Kako poslati velike datoteke prek programa Outlook

Se redno ukvarjate z velikimi datotekami? Potem obstaja velika verjetnost, da ste naleteli na težave pri njihovem prenosu prek e-pošte. Ko poskušate ugotoviti, kako pošiljanje velikih datotek v programu Outlook in drugih e-poštnih odjemalcih vam bo vzelo več ur časa.

Če nimate potrebnih orodij, je prenos velikih datotek težaven. To velja za pošiljanje promocijskega filma stranki ali pošiljanje velikega nabora podatkov članu ekipe. Vendar to ne bi smelo biti velika ovira, saj so na voljo različne metode za pošiljanje velikih priponk prek e-pošte.

Brezplačno prenesite do 5 GB

Registracija ni potrebna

omejitve

Kakšna je omejitev velikosti datoteke v programu Outlook?

Ste že kdaj poskušali nekomu poslati datoteko, pa vam je ponudnik e-poštnih storitev sporočil, da je datoteka prevelika? Žal je to pogosta in nadležna težava.

 Velikost priponk pogosto omejujejo ponudniki e-pošte in programska oprema. Če poskušate poslati velike datoteke prek e-pošte v programu Outlook, boste morda imeli težave. To je posledica dejstva, da je privzeta omejitev velikosti datoteke v programu Outlook 100 MB.

Težave pri uporabi programa Outlook za pošiljanje velikih datotek

Morda ste v zadregi, zakaj že od začetka ne morete prenašati velikih datotek. Pošiljanje velikih datotek prek e-pošte lahko povzroči upočasnitev strežnika in zasede preveč prostora v podatkovni bazi ponudnika e-pošte.
Ta omejitev velikosti datoteke preprečuje, da bi računalnik večkrat poskušal prenesti zelo velike datoteke, ki presegajo pragove prenosa večine ponudnikov internetnih storitev (ISP).
Privzeta omejitev kombinirane velikosti datotek za internetne e-poštne račune, kot je Outlook, je 20 megabajtov (MB), privzeta omejitev kombinirane velikosti datotek za račune Exchange (poslovna e-pošta) pa je 10 megabajtov (MB) Pri poskusih pripenjanja datotek, ki presegajo omejitev največje velikosti, se bo pojavilo obvestilo o napaki.
korak za korakom

Kako poslati velike datoteke prek programa Outlook korak za korakom

Pošiljanje priponk z e-pošto Microsoft Outlook je enostaven način za pošiljanje datotek drugim, ne glede na to, ali pošiljate slike, poročila ali druge dokumente. Vsakič, ko se odločite za pripenjanje datoteke k e-poštnemu sporočilu, Outlook beleži datoteke, s katerimi ste v zadnjem času delali, in vam jih predlaga, kadar koli to storite.
Datoteke iz računalnika, OneDrive ali drugih računov za shranjevanje lahko priložite e-poštnim sporočilom in koledarskim dogodkom ter jih delite z drugimi ljudmi s funkcijo Priložite datoteko. Možnost je tudi dodajanje slik v e-poštna sporočila in koledarske dogodke.
V nadaljevanju bomo preučili dve možnosti, ki bi uporabnikom omogočili pošiljanje velikih datotek: OneDrive in Filemail.

