Bestanden overzetten van Mac naar Mac

Ace24 januari 2024
hoe bestanden overzetten van mac naar mac

In dit artikel behandelen we 7 verschillende manieren om je vraag te beantwoorden over hoe je bestanden van Mac naar Mac kunt overzetten. We geven je ook stap-voor-stap instructies zodat je de voorgestelde oplossingen meteen kunt gebruiken.

Bestanden en mappen overzetten tussen de vele apparaten van Apple is onder bepaalde omstandigheden heel eenvoudig dankzij het uniforme besturingssysteem van het bedrijf. Als je dus bestanden wilt delen met een andere Mac-eigenaar of je hebt net een nieuwe Mac gekocht en je wilt bestanden van je vorige laptop overzetten naar de nieuwe, dan is dat heel eenvoudig.

Er zijn verschillende manieren om bestanden van de ene Mac naar de andere te verplaatsen of om gegevens tussen Macs uit te wisselen. In dit artikel geven we een gedetailleerde beschrijving van de meest geschikte manieren om gegevens over te zetten.

Gratis overdracht tot 5 GB
Geen registratie vereist
Bestanden Nu Overzetten
Migratie-assistent voor het overzetten van mac naar mac

1. Bestanden overzetten tussen Macs met Migratie-assistent

De migratie-assistent van Apple zet al uw bestanden over van de verzendende Mac naar de doel-Mac, zodat u ze niet handmatig hoeft te kopiëren. Als uw bestanden momenteel op een pc zijn opgeslagen, moet u in plaats daarvan de pc-migratieprocedures volgen.

  1. Start Migratie-assistent in het Hulpprogrammagebied van uw map Programma's op uw verzender Mac en uw doel Mac.
  2. Voer op uw verzender Mac, wanneer u wordt gevraagd om toestemming om wijzigingen aan te brengen, uw beheerderswachtwoord in en klik vervolgens op OK.
  3. Wanneer je wordt gevraagd hoe je je gegevens wilt overzetten, kies je de optie overzetten vanaf een Mac, Time Machine-back-up of opstartschijf. Klik vervolgens op Doorgaan.
  4. Als er een beveiligingscode wordt weergegeven op je verzender Mac, controleer dan of deze overeenkomt met de code op je nieuwe Mac. Klik daarna op Doorgaan.
  5. Kies op uw nieuwe Mac de informatie die moet worden overgezet.
  6. Selecteer Doorgaan om de overdracht te starten. Grote overdrachten kunnen uren duren, daarom kan het het handigst zijn om 's avonds met de migratie te beginnen en deze 's nachts te laten lopen.
  7. Nadat de overdracht is voltooid, sluit u Migratie-assistent af op beide machines en maakt u verbinding met de gemigreerde account op de nieuwe Mac om de bestanden te bekijken.
Airdrop van Apple

2. Bestanden overzetten tussen Macs met AirDrop

Als beide Macs Mac OS X Lion of een latere versie hebben, is AirDrop een van de eenvoudigste manieren om snel bestanden uit te wisselen tussen de Macs. Het is niet nodig om WiFi te gebruiken om het bestand tussen de twee Macs te transporteren; er wordt automatisch een ad-hoc netwerk tussen de twee opgebouwd zolang ze zich in elkaars nabijheid bevinden.

Om AirDrop te gebruiken, voer je de volgende handelingen uit in de Finder van het Mac OS:

  1. Om AirDrop te starten, druk je op Command + Shift + R op je toetsenbord.
  2. Om bestanden over te zetten naar een andere Mac, moet je eerst wachten tot die Mac zichtbaar is voordat je het bestand of de bestanden naar die Mac kunt slepen.
  3. Accepteer de bestandsoverdracht met de ontvangende Mac.
iMessage om bestanden van mac naar mac te verplaatsen

3. Gegevens van Mac naar Mac overzetten met iMessage

iMessage is meer dan alleen een communicatiemiddel: het is ook handig voor het overbrengen en delen van bestanden. Je kunt zelfs op afstand bestanden van je Mac naar een andere Mac overbrengen via iMessage.

