Ako preniesť súbory z iPhonu do počítača Mac

Ace24. januára 2024
ako prenášať súbory z iPhonu do počítača Mac

V tomto článku sa venujeme 6 metódam, ktoré môžete použiť na prenos súborov z iPhonu do Macu. Uvádzame aj pokyny krok za krokom, aby ste mohli ľahko začať s presunom týchto súborov z iPhonu do Macu.

V súčasnosti používame telefóny takmer na všetko, takže patria k najdôležitejším zariadeniam, ktoré prenášajú naše informácie a súbory. Naša závislosť od telefónov ako viacúčelových zariadení nevyhnutne vedie k tomu, že sa v ich internej pamäti nahromadí množstvo súborov. Keď sa interná pamäť vyčerpá, budete premýšľať o tom, ako preniesť súbory z iPhonu do Macu, ak ste hlboko v ekosystéme Apple.

Prenos až 5 GB zadarmo
Nevyžaduje sa registrácia
Prenos veľkých súborov teraz
Káble na prenos fotografií z iphone do macbooku

1. Prenos súborov z iPhonu do Macu pomocou kábla

Jednoduché pripojenie iPhonu k Macu je asi najjednoduchšia metóda prenosu súborov z iPhonu do Macu alebo z Macu do iPhonu. Použitie tohto prístupu bude pomerne jednoduché, ak je v okolí k dispozícii USB kábel.

  1. V prvom kroku pripojte jeden koniec USB kábla k iPhonu a druhý koniec k Macu. Tým by sa malo vytvoriť prepojenie medzi oboma zariadeniami a mali by ste vidieť, že obe zariadenia sa okamžite navzájom objavia.
  2. Kliknite na ikonu Finder v ľavom hornom rohu displeja Macu. Táto akcia by mala iniciovať nové okno Finderu.
  3. Posunutím ľavého bočného panela smerom nadol môžete vidieť svoj iPhone uvedený v časti Zariadenia/Lokality. Kliknite na odkaz.
  4. Vyberte, kam chcete presunúť súbory a odkiaľ ich chcete presunúť.
  5. Ak chcete preniesť súbory z Macu do iPhonu cez USB, stačí súbor z Plochy pretiahnuť do cieľového priečinka. Ak chcete presunúť súbor z telefónu do počítača, prejdite na požadovaný priečinok a potiahnite súbor na plochu.
AirDrop na presun súborov z iphone do macu

2. Bezdrôtový prenos súborov z iPhonu do Macu pomocou AirDrop

Pomocou aplikácie známej ako AirDrop môžete posielať rôzne druhy súborov vrátane obrázkov, videí, miest a webových stránok. AirDrop je jednou z najrýchlejších a najefektívnejších metód prenosu dát medzi iPhonom a Macom.

AirDrop je základnou súčasťou operačných systémov iOS a macOS, ktorá umožňuje rýchlo a bez námahy prenášať súbory s blízkymi osobami. Využíva technológie Bluetooth a WiFi, vďaka čomu funguje, aj keď vaše zariadenia nie sú pripojené k internetu. AirDrop umožňuje prenášať obrázky, videá, webové stránky, miesta a ďalšie súbory medzi zariadeniami.

  1. Mac a iPhone môžete pripojiť k rovnakej bezdrôtovej sieti alebo prepojiť Mac a iPhone cez Bluetooth.
  2. Otvorte súbor, ktorý chcete preniesť z iPhonu, a potom stlačte ikonu zdieľania.
  3. Po spustení "Ovládacieho centra" aktivujte na svojom zariadení WiFi a Bluetooth.
  4. Potom aktivujte AirDrop na iPhone a Zmeňte nastavenia telefónu na "Len pre všetkých/kontakty".
  5. Na počítači Mac vyberte AirDrop tak, že prejdete do aplikácie "Finder", potom kliknite na tlačidlo "Go" a zapnite funkciu AirDrop.
  6. V Macbooku aktivujte možnosť "Allow to be discovered by" (Povoliť objavenie) výberom možnosti "Contacts Only/Everyone" (Len kontakty/všetci) z rozbaľovacej ponuky.
  7. V súbore vyhľadajte tlačidlo "Zdieľať" a potom vyberte možnosť "AirDrop" na iPhone.
  8. Teraz počkajte, kým sa prenos súborov dokončí.
iTunes

3. Prenos súborov z iPhone do Macu pomocou iTunes

V ďalšom článku o tom, ako preniesť súbory z iPhonu do Macu, sa pozrieme na iTunes. Väčšina ľudí sa pri prenose údajov z iPhonu do počítača stále rozhoduje pre využitie iTunes. Napriek tomu môžete pri používaní iTunes prenášať do počítača Mac iba údaje z tých aplikácií v zariadení iOS, ktoré podporujú zdieľanie súborov, čo obmedzuje typy súborov, ktoré možno prenášať.

