Hur man överför filer från iPhone till Mac

Ace24 januari 2024
hur man överför filer från iPhone till Mac

I den här artikeln beskriver vi 6 metoder som du kan använda för att överföra filer från iPhone till Mac. Vi ger också steg-för-steg-instruktioner så att du enkelt kan börja flytta filerna från din iPhone till din Mac.

Numera använder vi våra telefoner till nästan allt, så de är några av de viktigaste enheterna som bär vår information och våra filer. Vårt beroende av våra telefoner som multifunktionella enheter leder oundvikligen till att vi samlar på oss många filer i deras interna lagringsutrymme. När intern lagring är låg kommer du att tänka på hur du överför filer från iPhone till Mac, om du är djupt in i Apple-ekosystemet.

Överför upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Överför stora filer nu
Kablar för att överföra foton från iPhone till Macbook

1. Överför filer från iPhone till Mac med kabel

Att helt enkelt ansluta din iPhone till din Mac är kanske den mest enkla metoden för att överföra filer från din iPhone till din Mac eller från din Mac till din iPhone. Att använda detta tillvägagångssätt kommer att vara ganska enkelt om det finns en tillgänglig USB-kabel runt.

  1. Anslut ena änden av USB-kabeln till din iPhone och den andra änden till Mac som det första steget. Detta bör skapa en länk mellan de två, och du bör se att båda enheterna omedelbart upptäcker varandra.
  2. Klicka på Finder-ikonen i det övre vänstra hörnet på Mac-skärmen. Denna åtgärd bör initiera ett nytt Finder-fönster.
  3. Du kan se din iPhone listad under Enheter/Lokaliseringar genom att scrolla ner i det vänstra sidofältet. Klicka på länken.
  4. Välj vart du vill flytta filer till och från.
  5. Om du vill överföra filer från en Mac till en iPhone via USB drar du bara filen från skrivbordet till målmappen. Om du vill flytta en fil från din telefon till din dator bläddrar du till önskad mapp och drar och släpper filen på skrivbordet.
AirDrop för att flytta filer från iPhone till Mac

2. Överför filer från iPhone till Mac trådlöst med AirDrop

Du kan skicka olika typer av filer, inklusive bilder, videor, platser och webbplatser, när du använder programmet som kallas AirDrop. AirDrop är en av de snabbaste och mest effektiva metoderna för att överföra data mellan en iPhone och en Mac.

AirDrop är en kärnkomponent i operativsystemen iOS och macOS som gör att du snabbt och enkelt kan överföra filer till andra i närheten. Den använder Bluetooth och WiFi, vilket gör att den fungerar även om dina enheter inte är anslutna till Internet. AirDrop gör det möjligt att överföra bilder, videor, webbsidor, platser och mycket mer mellan olika enheter.

  1. Anslut Mac och iPhone till samma trådlösa nätverk eller koppla ihop Mac och iPhone via Bluetooth.
  2. Öppna den fil du vill överföra från din iPhone och tryck sedan på delningsikonen.
  3. När du har startat "Kontrollcenter" aktiverar du WiFi och Bluetooth på din enhet.
  4. Aktivera sedan AirDrop på din iPhone och ändra telefonens inställningar till "Alla/Endast kontakter".
  5. På din Mac väljer du AirDrop genom att gå till appen "Finder", klicka sedan på "Go" -knappen och slå på AirDrop-funktionen.
  6. Aktivera alternativet "Allow to be discovered by" på Macbook genom att välja "Contacts Only/Everyone" i rullgardinsmenyn.
  7. På filen, leta reda på knappen "Dela" och välj sedan alternativet "AirDrop" på din iPhone.
  8. Vänta nu tills överföringen av filerna är klar.
iTunes

3. Överför filer från iPhone till Mac med iTunes

Nästa gång i vår artikel om hur du överför filer från iPhone till Mac tar vi en titt på iTunes. De flesta väljer fortfarande att använda iTunes när de överför data från en iPhone till en dator. Du får dock bara överföra data till din Mac från de applikationer på din iOS-enhet som stöder fildelning när du använder iTunes, vilket begränsar vilka typer av filer som kan överföras.

Sammantaget finns det två alternativ för att synkronisera musik, filmer, fotografier, kontakter, kalendrar och säkerhetskopior via ditt iTunes-konto:

  1. USB
  2. WiFi

Synkronisera iTunes via USB

Med en kapabel enhet är det ganska enkelt att överföra filer från din iPhone till din Mac:

  1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Anslut din iPhone till datorn via USB. Du bör märka att en enhet listas under Anslutna enheter i det övre vänstra hörnet av iTunes.
  3. Klicka på symbolen för enheten.
  4. På vänster sida i iTunes väljer du Inställningar för att se vilka typer av material som kan synkroniseras.
  5. Markera önskade filer och klicka sedan på Synkronisera i iTunes.
  6. Välj "Verkställ" i iTunes nedre högra hörn. Nu bör synkroniseringen börja automatiskt & från och med nu kommer dina enheter att synkroniseras varje gång du ansluter via USB och har iTunes öppet.

Synkronisera iTunes med WiFi

Du kan konfigurera din iPhone för att synkronisera material via WiFi om du tidigare har bekräftat att din dator kör den senaste versionen av iTunes och att din iPhone och dator är anslutna till samma WiFi-nätverk. Detta kräver en lightning-kabel för att ansluta iPhone till datorn.

