Kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac

V tem članku predstavljamo 6 metod, ki jih lahko uporabite za prenos datotek iz iPhona v Mac. Navajamo tudi navodila po korakih, da boste lahko preprosto začeli prenašati datoteke iz iPhona v Mac.

Danes telefone uporabljamo skoraj za vse, zato so med najpomembnejšimi napravami, ki prenašajo naše podatke in datoteke. Zaradi naše odvisnosti od telefonov kot večnamenskih naprav se v njihovi notranji shrambi neizogibno kopičijo številne datoteke. Ko bo notranjega pomnilnika zmanjkalo, boste razmišljali o tem, kako prenos datotek od iPhona do Maca, če ste globoko v ekosistemu Apple. 

Brezplačno prenesite do 5 GB

Registracija ni potrebna

Kabli za povezovanje naprav in skupno rabo datotek

1. Prenos datotek iz iPhona v Mac z uporabo kabla

Preprosta povezava iPhona z računalnikom Mac je verjetno najbolj enostaven način prenosa datotek iz iPhona v računalnik Mac ali iz računalnika Mac v iPhone. Uporaba tega pristopa bo precej preprosta, če je na voljo kabel USB.
 1. V prvem koraku priključite en konec kabla USB na iPhone, drugega pa na računalnik Mac. S tem bo vzpostavljena povezava med njima in videli boste, da obe napravi takoj odkrijeta druga drugo.
 2. Kliknite ikono Finder v zgornjem levem kotu zaslona računalnika Mac. S tem dejanjem se odpre novo okno Finderja.
 3. Če se pomaknete navzdol po levi stranski vrstici, lahko svoj iPhone vidite v razdelku Naprave/lokacije. Kliknite povezavo.
 4. Izberite, kam želite premakniti datoteke.
 5. Če želite prenesti datoteke iz Maca v iPhone prek USB, preprosto povlecite datoteko z namizja v ciljno mapo. Če želite prenesti datoteko iz telefona v računalnik, poiščite želeno mapo in jo povlecite ter spustite na namizje.
AirDrop

2. Brezžični prenos datotek iz iPhona v Mac z AirDrop

Z aplikacijo AirDrop lahko pošiljate različne vrste datotek, vključno s slikami, videoposnetki, kraji in spletnimi mesti. AirDrop je ena najhitrejših in najučinkovitejših metod za prenos podatkov med iPhonom in Macom.
AirDrop je osrednja sestavina operacijskih sistemov iOS in macOS, ki omogoča hiter in enostaven prenos datotek z drugimi osebami v bližini. Uporablja Bluetooth in WiFi, zato deluje tudi, če naprave niso povezane z internetom. AirDrop omogoča prenos slik, videoposnetkov, spletnih strani, lokacij in drugih podatkov med napravami.
 1. Mac in iPhone povežite v isto brezžično omrežje ali pa ju povežite prek povezave Bluetooth.
 2. Odprite datoteko, ki jo želite prenesti iz iPhona, in pritisnite ikono za skupno rabo.
 3. Ko zaženete Nadzorno središče, v napravi aktivirajte WiFi in Bluetooth.
 4. Nato v iPhonu aktivirajte funkcijo AirDrop in spremenite nastavitve telefona na "Vsi / Samo stiki".
 5. V računalniku Mac izberite AirDrop v aplikaciji Finder, nato kliknite gumb "Go" in vklopite funkcijo AirDrop.
 6. Aktivirajte možnost "Allow to be discovered by" v računalniku Macbook tako, da v spustnem meniju izberete možnost "Contacts Only/Everyone".
 7. V datoteki poiščite gumb "Skupna raba" in v iPhonu izberite možnost "AirDrop".
 8. Počakajte, da se prenos datotek zaključi.

