Hoe grote bestanden delen via het internet

We kennen allemaal de strijd om uit te vinden hoe je... grote bestanden delen over het internet. Of het nu gaat om een document, foto of video, het proces om het van de ene computer naar de andere te krijgen kan frustrerend traag zijn. Maar met de juiste hulpmiddelen hoeft dat niet zo te zijn.

Een snelle Google-zoekopdracht naar "hoe deel ik grote bestanden via het internet" levert een overvloed aan opties op. Maar ze zijn niet allemaal gelijk. Sommige diensten zijn beter voor het verzenden van kleine bestanden, terwijl andere zijn ontworpen voor grotere bestanden.
Er zijn een aantal manieren om grote bestanden via het internet te delen, maar ze zijn niet allemaal gelijk. In dit artikel verkennen we enkele van de populairste methoden om grote bestanden te delen en bespreken we de voor- en nadelen van elke methode. Laten we beginnen!

Deel tot 5 GB gratis

Geen inschrijving vereist

comprimeer

Bestanden comprimeren

Voordat u bestanden verstuurt, is het belangrijk dat ze zo gecomprimeerd mogelijk zijn. Dit vermindert de tijd die nodig is om ze te verzenden en bespaart u ook wat bandbreedte.
Er zijn een aantal manieren om bestanden te comprimeren, maar de populairste is waarschijnlijk ZIP-compressie. Dit is het formaat dat de meeste programma's voor bestandscompressie gebruiken, waaronder WinZip en 7-Zip.
Het is vrij eenvoudig om bestanden te comprimeren met compressiesoftware zoals WinZip of 7zip. Selecteer gewoon de bestanden die u wilt comprimeren, klik er met de rechtermuisknop op en kies de optie "Comprimeren". Zo ontstaat een nieuw gecomprimeerd bestand dat kleiner is en minder tijd nodig heeft om te verzenden. Het bestand wordt opgeslagen als een ZIP-bestand, dat u vervolgens over het internet kunt versturen.
e-mail

E-mail om grote bestanden te versturen

De meest gebruikelijke manier om bestanden over het internet te versturen is via e-mail. Dit is een snelle en gemakkelijke methode waarvoor geen speciale software of hulpmiddelen nodig zijn. E-mail heeft ook het voordeel dat het universeel ondersteund wordt, zodat bijna iedereen het kan gebruiken.

Naar bestanden verzenden via e-mailU voegt het gewoon bij een e-mailbericht en stuurt het naar de ontvanger. Zij kunnen dan de bijlage openen en het bestand op hun computer opslaan. Zo eenvoudig is het!

Het nadeel van e-mail is dat het traag en onbetrouwbaar kan zijn, vooral als het bestand groot is. E-mailservers kunnen ook overbelast zijn, waardoor het downloaden van een bestand lang kan duren. Bovendien is e-mail een goede optie voor kleine bestanden, maar niet ideaal voor grotere bestanden. De maximale grootte voor een e-mailbijlage is meestal ongeveer 25MB, wat misschien niet genoeg is voor grotere bestanden.
pen usb drive

Gebruik een USB-stick

Als u een bestand moet verzenden dat groter is dan 25MB, kunt u een pen drive of USB drive gebruiken. Dit is een fysiek apparaat dat u kunt gebruiken om bestanden op te slaan en over te dragen tussen computers.
USB-schijven zijn er in verschillende maten, van 1GB tot 128GB. Ze zijn ook relatief goedkoop, waardoor ze een goede optie zijn voor de overdracht van grote bestanden. Ze kunnen echter onhandig zijn als u niet in de buurt bent van een computer met een USB-poort.
Om een bestand via een USB-stick te versturen, kopieert u eerst het bestand naar de drive. Plaats vervolgens het station in de computer van de ontvanger en open het. Het bestand wordt opgeslagen op de harde schijf van de computer.
Het nadeel van het gebruik van een USB-stick is dat het moeilijk kan zijn om iemand te vinden die er een heeft. Bovendien heeft niet iedereen een USB-stick, wat betekent dat niet iedereen op deze manier bestanden kan ontvangen. Dus als u op zoek bent naar een manier om bestanden naar een groter publiek te sturen, zijn USB-drives misschien niet de beste optie.
externe schijf

Externe harde schijf om grote bestanden te delen

Een andere optie voor het verzenden van grote bestanden is het gebruik van een externe schijf. Dit is een fysiek apparaat dat wordt aangesloten op de computer van de ontvanger en waarmee bestanden kunnen worden opgeslagen en overgedragen.
Externe schijven zijn er in verschillende maten, van enkele gigabytes tot meerdere terabytes. Ze kunnen ook duur zijn, afhankelijk van de grootte en het type dat u kiest. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de externe schijf compatibel is met de computer van de ontvanger.
Om een bestand via een externe schijf te verzenden, kopieert u eerst het bestand naar de schijf. Vervolgens koppelt u het station los van uw computer en sluit u het aan op de computer van de ontvanger. Het bestand wordt opgeslagen op de harde schijf van de computer.
Het nadeel van het gebruik van een externe schijf is dat het moeilijk kan zijn om iemand te vinden die er een heeft. Bovendien heeft niet iedereen een externe schijf, wat betekent dat niet iedereen op deze manier bestanden kan ontvangen.
serverruimte

