Kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik

Ace8. marec 2024
kako prenesti datoteke iz telefona iphone v računalnik

Iskanje odgovora na vprašanje, kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik, je bilo dolgo časa težavno. Med iPhonom in osebnim računalnikom obstaja določena stopnja združljivosti, vendar je v nasprotju s sinhronizacijo podatkov z računalnikom Mac prenos datotek med iPhonom in osebnim računalnikom še vedno težaven. Obstaja nekaj različnih metod, s katerimi lahko sinhronizirate in prenašate podatke med računalnikom Windows in iPhonom ali iPadom.

Če uporabljate iPhone, vam bo seznanitev s temi smernicami zelo koristila, kadar koli bo potreben prenos podatkov iz sistema iOS. Ni pomembno, ali želite prenesti datoteke iz iPhona v računalnik ali obratno; te možnosti bodo delovale.

Brezplačno prenesite do 5 GB
Registracija ni potrebna
Prenos datotek zdaj
iCloud za prenos datotek

1. Prenos datotek iz iPhona v računalnik z iCloudom

Na splošno je iCloud ena najpreprostejših metod za prenos podatkov med iPhonom in skoraj vsako drugo napravo, vključno z osebnim računalnikom z operacijskim sistemom Windows. V bistvu svoje podatke naložite v iCloud in jih nato ponovno pridobite v drugi napravi.

Kljub temu je v brezplačnem načrtu iCloud na voljo le 5 GB prostora za shranjevanje. Če želite iCloud uporabljati za prenos večjih datotek, se morate naročiti na premijski načrt.

  1. V iPhonu zaženite aplikacijo Datoteke.
  2. Poiščite datoteke, ki jih želite prenesti v računalnik.
  3. Dolgo pritisnite gumb Kopiraj in se ga dotaknite za posamezne datoteke. Če želite kopirati več datotek, uporabite možnost Izberi iz menija s tremi pikami.
  4. V aplikaciji pojdite na iCloud Drive in tja prilepite kopirane datoteke. Vaše datoteke so prenesene v napravo iCloud Drive.
  5. Za prenos datotek v računalnik uporabite spletno stran iCloud.com ali aplikacijo iCloud Drive za Windows.
Pošiljanje datotek prek bluetootha iz telefona iphone

2. Prenos datotek iz iPhona v računalnik prek povezave Bluetooth

Bluetooth je še ena preprosta tehnika za prenos podatkov iz iPhona v računalnik. Vendar si morate zapomniti, da je prenos podatkov iz iPhona v računalnik prek povezave Bluetooth mogoč le za omejeno število različnih oblik datotek.

Ker je ročno izbiranje datotek za prenos datotek iz iPhona v računalnik prek povezave Bluetooth zelo zamudno, lahko prek povezave Bluetooth prenesete le majhno količino podatkov, kar pomeni, da lahko delite le omejeno količino informacij.

Poleg tega Bluetooth nikakor ni najučinkovitejša metoda za prenos podatkov. Zato bomo v naslednjem odstavku obravnavali še eno učinkovito strategijo.

  1. Podrsnite ploščo z nastavitvami na začetnem zaslonu iPhona navzgor ter pritisnite in pridržite simbol Bluetooth. Pustite, da se poveže z računalnikom, v katerega želite prenesti podatke.
  2. Če želite začeti prenos, izberite možnost "nastavitve" v sistemu Windows in nato aktivirajte možnost Bluetooth. V zavihku okna lahko najdete možnost "naprava". Od tam vklopite Bluetooth, da omogočite napravi Bluetooth sprejemanje datotek.
  3. Izberite datoteke, ki jih nameravate prenesti iz iPhona v računalnik.
  4. Te datoteke se bodo prikazale v pojavnem oknu v računalniku.
MS Windows

3. Prenos datotek iz iPhona v računalnik z uporabo Raziskovalca datotek v operacijskem sistemu Windows

V našem članku o prenosu datotek iz iPhona v računalnik si bomo ogledali najbolj prevladujoč in priljubljen operacijski sistem; Windows. Morda poznate Raziskovalca datotek, programsko opremo za upravljanje in prenašanje datotek v računalnikih Windows. Omogoča enostaven dostop do datotek v računalniku in potovanje po pomnilniškem prostoru v njem.

Če so podatki, ki jih morate prenesti, fotografije in videoposnetki iz zavihka kamere iPhona, je Raziskovalec datotek Windows prava izbira, saj omogoča neposreden prenos slik in videoposnetkov iz iPhona v računalnik prek povezave USB. Dodatna programska oprema ni potrebna.

  1. Raziskovalec datotek ima grafični uporabniški vmesnik za upravljanje podatkov. S povezavo USB lahko iPhone povežete z računalnikom.
  2. Odklepanje iPhona Omogočite uspešno vzpostavitev povezave tako, da na iPhonu izberete možnost "Trust". a
  3. Pojdite v "Ta računalnik" > "[ime iPhona]" > "Notranji pomnilnik" > "DCIM" > "100APPLE".
  4. Slike vašega iPhona bodo lepo urejene v mape, ki temeljijo na datumih.
  5. Zdaj lahko želeno(-e) fotografijo(-e) kopirate v računalnik.
iTunes

4. Kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik s programom iTunes

Glavni namen programa iTunes za izmenjavo datotek je olajšati prenos podatkov med računalnikom in združljivo aplikacijo, ki teče v iPhonu ali iPadu. Če ste prepričani, da so bile datoteke, ki jih želite prenesti, ustvarjene z aplikacijo, združljivo s funkcijo Souporaba datotek, lahko to funkcijo uporabite za prenos gradiva iz iPhona v računalnik.