3. Prenos datotek iz iPhona v Mac z iTunes

V naslednjem članku o tem, kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac, si bomo ogledali iTunes. Večina ljudi pri prenosu podatkov iz iPhona v računalnik še vedno uporablja program iTunes. Kljub temu lahko z iTunes v računalnik Mac prenesete le podatke iz tistih aplikacij v napravi iOS, ki podpirajo izmenjavo datotek, kar omejuje vrste datotek, ki jih je mogoče prenesti.

Na voljo sta dve možnosti za sinhronizacijo glasbe, filmov, fotografij, stikov, koledarjev in varnostnih kopij naprav prek računa iTunes:

 1. USB
 2. WiFi

Sinhronizacija iTunes prek USB

Prenos datotek iz iPhona v računalnik Mac je zelo enostaven:
 1. Odprite program iTunes. Prepričajte se, da imate najnovejšo različico.
 2. Povežite iPhone z računalnikom prek povezave USB. V zgornjem levem kotu programa iTunes boste v rubriki Povezane naprave opazili napravo.
 3. Kliknite simbol za napravo.
 4. Na levi strani programa iTunes izberite Nastavitve, da si ogledate vrste gradiva, ki jih je mogoče sinhronizirati.
 5. Izberite želene datoteke in kliknite Sync in iTunes.
 6. V spodnjem desnem kotu iTunes izberite "Uporabi". Sinhronizacija se mora začeti samodejno in od zdaj naprej se bodo naprave sinhronizirale vsakič, ko se povežete prek USB in imate odprt program iTunes. 

Sinhronizacija programa iTunes z omrežjem WiFi

iPhone lahko nastavite za sinhronizacijo gradiva prek omrežja WiFi, če ste predhodno preverili, ali je v računalniku nameščena najnovejša različica programa iTunes ter ali sta iPhone in računalnik povezana v isto omrežje WiFi. Za to je potreben kabel lightning za povezavo iPhona z računalnikom.
 1. Povežite iPhone z računalnikom prek povezave USB.
 2. Kliknite gumb Naprava v zgornjem levem kotu okna aplikacije iTunes.
 3. Zavihek Povzetek se nahaja pod zavihkom Nastavitve.
 4. Označite polje poleg možnosti Sinhroniziraj s to napravo prek WiFi in izberite Uporabi.
prenos datotek prek omrežja wifi

4. Prenos datotek iz iPhona v Mac z iCloudom

Preprosto in enostavno za uporabo, Pogon iCloud organizira vaše datoteke v lastne mape, je ena od številnih prednosti storitve. Z uporabo svojega Apple ID lahko dostopate do podatkov, ki so shranjeni v namiznih računalnikih in telefonih iPhone.

Upoštevajte, da je za uporabo te metode potrebna zanesljiva povezava WiFi. Preverite tudi, ali sta v iPhonu in Macu nameščeni najnovejši različici njunih operacijskih sistemov. Enako lahko storite po teh navodilih.

 1. Do menija Apple dostopate tako, da kliknete pojavno okno Apple v zgornjem levem kotu namizja.
 2. V meniju izberite Nastavitve Sistem.
 3. Kliknite iCloud.
 4. Prijavite se z e-poštnim naslovom in geslom, povezanim z vašim Apple ID.
 5. Če želite nastaviti iCloud, sledite navodilom na zaslonu.
 6. Pojdite v aplikacijo "Nastavitve" v iPhonu.
 7. V meniju, ki se prikaže, izberite "vaše ime" in nato iCloud.
 8. Vključite iCloud Drive, kar je četrti korak.
 9. Pojdite v meni Apple v računalniku in tam kliknite "Sistemske nastavitve".
Aplikacija za izmenjavo datotek FileMail

5. Prenos datotek iz iPhona v Mac z uporabo Datotečne pošte

S spletno stranjo FileMail pošiljanje velikih video datotek, zvočnih datotek, visokokakovostnih zbirk fotografij in zbirk vseh drugih vrst medijev je preprosto. Naša spletna stran aplikacija za prenos datotek iphone je enostaven za uporabo in ima možnost "samo WiFi", če želite preprečiti prekoračitev omejitve mobilnih podatkov med uporabo.