  1. USB-anslut din iPhone till din dator.
  2. Klicka på knappen Enhet i det övre vänstra hörnet av iTunes-appfönstret.
  3. Fliken Sammanfattning ligger under fliken Inställningar.
  4. Markera rutan bredvid Synkronisera med den här enheten via WiFi och välj Tillämpa.
Överför filer med wifi

4. Överför filer från iPhone till Mac med iCloud

Enkel och lättanvänd, iCloud Drive organiserar dina filer i sina egna mappar är en av tjänstens många starka sidor. Med hjälp av ditt Apple-ID kommer du att kunna komma åt de data som lagras på stationära datorer och iPhones.

Tänk på att denna metod kräver en tillförlitlig WiFi-anslutning. Kontrollera också att din iPhone och Mac kör de senaste versionerna av deras respektive operativsystem. Du kan göra samma sak genom att följa dessa instruktioner.

  1. Öppna Apple-menyn genom att klicka på Apple-popup-fönstret i det övre vänstra hörnet på skrivbordet.
  2. Välj Inställningar System från menyn.
  3. Gå bara vidare och klicka på iCloud.
  4. Logga in med den e-postadress och det lösenord som är kopplat till ditt Apple-ID.
  5. För att ställa in iCloud, följ instruktionerna på skärmen.
  6. Navigera till appen "Inställningar" på din iPhone.
  7. Välj "ditt namn" och sedan iCloud från menyn som visas.
  8. Slå på iCloud Drive, vilket är det fjärde steget.
  9. Gå till Apple-menyn på din dator och klicka på "Systeminställningar" därifrån.
Filemail app för fildelning

5. Överför filer från iPhone till Mac med FileMail

Med FileMail är det enkelt att skicka stora videofiler, ljudfiler, fotosamlingar av hög kvalitet och samlingar av alla andra typer av media. Vår filöverföringsapp för iPhone är enkel att använda och har ett alternativ för "endast WiFi" om du vill förhindra att din mobildatagräns överskrids när du använder den.

Om du bara kommer att dela filer som är mindre än 5 GB stora kan du göra det utan att registrera dig och utan att behöva skaffa ett abonnemang. FileMail gör det möjligt att dela och ta emot filer på ett mycket smidigt sätt mellan iPhone och Mac med några enkla steg:

  1. Ladda ner, installera och starta mobilappen FileMail.
  2. Klicka på "Lägg till filer".
  3. Navigera till, och bifoga, önskade filer och/eller mappar.
  4. Du kan välja att skicka dina filer som ett e-postmeddelande eller ladda upp dina filer och få en delbar länk.
  5. Om du väljer att "Skicka som e-post" skriver du in mottagarens e-postadress. Skicka ett valfritt meddelande om du vill.
  6. Tryck på skicka-knappen.
  7. Mottagaren får ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man laddar ner filerna.
  8. Om du väljer att "Skicka som länk" kommer du efter att filerna laddats upp att få en länk som du kan dela med den du vill dela filerna med.
  9. Mac-användaren som i det här exemplet är mottagaren kan använda vår desktop-app för att ladda ner filerna, vilket ger UDP-överföringsacceleration för snabbare hastigheter och en mer robust anslutning.
Vågar

6. Hur man överför filer från iPhone till Mac - Utforska fördelar och nackdelar med olika lösningar

Metod för överföring

Fördelar

Nackdelar

AirDropEftersom den automatiskt kan upptäcka mottagare i närheten behöver du inte ansluta några enheter.Långsam metod med överföringshastigheter på cirka 40 MB/s mellan moderna Mac-modeller. AirDrop kan missbrukas om den används i ett publikt nätverk, så var försiktig när du tillåter personer att överföra filer till din Mac via funktionen.
USB-kabelEnkel och okomplicerad att använda Kräver ingen internetanslutning för att skicka filer Går mycket snabbt att skicka filer, även stora filerFörutsätter att USB-kabeln är fysiskt tillgänglig och att båda enheterna befinner sig i närheten av varandra.
iTunes
Stödjer både USB- och WiFi-anslutning. Ingen kvalitetsförlust för filer som bilder och videor
Det är inte alla iDevice-applikationer som stöder iTunes fildelningsfunktion. Enskilda och flera filer kan importeras, men mappar kan inte importeras
iCloudAlla dina enheter synkroniseras och uppdateras när du ändrar en fil med hjälp av molnlagring. iCloud-tjänsterna är kompatibla med icke-iOS-enheter, men de interagerar särskilt effektivt med Apples ekosystem. Leverantörer av molnlagringstjänster stärker säkerheten i sina tjänster med ytterligare lager.Molnbaserad fillagring kräver en internetanslutning. Kostnaderna för att ladda upp och ladda ner data från molnet kan öka. Om servern är överbelastad kan filöverföringen ibland bli långsam.
FileMailIngen registrering behövs. Gratis att dela filer upp till 5 GB. Datakryptering gör det snabbt och säkert att använda Stöder överföring av stora filer snabbt och effektivtEn internetanslutning krävs. För att dela filer större än 5 GB måste du ha ett abonnemang.
Överför filer av alla storlekar
Obegränsat antal mottagare, nedladdningar och bandbredd
Kolla in våra betalda planer

Behöver du dela filer mellan flera enheter?