Ako preniesť súbory z iPhonu do počítača

Ace8. marca 2024
ako preniesť súbory z iphone do pc

Hľadanie odpovede na otázku, ako preniesť súbory z iPhonu do počítača, je už dlhší čas veľmi náročné. Medzi iPhonom a PC existuje určitý stupeň kompatibility, napriek tomu je na rozdiel od synchronizácie dát s Macom prenos súborov medzi iPhonom a PC stále zložitý. Existuje niekoľko rôznych metód, pomocou ktorých môžete synchronizovať a prenášať údaje medzi počítačom so systémom Windows a iPhonom alebo iPadom.

Ak používate iPhone, oboznámenie sa s týmito pokynmi vám bude veľmi užitočné, kedykoľvek bude prenos údajov z iOS potrebný. Nezáleží na tom, či chcete preniesť súbory z iPhonu do počítača alebo naopak; tieto možnosti budú fungovať.

Prenos až 5 GB zadarmo
Nevyžaduje sa registrácia
Prenos súborov teraz
iCloud na prenos súborov

1. Prenos súborov z iPhonu do počítača pomocou služby iCloud

Celkovo je iCloud jednou z najjednoduchších metód prenosu dát medzi iPhonom a takmer akýmkoľvek iným zariadením vrátane počítača so systémom Windows. V podstate nahráte svoje dáta na iCloud a potom ich načítate na inom zariadení.

Napriek tomu bezplatný plán iCloud poskytuje len 5 GB úložného priestoru. Ak teda chcete využívať iCloud na prenos väčších súborov, musíte si predplatiť prémiový plán.

  1. Spustite aplikáciu Súbory v iPhone.
  2. Vyhľadajte súbory, ktoré chcete preniesť do počítača.
  3. Dlho stlačte tlačidlo Kopírovať a dotknite sa ho pri jednotlivých súboroch. Ak chcete skopírovať niekoľko súborov, využite možnosť Vybrať z ponuky s tromi bodkami.
  4. V aplikácii prejdite na iCloud Drive a vložte tam skopírované súbory. Vaše súbory boli prenesené na jednotku iCloud Drive.
  5. Na prevzatie súborov do počítača použite stránku iCloud.com alebo aplikáciu iCloud Drive pre systém Windows.
Odosielanie súborov cez bluetooth z iphone

2. Prenos súborov z iPhonu do počítača cez Bluetooth

Bluetooth je ďalšou jednoduchou technikou prenosu údajov z iPhonu do počítača. Musíte si však uvedomiť jeden aspekt: prenos údajov z iPhonu do PC cez Bluetooth je možný len pre obmedzený počet rôznych formátov súborov.

Keďže manuálny výber súborov pre prenos súborov z iPhonu do PC cez Bluetooth je časovo náročný, cez Bluetooth môžete prenášať len malé množstvo údajov, čo znamená, že môžete zdieľať len obmedzené množstvo informácií.

Okrem toho Bluetooth v žiadnom prípade nie je najefektívnejšou metódou na prenos údajov. V dôsledku toho sa v nasledujúcom odseku budeme zaoberať ďalšou účinnou stratégiou.

  1. Potiahnite panel nastavení na domovskej obrazovke iPhonu smerom nahor a stlačte a podržte symbol Bluetooth. Nechajte ho pripojiť sa k počítaču, do ktorého chcete prenášať údaje.
  2. Ak chcete začať prenos, vyberte možnosť "nastavenia" systému Windows a potom aktivujte možnosť Bluetooth. V rámci karty Windows môžete nájsť možnosť "zariadenie". Zapnite odtiaľ funkciu Bluetooth, aby ste zariadeniu Bluetooth umožnili prijímať súbory.
  3. Vyberte súbory, ktoré chcete preniesť z iPhonu do počítača.
  4. Tieto súbory sa zobrazia vo vyskakovacom okne na vašom počítači.
MS Windows

3. Prenos súborov z iPhonu do PC pomocou Prieskumníka súborov vo Windows

Teraz sa v našom článku o prenose súborov z iPhonu do PC pozrieme na najdominantnejší a najobľúbenejší operačný systém; Windows. Možno poznáte Prieskumníka súborov, softvér na správu a prenos súborov v počítačoch so systémom Windows. Vďaka nemu môžete jednoducho pristupovať k súborom v počítači a prechádzať úložný priestor v ňom.

Ak údaje, ktoré potrebujete preniesť, sú fotografie a videá z roletky fotoaparátu vášho iPhonu, Prieskumník súborov systému Windows je tou správnou voľbou, pretože umožňuje priamy prenos obrázkov a videí z iPhonu do počítača prostredníctvom pripojenia USB. Nie je potrebný žiadny ďalší softvér.

  1. Prieskumník súborov má grafické používateľské rozhranie na správu údajov. Pomocou pripojenia USB môžete iPhone pripojiť k počítaču.
  2. Odomknutie iPhonu Umožnite úspešné nadviazanie spojenia výberom možnosti "Trust" na iPhone. a
  3. Prejdite na "Tento počítač" > "[názov vášho iPhone]" > "Interné úložisko" > "DCIM" > "100APPLE".
  4. Obrázky z vášho iPhonu budú prehľadne usporiadané do priečinkov podľa dátumu.
  5. Teraz môžete požadované fotografie skopírovať do počítača.
iTunes

4. Ako preniesť súbory z iPhonu do počítača pomocou iTunes

Hlavným účelom zdieľania súborov v iTunes je uľahčiť prenos údajov medzi počítačom a kompatibilnou aplikáciou spustenou na iPhone alebo iPade. Ak ste si istí, že súbory, ktoré chcete preniesť, boli vytvorené aplikáciou kompatibilnou so zdieľaním súborov, môžete túto funkciu použiť na presun materiálu z iPhonu do počítača.