Celkovo existujú dve možnosti synchronizácie hudby, filmov, fotografií, kontaktov, kalendárov a záloh zariadenia prostredníctvom konta iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Synchronizácia iTunes cez USB

Vďaka schopnému je prenos súborov z iPhonu do Macu celkom jednoduchý:

  1. Otvorte iTunes. Uistite sa, že máte najaktuálnejšiu verziu.
  2. Pripojte iPhone k počítaču cez USB. V ľavom hornom rohu iTunes by ste si mali všimnúť zariadenie uvedené v časti Pripojené zariadenia.
  3. Kliknite na symbol zariadenia.
  4. Na ľavej strane iTunes vyberte Nastavenia, aby ste videli druhy materiálu, ktoré môžu byť synchronizované.
  5. Vyberte požadované súbory a potom kliknite na Synchronizovať v iTunes.
  6. V pravom dolnom rohu iTunes vyberte možnosť "Apply" (Použiť). Mala by sa začať automatická synchronizácia & odteraz sa vaše zariadenia budú synchronizovať vždy, keď sa pripojíte cez USB a budete mať otvorené iTunes.

Synchronizácia iTunes s WiFi

Môžete nakonfigurovať iPhone na synchronizáciu materiálu cez WiFi, ak ste predtým overili, že na vašom počítači je nainštalovaná najnovšia verzia iTunes a že iPhone a počítač sú pripojené k rovnakej sieti WiFi. Na pripojenie iPhonu k počítaču je pritom potrebný kábel lightning.

  1. Pripojenie iPhonu k počítaču cez USB.
  2. Kliknite na tlačidlo Zariadenie v ľavom hornom rohu okna aplikácie iTunes.
  3. Karta Súhrn sa nachádza pod kartou Nastavenia.
  4. Začiarknite políčko vedľa položky Synchronizovať s týmto zariadením prostredníctvom WiFi a vyberte možnosť Použiť.
Prenos súborov pomocou Wi-Fi

4. Prenos súborov z iPhonu do Macu pomocou iCloudu

Priamočiare a jednoduché používanie služby iCloud Drive, ktorá organizuje vaše súbory do vlastných priečinkov, je jednou z jej mnohých silných stránok. Pomocou svojho Apple ID budete môcť pristupovať k údajom, ktoré sú uložené v stolových počítačoch aj v iPhonoch.

Majte na pamäti, že používanie tejto metódy si vyžaduje spoľahlivé pripojenie Wi-Fi. Skontrolujte tiež, či sú na vašom iPhone a Macu nainštalované najnovšie verzie príslušných operačných systémov. To isté môžete urobiť podľa týchto pokynov.

  1. Prístup do ponuky Apple získate kliknutím na vyskakovacie okno Apple v ľavom hornom rohu pracovnej plochy.
  2. V ponuke vyberte položku Predvoľby systému.
  3. Pokračujte ďalej a kliknite na položku iCloud.
  4. Prihláste sa pomocou e-mailovej adresy a hesla priradeného k vášmu Apple ID.
  5. Ak chcete nastaviť službu iCloud, postupujte podľa pokynov na obrazovke.
  6. Prejdite do aplikácie "Nastavenia" na iPhone.
  7. V zobrazenej ponuke vyberte položku "vaše meno" a potom iCloud.
  8. Zapnite iCloud Drive, čo je štvrtý krok.
  9. Prejdite do ponuky Apple v počítači a kliknite v nej na položku "System Preferences".
Aplikácia na zdieľanie súborov Filemail

5. Prenos súborov z iPhone do Macu pomocou FileMail

Pomocou služby FileMail je odosielanie veľkých video súborov, zvukových súborov, vysokokvalitných zbierok fotografií a zbierok akéhokoľvek iného druhu médií jednoduché. Naša aplikácia na prenos súborov z iphonu sa jednoducho používa a má možnosť "iba WiFi" v prípade, že chcete zabrániť prekročeniu limitu mobilných dát počas jej používania.

