Kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik

Iskanje odgovora na vprašanje, kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik, je bilo dolgo časa težavno. Med iPhonom in osebnim računalnikom obstaja določena stopnja združljivosti, vendar je v nasprotju s sinhronizacijo podatkov z računalnikom Mac še vedno težko prenos datotek med telefonom iPhone in osebnim računalnikom. Obstaja nekaj različnih načinov, s katerimi lahko sinhronizirate in prenašate podatke med računalnikom z operacijskim sistemom Windows in iPhonom ali iPadom.

Če uporabljate iPhone, vam bo seznanitev s temi smernicami zelo koristila, kadar koli bo potreben prenos podatkov iz sistema iOS. Ni pomembno, ali želite prenesti datoteke iz iPhona v računalnik ali obratno; te možnosti bodo delovale.

Brezplačno prenesite do 5 GB

Registracija ni potrebna

iCloud za prenos datotek

1. Prenos datotek iz iPhona v računalnik z iCloudom

Na splošno, iCloud je eden najpreprostejših načinov prenosa podatkov med iPhonom in skoraj katero koli drugo napravo, vključno z računalnikom Windows. Podatke v bistvu naložite v iCloud in jih nato preberete v drugi napravi.

Kljub temu je v brezplačnem načrtu iCloud na voljo le 5 GB prostora za shranjevanje. Če želite iCloud uporabljati za prenos večjih datotek, se morate naročiti na premijski načrt.
 1. V iPhonu zaženite aplikacijo Datoteke.
 2. Poiščite datoteke, ki jih želite prenesti v računalnik.
 3. Dolgo pritisnite gumb Kopiraj in se ga dotaknite za posamezne datoteke. Če želite kopirati več datotek, uporabite možnost Izberi iz menija s tremi pikami.
 4. V aplikaciji pojdite v iCloud Drive in tja prilepite kopirane datoteke. Vaše datoteke so prenesene v pogon iCloud.
 5. Za prenos datotek v računalnik uporabite spletno stran iCloud.com ali aplikacijo iCloud Drive za Windows.
bluetooth

2. Prenos datotek iz iPhona v računalnik prek povezave Bluetooth

Bluetooth je še ena preprosta tehnika za prenos podatkov iz iPhona v računalnik. Vendar si morate zapomniti, da je prenos podatkov iz iPhona v računalnik prek Bluetootha mogoč le za omejeno število različnih oblik datotek.
Ker je ročno izbiranje datotek za prenos datotek iz iPhona v Bluetooth zelo zamudno, lahko prek povezave Bluetooth prenesete le majhno količino podatkov, kar pomeni, da lahko delite le omejeno količino informacij.
Poleg tega Bluetooth nikakor ni najučinkovitejši način prenosa podatkov. Zato bomo v naslednjem odstavku obravnavali še eno učinkovito strategijo.
 1. Podrsnite ploščo z nastavitvami na začetnem zaslonu iPhona navzgor ter pritisnite in pridržite simbol Bluetooth. Pustite, da se poveže z računalnikom, v katerega želite prenesti podatke.
 2. Če želite začeti prenos, izberite možnost "nastavitve" v sistemu Windows in nato aktivirajte možnost Bluetooth. V zavihku okna lahko najdete možnost "naprava". Od tam vklopite možnost Bluetooth, da omogočite napravi Bluetooth sprejemanje datotek.
 3. Izberite datoteke, ki jih želite prenesti iz iPhona v računalnik.
 4. Te datoteke se prikažejo v pojavnem oknu v računalniku.
MS Windows

3. Prenos datotek iz iPhona v računalnik z uporabo Raziskovalca datotek v operacijskem sistemu Windows

V našem članku o prenosu datotek iz iPhona v računalnik si bomo ogledali najbolj prevladujoč in priljubljen operacijski sistem; Windows. Morda poznate Raziskovalca datotek, programsko opremo za upravljanje in prenašanje datotek v računalnikih Windows. Omogoča enostaven dostop do datotek v računalniku in premikanje po pomnilniškem prostoru v njem.
Če želite prenesti fotografije in videoposnetke iz zavihka kamere v iPhonu, je za to primeren Raziskovalec datotek Windows, saj omogoča neposreden prenos slik in videoposnetkov iz iPhona v računalnik prek povezave USB. Dodatna programska oprema ni potrebna.
 1. Raziskovalec datotek ima grafični uporabniški vmesnik za upravljanje podatkov. S povezavo USB lahko iPhone povežete z računalnikom.
 2. Odklepanje iPhona Omogočite uspešno vzpostavitev povezave tako, da v iPhonu izberete možnost "Trust". a
 3. Pojdite v "Ta računalnik" > "[ime vašega iPhona]" > "Notranji pomnilnik" > "DCIM" > "100APPLE."
 4. Slike vašega iPhona bodo lepo urejene v mape, ki temeljijo na datumu.
 5. Zdaj lahko želene fotografije kopirate v računalnik.

4. Kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik s programom iTunes

Osnovni namen iTunes Souporaba datotek je namenjena lažjemu prenosu podatkov med računalnikom in združljivo aplikacijo, ki teče v iPhonu ali iPadu. Če ste prepričani, da so bile datoteke, ki jih želite prenesti, ustvarjene z aplikacijo, združljivo s funkcijo Souporaba datotek, lahko to funkcijo uporabite za prenos gradiva iz iPhona v računalnik.

Če želite prenesti datoteke iz iPhona v računalnik s pomočjo iTunes File Sharing in USB, sledite naslednjim korakom:
 1. Povežite iPhone z računalnikom in zaženite program iTunes, če še ni samodejno zagnan.
 2. V oknu programa iTunes pojdite na zavihek "Naprava" in tam izberite možnost "Skupna raba datotek".
 3. Če želite prenesti datoteke iz enega programa v drugega v računalniku, izberite program s seznama.
 4. Ko se odločite, katere datoteke želite kopirati v računalnik, jih izberite in kliknite gumb "Shrani v".
 5. Če želite začeti prenašati datoteke iz iPhona v računalnik, izberite mesto v računalniku, kamor želite shraniti datoteke, in nato kliknite gumb "Shrani v".
Aplikacija za izmenjavo datotek FileMail

5. Prenos datotek iz iPhona v računalnik s FileMail

Datoteke iz naprave iOS lahko v računalnik pošljete s pomočjo FileMail. Pošiljanje velikih filmov, zvočnih datotek, visokokakovostnih zbirk fotografij in zbirk vseh drugih vrst medijev je preprosto.

Spletna stran aplikacija za prenos datotek iphone je enostavna za uporabo in ima možnost "samo WiFi", če želite preprečiti prekoračitev omejitve mobilnih podatkov med uporabo aplikacije. Če želite začeti, prenesite in namestite aplikacijo v svojo napravo iOS. Brezplačno lahko delite do 5 GB in se vam ni treba registrirati.

 1. V iPhone namestite mobilno aplikacijo Filemail za ioS
 2. V računalniku pojdite na domačo stran storitve Filemail ali namestite aplikacijo Filemail Desktop za računalnik. To vam bo omogočilo pospeševanje prenosa UDP za hitrejši prenos.
 3. V iPhonu zaženite aplikacijo FileMail
 4. Prijavite se v svoj trenutni račun FileMail, če želite, pa lahko ta korak preskočite in uporabljate našo storitev, ne da bi plačali desetak.
 5. Po kliku na gumb "pripnite datoteke" preprosto izberite elemente, ki jih želite poslati.
 6. Navedite e-poštne naslove prejemnikov, temo sporočila in vsebino (neobvezno).
 7. Kliknite "Pošlji". Če imate omejeno količino mobilnih podatkov, vas lahko aplikacija vpraša, ali naj datoteke pošlje samo prek povezave WiFi.
 8. Zdaj se bo začel postopek nalaganja datotek. Ko bo končan, vam bo na vaš e-poštni naslov poslana povezava za prenos, takoj ko bo končan.
 9. Kliknite na povezavo in odprla se bo stran, na kateri lahko prenesete datoteke. Povezavo lahko prenesete tudi v naš namenski Aplikacija za prenos datotek v operacijskem sistemu Windows za računalnik in ga prenesite od tam.
prednosti in slabosti

6. Kako prenesti datoteke iz iPhona v računalnik - prednosti in slabosti različnih metod

Vrsta prenosa Prednosti Proti
iTune
Podpira povezljivost USB in WiFi. Brez izgube kakovosti za datoteke, kot so slike in videoposnetki
Vsi programi v napravi iDevice ne podpirajo funkcije iTunes File Sharing. Uvozite lahko posamezne in več datotek, vendar ne morete uvoziti map.
iCloud
Vse vaše naprave bodo sinhronizirane in posodobljene, ko boste spremenili datoteko. Združljivi so tudi z napravami, ki niso iOS, vendar še posebej učinkovito sodelujejo z ekosistemom Apple. Varnost datotek okrepi z dodatnimi plastmi šifriranja.
Zahteva internetno povezavo. Z nalaganjem in prenašanjem podatkov so lahko povezani dodatni stroški. Če je strežnik preobremenjen, je prenos datotek včasih počasen.
Skupna raba Bluetooth
Zelo enostaven postopek pošiljanja datotek Dostopno brez internetne povezave
počasen prenos, pošiljanje datotek lahko traja dolgo. še posebej težko je pošiljati velike datoteke Največji doseg 100 metrov, kar je lahko za nekatere uporabnike premalo
Raziskovalec datotek
Enostavna uporaba in enostaven uporabniški vmesnik Prenosi se izvedejo v zelo kratkem času.
Včasih iPhone ni prikazan v Raziskovalcu Windows, zaradi česar ne morejo videti slik iPhone v računalniku.
FileMail
Uporabniki ga lahko uporabljajo brez registracije in je brezplačen. Registracija ni potrebna Zaradi šifriranja podatkov je uporaba hitra in varna podpira hiter in učinkovit prenos velikih datotek
Potrebujete internetno povezavo. Če želite deliti datoteke, večje od 5 GB, potrebujete naročnino.

Prenos datotek vseh velikosti

Neomejeno število prejemnikov, prenosov in pasovne širine

Slovenian