Hoe bestanden overzetten van iPhone naar pc

Ace8 maart 2024
hoe bestanden overzetten van iphone naar pc

Het is al een hele tijd moeilijk om een antwoord te vinden op de vraag hoe je bestanden van de iPhone naar de pc kunt overzetten. Er is een zekere mate van compatibiliteit tussen de iPhone en de pc; toch is het, in tegenstelling tot het synchroniseren van gegevens met de Mac, nog steeds moeilijk om bestanden over te zetten tussen de iPhone en de pc. Er zijn een paar verschillende methoden waarmee je gegevens kunt synchroniseren en overzetten tussen je Windows-computer en je iPhone of iPad.

Als je een iPhone gebruikt, kun je deze richtlijnen altijd gebruiken als je iOS-gegevens wilt overzetten. Het maakt niet uit of je bestanden van je iPhone naar je pc wilt verplaatsen of andersom; deze opties werken.

Gratis overdracht tot 5 GB
Geen registratie vereist
Bestanden Nu Overzetten
iCloud om bestanden over te zetten

1. Bestanden overzetten van iPhone naar pc met iCloud

Over het algemeen is iCloud een van de eenvoudigste methoden om gegevens over te zetten tussen een iPhone en bijna elk ander apparaat, inclusief een Windows-pc. In wezen upload je je gegevens naar iCloud en haal je ze vervolgens op een ander apparaat op.

Het gratis iCloud-abonnement biedt echter slechts 5 GB opslagruimte. Als je iCloud wilt gebruiken om grotere bestanden over te zetten, moet je je abonneren op een premium abonnement.

  1. Start de Bestanden-app op je iPhone.
  2. Zoek de bestanden die je wilt overzetten naar je computer.
  3. Druk lang op de knop Kopiëren en raak deze aan voor afzonderlijke bestanden. Als je meerdere bestanden wilt kopiëren, gebruik je de optie Selecteren in het menu met drie puntjes.
  4. Ga in de app naar iCloud Drive en plak de gekopieerde bestanden daar. Je bestanden zijn overgezet naar iCloud Drive.
  5. Gebruik iCloud.com of de iCloud Drive-applicatie voor Windows om de bestanden naar je computer te downloaden.
Bestanden verzenden via bluetooth vanaf iphone

2. Bestanden van iPhone naar PC overzetten via Bluetooth

Bluetooth is een andere eenvoudige techniek om gegevens van iPhone naar PC over te zetten. Een aspect dat je echter moet onthouden is dat het overzetten van gegevens van iPhone naar PC via Bluetooth alleen mogelijk is voor een beperkt aantal verschillende bestandsformaten.

Omdat het zo tijdrovend is om handmatig bestanden te kiezen voor bestandsoverdracht van iPhone naar Bluetooth, kun je slechts een kleine hoeveelheid gegevens overdragen via Bluetooth, wat betekent dat je slechts een beperkte hoeveelheid informatie kunt delen.

Bovendien is Bluetooth zeker niet de meest efficiënte methode om gegevens over te dragen. Daarom bespreken we in de volgende paragraaf een andere effectieve strategie.

  1. Veeg het instellingenpaneel op het beginscherm van de iPhone omhoog en houd het Bluetooth-symbool ingedrukt. Laat het verbinding maken met de computer waarnaar je de gegevens wilt verzenden.
  2. Om de overdracht te starten, selecteer je de Windows "instellingen" optie en activeer je de Bluetooth optie. Op het tabblad Windows vind je de optie "apparaat". Schakel daar Bluetooth in om het Bluetooth-apparaat in staat te stellen bestanden te accepteren.
  3. Selecteer de bestanden die je wilt overbrengen van je iPhone naar je computer.
  4. Deze bestanden verschijnen in een pop-up op je computer.
MS Windows

3. Bestanden overzetten van iPhone naar pc met bestandsverkenner op Windows

In ons artikel over het overzetten van bestanden van iPhone naar PC kijken we naar het meest dominante en populaire besturingssysteem: Windows. Je bent misschien bekend met File Explorer, de software voor het beheren en overzetten van bestanden op Windows-computers. Het maakt het eenvoudig voor je om toegang te krijgen tot de bestanden op je computer en om de opslagruimte op je computer te doorzoeken.

Als de gegevens die je moet overbrengen foto's en video's uit de camerarol van je iPhone zijn, dan is Windows File Explorer de juiste keuze, omdat het directe foto- en videotransmissie van iPhone naar pc mogelijk maakt via een USB-verbinding. Er is geen verdere software nodig.

  1. File Explorer heeft een grafische gebruikersinterface voor gegevensbeheer. Via een USB-verbinding kun je de iPhone aansluiten op een computer.
  2. De iPhone ontgrendelen Zorg ervoor dat de verbinding tot stand komt door "Vertrouwen" te selecteren op uw iPhone. a
  3. Navigeer naar "Deze pc" > "[de naam van je iPhone]" > "Interne opslag" > "DCIM" > "100APPLE."
  4. Je iPhone-afbeeldingen worden netjes geordend in mappen op basis van datum.
  5. Je kunt nu de gewenste foto('s) naar je computer kopiëren.
iTunes

4. Hoe bestanden overzetten van iPhone naar PC met iTunes

Het primaire doel van Bestanden delen in iTunes is het vergemakkelijken van de gegevensoverdracht tussen je computer en een compatibele applicatie die op je iPhone of iPad draait. Als je zeker weet dat de bestanden die je wilt overzetten zijn gemaakt door een app die compatibel is met Bestand delen, dan kun je deze functie gebruiken om materiaal van een iPhone naar een pc over te zetten.