Gebruik FTP

Als u een bestand moet verzenden dat groter is dan 25MB, en de ontvanger heeft geen USB-stick of externe schijf, kunt u FTP gebruiken. FTP staat voor File Transfer Protocol, en het is een manier om bestanden tussen computers over te brengen.
Om een bestand via FTP te versturen, moet u eerst een FTP-server vinden. Dit is een computer die speciaal is ingesteld om bestanden op te slaan en te delen. De populairste FTP-server is FileZilla, die u gratis kunt downloaden.
Zodra de FTP-server is geïnstalleerd, kunt u deze openen en een nieuwe verbinding maken. In het venster Verbinden met server voert u het adres van de FTP-server in en klikt u op Verbinden. De velden gebruikersnaam en wachtwoord worden automatisch ingevuld.
Navigeer vervolgens naar de map waar het bestand is opgeslagen. Sleep het bestand van het lokale venster naar het externe venster en klik op Uploaden. Het bestand wordt overgebracht naar de FTP-server en opgeslagen in de aangewezen map.
Het nadeel van het gebruik van FTP is dat het moeilijk kan zijn om een FTP-server te vinden. Bovendien weet niet iedereen hoe FTP werkt, waardoor niet iedereen op deze manier bestanden kan ontvangen.
cloud computing

Cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden

Cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden zijn een andere optie voor het verzenden van grote bestanden. Met deze diensten kunt u bestanden uploaden naar het internet en ze delen met andere mensen.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, en de meeste hebben een gratis niveau waarmee je bestanden tot een bepaalde grootte kunt versturen. De populairste clouddiensten voor het delen van bestanden zijn Google Drive, iCloud en DropBox.
Hoe werken cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden?
In principe maakt u een account aan bij de dienst en vervolgens uploadt u de bestanden die u wilt delen. De bestanden worden opgeslagen op de server van de dienst, en u kunt ze vervolgens delen met andere mensen door ze een link te sturen. Deze link kan worden gebruikt om de bestanden te downloaden, of ze kunnen online worden gestreamd.
Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het gebruik van cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden.
Ten eerste zijn niet al deze diensten gratis. Sommige vereisen een betaald abonnement om de dienst te kunnen gebruiken. Ten tweede worden de bestanden die u uploadt naar deze diensten vaak opgeslagen in een openbare map. Dit betekent dat iedereen die toegang heeft tot de link de bestanden kan downloaden. Ten slotte kan de dienst voor het delen van bestanden offline gaan of andere technische problemen ondervinden, waardoor de bestanden mogelijk niet toegankelijk zijn.
Om een bestand te versturen via een cloudgebaseerde dienst voor het delen van bestanden, uploadt u eerst het bestand naar de dienst. Vervolgens opent u de dienst en deelt u het bestand met de ontvanger. De ontvanger kan het bestand dan downloaden en opslaan op zijn computer.
Het nadeel van cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden is dat ze traag en onbetrouwbaar kunnen zijn. Bovendien heeft niet iedereen een abonnement op deze diensten, wat betekent dat niet iedereen op deze manier bestanden kan ontvangen.

Filemail

multi-platform apps

Filemail is de perfecte oplossing voor particulieren en bedrijven van elke omvang die op zoek zijn naar een veilige manier om grote bestanden over te dragen. Filemail heeft naam gemaakt door zijn gebruiksgemak, snelle overdrachtssnelheden, royale opslagruimte en veilige, conforme gegevensverwerking.

Met Filemail is er geen limiet voor de grootte van bestanden. Dit betekent dat u bestanden van elke grootte kunt verzenden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het overschrijden van een limiet. Filemail biedt twee-factor authenticatie en end-to-end encryptie, wat ervoor zorgt dat uw bestanden veilig zijn. Bovendien beschikt Filemail ook over een virusscanfunctie, die alle bestanden op virussen scant voordat ze worden verzonden. Bekijk zeker Filemail voor uw volgende overdracht van grote bestanden!

Conclusie

Het versturen van grote bestanden via het internet kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende opties beschikbaar. De populairste methoden zijn het comprimeren van bestanden, het gebruik van e-mail, een USD-schijf, een externe schijf, FTP of een cloud-gebaseerde dienst voor het delen van bestanden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de methode te kiezen die het beste bij uw behoeften past.
Zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet voordat u een methode kiest, want dit zal bijdragen tot een succesvolle bestandsoverdracht. Het is ook belangrijk rekening te houden met de bestandsgrootte, aangezien sommige methoden niet geschikt zijn voor grotere bestanden.
Onthoud ten slotte dat de beste manier om grote bestanden te verzenden het gebruik van een combinatie van methoden is. Dit zal ervoor zorgen dat het bestand met succes wordt afgeleverd, ongeacht de snelheid van de internetverbinding of de bestandsgrootte. Veel verzendplezier!

Deel bestanden van elke grootte

Snel en veilig bestanden delen

Dutch