Kako poslati velike datoteke prek programa Outlook

Ace23. januar 2024
kako poslati velike datoteke prek programa Outlook

Se redno ukvarjate z velikimi datotekami? Potem obstaja velika verjetnost, da ste naleteli na težave pri njihovem prenosu prek e-pošte. Če poskušate ugotoviti, kako poslati velike datoteke prek programa Outlook in drugih e-poštnih odjemalcev, vam bo to vzelo več ur časa.

Prenos velikih datotek je lahko težaven, če nimate potrebnih orodij. To velja za pošiljanje promocijskega filma stranki ali pošiljanje velikega nabora podatkov članu ekipe. Vendar to ne bi smelo biti velika ovira, saj so na voljo različne metode za pošiljanje velikih priponk prek e-pošte.

Brezplačno pošiljanje datotek do 5 GB
Registracija ni potrebna
Prenos datotek zdaj
Omejitev velikosti datoteke Outlook

Kaj je omejitev velikosti datoteke v programu Outlook?

Ste že kdaj poskušali nekomu poslati datoteko, pa vam je ponudnik e-poštnih storitev sporočil, da je datoteka prevelika? Žal je to pogosta in nadležna težava.

Ponudniki e-pošte in programska oprema pogosto omejujejo velikost priponk datotek. Če poskušate poslati velike datoteke prek e-pošte v programu Outlook, lahko pride do težav. Razlog za to je dejstvo, da je privzeta omejitev velikosti datotek v programu Outlook 100 MB.

Omejitev velikosti datoteke Outlook

Težave pri uporabi programa Outlook za pošiljanje velikih datotek

Morda ste že na začetku v zadregi, zakaj ne morete pošiljati velikih datotek. Pošiljanje velikih datotek prek e-pošte lahko povzroči upočasnitev strežnika in zasede preveč prostora v podatkovni zbirki ponudnika e-pošte.

S to omejitvijo za velikost datoteke preprečite, da bi vaš računalnik večkrat poskušal poslati zelo velike datoteke, ki presegajo pragove za pošiljanje večine ponudnikov internetnih storitev (ISP).

Privzeta omejitev kombinirane velikosti datotek za internetne e-poštne račune, kot je Outlook, je 20 megabajtov (MB), privzeta omejitev kombinirane velikosti datotek za račune Exchange (poslovna e-pošta) pa je 10 megabajtov (MB) Pri poskusih pripenjanja datotek, ki presegajo omejitev največje velikosti, se prikaže sporočilo o napaki.

Korak za korakom za pošiljanje velikih datotek

Kako poslati velike datoteke v programu Outlook korak za korakom

Pošiljanje priponk z e-pošto Microsoft Outlook je enostavna metoda za pošiljanje datotek drugim, ne glede na to, ali pošiljate slike, poročila ali druge dokumente. Vsakič, ko se odločite za pripenjanje datoteke k e-poštnemu sporočilu, Outlook beleži datoteke, s katerimi ste v zadnjem času delali, in vam jih predlaga, kadar koli to storite.

Datoteke iz računalnika, OneDrive ali drugih računov za shranjevanje lahko pripnete na e-poštna sporočila in koledarske dogodke ter jih delite z drugimi ljudmi z uporabo funkcije Pripni datoteko. Možnost je tudi dodajanje slik v e-poštna sporočila in koledarske dogodke.

V nadaljevanju bomo preučili dve možnosti, ki bi uporabnikom lahko omogočili pošiljanje velikih datotek: OneDrive in Filemail.

Microsoft

1.Pošiljanje velikih datotek prek storitve OneDrive

OneDrive je priljubljena možnost shranjevanja v oblaku, ki jo ponuja Microsoft, saj je primerna možnost za pošiljanje velikih datotek. Naj vas spomnimo, da če imate brezplačen račun Outlook, boste samodejno dobili 15 GB prostora za shranjevanje v storitvi OneDrive.

Več prostora lahko pridobite z naročnino na načrt, pri čemer vam je na voljo največ 1 TB prostora za shranjevanje. Uporabniki programa Outlook, ki morajo prenašati velike datoteke, lahko OneDrive uporabijo kot priročno alternativo. Upoštevajte, da morate datoteko najprej shraniti v OneDrive za podjetja, preden jo lahko delite z drugo osebo.

Datoteko je mogoče deliti z drugimi sodelavci, če so prijavljeni v račun Office 365 svojega podjetja. Nato si bodo lahko dokument ogledali prek katere koli povezave, ki jim jo boste posredovali.

Prav tako velja omeniti, da bo element, ki ste ga delili s komer koli v organizaciji, prikazan v OneDrivu vsakega posameznika v mapi Shared > Shared with me (Skupno > Deljeno z mano). Posledično bo lahko vsakdo v organizaciji dostopal do datoteke od koder koli se bo pojavila v okolju Office 365, na primer, če jo bo nekdo iskal.