  1. Je hoeft alleen maar het programma Berichten op je Mac te starten. Navigeer naar het menu Berichten onder Toepassingen.
  2. Start een nieuw iMessage-gesprek. Het moet gericht zijn aan de persoon naar wie je het wilt sturen.
  3. Sleep je bestand of map naar het berichtvak of kopieer en plak je bestand of map in het venster.
  4. Om te verzenden druk je op de return-toets. Je andere Mac ontvangt je bestand of map wanneer je deze via iMessage verstuurt.
  5. Daarna kun je het eenvoudig opslaan vanuit iMessage door met de rechtermuisknop op de bijlage te klikken en "Opslaan als" te selecteren.
  6. Sla het ten slotte op in de downloadmap op hun Mac.
Bluetooth om bestanden van mac naar mac over te zetten

4. Gegevens overzetten tussen Macs via gedeelde Bluetooth

Nu gaan we kijken naar een ander alternatief in ons artikel over het overzetten van bestanden van Mac naar Mac, namelijk delen via Bluetooth. Wanneer twee Macs niet op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, is dit een praktische methode om gegevens tussen hen over te zetten.

  1. Bereid je verzender MacBook voor op het uitwisselen van bestanden.
  2. Open Bluetooth op de doel-Mac door te klikken op het Bluetooth-pictogram in de menubalk of door te klikken op de knop Systeemvoorkeuren, Bluetooth te selecteren en ervoor te zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld en het systeem in de modus Ontdekbaar staat.
  3. Nadat je hebt bevestigd dat de optie Delen via Bluetooth is ingeschakeld voor de service, ga je naar de Finder op de hostmachine, kies je Toepassingen, dubbelklik je op Hulpprogramma's en vervolgens dubbelklik je op Bluetooth Bestandsuitwisseling.
  4. Je kunt het bestand dan naar de andere Mac verzenden door het te selecteren in het Finder-vak van de Bluetooth File Exchange dat later verschijnt, op de knop Delen te klikken en vervolgens naar het bestand te navigeren dat je wilt verzenden.
  5. Exchange wordt geopend wanneer je op het macOS Bluetooth-verbindingsvenster klikt. Hiermee krijg je toegang tot de openbare map van het apparaat, kun je bestanden downloaden van het apparaat en bestanden overbrengen naar het apparaat.
  6. Om de verbinding te accepteren, klik je op de Mac die als bestemming zal dienen op Verbinden in het vak Verbindingsverzoek dat wordt weergegeven.
  7. Op de host Mac zal het Bluetooth verbindingsvenster een update krijgen en aangeven dat het bestemmingssysteem is verbonden.
  8. Op de bestemmings-Mac verschijnt een venster waarin de ontvanger wordt gevraagd of hij de verzonden bestanden wil accepteren of niet.
  9. Om ze op je Mac op te slaan, klik je op de knop Accepteren.
Apple iCloud

5. Bestanden overzetten van Mac naar Mac met iCloud-opslag

Zonder twijfel kan iCloud Storage worden gezien als de onvindbare schakel die de verschillende onderdelen van het Apple ecosysteem met elkaar verbindt. Wanneer je een bestand per ongeluk wist of je computer niet bij je hebt, kun je het herstellen. Bovendien kunt u opgeslagen bestanden op iCloud Drive op elk moment en vanaf elke locatie openen.

Op een zeer handige manier kunt u de gegevens op al uw Macbooks en andere apparaten synchroniseren door uw Apple ID te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je de synchronisatie moet inschakelen voor de bestanden die je wilt verzenden.

  1. Start Systeemvoorkeuren, klik vervolgens op Apple ID en kies vervolgens iCloud.
  2. Kies alle bestanden die je wilt synchroniseren.
  3. Gebruik dezelfde inloggegevens op de nieuwe Mac.
  4. Navigeer naar het menu Systeemvoorkeuren, klik op Apple ID en klik vervolgens op Aanmelden.
  5. Voer de Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in.
  6. Het is mogelijk dat een van de aangesloten apparaten je een verificatiecode stuurt.
  7. Voer de geheime code in.
  8. Activeer vervolgens iCloud en andere bestandsopslagdiensten door naar Systeemvoorkeuren > Apple ID > iCloud te gaan.