Če boste delili le datoteke, manjše od 5 GB, lahko to počnete brez registracije in naročnine. FileMail uporabnikom omogoča, da v nekaj preprostih korakih delijo in prejemajo datoteke med telefonom iPhone in računalnikom Mac na zelo izvedljiv način:
 1. Prenesite, namestite in zaženite mobilno aplikacijo FileMail.
 2. Kliknite na "Dodaj datoteke".
 3. Pojdite do želenih datotek in/ali map in jih pripnite.
 4. Datoteke lahko pošljete kot e-pošto ali pa jih naložite in dobite povezavo za skupno rabo.
 5. Če ste izbrali možnost "Pošlji kot e-pošto", vnesite e-poštni naslov prejemnika. Če želite, pošljite neobvezno sporočilo.
 6. Pritisnite gumb za pošiljanje.
 7. Prejemnik bo prejel e-poštno sporočilo z navodili, kako prenesti datoteke.
 8. Če ste izbrali možnost "Pošlji kot povezavo", boste po nalaganju datotek prejeli povezavo, ki jo lahko delite s komer koli, s komer želite deliti datoteke.
 9. Uporabnik računalnika Mac, ki je v tem primeru prejemnik, lahko uporabi naš namizna aplikacija za prenos datotek, kar bo zagotovilo pospeševanje prenosa UDP za višje hitrosti in bolj zanesljivo povezavo.
prednosti in slabosti

6. Kako prenesti datoteke iz iPhona v Mac - Raziskovanje prednosti in slabosti različnih rešitev

Vrsta prenosa Prednosti Proti
AirDrop
Ker lahko samodejno zazna bližnje sprejemnike, ni treba priključiti nobene naprave.
Počasna metoda s hitrostjo prenosa približno 40 MB/s med sodobnimi modeli Mac. AirDrop se lahko zlorabi, če se uporablja v javnem omrežju, zato bodite previdni pri omogočanju ljudem, da prek te funkcije prenašajo datoteke v vaš Mac.
Kabel USB
Enostavna in preprosta uporaba Za pošiljanje datotek ne potrebuje internetne povezave Zelo hitro pošiljanje datotek, tudi velikih
Odvisna je od fizične razpoložljivosti kabla USB in od tega, da sta obe napravi v neposredni bližini.
iTunes
Podpira povezljivost USB in WiFi. Brez izgube kakovosti za datoteke, kot so slike in videoposnetki
Vsi programi v napravi iDevice ne podpirajo funkcije iTunes File Sharing. Uvozite lahko posamezne in več datotek, vendar ne morete uvoziti map.
iCloud
Vse vaše naprave bodo sinhronizirane in posodobljene, kadar koli boste spremenili datoteko, ki uporablja shranjevanje v oblaku. Storitve iCloud so združljive z napravami brez sistema iOS, vendar se še posebej učinkovito povezujejo z ekosistemom Apple. Ponudniki storitev shranjevanja v oblaku varnost svojih storitev krepijo z dodatnimi plastmi.
Za shranjevanje datotek v oblaku je potrebna internetna povezava. Stroški, povezani z nalaganjem in prenašanjem podatkov iz oblaka, se lahko kopičijo. Če je strežnik preobremenjen, je prenos datotek včasih lahko počasen.
FileMail
Prijava ni potrebna. Datoteke do velikosti 5 GB lahko delite brezplačno. Zaradi šifriranja podatkov je uporaba hitra in varna Podpira hiter in učinkovit prenos velikih datotek
Potrebna je internetna povezava. Če želite deliti datoteke, večje od 5B, morate imeti naročnino.

Prenos datotek vseh velikosti

Neomejeno število prejemnikov, prenosov in pasovne širine

Slovenian