1. Pojdite na spletno mesto OneDrive in se vpišite s podatki iz Microsoftovega računa (ali službenega ali šolskega računa).

2. Kliknite krogec v zgornjem desnem kotu elementa, ki ga želite dati v skupno rabo, da ga odprete v novem oknu. Po vstopu v vmesnik OneDrive boste videli možnosti za prenos nove datoteke ali mape v svoj račun.

3. Izberite možnost za nalaganje datotek. Gumb za skupno rabo lahko najdete proti vrhu vsake strani na spletnem mestu.

Čeprav lahko v teh okoliščinah naložite celotno mapo z datotekami, boste v tem primeru verjetno želeli uporabiti zavihek z datotekami. V storitvi OneDrive se bo začel cikel nalaganja datotek. Glede na kakovost vaše internetne povezave in velikost datoteke lahko postopek nalaganja traja od nekaj minut do nekaj ur.

4. S klikom na simbol svinčnika in izbiro možnosti Uredi ali Prikaži izberite, ali želite, da lahko osebe, s katerimi si delite datoteko, to datoteko spreminjajo. Posamezniki, ki imajo dostop do datoteke ali mape, bodo prejeli e-poštno sporočilo s povezavo do nje. Ko prejmete informacijo, da je dokument videl predvideni prejemnik, vam bo poslana potrditvena e-pošta.

Če želite drugim omogočiti, da lahko datoteko po objavi spremenijo, določite, ali lahko to storijo. S klikom na gumb Spremeni dovoljenja in določite, kaj želite storiti z datoteko, ki ste jo pravkar dali v skupno rabo, spremenite dovoljenja. Izberete lahko eno od dveh možnosti.

Platforma za izmenjavo datotek Filemail

Pošiljanje velikih datotek prek programa Outlook z uporabo datotekemail

Filemail je ena najhitrejših in najpriročnejših metod za pošiljanje velikih datotek drugim. Filemail je spletna platforma, ki vključuje številne aplikacije in storitve, ki uporabnikom omogočajo pošiljanje in prejemanje velikih datotek katere koli velikosti od koder koli na svetu. Uporabniku prijazne aplikacije in bliskovito hitra oblačna arhitektura omogočajo prenos velikih datotek iz katere koli naprave v rekordnem času.

Ko uporabljate dodatek Filemail za Outlook, lahko z uporabo storitve Filemail prenašate ogromne datoteke neposredno iz programa Outlook 2013/2016/2019. Datoteke priložite na enak način kot običajno v programu Outlook in nato kliknite Pošlji. Priponke se izbrišejo iz e-poštnega sporočila in se namesto tega prenesejo v naše strežnike, zaradi česar je e-poštno sporočilo za prejemnika manjše in lažje dostavljivo.

Edina omejitev storitve Filemal, povezana z brezplačno storitvijo, za katero ni potreben račun, je, da lahko naložite neomejeno število datotek, vendar njihova skupna velikost pri vsaki seji nalaganja ne sme presegati 5 GB, da bi se štela za brezplačno. V 24 urah sta dovoljeni dve seji prenosa. Vsi naročniški načrti omogočajo neomejeno število sej prenosa, pri čemer lahko prenesete datoteke vseh velikosti, ne glede na to, kako velike so.

Poleg tega vam ni treba skrbeti za omejitve prenosa. Datoteke lahko delite z drugimi, ti pa lahko te datoteke iz mape v skupni rabi prenesejo tolikokrat, kolikor želijo.

Imate popoln nadzor nad načinom nalaganja datotek v storitev Filemail. Uporabite spletni brskalnik, eno od namiznih aplikacij Filemail, aplikacijo za iOS ali celo aplikacijo za Android.

1. Izberite datoteko ali mapo

Izberite datoteke, ki jih želite naložiti s trdega diska svojega računalnika. Druga možnost je, da datoteke preprosto povlečete in spustite. Izberete lahko, da predložite e-poštne naslove oseb, s katerimi želite deliti datoteke.

2. Naložite svoje datoteke

Datoteke bomo začeli nalagati takoj, ko boste kliknili na možnost Pošlji. Vaše datoteke so varne, saj so zaščitene s šifriranjem od konca do konca in varnim sistemom za gostovanje datotek.

3. Ljudje prenesejo vaše datoteke

Po končanem prenosu bo Filemail vaše podatke shranil v oblak. Osebe, ki ste jim poslali e-pošto v koraku 1, lahko prenesejo datoteke. Neposredno povezavo do naloženih datotek lahko razpošljete tudi drugim.

Skupna raba datotek vseh velikosti
Začetek souporabe datotek neposredno iz programa Outlook
Oglejte si naše plačljive načrte

Oglejte si več člankov o pošiljanju datotek