1.Pošiljanje velikih datotek prek storitve OneDrive

OneDrive je primerna možnost za pošiljanje velikih datotek, saj je priljubljena možnost shranjevanja v oblaku, ki jo ponuja Microsoft, kar je dober začetek. Če imate brezplačen račun Outlook, boste v storitvi OneDrive samodejno dobili 15 GB prostora za shranjevanje.
Več zmogljivosti lahko pridobite z naročnino na načrt, pri čemer vam je na voljo največ 1 TB prostora za shranjevanje. Uporabniki programa Outlook, ki morajo prenašati velike datoteke, lahko OneDrive uporabijo kot priročno alternativo. Upoštevajte, da morate datoteko najprej shraniti v OneDrive za podjetja, preden jo lahko delite z drugo osebo.
Datoteko lahko delite z drugimi sodelavci, če so prijavljeni v račun Office 365 svojega podjetja. Dokument si bodo lahko ogledali s pomočjo katere koli povezave, ki jim jo lahko posredujete.
Ker ste element delili s komer koli v organizaciji, bo prikazan v OneDrivu vsakega posameznika v mapi Shared > Shared with me. Posledično bo lahko vsakdo v organizaciji dostopal do datoteke od koder koli se bo pojavila v okolju Office 365, na primer, če jo bo nekdo iskal.
1. Pojdite na spletno mesto OneDrive in se prijavite s podatki Microsoftovega računa (ali službenega ali šolskega računa).
2. Kliknite krogec v zgornjem desnem kotu elementa, ki ga želite deliti, da ga odprete v novem oknu. Po vstopu v vmesnik OneDrive boste videli možnosti za nalaganje nove datoteke ali mape v svoj račun.
3. Izberite možnost za nalaganje datotek. Gumb za skupno rabo lahko najdete na vrhu vsake strani na spletnem mestu.
Čeprav lahko v tem primeru naložite celotno mapo z datotekami, boste verjetno raje uporabili zavihek z datotekami. V storitvi OneDrive se bo začel cikel nalaganja datotek. Glede na kakovost vaše internetne povezave in velikost datoteke lahko postopek nalaganja traja od nekaj minut do nekaj ur.
4. S klikom na simbol svinčnika in izbiro možnosti Uredi ali Prikaži izberite, ali želite, da lahko posamezniki, s katerimi delite datoteko, to datoteko spreminjajo ali ne. Posamezniki, ki imajo dostop do datoteke ali mape, bodo prejeli e-poštno sporočilo s povezavo do nje. Ko prejmete informacijo, da je dokument videl predvideni prejemnik, vam bo poslana potrditvena e-pošta.
Če želite drugim omogočiti, da lahko spremenijo datoteko po objavi, določite, ali lahko to storijo. S klikom na gumb Spremeni dovoljenja in določite, kaj želite storiti z datoteko, ki ste jo pravkar dali v skupno rabo. Izberete lahko eno od dveh možnosti.
aplikacije za več platform

Pošiljanje velikih datotek prek programa Outlook z uporabo datotekemail

Datotečna pošta je eden najhitrejših in najpriročnejših načinov pošiljanja velikih datotek drugim. Filemail je spletna platforma, ki vključuje številne aplikacije in storitve, ki uporabnikom omogočajo pošiljanje in prejemanje velikih datotek katere koli velikosti od koder koli na svetu. Uporabniku prijazne aplikacije in bliskovito hitra oblačna arhitektura omogočajo prenos velikih datotek iz katere koli naprave v rekordnem času.

Ko uporabljate Filemail Outlook Add-in, lahko prenesete velike datoteke neposredno iz programa Outlook 2013/2016/2019 z uporabo storitve Filemail. Datoteke priložite na enak način kot običajno v programu Outlook in nato kliknite Pošlji. Priponke se izbrišejo iz e-poštnega sporočila in se namesto tega prenesejo v naše strežnike, zaradi česar je e-poštno sporočilo za prejemnika manjše in lažje dostavljivo.

Edine omejitve storitve Filemal, povezane z brezplačno storitvijo brez računa, so, da lahko naložite neomejeno število datotek, vendar njihova skupna velikost pri vsakem nalaganju ne sme presegati 5 GB, da bi se štele za brezplačne. V 24 urah sta dovoljeni dve seji prenosa. Vsi naročniški načrti omogočajo neomejeno število sej prenosa, pri čemer lahko prenesete datoteke vseh velikosti, ne glede na to, kako velike so.
Poleg tega vam ni treba skrbeti za omejitve prenosa. Datoteke lahko delite z drugimi, ti pa lahko te datoteke iz mape v skupni rabi prenesejo tolikokrat, kolikor želijo.
Imate popoln nadzor nad načinom nalaganja datotek v datoteko Filemail. Uporabite spletni brskalnik, eno od namiznih aplikacij Filemail, aplikacijo za iOS ali celo aplikacijo za Android.
1. Izberite datoteko ali mapo

Izberite datoteke, ki jih želite prenesti s trdega diska računalnika. Datoteke lahko tudi povlečete in spustite. Lahko se odločite, da predložite e-poštne naslove oseb, s katerimi želite deliti datoteke. 

2. Naložite svoje datoteke

Datoteke bomo začeli prenašati takoj, ko boste kliknili na Pošlji. Vaše datoteke so varne, saj so zaščitene s šifriranjem od konca do konca in varnim sistemom gostovanja datotek.

3. Ljudje prenesejo vaše datoteke

Po končanem nalaganju bo Filemail vaše podatke shranil v oblak. Osebe, ki ste jim poslali e-pošto v koraku 1, lahko prenesejo datoteke. Neposredno povezavo do naloženih datotek lahko posredujete tudi drugim.

Skupna raba datotek vseh velikosti

Začetek souporabe datotek neposredno iz programa Outlook

Slovenian