Kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac

Ace24. januar 2024
kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac

V tem članku predstavljamo 6 metod, ki jih lahko uporabite za prenos datotek iz iPhona v Mac. Navajamo tudi navodila po korakih, da boste lahko preprosto začeli prenašati datoteke iz iPhona v Mac.

Dandanes telefone uporabljamo za skoraj vse, zato so ene najpomembnejših naprav, ki prenašajo naše informacije in datoteke. Zaradi naše odvisnosti od telefonov kot večnamenskih naprav se v njihovem notranjem pomnilniku neizogibno nabere veliko datotek. Ko bo notranje shrambe zmanjkalo, boste razmišljali o tem, kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac, če ste globoko v ekosistemu Apple.

Brezplačno prenesite do 5 GB
Registracija ni potrebna
Prenos velikih datotek zdaj
Kabli za prenos fotografij iz iphona v macbook

1. Prenos datotek iz iPhona v Mac z uporabo kabla

Preprosta povezava iPhona z računalnikom Mac je morda najbolj enostaven način prenosa datotek iz iPhona v računalnik Mac ali iz računalnika Mac v iPhone. Uporaba tega pristopa bo precej preprosta, če je v bližini na voljo kabel USB.

  1. V prvem koraku priključite en konec kabla USB na iPhone, drugega pa na Mac. S tem bo vzpostavljena povezava med njima in videli boste, da obe napravi takoj odkrijeta druga drugo.
  2. Kliknite ikono Finder v zgornjem levem kotu zaslona računalnika Mac. S tem dejanjem se odpre novo okno Finderja.
  3. Če se pomaknete navzdol po levi stranski vrstici, lahko v rubriki Naprave/Locations (Naprave/lokacije) vidite svoj iPhone. Kliknite povezavo.
  4. Izberite, kam želite premakniti datoteke in od kod jih želite premakniti.
  5. Če želite prenesti datoteke iz Maca v iPhone prek USB, preprosto povlecite datoteko z namizja v ciljno mapo. Če želite prenesti datoteko iz telefona v računalnik, poiščite želeno mapo in jo povlecite ter spustite na namizje.
AirDrop za premikanje datotek iz iphona v mac

2. Brezžični prenos datotek iz iPhona v Mac z AirDrop

Z aplikacijo AirDrop lahko pošiljate različne vrste datotek, vključno s slikami, videoposnetki, kraji in spletnimi mesti. AirDrop je ena najhitrejših in najučinkovitejših metod za prenos podatkov med iPhonom in računalnikom Mac.

AirDrop je osrednja sestavina operacijskih sistemov iOS in macOS, ki vam omogoča hitro in brez težav prenašati datoteke z drugimi osebami v bližini. Uporablja Bluetooth in WiFi, zato deluje tudi, če naprave niso povezane z internetom. AirDrop omogoča prenos slik, videoposnetkov, spletnih strani, lokacij in drugih podatkov med napravami.

  1. Mac in iPhone povežite v isto brezžično omrežje ali pa Mac in iPhone povežite prek povezave Bluetooth.
  2. Odprite datoteko, ki jo želite prenesti iz iPhona, nato pa pritisnite ikono za skupno rabo.
  3. Ko zaženete Nadzorno središče, v napravi aktivirajte WiFi in Bluetooth.
  4. Nato v iPhonu aktivirajte funkcijo AirDrop in spremenite nastavitve telefona na "Everyone/Contacts Only".
  5. V računalniku Mac izberite AirDrop tako, da odprete aplikacijo "Finder", nato kliknite gumb "Go" in vklopite funkcijo AirDrop.
  6. V Macbooku aktivirajte možnost "Allow to be discovered by" (Dovoli, da te odkrije) tako, da v spustnem meniju izberete "Contacts Only/Everyone" (Samo stiki/ vsakdo).
  7. V datoteki poiščite gumb "Share" in nato v iPhonu izberite možnost "AirDrop".
  8. Počakajte, da se prenos datotek zaključi.
iTunes

3. Prenos datotek iz iPhona v Mac z iTunes

V naslednjem članku o tem, kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac, si bomo ogledali iTunes. Večina ljudi se pri prenosu podatkov iz iPhona v računalnik še vedno odloča za uporabo programa iTunes. Kljub temu lahko z iTunes v računalnik Mac prenesete le podatke iz tistih aplikacij v napravi iOS, ki podpirajo izmenjavo datotek, kar omejuje vrste datotek, ki se lahko prenašajo.

