sluiten. Met FileMail kunnen gebruikers in een paar eenvoudige stappen bestanden delen en ontvangen tussen iPhone en Mac:

  1. Download, installeer en start de FileMail mobiele app.
  2. Klik op "Bestanden toevoegen".
  3. Navigeer naar de gewenste bestanden en/of mappen en voeg ze toe.
  4. U kunt ervoor kiezen om uw bestanden als e-mail te verzenden of uw bestanden te uploaden en een deelbare link te krijgen.
  5. Als je kiest voor "Verzenden als e-mail", typ dan het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg eventueel een optioneel bericht toe.
  6. Druk op de knop Verzenden.
  7. De ontvanger krijgt een e-mail met instructies om de bestanden te downloaden.
  8. Als je hebt gekozen voor "Verzenden als link", nadat je bestanden zijn geüpload, ontvang je een link die je kunt delen met wie je de bestanden wilt delen.
  9. De Mac-gebruiker die in dit voorbeeld de ontvanger is, kan onze desktopapplicatie gebruiken om de bestanden te downloaden, die UDP-overdrachtversnelling biedt voor hogere snelheden en een robuustere verbinding.
Weegschaal

6. Bestanden overzetten van iPhone naar Mac - De voor- en nadelen van verschillende oplossingen bekijken

Overdrachtsmethode

Voordelen

Nadelen

AirDropOmdat het automatisch ontvangers in de buurt kan detecteren, hoef je geen apparaten aan te sluiten.Trage methode met overdrachtsnelheden van ongeveer 40 MB/s tussen moderne Mac-modellen. AirDrop kan worden misbruikt als het op een openbaar netwerk wordt gebruikt, dus wees voorzichtig als je mensen toestaat om bestanden naar je Mac te verzenden via deze functie.
USB-kabelGemakkelijk en eenvoudig te gebruiken Het vereist geen internetverbinding om bestanden te verzenden Zeer snel om de bestanden te verzenden, zelfs de grote bestandenHet is afhankelijk van de fysieke beschikbaarheid van de USB-kabel en dat beide apparaten zich in elkaars nabijheid bevinden.
iTunes
Ondersteunt zowel USB- als WiFi-connectiviteit. Geen kwaliteitsverlies voor bestanden zoals afbeeldingen en video's
Niet alle iDevice applicaties ondersteunen de iTunes File Sharing functie. Afzonderlijke en meervoudige bestanden kunnen worden geïmporteerd, maar mappen kunnen niet worden geïmporteerd.
iCloudAl je apparaten worden gesynchroniseerd en bijgewerkt wanneer je een bestand wijzigt met behulp van cloudopslag. De iCloud-diensten zijn compatibel met niet-iOS-apparaten, maar ze werken vooral effectief samen met het Apple ecosysteem. Aanbieders van cloud-opslag versterken de beveiliging van hun diensten met extra lagen.Voor bestandsopslag in de cloud is een internetverbinding nodig. De kosten voor het uploaden en downloaden van gegevens uit de cloud kunnen zich opstapelen. Als de server overvol is, kan de bestandsoverdracht soms traag worden.
FileMailGeen registratie nodig. Gratis om bestanden tot 5 GB te delen. Gegevensversleuteling maakt het gebruik snel en veilig Ondersteunt de overdracht van grote bestanden snel en efficiëntEen internetverbinding is vereist. Om bestanden groter dan 5B te delen heb je een abonnement nodig.
Bestanden van elke grootte overzetten
Onbeperkte ontvangers, downloads en bandbreedte
Bekijk onze betaalde plannen

Moet je bestanden delen tussen meer apparaten?