Bestanden delen tussen Macs

6. Bestanden overzetten tussen Macs met behulp van bestandsdeling

Bestanden delen in macOS is een van de eenvoudigste en veiligste oplossingen om bestanden over te zetten. Deze optie bevindt zich in de opties voor delen en stelt je in staat om bestanden en verschillende mappen op je Macs te delen met geautoriseerde gebruikers of groepen in hetzelfde netwerk.

  1. Kies Systeemvoorkeuren in het Apple-menu om het venster Systeemvoorkeuren te openen.
  2. Selecteer het gedeelte Voorkeuren voor delen. Aan de linkerkant van het paneel Voorkeuren voor delen staat een lijst met diensten die je kunt delen. Plaats een selectievakje in het vak Bestanden delen.
  3. Er zou nu een groene stip moeten verschijnen naast de woorden Bestanden delen aan. Het IP-adres verschijnt direct onder de tekst. Noteer het IP-adres, want dat heb je in een later stadium nodig.
  4. Klik op de knop Opties rechts van de alinea. Plaats een selectievakje in de vakken Bestanden en mappen delen met SMB en Bestanden en mappen delen met AFP.
  5. Je Mac is nu voorbereid om bestanden en mappen te distribueren met AFP voor oudere Macs en AFP voor Mac OS X.
  6. Kies Systeemvoorkeuren in het Apple-menu op je Mac en klik op het voorkeurenpaneel Delen door erop te klikken. De functies die je kunt delen staan links in het keuzescherm Delen. Controleer of het vakje "Bestanden delen" is aangevinkt.
  7. Je zou nu een groen vinkje moeten zien naast de tekst Bestanden delen aan. Het IP-adres staat onder de tekst. Noteer het IP-adres omdat je deze informatie later nodig hebt.
  8. Tik op de knop Opties, rechts van de tekst. Zet een vinkje in het vakje "Bestanden en mappen delen via SMB" en in het vakje "Bestanden en mappen delen via AFP".
  9. Je Mac is nu voorbereid om bestanden en mappen te delen met andere computers via AFP, dat is ontworpen voor oudere Macs.
  10. Wanneer je je bestanden wilt overdragen, zie je bovenaan het scherm de gegevens van je Mac en daaronder zie je een naam.
  11. Je kunt die naam geven aan elke andere Mac in je lokale draadloze netwerk die je toegang wilt geven tot je Mac.
  12. Plaats de map of het bestand dat je openbaar wilt maken in de gedeelde map Openbaar die je hebt geconfigureerd in het menu Instellingen van Systeemvoorkeuren. Eindelijk krijgt de andere Mac er toegang toe!
Filemail Platform voor bestandsdeling

7. Bestanden overzetten tussen Macs met Filemail

Hoewel Mac-gebruikers onze website kunnen gebruiken om bestanden met elkaar te delen, behandel ik in dit gedeelte FileMail Desktop voor Mac. Het proces van het verzenden van bestanden via onze website en desktopapps is hetzelfde, dus u kunt het volgen, zelfs als u de desktopapp niet hebt geïnstalleerd of alleen onze website wilt gebruiken.

Bovendien kost het niets om FileMail te gebruiken als u bestanden van minder dan 5 GB wilt delen. U hoeft zich niet te registreren.

Bovendien kost het niets om FileMail te gebruiken als u bestanden van minder dan 5GB wilt delen. U hoeft zich niet te registreren.