Če želite prenesti datoteke iz iPhona v računalnik s pomočjo funkcije iTunes File Sharing in USB, sledite naslednjim korakom:

  1. Povežite iPhone z računalnikom in zaženite program iTunes, če še ni samodejno zagnan.
  2. V oknu za iTunes pojdite na zavihek "Naprava" in tam izberite "Skupna raba datotek".
  3. Če želite prenesti datoteke iz enega programa v drugega v računalniku, izberite to aplikacijo s seznama.
  4. Ko se odločite, katere so datoteke, ki jih želite kopirati v računalnik, izberite te datoteke in nato kliknite gumb "Shrani v".
  5. Če želite začeti prenašati datoteke iz iPhona v računalnik, izberite mesto v računalniku, kamor želite shraniti datoteke, in nato kliknite gumb "Shrani v".
Aplikacije za prenos datotek Filemail

5. Prenos datotek iz iPhona v računalnik s FileMail

Datoteke iz naprave iOS lahko v računalnik pošljete s pomočjo programa FileMail. Pošiljanje velikih filmov, zvočnih datotek, visokokakovostnih zbirk fotografij in zbirk katere koli druge vrste medijev je preprosto.

Aplikacija za prenos datotek za iphone je enostavna za uporabo in ima možnost "samo WiFi", če želite preprečiti, da bi med uporabo aplikacije presegli omejitev mobilnih podatkov. Če želite začeti, prenesite in namestite aplikacijo v svojo napravo iOS. Brezplačno lahko delite do 5 GB, pri čemer se vam ni treba registrirati.

  1. Namestite mobilno aplikacijo Filemail za ioS v svoj iPhone
  2. V osebnem računalniku pojdite na domačo stran storitve Filemail ali pa namestite namizno aplikacijo Filemail za osebni računalnik. To vam bo omogočilo pospešitev prenosa UDP za hitrejši prenos.
  3. V iPhonu zaženite aplikacijo FileMail
  4. Prijavite se v svoj trenutni račun FileMail, če želite, pa lahko ta korak preskočite in uporabljate našo storitev brez plačila centa.
  5. Po kliku na gumb "priloži datoteke" preprosto izberite elemente, ki jih želite poslati.
  6. Navedite e-poštne naslove prejemnikov, temo sporočila in vsebino (neobvezno).
  7. Kliknite "Pošlji". Če imate omejene mobilne podatke, lahko aplikacija vpraša, ali naj datoteke dostavi zgolj z uporabo povezav WiFi.
  8. Zdaj se bo začel postopek pošiljanja vaših datotek. Ko bo končan, bo povezava za prenos poslana v vašo e-pošto takoj, ko bo končan.
  9. Kliknite na povezavo in preusmerjeni boste na stran, na kateri lahko prenesete datoteke. Lahko pa povezavo prenesete v našo namensko aplikacijo za prenos datotek za računalnik z operacijskim sistemom Windows in prenesete od tam.
Lestvice

Vrsta prenosa

Pro

Proti
iTunePodpira povezljivost USB in WiFi. Brez izgube kakovosti za datoteke, kot so slike in videoposnetkiVse aplikacije za naprave iDevice ne podpirajo funkcije iTunes File Sharing. Uvozite lahko posamezne in več datotek, vendar map ni mogoče uvoziti
iCloudVse vaše naprave bodo sinhronizirane in posodobljene, kadar koli spremenite datoteko. Združljivi so z napravami, ki niso v sistemu iOS, vendar še posebej učinkovito sodelujejo z ekosistemom Apple. Okrepi varnost datotek z dodatnimi plastmi šifriranja.Zahteva internetno povezavo. Z nalaganjem in prenašanjem podatkov so lahko povezani dodatni stroški Če je strežnik preobremenjen, je prenos datotek včasih počasen.
Skupna raba prek BluetoothaZelo enostaven postopek pošiljanja datotek Dostopno brez internetne povezavePočasen čas prenosa, pošiljanje datotek lahko traja dlje časa Še posebej težko je pošiljati velike datoteke Največji doseg 100 metrov, kar je lahko za nekatere uporabnike premalo
Raziskovalec datotekEnostaven za uporabo in z enostavnim uporabniškim vmesnikom Prenosi potekajo v zelo kratkem času.Včasih se iPhone ne prikaže v Raziskovalcu Windows, kar jim preprečuje, da bi videli slike iPhona v računalniku.
FileMailUporabniki ga lahko uporabljajo, ne da bi bili registrirani, in je brezplačen Registracija ni potrebna Šifriranje podatkov omogoča hitro in varno uporabo Podpira hiter in učinkovit prenos velikih datotekPotrebujete internetno povezavo. Če želite deliti datoteke, večje od 5 GB, boste potrebovali naročnino.
Prenos datotek vseh velikosti
Neomejeno število prejemnikov, prenosov in pasovne širine
Oglejte si naše plačljive načrte

Želite deliti datoteke med več napravami?