Limiet voor de grootte van bijlagen in Gmail en hoe bestanden te delen die de limiet omzeilen

Gmail is een populaire e-maildienst van Google. Sinds de lancering in 2004 is het een van de meest gebruikte e-maildiensten ter wereld geworden.

De gebruiksvriendelijke interface van Gmail maakt het een geweldige optie voor nieuwe e-mailgebruikers, wat zijn populariteit verklaart. Eind 2021 had Gmail wereldwijd maar liefst 1,8 miljard actieve gebruikers.

Een van de kenmerken die het wijdverbreide gebruik ervan kunnen belemmeren, is echter de beperking op e-mailbijlagen die via Gmail kunnen worden verzonden en ontvangen. De Gmail-limiet op de grootte van bijlagen die via zijn servers kunnen worden verzonden of ontvangen, kan problemen opleveren bij het delen van grote bestanden.

Deze beperking kan een probleem vormen en een belemmering vormen voor de delen van grote bestanden zoals spreadsheets, presentaties, muzieknummers en video's. Gelukkig zijn er methoden die de limiet kunnen omzeilen.

In deze blogpost bekijken we hoe u deze groottebeperking kunt omzeilen om grote e-mails met grote bijlagen via Gmail te versturen. Laten we erin duiken!

Gratis verzenden van bestanden tot 5 GB

Geen inschrijving vereist

Waarom hebben e-mails een maximale grootte?

Er zijn hoofdzakelijk twee redenen waarom Gmail deze beperking op de bestandsgrootte hanteert.

De eerste reden is ervoor te zorgen dat het uploaden of downloaden van bestanden niet te lang duurt. Aangezien het ongeveer 14 seconden duurt om een bestand van 1 MB te uploaden, kan het verzenden van grote bestanden via e-mail veel tijd in beslag nemen.

Gmail heeft deze limiet ook omdat grotere bestanden virussen of malware kunnen bevatten die uw computer kunnen infecteren als u ze downloadt. Met deze risico's in gedachten beperkt Gmail het verzenden en ontvangen van grote bestanden om ervoor te zorgen dat zijn gebruikers veilig zijn. Er zijn echter manieren om deze limiet te omzeilen.

Grootte van e-mailbijlagen bij de belangrijkste e-mailproviders

De belangrijkste gratis e-mailproviders zoals Gmail, Yahoo, Outlook en andere hebben een limiet voor de bestandsgrootte die via hun servers kan worden verzonden of ontvangen. Laten we eens kijken hoe verschillende dienstverleners het doen in vergelijking met Gmail als het gaat om bestandsgrootte.
Email Provider Limiet bestandsgrootte bijlage (MB)
Outlook.com / Hotmail.com
34
Gmail.com
25
ProtonMail.com
25
Yahoo.com
25
AOL.com
25
Mail.com
30
Zoals u in de lijst kunt zien, is er een gemeenschappelijke grootte van 25 MB die bijna alle grote e-mailproviders aan bijlagen opleggen. Dit is omdat hun servers zijn geconfigureerd om zulke grote bestanden te verwerken en zij de zaken consistent willen houden.
Gmail heeft echter een van de laagste limieten als het gaat om e-mailbijlagen. Dit is de reden waarom u problemen kunt hebben met het verzenden van grote bestanden via Gmail. Maar verlies de moed niet, want er zijn manieren om grote e-mails via Gmail te versturen.
omzeilen gmail bijlage grootte limiet

Hoe de bestandslimiet van Gmail omzeilen

Er zijn veel verschillende manieren om grote e-mails te versturen via Gmail. Je moet alleen de juiste workaround weten. Laten we eens kijken naar enkele methoden die u kunt gebruiken om grote bestanden via Gmail te versturen.
comprimeren en verminderen

1. Comprimeer uw bestanden

Uw bestanden comprimeren om de groottebeperking van Gmail te omzeilen is een van de gemakkelijkste methoden. U hoeft uw bestand alleen maar te comprimeren in een ZIP- of RAR-formaat, zodat u het naar uw Gmail-contactpersoon kunt sturen. Wanneer zij het bestand ontvangen, hoeven ze het alleen maar uit te pakken voordat ze het openen. Zo eenvoudig is het.
Om uw bestand te zippen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de optie "Verzenden naar" > "Gecomprimeerde (gezipte) map" te selecteren. Het duurt een paar seconden voordat het bestand is gecomprimeerd en u kunt het naar uw Gmail-contactpersoon sturen. Zodra zij het ontvangen, hoeven ze alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de optie "Alles uitpakken" te selecteren.
bestandssplitsing

2. Bestandssplitsers

U kunt ook bestandssplitsers gebruiken om de groottebeperking van Gmail te omzeilen. Bestandssplitsers zijn toepassingen waarmee u uw bestanden in kleinere stukken kunt opdelen en in afzonderlijke e-mails kunt versturen. 

U kunt bijvoorbeeld een bestand van 25 MB opdelen in 5 delen van elk 5 MB en het in 5 afzonderlijke e-mails versturen. Dit zorgt ervoor dat het bestand de beoogde ontvanger zonder problemen bereikt.

Er zijn online veel verschillende bestandssplitsers beschikbaar, maar het is belangrijk om er een te vinden die voor u het beste werkt. Een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een bestandssplitser zijn:

1. Ondersteunde bestandsformaten

U moet ervoor zorgen dat de bestandssplitser uw bestandsformaat ondersteunt. Hij moet ook grote bestanden kunnen verwerken, zoals video's en afbeeldingen.

2. Meerdere e-mails

U moet op zoek gaan naar een bestandssplitser waarmee u uw grote bestanden snel kunt scheiden en in meerdere e-mails kunt verzenden. Zo krijgt u geen problemen bij het verzenden van grote bestanden via Gmail.

