Hur man överför filer från iPhone till Pc

Ace8 mars 2024
hur man överför filer från iphone till dator

Under ganska lång tid har det varit svårt att hitta ett svar på hur man överför filer från iPhone till PC. Det finns en viss grad av kompatibilitet mellan iPhone och PC, men i motsats till datasynkronisering med Mac är det fortfarande svårt att överföra filer mellan iPhone och PC. Det finns några olika metoder för att synkronisera och överföra data mellan din Windows-dator och din iPhone eller iPad.

Om du använder en iPhone kommer det att vara till stor nytta för dig att bekanta dig med dessa riktlinjer när iOS-dataöverföringen krävs. Det spelar ingen roll om du vill flytta filer från din iPhone till din PC eller vice versa; dessa alternativ kommer att fungera.

Överför upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Överför filer nu
iCloud för att överföra filer

1. Överför filer från iPhone till PC med iCloud

Sammantaget är iCloud en av de enklaste metoderna för att överföra data mellan en iPhone och nästan vilken annan enhet som helst, inklusive en Windows PC. I huvudsak laddar du upp dina data till iCloud och hämtar dem sedan på en annan enhet.

Ändå ger den kostnadsfria iCloud-planen bara 5 GB lagringsutrymme. Om du vill använda iCloud för att överföra större filer måste du därför prenumerera på en premiumplan.

  1. Starta appen Filer på din iPhone.
  2. Leta reda på de filer du vill överföra till din dator.
  3. Tryck länge på knappen Kopiera och tryck på den för enskilda filer. Om du vill kopiera flera filer använder du alternativet Välj i menyn med tre punkter.
  4. I appen går du till iCloud Drive och klistrar in de kopierade filerna där. Dina filer har överförts till iCloud Drive.
  5. Använd iCloud.com eller iCloud Drive-applikationen för Windows för att ladda ner filerna till din dator.
Skicka filer via Bluetooth från iPhone

2. Överför filer från iPhone till PC via Bluetooth

Bluetooth är en annan enkel teknik för att överföra data från iPhone till PC. En aspekt du måste komma ihåg är dock att överföring av data från iPhone till PC via Bluetooth endast är möjligt för ett begränsat antal olika filformat.

Eftersom det är så tidskrävande att manuellt välja filer för iPhone till Bluetooth-filöverföring kan du bara överföra en liten mängd data via Bluetooth, vilket innebär att du bara kan dela en begränsad mängd information.

Dessutom är Bluetooth inte alls den mest effektiva metoden för att överföra data. Därför kommer vi i nästa stycke att diskutera ytterligare en effektiv strategi.

  1. Svep inställningspanelen på iPhones startskärm uppåt och håll Bluetooth-symbolen intryckt. Låt den ansluta till den dator som du vill överföra data till.
  2. För att påbörja överföringen väljer du Windows-alternativet "Inställningar" och aktiverar sedan Bluetooth-alternativet. På Windows-fliken kan alternativet "enhet" hittas. Aktivera Bluetooth därifrån för att göra det möjligt för Bluetooth-enheten att ta emot filer.
  3. Välj de filer du vill överföra från din iPhone till din dator.
  4. Dessa filer visas i ett popup-fönster på din dator.
MS Windows

3. Överför filer från iPhone till PC med hjälp av File Explorer på Windows

Nu i vår artikel om hur man överför filer från iPhone till PC tar vi en titt på det mest dominerande och populära operativsystemet; Windows. Du kanske känner till File Explorer, programvaran för hantering och överföring av filer på Windows-datorer. Det gör det enkelt för dig att komma åt filerna på din dator och korsa lagringsutrymmet på den.

Om de data du behöver överföra är foton och videor från din iPhones kamerarulle är Windows File Explorer rätt väg att gå, eftersom det möjliggör direkt bild- och videoöverföring från iPhone till PC via USB-anslutning. Ingen ytterligare programvara krävs.

  1. File Explorer har ett grafiskt användargränssnitt för datahantering. Med hjälp av en USB-anslutning kan du ansluta iPhone till en dator.
  2. Lås upp iPhone Tillåt att anslutningen upprättas genom att välja "Trust" på din iPhone. a
  3. Navigera till "Den här datorn" > "[namnet på din iPhone]" > "Intern lagring" > "DCIM" > "100APPLE."
  4. Dina iPhone-bilder kommer att vara prydligt organiserade i datumbaserade mappar.
  5. Du kan nu kopiera de önskade bilderna till din dator.
iTunes

4. Hur man överför filer från iPhone till PC med iTunes

Det primära syftet med iTunes Fildelning är att underlätta dataöverföring mellan din dator och ett kompatibelt program som körs på din iPhone eller iPad. Om du är säker på att de filer du vill överföra har skapats av en app som är kompatibel med Fildelning, kan du använda den här funktionen för att flytta material från en iPhone till en PC.