Na splošno obstajata dve možnosti za sinhronizacijo glasbe, filmov, fotografij, stikov, koledarjev in varnostnih kopij naprave prek računa iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Sinhronizacija iTunes prek USB

S sposobnim je prenašanje datotek iz iPhona v računalnik Mac precej enostavno:

  1. Odprite iTunes. Prepričajte se, da imate najnovejšo različico.
  2. Priključite iPhone na računalnik prek USB. V zgornjem levem kotu programa iTunes bi morali opaziti napravo, ki je navedena v razdelku Povezane naprave.
  3. Kliknite simbol naprave.
  4. Na levi strani programa iTunes izberite Nastavitve in si oglejte vrste gradiva, ki se lahko sinhronizirajo.
  5. Izberite želene datoteke in nato kliknite Sync in iTunes.
  6. V spodnjem desnem kotu programa iTunes izberite "Uporabi". Sinhronizacija se mora začeti samodejno in od zdaj naprej se bodo naprave sinhronizirale vsakič, ko se povežete prek USB in imate odprt program iTunes.

Sinhronizacija iTunes z WiFi

iPhone lahko nastavite za sinhronizacijo gradiva prek WiFi, če ste predhodno potrdili, da je v računalniku nameščena najnovejša različica programa iTunes ter da sta iPhone in računalnik povezana v isto omrežje WiFi. Za to je potreben kabel lightning za povezavo iPhona z računalnikom.

  1. iPhone povežite z računalnikom prek vmesnika USB.
  2. Kliknite gumb Naprava v zgornjem levem kotu okna aplikacije iTunes.
  3. Zavihek Povzetek se nahaja pod zavihkom Nastavitve.
  4. Označite polje poleg možnosti Sinhroniziraj s to napravo prek omrežja WiFi in izberite možnost Uporabi.
Prenos datotek prek omrežja wifi

4. Prenos datotek iz iPhona v Mac z iCloudom

Preprosta in enostavna uporaba iCloud Drive organizira vaše datoteke v lastne mape, kar je ena od številnih prednosti te storitve. Z uporabo računa Apple ID boste lahko dostopali do podatkov, ki so shranjeni tako v namiznih računalnikih kot v telefonih iPhone.

Upoštevajte, da je za uporabo te metode potrebna zanesljiva povezava WiFi. Prav tako preverite, ali sta v iPhonu in računalniku Mac nameščena najnovejša različica operacijskega sistema. Enako lahko storite z upoštevanjem teh navodil.

  1. Do menija Apple dostopite tako, da kliknete pojavno okno Apple v zgornjem levem kotu namizja.
  2. V meniju izberite možnost Prednosti Sistem.
  3. Nadaljujte in kliknite iCloud.
  4. Prijavite se z e-poštnim naslovom in geslom, povezanim z vašim imenom Apple ID.
  5. Če želite nastaviti storitev iCloud, sledite navodilom na zaslonu.
  6. Pojdite v aplikacijo "Nastavitve" v telefonu iPhone.
  7. V meniju, ki se prikaže, izberite "vaše ime" in nato iCloud.
  8. Vklopite storitev iCloud Drive, kar je četrti korak.
  9. Pojdite v meni Apple v računalniku in tam kliknite "Sistemske nastavitve".
Aplikacija za izmenjavo datotek Filemail

5. Prenos datotek iz iPhona v Mac z uporabo Datotečne pošte

S FileMail je pošiljanje velikih video datotek, zvočnih datotek, visokokakovostnih zbirk fotografij in zbirk vseh drugih vrst medijev preprosto. Naša aplikacija za prenos datotek za iphone je preprosta za uporabo in ima možnost "samo WiFi", če želite med uporabo preprečiti prekoračitev omejitve mobilnih podatkov.