3. Gebruiksgemak

Het hele punt van het gebruik van een bestandssplitser is om het proces snel en gemakkelijk te maken. U moet dus op zoek gaan naar een bestandssplitser waarmee u eenvoudig uw bestanden in meerdere e-mails kunt splitsen. U kunt ook op zoek gaan naar een gratis bestandssplitser die u kunt gebruiken zonder dat u daarvoor hoeft te betalen.

3. Opties voor cloud-opslag

Cloudopslagopties zijn snel de voorkeur geworden van gebruikers die grote bestanden willen delen. Met cloudopslagdiensten zoals Google Drive en Dropbox kunt u uw bestand uploaden en een link naar uw ontvanger sturen. Zij kunnen het bestand dan downloaden van hun respectieve cloudopslagaccounts.

OneDrive

OneDrive is een van de populairste cloudopslagdiensten. Met OneDrive kunt u uw werk- of schoolbestanden op één plaats opslaan, delen en synchroniseren. U kunt uw documenten opslaan in OneDrive en ze openen vanaf elk apparaat. Je kunt bestanden in OneDrive delen met anderen, ongeacht waar ze zijn.

Google Drive

Als een van de populairste diensten van Google kunt u met Google Drive uw bestanden opslaan en delen op al uw apparaten. U kunt uw bestanden maken, uploaden en bewerken in de cloud en zelfs samenwerken met anderen om aan één bestand te werken. U kunt kiezen uit Google Docs, Sheets, Slides en Forms om uw bestand te maken.

Dropbox

Met Dropbox kun je je bestanden, inclusief foto's, opslaan en delen. Je kunt bepalen wie elk bestand of elke map ziet en ze privé houden met een wachtwoord. Dropbox kan je helpen je inhoud te beschermen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de grootte van het bestand als je deze opties gebruikt, want ze zijn ontworpen om grote bestanden te verwerken.

4. Cloud-gebaseerde bestandsoverdrachtdienst

Als u grote bestanden wilt delen met uw zakenrelaties, vrienden of familieleden, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van bestandsoverdrachtdiensten in de cloud. Dit zijn diensten die u een grote hoeveelheid cloud-opslagruimte bieden om uw bestanden te delen met andere gebruikers over de hele wereld.

Cloudgebaseerde bestandsoverdrachtdiensten werken net als cloudopslagdiensten. U hebt er vanaf elk apparaat toegang toe en ze zijn vooral handig als u onderweg bent. Er zijn veel verschillende diensten beschikbaar, dus het kan een uitdaging zijn om de dienst te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Hier zijn enkele zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een cloudgebaseerde dienst voor bestandsoverdracht:

1. Beperking van de bestandsgrootte

Zorg ervoor dat de bestandsoverdrachtdienst die u kiest al uw bestanden ondersteunt en de grootte van uw bestanden niet beperkt. Het is ook een goed idee om de bestandsoverdrachtdienst te testen voordat u deze voor uw bestanden gebruikt, aangezien sommige van deze diensten problemen kunnen veroorzaken.

2. Ondersteuning van bestandsformaten

U moet ervoor zorgen dat de bestandsoverdrachtdienst die u kiest al uw bestandsformaten ondersteunt. Hij moet ook grote bestanden kunnen verwerken, zoals video's en afbeeldingen.

3. Ondersteunde kanalen

U moet ervoor zorgen dat de dienst voor bestandsoverdracht die u kiest de communicatiekanalen die u gebruikt, zoals e-mail en sociale media, ondersteunt.

4. Beveiligings- en privacyfuncties

U moet op zoek gaan naar een dienst voor bestandsoverdracht waarmee u beveiligde bestanden kunt verzenden, die end-to-end-codering biedt en voorkomt dat derden uw bestanden kunnen onderscheppen.

5. Prijzen

Voordat u een dienst voor bestandsoverdracht kiest, moet u de prijsstelling ervan in overweging nemen. U hoeft niet te betalen voor de dienst voor bestandsoverdracht, maar het is belangrijk te kijken naar de prijsstructuur.
multi-platform apps

Filemail

Filemail is een van de meest haalbare opties waarmee u gemakkelijk en snel grote bestanden via e-mail naar iedereen kunt sturen. Filemail is volledig gratis en u kunt er zoveel bestanden mee versturen als u wilt. 

 De gratis versie van Filemail heeft een beperking van 5 GB, maar ze hebben ook betaalde opties waarmee u onbeperkt bestanden kunt versturen. Ze ondersteunen elk formaat. Zorg ervoor dat u Filemail bekijkt als u op zoek bent naar een manier om grote bestanden te verzenden zonder u zorgen te maken over opslagruimte.

Conclusie

Het omzeilen van de maximale grootte van Gmail-bijlagen kan lastig zijn als je iemand een bestand wilt sturen dat groter is dan die grootte. Het goede nieuws is dat je altijd opties hebt, afhankelijk van wat je probeert te versturen.
Als uw bestanden te groot zijn voor Gmail, maar te klein voor OneDrive, Dropbox, Google Drive of een andere dienst voor het delen van bestanden die u gebruikt, is Filemail een van de beste opties die er zijn.
Met Filemail kunt u eenvoudig en snel grote bestanden versturen via e-mail, ongeacht het formaat van uw bestand. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u de Gmail-limiet voor bestandsgrootte kunt omzeilen en omzeilen wanneer dat nodig is. Bedankt voor het lezen!

Voorbij de limieten voor de grootte van bijlagen in Gmail

Zonder tijd te verliezen met behulp van splitters en compressoren

Dutch