Ak budete zdieľať len súbory s veľkosťou menšou ako 5 GB, môžete tak urobiť bez registrácie a bez potreby získať predplatné. FileMail umožňuje používateľom zdieľať a prijímať súbory veľmi uskutočniteľným spôsobom medzi iPhonom a Macom v niekoľkých jednoduchých krokoch:

  1. Stiahnite si, nainštalujte a spustite mobilnú aplikáciu FileMail.
  2. Kliknite na položku "Pridať súbory".
  3. Prejdite na požadované súbory a/alebo priečinky a pripojte ich.
  4. Môžete si vybrať, či chcete súbory poslať ako e-mail alebo ich nahrať a získať odkaz na zdieľanie.
  5. Ak ste si vybrali možnosť "Poslať ako e-mail", zadajte e-mailovú adresu príjemcu. Ak chcete, odošlite nepovinnú správu.
  6. Stlačte tlačidlo odoslať.
  7. Príjemca dostane e-mail s pokynmi, ako si má stiahnuť súbory.
  8. Ak ste vybrali možnosť "Send as link" (Poslať ako odkaz), po odoslaní súborov dostanete odkaz, ktorý môžete zdieľať s kýmkoľvek, s kým chcete súbory zdieľať.
  9. Používateľ počítača Mac, ktorý je v tomto príklade príjemcom, môže na stiahnutie súborov použiť našu desktopovú aplikáciu, ktorá poskytne zrýchlenie prenosu UDP pre vyššiu rýchlosť a robustnejšie pripojenie.
Váhy

6. Ako preniesť súbory z iPhonu do Macu - skúmanie výhod a nevýhod rôznych riešení

Metóda prenosu

Klady

Zápory

AirDropKeďže dokáže automaticky rozpoznať okolité prijímače, nie je potrebné pripájať žiadne zariadenia.Pomalá metóda s prenosovou rýchlosťou približne 40 MB/s medzi súčasnými modelmi Macov. AirDrop môže byť zneužitý, ak sa používa vo verejnej sieti, preto si dávajte pozor, či chcete umožniť ľuďom prenášať súbory do vášho Macu prostredníctvom tejto funkcie.
Kábel USBJednoduché a priamočiare použitie Na odosielanie súborov nevyžaduje pripojenie na internet Veľmi rýchle odosielanie súborov, dokonca aj veľkýchZávisí od fyzickej dostupnosti USB kábla a od toho, či sú obe zariadenia vo vzájomnej blízkosti.
iTunes
Podporuje pripojenie USB aj WiFi. Žiadna strata kvality súborov, ako sú obrázky a videá
Nie všetky aplikácie iZariadenia podporujú funkciu zdieľania súborov iTunes. Importovať možno jednotlivé a viacero súborov, nemožno však importovať priečinky
iCloudVšetky vaše zariadenia budú synchronizované a aktualizované vždy, keď upravíte súbor s využitím cloudového úložiska. Služby iCloud sú kompatibilné so zariadeniami, ktoré nie sú súčasťou systému iOS, avšak mimoriadne efektívne spolupracujú s ekosystémom Apple. Poskytovatelia cloudových úložísk posilňujú bezpečnosť svojich služieb ďalšími vrstvami.Cloudové ukladanie súborov si vyžaduje internetové pripojenie. Náklady spojené s nahrávaním a sťahovaním údajov z cloudu sa môžu kumulovať. Ak je server preplnený, prenosy súborov môžu byť niekedy pomalé.
FileMailNie je potrebná žiadna registrácia. Bezplatné zdieľanie súborov do veľkosti 5 GB. Šifrovanie údajov umožňuje rýchle a bezpečné používanie Podporuje rýchly a efektívny prenos veľkých súborovVyžaduje sa pripojenie na internet. Ak chcete zdieľať súbory väčšie ako 5 GB, musíte mať predplatné.
Prenos súborov akejkoľvek veľkosti
Neobmedzený počet príjemcov, stiahnutí a šírka pásma
Pozrite si naše platené plány

Potrebujete zdieľať súbory medzi viacerými zariadeniami?