Volg de volgende stappen om bestanden van een iPhone naar een pc over te zetten met behulp van iTunes Bestandsdeling en USB:

  1. Sluit je iPhone aan op je computer en start iTunes als dit nog niet automatisch wordt uitgevoerd.
  2. Ga in het venster van iTunes naar het tabblad "Apparaat" en kies daar "Bestanden delen".
  3. Als je bestanden wilt overzetten van het ene programma naar het andere op je pc, kies je dat programma uit de lijst.
  4. Nadat je hebt besloten welke bestanden je naar de computer wilt kopiëren, kies je die bestanden en klik je op de knop "Opslaan naar".
  5. Om te beginnen met het overzetten van bestanden van je iPhone naar de computer, kies je een plaats op je computer waar je de bestanden wilt opslaan en klik je vervolgens op de knop "Opslaan naar".
Filemail Bestandsoverdracht Apps

5. Bestanden overzetten van iPhone naar PC met FileMail

Je kunt bestanden van je iOS-apparaat naar je computer sturen met behulp van FileMail. Het versturen van grote films, audiobestanden, fotocollecties van hoge kwaliteit en collecties van alle andere soorten media is eenvoudig.

De iphone file transfer applicatie is eenvoudig te gebruiken en heeft een "WiFi only" optie voor het geval je wilt voorkomen dat je mobiele datalimiet wordt overschreden tijdens het gebruik van de app. Om te beginnen download en installeer je de app op je iOS-apparaat. U kunt tot 5 GB gratis delen, zonder dat u zich hoeft te registreren.

  1. Installeer de Filemail mobiele applicatie voor ioS op uw iPhone
  2. Navigeer op uw pc naar de startpagina van Filemail of installeer de Filemail Desktop app voor pc. Hierdoor krijgt u UDP-overdrachtversnelling voor snellere overdrachtsnelheden.
  3. Start de FileMail-applicatie op uw iPhone
  4. Meld u aan bij uw huidige FileMail-account, of als u wilt, kunt u deze stap overslaan en onze service gebruiken zonder een cent te betalen.
  5. Kies gewoon de items die u wilt verzenden nadat u op de knop "Bestanden bijvoegen" hebt geklikt.
  6. Geef de e-mailadressen van de ontvangers op, het onderwerp van het bericht en de inhoud (optioneel).
  7. Klik op "Verzenden". Als je beperkte mobiele data hebt, kan de applicatie vragen of het je bestanden moet bezorgen door gewoon WiFi-verbindingen te gebruiken.
  8. Het uploaden van je bestanden begint nu. Zodra het klaar is, wordt er een downloadlink naar je e-mail gestuurd.
  9. Klik op de link en je komt op een pagina waar je de bestanden kunt downloaden. Je kunt de link ook overnemen in onze speciale Windows-app voor bestandsoverdracht op de pc en vanaf daar downloaden.
Weegschaal

Type overdracht

Pro

Nadelen
iTuneOndersteunt zowel USB- als WiFi-connectiviteit. Geen kwaliteitsverlies voor bestanden zoals afbeeldingen en video'sNiet alle iDevice applicaties ondersteunen de iTunes File Sharing functie. Afzonderlijke en meervoudige bestanden kunnen worden geïmporteerd, mappen echter niet.
iCloudAl je apparaten worden gesynchroniseerd en bijgewerkt wanneer je een bestand wijzigt. Compatibel met niet-iOS-apparaten, maar ze werken bijzonder effectief samen met het Apple ecosysteem. Versterkt de beveiliging van bestanden met extra coderingslagen.Vereist een internetverbinding. Er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het uploaden en downloaden van gegevens Als de server overbezet is, kan de bestandsoverdracht soms traag verlopen.
Bluetooth delenZeer eenvoudig proces om bestanden te verzenden Toegankelijk zonder internetverbindingTrage transmissietijden, het kan lang duren om bestanden te versturen Vooral moeilijk om grote bestanden te versturen Maximaal bereik van 100 meter, wat voor sommige gebruikers onvoldoende kan zijn
BestandsverkennerGemakkelijk te gebruiken en met een eenvoudige gebruikersinterface De overdracht vindt plaats binnen een zeer kort tijdsbestek.Soms verschijnt de iPhone niet in Windows Verkenner, waardoor ze geen iPhone-afbeeldingen op een pc kunnen zien.
FileMailGebruikers kunnen het gebruiken zonder geregistreerd te zijn, en het is gratis Er is geen registratie nodig Data-encryptie maakt het snel & veilig in gebruik Ondersteunt de overdracht van grote bestanden snel en efficiëntJe hebt een internetverbinding nodig. Als je bestanden groter dan 5GB wilt delen, heb je een abonnement nodig.
Bestanden van elke grootte overzetten
Onbeperkte ontvangers, downloads en bandbreedte
Bekijk onze betaalde plannen

Wil je bestanden delen tussen meer apparaten?