Ak chcete preniesť súbory z iPhonu do počítača pomocou funkcie iTunes File Sharing a USB, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Pripojte iPhone k počítaču a spustite iTunes, ak ešte nie sú automaticky spustené.
  2. V okne iTunes prejdite na kartu "Zariadenie" a odtiaľ vyberte položku "Zdieľanie súborov".
  3. Ak chcete prenášať súbory z jedného programu do druhého v počítači, vyberte danú aplikáciu zo zoznamu.
  4. Po rozhodnutí, ktoré sú to súbory, ktoré chcete skopírovať do počítača, vyberte tieto súbory a potom kliknite na tlačidlo "Uložiť do".
  5. Ak chcete začať prenášať súbory z iPhonu do počítača, vyberte miesto v počítači, kam chcete súbory uložiť, a potom kliknite na tlačidlo "Uložiť do".
Aplikácie na prenos súborov Filemail

5. Prenos súborov z iPhonu do PC pomocou FileMail

Súbory zo zariadenia iOS môžete posielať do počítača pomocou aplikácie FileMail. Posielanie obrovských filmov, zvukových súborov, vysokokvalitných zbierok fotografií a zbierok akéhokoľvek iného druhu médií je jednoduché.

Aplikácia na prenos súborov z iphonu sa jednoducho používa a má možnosť "iba WiFi" v prípade, že chcete zabrániť prekročeniu limitu mobilných dát počas používania aplikácie. Ak chcete začať, stiahnite a nainštalujte aplikáciu do svojho zariadenia so systémom iOS. Zdieľať môžete bezplatne až 5 GB bez potreby registrácie.

  1. Inštalácia mobilnej aplikácie Filemail pre ioS do zariadenia iPhone
  2. V počítači prejdite na domovskú stránku služby Filemail alebo si nainštalujte aplikáciu Filemail Desktop pre PC. To vám umožní získať zrýchlenie prenosu UDP pre rýchlejšie prenosy.
  3. Spustite aplikáciu FileMail na iPhone
  4. Prihláste sa do svojho aktuálneho účtu FileMail, alebo ak chcete, môžete tento krok preskočiť a používať našu službu bez zaplatenia desiatku.
  5. Po kliknutí na tlačidlo "pripojiť súbory" jednoducho vyberte položky, ktoré chcete odoslať.
  6. Uveďte e-mailové adresy príjemcov, tému správy a obsah (nepovinné).
  7. Kliknite na tlačidlo "Odoslať". Ak máte obmedzené mobilné údaje, aplikácia sa môže spýtať, či má súbory doručiť jednoducho pomocou pripojenia WiFi.
  8. Teraz sa začne proces odosielania vašich súborov. Po jeho skončení sa vám do e-mailu odošle odkaz na stiahnutie, hneď ako bude dokončený.
  9. Kliknutím na odkaz sa dostanete na stránku, kde si môžete súbory stiahnuť. Alebo môžete odkaz prevziať do našej špecializovanej aplikácie na prenos súborov pre počítač so systémom Windows a sťahovať odtiaľ.
Váhy

Typ prenosu

Pro

Nevýhody
iTunePodporuje pripojenie USB aj WiFi. Žiadna strata kvality súborov, ako sú obrázky a videáNie všetky aplikácie iZariadenia podporujú funkciu zdieľania súborov iTunes. Možno importovať jednotlivé a viacero súborov, nemožno však importovať priečinky
iCloudVšetky vaše zariadenia budú synchronizované a aktualizované vždy, keď upravíte súbor. Sú kompatibilné so zariadeniami, ktoré nie sú súčasťou systému iOS, avšak mimoriadne efektívne spolupracujú s ekosystémom Apple. Posilňuje bezpečnosť súborov pomocou ďalších vrstiev šifrovania.Vyžaduje internetové pripojenie. S odosielaním a sťahovaním údajov môžu byť spojené dodatočné náklady Ak je server preplnený, prenosy súborov môžu byť niekedy pomalé.
Zdieľanie cez BluetoothVeľmi jednoduchý proces odosielania súborov Prístupný bez pripojenia na internetPomalé časy prenosu, odosielanie súborov môže trvať dlho Obzvlášť ťažké odosielať veľké súbory Maximálny dosah 100 metrov, čo môže byť pre niektorých používateľov nedostatočné
Prieskumník súborovJednoduché používanie a prehľadné používateľské rozhranie Prenosy prebiehajú vo veľmi krátkom čase.Niekedy sa iPhone nezobrazí v Prieskumníkovi Windows, čo im bráni vidieť obrázky z iPhonu v počítači.
FileMailPoužívatelia ho môžu používať bez registrácie a je bezplatný Registrácia nie je potrebná Šifrovanie dát umožňuje rýchle a bezpečné používanie Podporuje rýchly a efektívny prenos veľkých súborovBudete potrebovať pripojenie na internet. Ak chcete zdieľať súbory väčšie ako 5 GB, budete potrebovať predplatné.
Prenos súborov akejkoľvek veľkosti
Neobmedzený počet príjemcov, stiahnutí a šírka pásma
Pozrite si naše platené plány

Chcete zdieľať súbory medzi viacerými zariadeniami?