Če boste delili le datoteke, manjše od 5 GB, lahko to storite brez registracije in brez potrebe po naročnini. FileMail uporabnikom omogoča, da v nekaj preprostih korakih delijo in prejemajo datoteke na zelo izvedljiv način med telefonom iPhone in računalnikom Mac:

  1. Prenesite, namestite in zaženite mobilno aplikacijo FileMail.
  2. Kliknite "Dodajanje datotek".
  3. Pojdite do želenih datotek in/ali map in jih priložite.
  4. Izberete lahko, ali želite datoteke poslati kot e-poštno sporočilo ali pa jih naložite in dobite povezavo za deljenje.
  5. Če ste izbrali možnost "Pošlji kot e-pošto", vnesite e-poštni naslov prejemnika. Če želite, pošljite neobvezno sporočilo.
  6. Pritisnite gumb za pošiljanje.
  7. Prejemnik bo prejel e-poštno sporočilo z navodili, kako prenesti datoteke.
  8. Če ste izbrali možnost "Pošlji kot povezavo", boste po prenosu datotek prejeli povezavo, ki jo lahko delite s komer koli, s katerim želite deliti datoteke.
  9. Uporabnik računalnika Mac, ki je v tem primeru prejemnik, lahko za prenos datotek uporabi našo namizno aplikacijo, ki bo zagotovila pospeševanje prenosa UDP za večjo hitrost in trdnejšo povezavo.
Lestvice

6. Kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac - Raziskovanje prednosti in slabosti različnih rešitev

Metoda prenosa

Prednosti

Slabosti

AirDropKer lahko samodejno zazna bližnje sprejemnike, ni treba povezati nobene naprave.Počasna metoda s hitrostjo prenosa približno 40 MB/s med sodobnimi modeli Macov. AirDrop se lahko zlorabi, če se uporablja v javnem omrežju, zato bodite previdni pri omogočanju ljudem, da prek te funkcije prenašajo datoteke v vaš Mac.
Kabel USBEnostaven in preprost za uporabo Za pošiljanje datotek ne potrebuje internetne povezave Zelo hiter za pošiljanje datotek, tudi velikihOdvisna je od fizične razpoložljivosti kabla USB in od tega, da sta obe napravi v neposredni bližini.
iTunes
Podpira povezljivost USB in WiFi. Brez izgube kakovosti za datoteke, kot so slike in videoposnetki
Vse aplikacije za naprave iDevice ne podpirajo funkcije izmenjave datotek iTunes. Uvozite lahko posamezne in več datotek, vendar pa map ni mogoče uvoziti.
iCloudVse vaše naprave bodo sinhronizirane in posodobljene, kadar koli spremenite datoteko, ki uporablja shranjevanje v oblaku. Storitve iCloud so združljive z napravami, ki niso v sistemu iOS, vendar še posebej učinkovito sodelujejo z ekosistemom Apple. Ponudniki storitev shranjevanja v oblaku varnost svojih storitev krepijo z dodatnimi plastmi.Za shranjevanje datotek v oblaku je potrebna internetna povezava. Stroški, povezani z nalaganjem in prenašanjem podatkov iz oblaka, se lahko kopičijo. Če je strežnik preobremenjen, je prenos datotek včasih lahko počasen.
Datotečna poštaRegistracija ni potrebna. Brezplačna izmenjava datotek do velikosti 5 GB. Zaradi šifriranja podatkov je uporaba hitra in varna Podpira hiter in učinkovit prenos velikih datotekPotrebna je internetna povezava. Če želite deliti datoteke, večje od 5 GB, morate imeti naročnino.
Prenos datotek vseh velikosti
Neomejeno število prejemnikov, prenosov in pasovne širine
Oglejte si naše plačljive načrte

Datoteke želite deliti med več napravami?