För att överföra filer från en iPhone till en PC med hjälp av iTunes Fildelning och USB, följ nedanstående steg:

  1. Anslut din iPhone till din dator och starta iTunes om det inte redan körs automatiskt.
  2. I fönstret för iTunes, gå till fliken "Enhet" och välj därifrån "Fildelning."
  3. Om du vill överföra filer från ett program till ett annat på din dator väljer du den appen från listan.
  4. När du har bestämt vilka filer du vill kopiera till datorn väljer du dessa filer och klickar sedan på knappen "Spara till".
  5. För att börja överföra filer från din iPhone till datorn väljer du en plats på datorn där du vill lagra filerna och klickar sedan på knappen "Spara till".
Filemail Appar för filöverföring

5. Överför filer från iPhone till PC med FileMail

Du kan skicka filer från din iOS-enhet till din dator med hjälp av FileMail. Det är enkelt att skicka stora filmer, ljudfiler, högkvalitativa fotosamlingar och samlingar av alla andra typer av media.

Filöverföringsprogrammet för iPhone är enkelt att använda och har ett alternativ för "endast WiFi" om du vill förhindra att din mobildatagräns överskrids när du använder appen. För att komma igång laddar du ner och installerar appen på din iOS-enhet. Du kan dela upp till 5 GB gratis utan att behöva registrera dig.

  1. Installera Filemails mobilapplikation för ioS på din iPhone
  2. På din dator kan du antingen navigera till Filemails hemsida eller installera Filemail Desktop-appen för PC. Detta gör att du kan få UDP-överföringsacceleration för snabbare överföringshastigheter.
  3. Starta FileMail-applikationen på din iPhone
  4. Logga in på ditt nuvarande FileMail-konto, eller om du vill kan du hoppa över detta steg och använda vår tjänst utan att betala en krona.
  5. Välj bara de objekt du vill skicka efter att ha klickat på knappen "bifoga filer".
  6. Ange mottagarnas e-postadresser, meddelandets ämne och innehåll (valfritt).
  7. Klicka på "Skicka". Om du har begränsad mobildata kan applikationen fråga om den ska leverera dina filer genom att helt enkelt använda WiFi-anslutningar.
  8. Uppladdningen av dina filer kommer nu att påbörjas. När den är klar kommer en nedladdningslänk att skickas till din e-post så snart den är klar.
  9. Klicka på länken så kommer du till en sida där filerna kan laddas ner. Eller så kan du ta länken till vår Windows-baserade filöverföringsapp för PC och ladda ner därifrån.
Vågar

Typ av överföring

Pro

Nackdelar
iTuneStöder både USB- och WiFi-anslutning. Ingen kvalitetsförlust för filer som bilder och videorInte alla iDevice-program stöder iTunes fildelningsfunktion. Enskilda och flera filer kan importeras, men mappar kan inte importeras
iCloudAlla dina enheter synkroniseras och uppdateras när du ändrar en fil. Kompatibel med icke-iOS-enheter, men de interagerar särskilt effektivt med Apples ekosystem. Förstärker filernas säkerhet med ytterligare krypteringslager.Kräver en internetanslutning. Extra kostnader kan tillkomma i samband med upp- och nedladdning av data Om servern är överbelastad kan filöverföringen ibland bli långsam.
Bluetooth-delningMycket enkel process för att skicka filer Tillgänglig utan internetanslutningLångsam överföringstid, det kan ta lång tid att skicka filer Särskilt svårt att skicka stora filer Maximal räckvidd på 100 meter, vilket kan vara otillräckligt för vissa användare
UtforskarenLätt att använda och med ett enkelt användargränssnitt Överföringar sker inom en mycket kort tidsram.Ibland visas inte iPhone i Windows Explorer, vilket hindrar dem från att se iPhone-bilder på en PC.
FileMailAnvändare kan använda det utan att vara registrerade, och det är gratis Ingen registrering behövs Datakryptering gör det snabbt och säkert att använda Stöder överföring av stora filer snabbt och effektivtDu behöver ha en internetuppkoppling. Om du vill dela filer som är större än 5 GB behöver du ett abonnemang.
Överför filer av alla storlekar
Obegränsat antal mottagare, nedladdningar och bandbredd
Kolla in våra betalda planer

Vill du dela filer mellan flera enheter?