  1. Start de desktop-app of ga naar de startpagina op onze website.
  2. Klik op "Bestanden toevoegen".
  3. Navigeer naar de gewenste bestanden en/of mappen en voeg ze toe.
  4. Je kunt ervoor kiezen om je bestanden als e-mail te versturen of je bestanden te uploaden en een deelbare link te krijgen.
  5. Als je kiest voor "Verzenden als e-mail", typ dan het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg een optioneel bericht toe als je dat wilt.
  6. Druk op de knop Verzenden.
  7. De ontvanger krijgt een e-mail met instructies om de bestanden te downloaden.
  8. Als je hebt gekozen voor "Verzenden als link", ontvang je na het uploaden van je bestanden een link die je kunt delen met wie je de bestanden wilt delen.

Als u beroepsmatig werkt, zult u vrijwel zeker bestanden moeten overdragen naar personen en organisaties over de hele wereld. Filemail komt in deze situatie goed van pas. Er zijn geen moeilijke voorbereidingen, geen QR-codes die u moet lezen en geen hindernissen die u moet nemen. Het versturen van een bestand is net zo eenvoudig als het versturen van een e-mailbericht.

Met de Filemail Desktop-app kun je enorme bestanden van elke grootte naar elk e-mailadres sturen met behulp van een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten. U kunt ook bestanden uploaden naar een privé URL om deze met anderen te delen. De overdracht wordt verbeterd door het Filemail UDP-protocol, waardoor het de snelste en meest betrouwbare methode is om grote bestanden via het internet te verzenden.

Weegschaal

Type overdracht

Voordelen

Nadelen

Bestanden delenDit is een eenvoudige overdrachtmethode met zeer hoge overdrachtsnelheden Aangezien je Macs waarschijnlijk al verbonden zijn met een lokaal netwerk, is het instellen en inschakelen van Bestandsdeling de enige aanpassing die nodig is voor de meeste gebruikers.Om te kunnen werken, moeten beide apparaten een netwerk delen.
AirDropVergeleken met veel andere opties is AirDrop sneller en veiliger. Omdat het automatisch ontvangers in de buurt kan vinden, is het niet nodig om apparaten te verbinden.Langzame aanpak met overdrachtsnelheden van ongeveer 40 MB/s tussen moderne Mac-modellen. Het kan kwaadwillig worden gebruikt als het op een openbaar netwerk wordt gebruikt, dus wees op je hoede als je anderen toestaat om bestanden naar je Mac over te zetten via AirDrop.
Netwerk delenEen van de meest efficiënte methodes voor wie vaak bestanden wil versturen.Om te kunnen werken, moeten beide apparaten een netwerk delen.
Migratie assistentIntuïtieve optie die gemakkelijk te gebruiken is Kopieert al je bestanden en laat je kiezen welke gebruikersaccounts worden overgezet naar de nieuwe Mac.Al je bestanden worden gedupliceerd. Als je je Macs in de loop der jaren hebt geüpgraded, heb je misschien honderden of zelfs duizenden verouderde bestanden die ruimte innemen.
iCloudAls je cloudopslag gebruikt, worden al je apparaten gesynchroniseerd en bijgewerkt wanneer je wijzigingen aanbrengt in een bestand. De diensten van iCloud werken ook op niet-iOS-apparaten, maar ze integreren bijzonder goed met het Apple ecosysteem. Aanbieders van cloudopslag versterken de beveiliging van hun diensten met extra lagen.Internetverbinding is vereist voor bestandsopslag in de cloud. Het uploaden en downloaden van gegevens uit de cloud brengt extra kosten met zich mee die kunnen oplopen. Soms kan de overdracht van bestanden traag verlopen als de server overbelast is.
FileMail
Het is gratis te gebruiken en er is geen registratie vereist Grote bestanden worden ondersteund Snelle en ongecompliceerde overdrachttijden
Internetverbinding is vereist. Om zeer grote bestanden te delen is een abonnement vereist, hoewel een gratis proefversie van 7 dagen beschikbaar is.
Bestanden van elke grootte overzetten
Onbeperkte ontvangers, downloads en bandbreedte
Bekijk onze betaalde plannen

Bekijk meer artikelen over het overzetten van bestanden tussen apparaten